12 Beste kattendragers in 2023: onbevooroordeelde beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

In deze koopgids leert u over de verschillende soorten kattendragers op de markt, welke kwaliteiten de beste dragers onderscheiden en hoe u er een kunt kiezen die geschikt is voor uw kat.

Omdat elke reis iets andere vereisten heeft, bevat onze lijst met topvervoerders de beste keuzes voor verschillende activiteiten en behoeften, waaronder autoreizen, vliegreizen en korte reizen naar de dierenarts.

Beste kattendragers: bekijk snel onze topkeuzes

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van de kattendragermarkt om te leren wat zorgt voor een veilige en handige kattendrager. In de onderstaande vergelijkingstabel vindt u een snel overzicht van onze topkeuzes, inclusief enkele hoogtepunten van onze favoriete functies. We zullen later in het artikel dieper ingaan op elk product.

Over het algemeen beste

aac-table__image

9.9

Geplukt door 4 mensen vandaag!

Sleepypod Air In-Cabin Huisdier Drager

 • Aanpasbare grootte voor beperkingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen
 • Samendrukbaar voor handige opslag
 • Goedgekeurd voor autoveiligheid

Beste opvouwbare kattendrager

Beste hardzijdige drager

aac-table__image

9.5

Geplukt door 4 mensen vandaag!

Petmate Two Door Top Load Pet Kennel Beoordeling

 • Veilig vergrendelbare stalen boven- en voordeuren maken het laden en lossen van uw kat eenvoudig
 • Wordt geleverd in twee maten voor katten tot 20 pond
 • Goedgekeurd voor vrachtvervoer door luchtvaartmaatschappijen

Beste wieldrager

aac-table__image

9.3

Geplukt door 3 mensen vandaag!

Gen7Pets Geometrische Roller Carrier

 • Smart-level platform zorgt ervoor dat uw kat niet omvalt wanneer hij wordt meegetrokken
 • Met opbergvakken aan de zijkant kunt u benodigdheden op de drager opbergen
 • Boven- en voordeuren zorgen voor gemakkelijke toegang

Topkeuzes uitgelegdHoe we onze topkeuzes hebben gekozen?

Om onze zoektocht naar de beste kattendragers te beginnen, hebben we de resultaten van de 2015 Carrier Study van het Center for Pet Safety beoordeeld. In samenwerking met Subaru of America heeft het Center for Pet Safety een test uitgevoerd van de beste huisdierdragers op de markt om hun veiligheid te bepalen.

Hier zijn de top drie doelen van dit onderzoek:

 1. Om onafhankelijk te evalueren de huidige reisaanbiederproducten en carrierverbindingsproducten die ’testen’, ‘crashtests’ of ‘crashbescherming’ claimen.
 2. Om de veiligheid te onderzoeken, structurele integriteit en crashwaardigheid van dragers waarbij de fabrikant geen kokkels maakt van ’testen’, ‘crashtesten’ of ‘crashbescherming’.
 3. Om de best presterende carriermerken te bepalen.

Om deze studie te voltooien, testte het Center for Pet Safety acht verschillende huisdierdragers van populaire merken zoals Sleepypod, PetMate en Kurgo. We hebben de resultaten van deze studie gebruikt om een idee te krijgen van welke functies en materialen we moeten zoeken in een veilige en beveiligde kattendrager voor autoreizen.

We hebben ook tijd besteed aan het onderzoeken van de vereisten in de cabine voor vliegreizen met huisdieren en de veiligheid van het reizen met uw huisdier dat in het vrachtruim is opgeslagen.

Notitie: Bij het uitvoeren van ons eerste onderzoek hebben we vastgesteld dat reizen met uw kat in de cabine aanzienlijk veiliger is dan het opbergen van uw kat in het laadruim. Gelukkig zijn de meeste katten klein genoeg om te voldoen aan de vereisten in de cabine voor vliegreizen.

Nu je een beter idee hebt wat voor soort testen en onderzoek we hebben voltooid om deze recensie te schrijven, laten we in de details springen.

Soorten kattendragers

soorten katten draagt

Of u nu met uw kat reist of uw kat vervoert tijdens een verhuizing, het is essentieel om een hoogwaardige kattendrager te hebben. Voordat u begint met winkelen voor een kattenmand, is het echter belangrijk om te weten wat er is. Dit is wat u moet weten over de verschillende soorten kattendragers op de markt.

Harde plastic dragers

Hard plastic dragers spreken casual gebruikers aan die hun kat eens per jaar of minder in de reismand stoppen. Ze zijn handig, gemakkelijk te hanteren en veilig. In tegenstelling tot sommige zachte dragers die het niet kunnen ophouden om te klappen, het is vrijwel onmogelijk voor een kat om uit een harde reismand te breken.

Harde dragers zijn een goede keuze voor diegenen die maximaal gebruiksgemak willen. Als uw kat de neiging heeft om autoziek te worden of door angst veroorzaakte ongelukken heeft, zult u begrijpen dat harde dragers gemakkelijk schoon te maken zijn. Je kunt ze met een slang uitspuiten en in de zon laten drogen.

Omdat ze groot zijn en niet onder de stoel samendrukken, zijn harde luchtvaartmaatschappijen niet de beste keuze voor luchtvaartmaatschappijen. Ze hebben de neiging om te breken tijdens crashtests van huisdierendragers, dus als u zich zorgen maakt over de veiligheid of langere, frequentere autoritten maakt, zijn zachte dragers een betere keuze.

Daar zullen we het in de volgende sectie meer over hebben.

Zachte dragers

In vergelijking met harde dragers zijn zachte kattenzakken een betere keuze voor katten die altijd onderweg zijn of lange afstanden afleggen. Vliegtuigreizigers zullen het waarderen dat zachte dragers onder de stoel kunnen schuiven als handbagage, en autoreizigers zullen het leuk vinden dat zachte kattendragers beter scoren in crashtests van Center for Pet Safety.

Als uw kat een ongelukkige reiziger is, houd er dan rekening mee dat zachte dragers moeilijker schoon te maken zijn dan harde. Ze zijn ook gemakkelijker voor katten om uit te ontsnappen. Ambitieuze katten kunnen zich een weg banen door gaasramen of zelfs zelf de deuren openritsen.

Roldragers en rugzakken

Kattendragers met wielen zijn perfect voor mensen die houden van het gemak van het slepen van een rolkoffer. Deze dragers zijn meestal gebouwd met veel opbergruimte voor kattenverzorgingsbenodigdheden en hebben een zacht, comfortabel interieur. Het belangrijkste nadeel van een roldrager is het feit dat sommige katten bang zijn voor het geluid van wielen die over de grond rollen, vooral op oneffen oppervlakken.

Sommige roldragers kunnen worden omgezet in rugzakken, waardoor u gemakkelijk kunt schakelen tussen activiteiten en verschillende terreinen.

Hoewel meestal niet ontworpen voor gebruik door luchtvaartmaatschappijen of auto’s, zijn rugzak kattendragers ideaal voor mensen die met hun kat willen gaan wandelen en wandelen. De roedel is een toevluchtsoord in het geval van een ontmoeting met dieren in het wild of honden en geeft uw kat een plek om zijn benen te laten rusten.

De beste kattendrager kiezen

vervoerder kiezen

De beste kattendragers zijn geschikt voor de klus

Voordat u een kattenmand kiest, moet u uzelf een paar vragen stellen over de plaatsen waar deze naartoe zal gaan.

Ga je op reis met het vliegtuig? Het land doorkruisen in een auto? Bent u op zoek naar kartonnen wegwerp kattendragers voor tijdelijk reddingsgebruik, of heeft u gewoon een basisdrager nodig die uw kat een paar keer per jaar naar de dierenarts en terug brengt?

Het definiëren van uw behoeften zal u helpen de beste vervoerder voor uw situatie te identificeren.

Auto reizen

Mensen denken vaak aan de reismand van hun kat als een autostoeltje voor kinderen, ervan uitgaande dat omdat de drager is ontworpen en goedgekeurd voor gebruik in een autovoertuig, het zal voorkomen dat hun kat door de voorruit vliegt als ze in een wrak terechtkomen. Helaas klopt deze aanname niet.

Allereerst worden de meeste vervoerders niet getest door een onafhankelijke organisatie.

Zoals onthuld door de crashtests van het Center for Pet Safety in 2015 van verschillende huisdierdragers, zullen de meeste “autoklare” dragers uw kat niet beschermen in het geval van een crash. In feite breken de meeste plastic kratten bij impact in scherven en lanceren ze gebroken stukken plastic en metalen onderdelen over de auto. Deze kunnen alle inzittenden van het voertuig verwonden.

Als u met uw kat in een auto reist, kies dan indien mogelijk een crash-geteste en CPS-gecertificeerde reismand. Er zijn slechts een paar crash-geteste modellen op de markt, en ze zijn allemaal duur.

Als u geen van deze premium dragers kunt krijgen, doe dan uw best om de reismand van uw kat te beveiligen en veilig in uw voertuig te plaatsen. Volgens Lindsey A. Wolko, oprichter van het Center for Pet Safety, is de veiligste plek voor je kat in de auto op de vloer achter de voorstoel.

Als alternatief kunt u een veiligheidsgordel gebruiken om de drager op zijn plaats op een van de achterbank te binden. Hoewel dit je zal helpen als er een abrupte stop is bij lage snelheden, zullen de meeste draagriemen knappen als er een botsing met hoge snelheid is.

Vliegreizen

U bent zich misschien bewust van de risico’s van reizen met uw huisdier in het vrachtruim van het vliegtuig. Gelukkig zijn katachtige reizigers klein genoeg om in aanmerking te komen als handbagage en kunnen ze onder de stoel voor je schuiven. Wanneer u met uw kat met het vliegtuig reist, is het uw uitdaging om een reismand te vinden die in deze ruimte past.

Zachte luchtvaartmaatschappijen zijn het beste voor vliegreizen omdat ze flexibel genoeg zijn om iets te verfrommelen om de hoogte van de stoel voor u te accommoderen. Sommige kattendragers worden op de markt gebracht als “luchtvaartmaatschappij goedgekeurd”, maar deze term is niet noodzakelijkerwijs een gratis pas voor vervoer in de cabine.

De term betekent meestal gewoon dat de drager vocht kan bevatten. Als uw kat tijdens de vlucht moet “gaan”, lekt hij niet op de vloer van het vliegtuig.

Een betere manier om ervoor te zorgen dat de luchtvaartmaatschappij de juiste maat heeft, is door de afmetingen te vergelijken met de ruimte onder de stoel van uw luchtvaartmaatschappij en maximale afmetingen voor luchtvaartmaatschappijen in de cabine. Met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen als leidraad zijn de gemiddelde afmetingen onder de stoel 17 “x 11” x 9 “, maar dit zal variëren per luchtvaartmaatschappij en uw stoel in het vliegtuig.

Kwaliteiten van een grote drager

beste per reismand voor katten

Ze zijn gemakkelijk schoon te maken – Plastic dragers moeten gladde binnenoppervlakken hebben die na verloop van tijd geen vuil verzamelen en gemakkelijk te verwijderen zijn. Zachte dragers moeten machinewasbare verwijderbare vulling hebben en het lichaam moet bestand zijn tegen ten minste een natte doek en zeep.

Ze zijn sterk en duurzaam – De beste kattendragers hebben stevige vloeren die niet onder het gewicht van je kat zakken. Naast stevige billen moet de reismand van uw kat zijn gemaakt van taaie materialen en zal deze niet scheuren of ontrafelen. Zoek naar ramen gemaakt van rubberen gaas in plaats van stof. Het is sterker en kan een beetje klauwactie aan.

Ze zijn gemakkelijk om je kat in en uit te krijgen – Het zou niet moeilijk moeten zijn om uw kat in de reismand te laten glijden en hem te helpen eruit te komen zodra u uw bestemming bereikt. Merk op dat veel dierenartsen er de voorkeur aan geven om hun patiënten te behandelen terwijl ze nog in de drager zijn. Meerdere ingangen, top entry-ontwerpen en zip-off muren maken dit proces eenvoudiger.

Ze hebben de juiste maat voor uw kat – De reismand moet relatief knus en veilig zijn en mag uw kat niet laten rondslingeren tijdens het transport. Tegelijkertijd moet uw kat aan alle kanten 3 tot 4 centimeter ruimte hebben, zodat hij kan opstaan en zich kan omdraaien zonder te hurken en te verdraaien.

De best beoordeelde Cat vliegdekschepen beoordeeld

Beste kattendrager

Hier zijn onze keuzes voor de beste kattendragers op de markt.

Onze eerste keuze is een soft cat carrier die door de luchtvaartmaatschappij is goedgekeurd en crash-getest op autoveiligheid.

Specs

 • Constructie: Nylon buitenkant met afwasbaar pluche beddengoed
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewicht Capaciteit: Tot 18 lbs
 • Ideaal gebruik:Reizen
 • Opmerkelijke functies: Samendrukbaar voor reizen in de cabine
 • Geschikt voor vliegreizen:Ja
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Ja
 • Prijs: 199,95 dollar

Deze zachte kattendrager heeft een elegant ontwerp waarmee hij moeiteloos van luchthaven naar interstate kan overstappen. Met iets minder dan $ 160 is het een beetje duur voor incidenteel transport, maar de functies en het kwaliteitsontwerp maken deze drager de prijs waard voor katten die reizen.

Beperkingen voor de grootte van luchtvaartmaatschappijen variëren, dus een kattenmaatschappij die voldoet aan de vereisten van de ene luchtvaartmaatschappij, kan op een andere vlucht worden afgewezen. Deze kattenreisdrager van Sleepypod heeft als doel dit probleem op te lossen.

Om verschillende configuraties onder de stoel te kunnen accommoderen, comprimeert de drager van 22 inch lang tot 19-16 inch. Bij het instappen drukt u op de uiteinden totdat de drager de juiste maat heeft voor uw ruimte. Wanneer het veilig is om dit te doen, kunt u de Sleepypod draaien zodat deze loodrecht op de achterkant van de stoel staat, de uiteinden uitzetten en uw kat laten strekken. Sommige mensen ritsen het uiteinde op dit punt open en openen het, waardoor hun kat nog meer ruimte en de mogelijkheid heeft om de cabine te zien. De interne veiligheidsriem van de reismand wordt bevestigd aan het harnas van uw kat en helpt hem veilig te houden in de reismand.

Om uw kat veilig van en naar het vliegveld te kunnen rijden, is de Sleepypod gebouwd met riemen aan beide zijden. Hiermee kunt u een veiligheidsgordel helemaal om de drager wikkelen. Het is crash-getest en gecertificeerd door het Center for Pet Safety of CPS.

Het heeft twee grote ramen en een verwijderbaar privacypaneel. De extra functies omvatten grote ritszakken aan beide zijden en de optie om het te koppelen met een elektrisch aangedreven opwarmpad.

De Sleepypod Air is geschikt voor katten met een gewicht tot 18 lbs. Het is verkrijgbaar in zes kleuren: gitzwart, donkere chocolade, aardbeienrood, roodborstje ei blauw, oranje droom en gletsjerzilver.

Pros:

 • Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren
 • Heeft een gewatteerde schouderriem
 • Aanpasbare grootte voor beperkingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen
 • Samendrukbaar voor handige opslag
 • Goedgekeurd voor autoveiligheid

Tegens

 • Kan te duur zijn voor sommige budgetten
 • Beperkte raamruimte betekent dat u mogelijk moeite heeft om uw kat te zien

Specs

 • Constructie: Nylon buitenkant met afwasbaar pluche beddengoed
 • Opties voor grootte: Klein, middelgroot of groot
 • Gewicht Capaciteit: Tot 22 lbs
 • Ideaal gebruik:Reizen
 • Opmerkelijke functies:Gegarandeerd aan boord
 • Geschikt voor vliegreizen:Ja
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 79,99 dollar

De door Sherpa Deluxe Airline goedgekeurde huisdierenmaatschappij valt onder Sherpa’s Guaranteed on Board-programma. Nadat u de reismand hebt gekocht, wordt u gevraagd om online te gaan en zowel uw kat als uw reismand vooraf te laten goedkeuren voor het instappen. Als er iets misgaat en uw kat geen toestemming krijgt om op de vlucht te gaan, zal Sherpa uw vlucht- en huisdierkosten terugbetalen.

Met een gepatenteerd veerdraadframe kunt u indien nodig de achterkant van de drager naar beneden duwen. Dit helpt de drager om te voldoen aan de gevarieerde ruimtebeperkingen onder de stoel.

De drager heeft zowel boven- als zijingang voor gemakkelijke toegang, mesh-panelen aan de voor- en zijkanten voor ventilatie en zichtbaarheid en verstelbare riemen. Voor het dragen over de schouder of met de hand. De drager wordt geleverd met een machinewasbare faux lambskin liner voor comfort. De basis wordt ondersteund door een houten stabiliteitsplaat omhuld met een waterdichte voering.

Zodra u uw bestemming hebt bereikt, kunt u een veiligheidsgordel door sherpa’s veiligheidsgordelriem rijgen voor meer veiligheid. Houd er rekening mee dat de vervoerder niet is goedgekeurd voor autoveiligheid door een onafhankelijke organisatie en mogelijk niet de veiligste keuze is voor autoreizen.

De drager is verkrijgbaar in zes kleuren: origineel zwart, houtskool, zwart rooster, origineel bruin, origineel grijs en originele pruim.

Pros:

 • Verwijderbare, machinewasbare binnenvulling
 • Voldoet aan de meeste eisen van de grote luchtvaartmaatschappijen
 • Gedekt door Sherpa’s Guaranteed On Board-programma
 • Verkrijgbaar in kleine, middelgrote en grote maten voor katten tot 22 lbs

Tegens

 • Sommige recensenten zeggen dat de kwaliteit van Sherpa in de loop der jaren is afgenomen en dat de dragers van vandaag gevoelig zijn voor ritsstoringen, zwak gaas en gescheurde naden
 • Niet goedgekeurd voor autoveiligheid

Specs

 • Constructie: Polyester buitenkant met fleece pad
 • Opties voor grootte: Klein of groot
 • Gewicht Capaciteit: Tot 25 lbs
 • Ideaal gebruik:Reizen
 • Opmerkelijke functies: Comfortabel, robuust ontwerp
 • Geschikt voor vliegreizen:Ja
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 80,19 dollar

Geen enkele vervoerder kan de angst wegnemen van een reis naar de dierenarts of een paar uur in een vliegtuig, maar een combinatie van een goede drager en de juiste training kan de rand eraf halen. De beste dragers voor nerveuze katten bieden een combinatie van slim ontwerp, comfortabele materialen en een stevige constructie die al het schoppen, krabben en bijten van een nerveuze kat aankan.

Daarom raden we de Sturdi Products SturdiBag aan als de beste drager voor nerveuze katten. De behuizing is gemaakt van 600 Denier polyester, een robuust materiaal vergelijkbaar met lichtgewicht ballistisch nylon en, hoewel het niet gegarandeerd elke kat aankan, zou het veel intimidatie moeten kunnen verdragen.

De tas is zowel ademend als privé, met stevige plastic gaasramen en privacycovers met ritssluiting.

Naast een sterke constructie heeft de reismand een paar functies die kunnen helpen om uw kat comfortabel en veilig te houden. Het heeft meerdere ingangen, zodat u de toegangsroute kunt vinden die voor uw kat werkt. Een harnas tether helpt om uw kat in de reismand te houden, zelfs als de deuren opengaan. En in het geval dat uw kat vastberaden genoeg is om zelf te proberen een deur te openen, is de reismand voorzien van ritssluitingen voor een extra beveiligingslaag.

Met zijn onopvallende plunjezakvorm, verstelbare riemen, flexibele body en veel opbergvakken is deze tas de beste kattendrager voor katten die een hekel hebben aan dragers. Het feit dat de luchtvaartmaatschappij voldoet aan de vereisten onder de stoel van de meeste luchtvaartmaatschappijen, maakt het een populaire keuze onder mensen die hun katten in vliegtuigen meenemen.

Pros

 • Ontworpen om onder de stoelen te passen bij de meeste luchtvaartmaatschappijen
 • Verkrijgbaar in veertien kleuren
 • Slim ontwerp en robuuste constructie helpen ontsnappingen te voorkomen
 • Bereikt een goede balans tussen privacy en ademend vermogen

Tegens

 • Heeft geen zijriem voor bevestiging aan het handvat van rolbagage
 • Is niet crash getest of gecertificeerd voor autoreizen
 • Voor bijna $ 90 is dit een van de duurdere kattendragers die je kunt kopen

SPecs

 • Constructie: Canvas en mesh buitenkant, fleece mat
 • Opties voor grootte: Middelgroot of groot
 • Gewicht Capaciteit: Tot 20 lbs
 • Ideaal gebruik:Reizen
 • Opmerkelijke functies: Uitbreidbaar en inklapbaar
 • Geschikt voor vliegreizen:Ja
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 49,99 dollar

Als u een drager wilt die instort voor eenvoudige opslag en gemak, is deze uitbreidbare drager van Petsfit misschien een goede keuze voor u.

De vervoerder blinkt uit in flexibiliteit. Het is klein genoeg om te voldoen aan de vereisten onder de stoel van de meeste luchtvaartmaatschappijen en heeft twee uitbreidbare compartimenten om ruimte te bieden om te loungen. Met gaasramen rondom zorgt de drager voor veel ventilatie en kan je kat de wereld buiten bekijken. Wanneer het tijd is om uw kat naar uw volgende stop te brengen, heeft de reismand tal van opties voor eenvoudig transport. Het heeft een gewatteerde schouderriem en een zijriem, zodat u de drager over uw arm kunt slingeren of op uw rolkofferhandvat kunt schuiven.

Zodra u weer thuis bent, kan de drager plat worden neergeklapt voor eenvoudige opslag.

Hoewel het bedrijf zegt dat de luchtvaartmaatschappij is goedgekeurd, moet u contact opnemen met uw luchtvaartmaatschappij voordat u de luchtvaartmaatschappij meeneemt op uw volgende reis.

Pros

 • Geschikt voor reizen met de meeste luchtvaartmaatschappijen
 • Uitbreidbaar voor maximaal comfort
 • Inklapbaar voor eenvoudige opslag
 • Alle ritsen zijn zelfsluitend voor maximale veiligheid
 • Voorzien van een binnenlijn om uw kat veilig te houden, zelfs als u de ramen opent

Tegens

Specs

 • Constructie: Kunststof en staal
 • Opties voor grootte: 19″ of 24″
 • Gewicht Capaciteit: Tot 20 lbs
 • Ideaal gebruik:Toevallig
 • Opmerkelijke functies: Boven- en vooringang
 • Geschikt voor vliegreizen: Alleen vrachtruim
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 44,99 dollar

Zoals alle harde plastic dragers heeft deze drager zijn beperkingen, maar het is een goed ontworpen kennel die perfect is om uw kat veilig van huis naar het kantoor van de dierenarts te verplaatsen.

Het heeft dubbele ingang van zowel de voorkant als de bovenkant, waardoor uw kat via de voordeur naar binnen kan of via het dak in de reismand kan vallen. De ingang van de bovenste deur is ook groot genoeg om beide handen door te laten, zodat u uw kat tijdens het reizen kunt aaien. De deuren zijn eenvoudig te openen met behulp van gemakkelijk knijpsluitingen.

In tegenstelling tot sommige dragers die bij elkaar worden gehouden met plastic grendels, schroeft deze samen met vleugelmoeren en bouten voor meer duurzaamheid en veiligheid.

Het is verkrijgbaar in vier parelmoerachtige tinten: wit, roze, blauw en bruin. De drager is verkrijgbaar in twee maten voor katten met een gewicht tot 20 lbs.

De drager is niet crashgetest of goedgekeurd voor gebruik in de auto, maar het bedrijf raadt u aan een veiligheidsgordel door de handgreep te laten gaan voor extra veiligheid. Het is ook geen goede keuze voor vliegen in de cabine, hoewel het is goedgekeurd voor gebruik in het vrachtruim van een vliegtuig.

Pros:

 • Veilig vergrendelbare stalen boven- en voordeuren maken het laden en lossen van uw kat eenvoudig
 • Wordt geleverd in twee maten voor katten tot 20 pond
 • Eenvoudig te reinigen plastic drager
 • Ruim ontwerp
 • Goedgekeurd voor vrachtvervoer door luchtvaartmaatschappijen

Tegens

 • Deze vervoerder is niet crash-getest en is mogelijk niet de veiligste keuze voor autoritten
 • Komt bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet in aanmerking voor vervoer in de cabine

Specs

 • Constructie: Lichtgewicht stof met optioneel kussen
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewicht Capaciteit: Tot 15 lbs
 • Ideaal gebruik:Toevallig
 • Opmerkelijke functies:Grote waarde
 • Geschikt voor vliegreizen:Nee
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • PrijsVanaf $ 15,60

Voor minder dan $ 13 is dit een betaalbare tas die ideaal is voor mensen die geen premium vervoerder nodig hebben – alleen een veilig klein transportapparaat voor een reis naar de dierenarts of misschien voor een verhuizing door de stad. De lichtgewicht drager ondersteunt katten met een gewicht tot 15 lbs.

Het heeft de vorm van een kattentent met een handvat en is verkrijgbaar met of zonder ingebouwd bed. Het wordt geleverd in twee ontwerpen – een is bedrukt met een “levende dierenkrat” -ontwerp, terwijl de andere bruin en blauw is. Het heeft verschillende mesh panelen voor maximale zichtbaarheid en ademend vermogen.

Je kunt de draden (die werken als tentstokken) en foud het in een kleine schijf die in uw la past wanneer het niet in gebruik is.

Pros:

 • Een voordelige aankoop
 • Inklapbaar voor eenvoudige opslag
 • Uitstekend ademend vermogen
 • Wordt geleverd met een gezellige bedliner
 • O-ring beveiligt ritsen

Tegens

 • Niet geschikt voor katten die meer dan 15 lbs wegen
 • Niet de veiligste voor automatisch reizen

Specs

 • Constructie: Stevige stoffen buitenkant met fleece voering
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewicht Capaciteit: Tot 18 lbs
 • Ideaal gebruik:Toevallig
 • Opmerkelijke functies:Top komt los voor gemakkelijke toegang
 • Geschikt voor vliegreizen:Nee
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 55,76 dollar

Bij kattendragers met de hoogste lading gaat het erom het voor uw kat gemakkelijk te maken om de reismand in te gaan en gemakkelijk voor u om ze te bereiken als ze er eenmaal in zitten.

Deze heeft een onverwachte podvorm met een mesh voordeur, geventileerde behuizing en rond deksel dat helemaal openritst voor gemakkelijke toegang. De grote ritsdeur aan de bovenkant geeft je ook volledige toegang tot de bewoner zodra ze allemaal zijn ingepakt.

Een Amazon-klant zei dat “de dierenarts het geweldig vindt omdat ze de bovenkant er gewoon af kunnen ritsen om een injectie te geven of bloed te nemen.”

De katsdrager aan de bovenkant heeft een stevige onderkant voor effectief transport en een klein handvat aan de bovenkant. Het heeft geen schouderband, wat een nadeel is in vergelijking met de typische soft carrier. De drager ritst volledig uit en kan worden opgevouwen tot een gemakkelijk op te bergen platte schijfvorm.

Veel klanten zeggen dat de reismand geschikt is voor hun grote katten, waaronder sommige met een gewicht tot 18 lbs.

Pros:

 • Verwijderbaar “deksel” betekent gemakkelijke toegang
 • Sterke, stabiele basis
 • Opent zowel aan de boven- als de voorkant
 • Goede ventilatie
 • Geschikt voor katten van bijna alle maten

Tegens

 • Voldoet niet aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappij
 • Niet crash-getest voor autotransport

Specs

 • Constructie: Nylon buitenkant met polyester binnenkant
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewicht Capaciteit: Tot 15 lbs
 • Ideaal gebruik: Auto Reizen
 • Opmerkelijke functies:Converteert naar een bed
 • Geschikt voor vliegreizen:Nee
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Ja
 • Prijs: 189,95 dollar

De Sleepypod mobiele dierenmand en -drager is een van de weinige vervoerders die de crashtest heeft doorstaan en voldoet aan dezelfde normen die zijn vastgesteld voor veiligheidsgordels voor kinderen in de auto. Met andere woorden, het is zo dicht als je bij een echt autostoeltje voor je kat komt.

Naast het bieden van een veilige rit, probeert de Sleepypod reisstress te verminderen door te verdubbelen als een gezellig huisdierbed. De koepelvormige hoes ritst eraf en kan eraf blijven als je niet op reis bent. Dit helpt uw kat een positieve verbinding met zijn reismand te creëren.

Wanneer u in gebruik bent, ritst u de mesh koepelvormige hoes dicht, ritst u de bovenkant dicht en gebruikt u de gewatteerde handgreep voor transport.

De drager heeft een waterafstotende vullinghoes, machinewasbaar beddengoed en een stevige ballistische nylon buitenkant. Al deze eigenschappen maken het duurzaam en relatief eenvoudig schoon te maken.

De Sleepypod heeft een stijlvolle ronde vorm en is verkrijgbaar in 7 kleuren. Dit zijn arctisch wit, bloesemroze, donkere chocolade, gitzwart, hemelsblauw, aardbeirood en violet.

Pros:

 • Een van de weinige crash-geteste en autoveilige kattendragers
 • Duurzame constructie
 • Moeiteloze topinvoer
 • Elegant ontwerp

Tegens

 • Voldoet mogelijk niet aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappij onder de stoel
 • Te klein voor extra grote katten
 • Duur

Specs

 • Constructie: Nylon met fleecemat
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewicht Capaciteit: Tot 14 lbs
 • Ideaal gebruik:Reizen
 • Opmerkelijke functies: Lichtgewicht en zeer ademend
 • Geschikt voor vliegreizen:Ja
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 84,00 dollar

Heb je er een hekel aan om je afgeremd te voelen door een zware drager, maar wil je niet inleveren op stevigheid en betrouwbaarheid? Misschien geef je de voorkeur aan een lichtgewicht drager zoals deze.

De drager weegt 2,2 lbs. Royale mesh-raamruimte wordt gecombineerd met nylon behuizing van militaire kwaliteit voor een mix van ademend vermogen, lichtheid en kracht.

Hoewel het is gebouwd voor duurzaamheid, waarschuwt het bedrijf kopers om te onthouden dat hett krachtige krabbers en bijters kunnen mogelijk door het raamgaas breken.

De luchtvaartmaatschappij heeft een volledig geventileerd dak dat samendrukt om onder de stoel van de meeste luchtvaartmaatschappijen te passen. Sommige recensenten zeggen echter dat het niet voldeed aan de vereisten onder de stoel op hun vlucht, dus controleer het beleid van uw luchtvaartmaatschappij voordat u deze luchtvaartmaatschappij naar de luchthaven brengt.

De vervoerder heeft verschillende functies om reizen gemakkelijker te maken. Een gewatteerde schouderriem en handgrepen geven je meerdere manieren om je kat rond te dragen, terwijl verschillende opbergvakken je voldoende ruimte bieden voor traktaties en andere benodigdheden.

Pros

 • Een lichtgewicht, luchtige drager die je niet zal verzwaren
 • Ontworpen voor gebruik op de meeste vliegtuigen
 • Afsluitbare ritssluiting voor veiligheid
 • Meerdere opbergvakken
 • Een van de meest betaalbare producten op deze lijst

Tegens

 • De vervoerder is niet crashgetest en is mogelijk niet de veiligste keuze voor autoreizen
 • Niet geschikt voor grotere katten met een gewicht van meer dan 14 lbs

Specs

 • Constructie: Nylon en polyester
 • Opties voor grootte: Middelgroot of groot
 • Gewicht Capaciteit: Tot 20 lbs
 • Ideaal gebruik:Reizen
 • Opmerkelijke functies: Roller carrier converteert naar rugzak
 • Geschikt voor vliegreizen:Ja
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 189,99 dollar

Deze multifunctionele drager beweegt zich moeiteloos van de auto naar het vliegtuig naar het trottoir.

De luchtvaartmaatschappij is gebouwd met wielen en een uitklapbare handgreep. Je kunt het over de luchthaven slepen zoals elke andere koffer. Rommelen in een roldrager kan eng en ongemakkelijk zijn, dus deze drager heeft een slim platform om ervoor te zorgen dat uw kat niet omvalt wanneer de reismand kantelt.

Wanneer je klaar bent om de trap op te gaan of over de stoep te lopen, kun je de drager ombouwen tot een rugzak.

De innerlijke veiligheidsriemen worden aan het harnas van uw kat bevestigd om ze tijdens het transport veilig te houden. Als je eenmaal klaar bent om te verkennen, is het gemakkelijk om je kat uit de reismand te halen via de openingen aan de boven- en zijkant.

Het beschikt over opbergvakken aan de zijkant, zodat u traktaties, water en al het andere dat uw kat tijdens de reis nodig heeft, kunt opbergen.

Pros:

 • Smart-level platform zorgt ervoor dat uw kat niet omvalt wanneer hij wordt meegetrokken
 • Met opbergvakken aan de zijkant kunt u benodigdheden op de drager opbergen
 • Boven- en voordeuren zorgen voor gemakkelijke toegang
 • Inclusief veiligheidsgordelriem en veiligheidssluitingen aan de binnenkant voor beveiliging
 • Goedgekeurd voor gebruik bij de meeste luchtvaartmaatschappijen
 • Wordt geleverd in twee maten voor katten tot 20 pond

Tegens

 • Niet machinewasbaar – moet worden afgeveegd met een vochtige doek en een licht reinigingsmiddel
 • Katten houden misschien niet van het geluid van de wielen die over de grond rollen
 • Niet crash-getest – is mogelijk niet de veiligste keuze voor autoritten

Specs

 • Constructie: Stevige polyester doek met gaas ramen en zachte sherpa vloerbekleding
 • Opties voor grootte: Small/Medium, Medium/Large
 • Gewicht Capaciteit: 22 pond
 • Ideaal gebruik: Casual, Reizen
 • Opmerkelijke functies: Lang en lang voor grote katten
 • Geschikt voor vliegreizen:Misschien
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 25,24 dollar

Met een gewicht van 19 “x10″ x13 ” is deze kattendrager royaal bemeten voor grotere katten met een gewicht tot 22 pond. Het wordt ook geleverd in een klein / middelgroot formaat dat 17 “x8″ x11,5” meet.

In tegenstelling tot veel kattendragers die een rechthoekige vorm hebben, loopt deze drager taps toe van een breedte van 10 inch aan de onderkant tot 7 inch aan de bovenkant. Dit ontwerp maakt het minder omslachtig om te dragen en de extra hoogte geeft uw kat een beetje extra hoofdruimte als ze rechtop willen zitten.

De drager is gemaakt van stevig polyester met grote gaaspanelen voor ventilatie. De onderkant van de drager is bekleed met verwijderbare, machinewasbare sherpa pad. Klantrecensies geven aan dat de materialen misschien niet zwaar genoeg zijn voor angstige katten die proberen te ontsnappen, maar de drager werkt heel goed voor uitstapjes naar de dierenarts.

Omdat de drager flexibele zijkanten heeft, kan deze enigszins worden samengedrukt om onder de stoel te passen voor vliegreizen. De Small / Medium-maat werkt misschien het beste voor vliegreizen, omdat de hoogte van de Medium / Large-luchtvaartmaatschappij het misschien te groot maakt voor sommige vereisten van luchtvaartmaatschappijen onder de stoel.

Niet dat dit geen crash-geteste carrier is en dat het geen speciale resolutie heefttraint riemen, dus het is misschien niet de veiligste keuze voor autoreizen.

In termen van algemene functie merkte een klant op dat de drager lang en lang genoeg was dat zijn 14-pond Maine Coon comfortabel rechtop kon zitten of liggen. Een andere klant met een kat van 20 pond vond dat zijn kat de reismand zo leuk vond dat de kat er dutjes in begon te doen.

Pros:

 • Twee opties voor dragen – riem of handvat
 • Gemaakt van lichtgewicht maar duurzame materialen
 • Royaal bemeten voor grotere katten of meerdere kleine katten
 • Grote mesh-panelen om de luchtstroom en zichtbaarheid te verbeteren
 • Automatisch vergrendelbare ritsen helpen uw kat veilig te houden

Tegens

 • Medium/large kan te hoog zijn voor vliegtuigonder de stoel
 • Niet crash-getest voor autoreizen
 • Nerveuze katten hebben meer kans om de drager te beschadigen

Specs

 • Constructie: Oxford materiaal met EVA vulling
 • Opties voor grootte: Een maat
 • Gewicht Capaciteit: Tot 15 lbs
 • Ideaal gebruik:Openlucht
 • Opmerkelijke functies😛 perfect voor wandelingen en avonturen
 • Geschikt voor vliegreizen:Nee
 • Gecertificeerd voor autoveiligheid:Nee
 • Prijs: 36,88 dollar

Hoewel rugzak kattendragers niet voor iedereen geschikt zijn, zijn ze onmisbaar voor wandelaars en degenen die graag hun katten tijdens het lopen sjouwen.

Het heeft zowel boven- als zijingang voor gemakkelijke toegankelijkheid en heeft een ruim interieur voor katten met een gewicht tot 15 lbs. Met een combinatie van ventilatieopeningen aan de voorzijde en meerdere gaasramen en deuren heeft de rugzak goed zicht en ventilatie. De bovenste deur van de rugzak is uitbreidbaar met gaas en een doorzichtig plastic raam, waardoor de passagier extra ruimte en een groot kijkgebied heeft. De gaasramen zijn van rubberen, dus ze moeten bestand zijn tegen klauwen.

Dankzij een zachte rug, gewatteerde riemen en de toevoeging van een heup- en borstband is deze rugzak ook comfortabel voor de drager. Als u het pakket liever met de hand draagt, kunt u in plaats daarvan het handvat bovenop gebruiken.

Pros:

 • Comfortabele gewatteerde riemen en rug
 • Stevige basis ondersteunt uw kat
 • Kan plat worden neergeklapt voor eenvoudige opslag
 • Voorzien van een borst- en tailleband voor gemakkelijk dragen
 • Heeft een veiligheidskabel aan de binnenkant
 • Sterk rubberen gaas

Tegens

 • Taille riem kan te los zijn voor sommige gebruikers
 • Niet crash-getest en misschien niet de beste keuze voor autoritten
 • Zal waarschijnlijk niet voldoen aan de vereisten onder de stoel voor vliegreizen

Het leuk maken: hoe u uw kat kunt helpen wennen aan de kattendrager

In plaats van je kat in de reismand te stoppen of te hanteren wanneer het tijd is om naar de dierenarts te gaan of op reis te gaan, waarom zou je ze dan niet helpen om ervan te genieten? Hier zijn een paar manieren om carrier time leuker te maken.

Introduceer het als een bed

Laat de reismand achter in een geliefd deel van je huis, leg er bekende dekens of een kussen in en laat je kat het gebruiken als bed of schuilplaats. Op de dag van de reis moet uw kat bekend zijn met de reismand en het zien als een geruststellend verlengstuk van zijn huis.

Hoewel sommige dragers inklapbaar zijn en gemakkelijk op de bovenste plank van een kast kunnen worden geschoven wanneer ze niet in gebruik zijn, raad ik deze praktijk om verschillende redenen niet aan.

Als een reismand de meeste dagen van het jaar opgevouwen en opgeborgen blijft, zal uw kat het nooit leren kennen buiten stressvolle situaties. Als ze het nooit zien tot vijf minuten voordat ze in de auto worden gebracht, zal je kat de reismand onvermijdelijk associëren met die stressvolle gebeurtenis.

Ten tweede is het hebben van een kattenmand in de aanslag een belangrijk aspect van de voorbereiding op noodsituaties. Als u uw huis plotseling moet evacueren, moet u uw kat in zijn reismand kunnen stoppen en gaan.

Geef het een bekende geur

Zoals vermeld in de vorige tip, zullen bekende geuren uw kat helpen verzachten richting de nieuwe reismand. Door geliefde dekens, handdoeken, een kattenmand of zelfs je eigen kleding in de reismand te leggen, vertel je je kat ‘dit is van jou’.

Gebruik een feromoonspray

Als alles goed gaat, zal uw kat uiteindelijk de reismand markeren met zijn eigen gezichtsferomonen. In de tussentijd kunt u een synthetische feromoonspray gebruiken om uw kat te kalmeren en de reismand te identificeren als een veilige plek om te zijn.

Relevante inhoud:

Veelgestelde vragen

Geven katten de voorkeur aan harde of zachte dragers?

Het is moeilijk te zeggen of katten een voorkeur hebben voor harde versus zachte dragers, maar er zijn een paar factoren om te overwegen. Veel katten vinden reizen stressvol, wat betekent dat ze vatbaar kunnen zijn vooro klauwen of kauwen – een hardzijdige drager kan beter bestand zijn tegen deze behandeling. Dat gezegd hebbende, soft carriers zijn beter voor vliegreizen, dus het hangt echt af van de situatie.

Wat is de beste maat reismand voor een kat?

Zoek bij het winkelen voor kattendragers naar een die ongeveer 1 1/2 keer groter is dan uw kat. Uw kat moet kunnen gaan liggen en zich comfortabel omdraaien in de reismand, maar hij mag niet zo groot zijn dat hij tijdens het reizen rondschuift.

Hoe krijg ik mijn kat in de reismand?

Het wennen van uw kat aan de reismand kan uw leven gemakkelijker maken wanneer het tijd is om hem in te zetten. Wanneer het tijd is om uw kat in de reismand te plaatsen, plaatst u hem rechtop met de open deur naar het plafond gericht en plaatst u uw kat erin, sluit u de deur en laat u deze voorzichtig in de juiste horizontale positie zakken.