15 feiten die u moet weten over wilde katten

Verwilderde katten hebben een speciale plaats in de harten van veel kattenliefhebbers over de hele wereld. Deze katten zijn niet afhankelijk van mensen om rond te komen, maar veel mensen met een hart voor katten in nood doen de bewuste inspanning om te proberen deze katten een kans op een beter leven te geven.

Door TNR-inspanningen en het verzorgen en voeren van verwilderde katten, hebben deze katten ons bewezen hoe veerkrachtig ze zijn. Blijf lezen om feiten over verwilderde katten te leren – waarvan je sommige misschien niet wist …

#1 TNR maakt een enorm verschil in het leven van verwilderde katten

feiten over verwilderde katten

Katten die verwilderd zijn, vertrouwen van nature niet op mensen.

Katten die verwilderd zijn, vertrouwen van nature niet op mensen. Maar wanneer goedhartige mensen de moeite nemen om deze katten te vangen en terug te brengen naar hun verwilderde kattenpopulaties, maakt dit een enorme impact door het aantal ongewenste kattenbrokken aanzienlijk te verminderen. Hoeveel? Welnu, er wordt gezegd dat in slechts zeven jaar twee niet-gefixeerde wilde katten tot 420.000 kittens kunnen produceren.

#2 Vaak miauwen verwilderde katten niet

feiten over verwilderde katten

Ze maken veel kattengeluiden, maar verwilderde katten miauwen meestal niet.

Ondanks wat veel kattenliefhebbers misschien geloven, gebruiken katten die klagende miauwen vooral om met mensen te communiceren – niet met elkaar. Dat gezegd hebbende, dit is de belangrijkste reden waarom je vaak geen verwilderde katten hoort miauwen. Ze maken veel kattengeluiden, maar verwilderde katten miauwen meestal niet. Ze leven niet samen met mensen, dus ze hebben nooit geleerd om te miauwen om hun wensen en behoeften aan mensen te uiten.

#3 Hoewel ze wild zijn, zijn wilde katten nog steeds technisch gedomesticeerde katten

feiten over verwilderde katten

Hoewel een verwilderde kat niet gezellig op je schoot zal zitten terwijl je een goed boek leest, worden deze katachtigen nog steeds beschouwd als gedomesticeerde katten.

Hoewel een verwilderde kat niet gezellig op je schoot zal zitten terwijl je een goed boek leest, worden deze katachtigen nog steeds beschouwd als gedomesticeerde katten. Ga er gewoon niet een proberen op te pakken of te aaien als je ze ziet, want je zult ze bang maken en een kattenkrab van een verwilderde kat kan vaak leiden tot een vervelende infectie.

#4 Verwilderde katten en zwerfkatten zijn twee totaal verschillende soorten katten en zullen zich als zodanig gedragen

feiten over verwilderde katten

Het is belangrijk op te merken dat verwilderde katten in hun leven nul tot zeer weinig interacties met mensen hebben gehad.

Het is belangrijk op te merken dat verwilderde katten in hun leven nul tot zeer weinig interacties met mensen hebben gehad. Terwijl een zwerfkat ooit een thuis had en van nature nieuwsgierig is naar mensen gezien hun eerdere interacties met hen.

#5 Mannelijke verwilderde katten hebben vaak zeer grote hoofden

feiten over verwilderde katten

Mannelijke katten die worden ontsekst voordat ze volwassen zijn, zullen niet die steegkatlook hebben van een kat met een grote, blokkerige kop.

Mannelijke katten die worden ontsekst voordat ze volwassen zijn, zullen niet die steegkatlook hebben van een kat met een grote, blokkerige kop. Kattenhormonen zijn wat dit uitgesproken uiterlijk creëert, en er wordt gesuggereerd dat deze grotere hoofden helpen om verwilderde katten te beschermen tijdens territoriale gevechten met andere straatkatten.

#6 Verwilderde katten zijn gewend om buiten te leven en geven de voorkeur aan dingen om zo te zijn

feiten over verwilderde katten

Verwilderde katten zijn misschien klein, maar tenzij iemand voedsel voor hen weglaat, moeten ze jagen om te overleven.

In het wild leven katten buiten. Verwilderde katten zijn misschien klein, maar tenzij iemand voedsel voor hen weglaat, moeten ze jagen om te overleven. En vanwege deze behoefte om te overleven, is dit de reden waarom verwilderde katten tevreden zijn met het leven buiten. Het komt gewoon vanzelf voor hen omdat het het enige leven is dat ze ooit hebben gekend.

#7 Verwilderde katten kunnen net zo gezond zijn als binnenkatten

Verwilderde katten kunnen overleven in verschillende landschappen.

Met de juiste voeding en habitat om zich terug te trekken van roofdieren en mensen, kunnen verwilderde katten vaak een gezond leven leiden. In feite kunnen verwilderde katten overleven in verschillende landschappen.

#8 Een dierenasiel is geen goede plek voor een verwilderde kat

feiten over verwilderde katten

Zoals we hierboven vermeldden, kunnen verwilderde katten worden gedomesticeerd in de technische zin van het woord,

Zoals we hierboven vermeldden, kunnen verwilderde katten worden gedomesticeerd in de technische zin van het woord, maar het moet bekend zijn dat deze katten moeten worden gerespecteerd voor de wilde dieren die ze zijn. Dat gezegd hebbende, deze katten willen helemaal niet door mensen worden vastgehouden, geaaid of behandeld.

Dit is de reden waarom ze vangen en proberen ze over te geven to een opvangcentrum is niet ideaal om te doen om hen te helpen. Helaas zullen veel katten die in asielen aankomen, worden geëuthanaseerd vanwege beperkte financiering en overbevolking. En het overgeven van een verwilderde kat die vaak als onaangepast wordt beschouwd, bezegelt vaak dit lot.

#9 Verwilderde katten zullen goed verzorgd lijken met mooie jassen, terwijl zwerfkatten onverzorgd en verward zullen lijken

feiten over verwilderde katten

Verwilderde katten zullen er echter goed verzorgd uitzien, met glanzende jassen die goed worden verzorgd.

Het leven op straat is erg ruw voor een zwerfkat die ooit een dak boven zijn hoofd had en altijd wist waar zijn volgende maaltijd vandaan kwam. En hun jas weerspiegelt zeker hun wanhoop. Verwilderde katten zullen er echter goed verzorgd uitzien, met glanzende jassen die goed worden verzorgd.

#10 Verwilderde katten kunnen worden getemd met geduld, begrip en liefde

feiten over verwilderde katten

Er zijn talloze hartverwarmende verhalen over verwilderde katten die worden getemd en de rest van hun negen leven in een verwende staat leven.

Er zijn talloze hartverwarmende verhalen over verwilderde katten die worden getemd en de rest van hun negen leven in een verwende staat leven. Benieuwd welke stappen je moet nemen om een verwilderde kat te temmen? Lees dat hier.

#11 Verwilderde katten zijn bekwame jagers

feiten over verwilderde katten

Verwilderde katten zullen doen wat ze nodig hebben om te overleven, en zowel mannelijke als vrouwelijke verwilderde katten leren van jongs af aan bekwame jagers te worden.

Hoewel je misschien een deel van je kaas, yoghurt of katvriendelijk fruit deelt met je kat, leven verwilderde katten op een dieet dat strikt uit dierlijke eiwitten bestaat als ze niet grazen op kattenvoer dat door mensen is weggelaten. Verwilderde katten zullen doen wat ze nodig hebben om te overleven, en zowel mannelijke als vrouwelijke verwilderde katten leren van jongs af aan bekwame jagers te worden.

#12 Verwilderde katten joggen vaak ’s nachts

feiten over verwilderde katten

Verwilderde katten zijn berucht om de harde geluiden die ze maken als de zon ondergaat.

Als je ooit een loopse kat hebt gehoord, dan weet je precies hoe kattenjouwen klinkt. Omdat verwilderde katten vaak niet worden gecastreerd / niet betaald, zijn hun hormonen sterk en moedigen ze hen aan om kattenpartners te zoeken. Verwilderde katten huilen ’s nachts omdat ze pijn hebben, honger hebben, vechten tegen andere katten of gewoon omdat ze zich vervelen.

#13 Verwilderde katten zijn ongelooflijk territoriaal

feiten over verwilderde katten

Verwilderde katten vertrouwen op dit territoriale gedrag als een manier om andere verwilderde katten in hun gebied te vertellen dat ze weg moeten blijven, anders zullen er gevolgen zijn.

Een ding waar verwilderde katten vaak bekend om staan, is kattenspray. En verwilderde katten vertrouwen op dit territoriale gedrag als een manier om andere verwilderde katten in hun gebied te vertellen dat ze weg moeten blijven, anders zullen er gevolgen zijn.

Zodra een verwilderde kat zijn thuisbasis heeft gevestigd, nemen ze de dingen heel serieus en zijn ze klaar om hun gebied op een dubbeltje te verdedigen. Naast het spuiten vertonen verwilderde katten snel klassiek agressief kattengedrag, zoals sissen, krabben, grommen en bijten.

#14 Verwilderde katten worden vaak ingedeeld in drie categorieën

feiten over verwilderde katten

Dierenreddingsexperts categoriseren deze wilde huiskatten in drie verschillende groepen: verwilderd, semi-verwilderd en gesocialiseerd.

Het classificeren van verwilderde katten is eenvoudig. Dierenreddingsexperts categoriseren deze wilde huiskatten in drie verschillende groepen: verwilderd, semi-verwilderd en gesocialiseerd.

#15 Verwilderde katten zijn bang voor mensen om een zeer specifieke reden

feiten over verwilderde katten

Voor verwilderde kittens hebben ze geen interactie met mensen tijdens deze cruciale fase in hun vroege leven.

Wanneer katten kittens zijn, is deze periode van hun leven cruciaal voor de sociale ontwikkeling. Van drie tot negen weken oud leren gedomesticeerde kittens socialisatie – en dat mensen een goede zaak zijn. Voor verwilderde kittens hebben ze geen interactie met mensen tijdens deze cruciale fase in hun vroege leven. Dus waarom ze van nature onbetrouwbaar en op hun hoede zijn voor mensen.

Vraagt u zich af wat de beste manier is om katten te verwilderen? Bied ze kattenvoer aan! Als je niet zeker weet welke het beste is om te kiezen, bekijk dan dit artikel hier op All About Cats waarin ze voor je worden beschreven.