12 verbazingwekkende DIY Cat Wand Plannen die je thuis kunt maken


Toverstokken zijn een van de vele soorten kattenspeelgoed die onze geliefde katachtigen gelukkig, actief en vermaakt houden. Terwijl er tal van verschillende toverstaf speelgoed commercieel beschikbaar, een aantal grote DIY kat stokken zijn zeker om uw kat fancy te slaan. Dus, als u een kattenliefhebber bent die houdt van doe-het-zelf projecten, hebben we een aantal geweldige toverstaf ideeën voor u om te bekijken.

garenbalverdeler

Top 12 DIY Kattenstaf Plannen

1. DIY Cat Ribbon Wand Toy

Materialen:

Houten deuvel, bakkerstouw, lijm, lint van 5-24 inch (5 verschillende kleuren/soorten).

Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Dit creatieve, kleurrijke doe-het-zelf-speelgoed is niet alleen gemakkelijk te maken, maar kan ook worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeur. Alles wat je nodig hebt is een houten deuvel, wat bakkerstouw, hobbylijm, een schaar en minstens 5 verschillende stukken lint.

thematische onderbreking

2. Moderne DIY Cat Wand Toy

Materialen: Houten deuvel, vilt, leren koord, lijm
Gereedschap: Schaar, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze DIY-staf geeft een moderne draai aan het nieuwe speeltje van uw kat. Je moet geen moeite hebben om dit in elkaar te zetten, zolang je maar een dubbele knoop kunt maken. Het is aanbevolen dat je een goed lijmpistool hebt om het leren koord aan de houten deuvel te lijmen. Verder heb je alleen wat vilt, een schaar en een beetje geduld nodig voor het nodige rijgwerk.

thematische onderbreking

3. DIY Cat Toy Ribbon Wand

Materialen:

Houten deuvel of stalen staaf, garen, lint, trim of haakdraad, lijm

Gereedschap: Schaar, lijmpistool, tandenstokers
Moeilijkheidsgraad: Matig

Deze kattenstaf heeft een manier om onderhoudend en toch elegant te zijn met zijn gouden kleurenschema. Nu, je hoeft geen goud te gebruiken als je er niet van houdt; je kunt gewoon het idee nemen en het naar je eigen smaak vormen. Voor dit project kun je een houten deuvel of een stalen staaf gebruiken, wat garen, lint, versiering of haakgaren.

Het enige gereedschap dat je nodig hebt is een schaar, een lijmpistool en wat tandenstokers om de klus te klaren. Lees de instructies zorgvuldig, want ze verschillen enigszins naargelang je de houten deuvel of de stalen staaf gebruikt.

thematische onderbreking

4. Eenvoudige DIY Cat Wand

Materialen:

Houten deuvel, leren kant, echte of kunstleren stof, katoendraad, lijm

Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Als je op zoek bent naar een eenvoudig, maar aantrekkelijk kattenstokje dat goedkoop en gemakkelijk te maken is, zoek dan niet verder. Voor deze DIY is heel weinig nodig; behalve materialen heb je alleen een schaar en lijm van goede kwaliteit nodig. Deze doe-het-zelver raadt aan te kiezen voor E600 of een andere heldere, sterke lijm.

Je gebruikt leer of kunstleer met wat leren kant om je kwastje te maken en katoenen touw om het aan op te hangen. Uw kat zal hier zeker van genieten, en u zult waarschijnlijk onder de indruk zijn van hoe snel en gemakkelijk het proces is.

thematische onderbreking

5. Hengel Katten Speelgoed DIY

Materialen:

16-inch houten deuvel, wol/wolmix vilt, bijpassend borduurgaren, acrylverf, katoenen waslijn/dun touw, kattenkruid…

Gereedschap: Knutselschaar, lijmpistool, borduurnaald, verfkwast
Moeilijkheidsgraad: Matig

Wij houden absoluut van dit hengelspeelgoed, en het stelt doe-het-zelvers in staat om hun knutselvaardigheden op de proef te stellen. Deze DIY vereist een beetje meer detail dan sommige andere, maar het is zeker de moeite waard op de lange termijn. Hoewel er wat meer materialen voor nodig zijn, is het toch een goedkoop project.

Een ding waar uw kat zeker gek van zal worden is het toegevoegde kattenkruid dat hun speeldrift nog verder zal uitlokken. Als je alle benodigdheden bij elkaar zoekt en de aanwijzingen nauwkeurig volgt, heb je de perfecte vishengel, compleet met een paar vissen aan de lijn.

thematische onderbreking

6. DIY Feather Wand Toy

Materialen: Houten deuvel, touw, veren, bellen
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Laten we eerlijk zijn, de meeste katten houden van veren, daarom zijn veren zo’n populaire toevoeging aan veel commercieel kattenspeelgoed. Dit supermakkelijke doe-het-zelf speeltje met veren zet uw kat meteen in de speelstand.

Behalve je houten deuvel heb je alleen wat veren, belletjes, touw en een schaar nodig om te knippen. Je hebt geen lijm nodig voor dit project, want je bindt de veren en belletjes gewoon vast met het touwtje. Volgens de instructies duurt het niet langer dan 5 minuten om dit in elkaar te zetten.

thematische onderbreking

7. Draadhanger en veren DIY Cat Wand Toy

Materialen: Draadhanger, vislijn, veren, haarbandje
Gereedschap: tang, schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Dit doe-het-zelf-speelgoed heeft geen houten deuvel en kan in elkaar worden gezet met een eenvoudige draadhanger. Je hebt een schaar nodig om de visdraad door te knippen en een tang om de hanger in de perfecte vorm te krijgen.

Het enige wat je moet doen om het speelkwastje te maken is wat veren in elkaar zetten en die vastzetten met een haarbandje. Die bevestig je dan aan de vislijn, en je hebt in een mum van tijd een gloednieuw toverstokje. Wij houden van dit idee voor wie gewoon wil pakken wat er in huis ligt in plaats van naar de hobbywinkel te gaan voor alle benodigdheden.

thematische onderbreking

8. DIY Cat Charmer Ribbon Wand Toy

Materialen: Houten deuvel, schroef oog haak, washi tape, schoenveters
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Je hebt gehoord van slangenbezweerders, maar heb je je afgevraagd wat er nodig is om een kattenbezweerder te worden? Nou, er komen geen muziekinstrumenten of giftige slangen aan te pas, alles wat je nodig hebt is een toverstokje en je hebt ze in een mum van tijd het hof gemaakt.

Voor dit project heb je alleen een houten deuvel nodig, wat schoenveters, washi tape, en een oogschroef om alles vast te maken. Je kunt het eenvoudig houden of creatief en stijlvol met de schoenveters omgaan. Dit kan ook helpen om je kat minder snel achter je aan te laten lopen als je je schoenen los hebt.

thematische onderbreking

9. DIY Feather Boa Cat Toy

Materialen: Houten deuvel, losse knutselveren, touw, lint, boa.
Gereedschap: lijmpistool, schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze DIY toverstaf bestaat uit een boa, wat kleurrijk touw, lint, losse ambachtelijke veren, en een houten deuvel om hem aan vast te haken. Je hebt een lijmpistool nodig voor dit project, maar het is vrij eenvoudig in elkaar te zetten en zal zeker de aandacht van je kat trekken.

thematische onderbreking

10. DIY Geplakte Kat Toverstok Speelgoed

Materialen:

Houten deuvel, touw, lint, bakkerstouw, duct tape, veren, belletjes,

Gereedschap: Schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Als je iets snel en gemakkelijk in elkaar moet gooien zonder knopen of materialen door de deuvel te rijgen, dan is deze DIY geweldig voor jou. Je kunt je kat snel verwennen door het materiaal gewoon met ducttape van goede kwaliteit op de deuvel te plakken.

Gelukkig kun je nog steeds kleurrijk creatief worden met duct tape, gezien alle kleur- en ontwerpopties die tegenwoordig beschikbaar zijn. Dit is een goede manier om een eenvoudige draai aan het project te geven zonder dat het lijkt alsof je het achteloos in elkaar hebt gegooid.

thematische onderbreking

11. DIY Kattenstaf met PomPoms en Catnip

Materialen:

Houten deuvel, vilt, lint, naald, veren, nylontouw, katoenen ballen, pompons, kattenkruid, lijm.

Gereedschap: Schaar, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Deze ambachtelijke DIY kattenstok vereist wat meer precisie en vaardigheid dan sommige van de anderen, maar zoals je kunt zien, zal het een geweldige bron van vermaak zijn voor de katachtigen. Je gebruikt verschillende soorten vilt, lint en touw, samen met wat katoenen ballen, pompons en kattenkruid om het af te maken.

Voor dit project heb je een lijmpistool van goede kwaliteit nodig, want je maakt je eigen kleine speeltjes om aan de stok te laten bungelen. Je hebt ook een goede ambachtelijke schaar nodig om je te helpen.

thematische onderbreking

12. DIY Lint en Vilt Toverstok Speelgoed voor Katten

Materialen:

Houten deuvel, washi tape, lint, stukjes karton, vilt, viltlijm, belletjes

Gereedschap: Schaar, perforator
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Last but not least, deze DIY kattenstok speelgoed is gemaakt van lint en is voorzien van kleine vilten ontwerpen en belletjes die zeker de aandacht van uw katje zullen trekken. Knip wat karton uit in vormen naar keuze en bedek het met vilt met viltlijm. Je hebt een perforator nodig om ze gemakkelijk aan het lint te bevestigen.

Aan het uiteinde van de houten deuvel plaats je een paar belletjes, zodat hij rinkelt telkens als je hem tevoorschijn haalt om te spelen. De linten kun je naar eigen inzicht in kleur aanpassen en met de washi tape houd je alles op zijn plaats.

thematische onderbreking

Voordelen van kattenspeelgoed

Kattenspeelgoed zou deel moeten uitmaken van het huis van elke katteneigenaar. Het is gemakkelijk te zien waarom katten zo goed naar toverstaf speelgoed, niet alleen zijn ze een leuke en boeiende manier om onze viervoetige familieleden te vermaken, maar ze hebben ook vele andere voordelen dan dat. Of je nu zelf een kattenstokje wilt maken of er een wilt kopen, hier is een lijst van de voordelen die het spelen met speelgoed kan hebben.

Bevordert activiteit en beweging

Katten kunnen minstens de helft van hun dag slapend doorbrengen, maar ze hebben ook een vorm van beweging nodig om ze gezond en gelukkig te houden. Wand-speelgoed stimuleert van nature hun drang om te jagen, waardoor het een speeltje is dat moeilijk te weerstaan is.

Het helpt dat hun mens in deze zin achter het stuur zit, want jouw beweging helpt hen nog verder te lokken. Zelfs de meest luie kat kan vermaakt worden door een speeltje met een stokje. Het geeft ze een activiteit om aan deel te nemen en wat broodnodige beweging.

kat speelt met eigenaar
Image Credit: Dora Zett, Shutterstock

Biedt mentale stimulatie

Katten kunnen behoorlijk avontuurlijke diertjes zijn die vol nieuwsgierigheid zitten. Hoewel de levensstijl binnenshuis de beste manier is om hun veiligheid en gezondheid te garanderen, kunnen ze zich snel vervelen als er niets te doen is of als hun huidige voorraad speelgoed op is. Het toevoegen van een nieuw en spannend kattenstokje is een geweldige manier om hun speeltijd op te peppen en ze bezig te houden.

Kan helpen angst of stress te verlichten

Mensen zijn niet de enige wezens die lijden aan stress en angst, onze katachtige vrienden hebben er zelf ook veel last van. Dit komt meestal door veranderingen in de normale routine, onbekende omgevingen, vreemde bezienswaardigheden, geluiden en meer. Een leuk en interactief kattenstokje is een geweldige manier om hun gedachten van de stress af te leiden en hun aandacht op iets leuks te richten.

Als hun stress het gevolg is van een nieuwe omgeving of een grote levensverandering, kan het spelen helpen hun vertrouwen in hun nieuwe omgeving op te bouwen en hen helpen zich sneller aan te passen.

Bevordert binding

Naast alle andere voordelen helpt speeltijd met je kat ook om jullie band te bevorderen of zelfs te versterken. Of je nu speelt met je kat die je al een tijdje hebt of een gloednieuwe kat probeert te helpen zich aan te passen aan hun nieuwe huis, elke dag een paar minuten uittrekken voor een-op-een spel kan een geweldige manier zijn om die band tussen mens en dier te versterken.

3 katten gezicht verdeler

Conclusie

Er zijn tal van geweldige DIY kattenstok ideeën om uit te kiezen en terwijl elk uniek is op zijn eigen manier, zijn ze allemaal vrij eenvoudig samen te stellen en zullen ze uw kat zeker vermaken. Welke DIY u ook kiest, tijd vrijmaken om met uw kat te spelen heeft ongelooflijke voordelen voor hun gezondheid en welzijn, terwijl het uw band met uw geliefde huisdier versterkt.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Carsten Reisinger, Shutterstock