10 zelfverzekerde tekenen dat katten met elkaar beginnen op te schieten

Het hebben van twee katten in je huis betekent twee keer zoveel avontuur en plezier. Maar het is niet altijd eenvoudig met het hebben van twee katachtige vrienden in het huishouden.

De kans is groot dat je twee katten niet meteen de beste vrienden zijn. Bovendien konden ze zich zelfs vijandig tegenover elkaar gedragen.

Na verloop van tijd, met een goede introductie en wat geduld, zullen je twee katten niet het gevoel hebben dat hun territorium wordt binnengevallen. Dit betekent dat de kans groot is dat ze elkaars aanwezigheid gaan tolereren.

Hoe kun je dit herkennen? Er zijn enkele duidelijke tekenen dat katten met elkaar beginnen op te schieten.

Laten we ze eens bekijken, zodat je de momenten kunt opvangen waarop je twee huisdieren elkaars aanwezigheid beginnen te accepteren en zelfs goedkeuren.

1. Ze verzorgen elkaar

katten die elkaar verzorgen

Verzorging is een onderdeel van de kattennatuur. Het maakt niet uit hoe oud een kat is en tot welk ras ze behoort, ze zal zichzelf verzorgen.

Dit doet ze om haar vacht lekker schoon te houden en haar lichaamstemperatuur te reguleren. Verzorging is ook gunstig voor het stimuleren van de bloedsomloop en afkoeling tijdens hete zomertijden.

Het is normaal om te zien dat uw kat verzorgt, Maar als je ziet dat je twee katten elkaar verzorgen, is dit ook een goed teken! Dit betekent dat jullie twee katachtige vrienden het goed met elkaar beginnen te vinden.

Moederkatten verzorgen hun kittens om ze schoon te houden, maar ook om ze de juiste verzorging te leren. Dit is een gewoonte die ze op volwassen leeftijd zullen blijven beoefenen.

Volgens Great Pet Care verzorgen katten elkaar als teken van genegenheid. Dit komt het meest voor bij katachtigen die verwant zijn of die sterke sociale banden hebben.

Wederzijdse verzorging geeft aan dat uw twee katten zich op hun gemak voelen bij elkaar.

Je ziet twee schattige katten die elkaar verzorgen in de onderstaande video.

2. Kopstoten

Headbutting is een vertederend gebaar dat sommige katten gebruiken met hun eigenaren. Katten koppen om hun geur op hun mensen te markeren, maar kunnen hetzelfde doen met dingen en andere dieren.

Merken dat je twee katten elkaar tegen het hoofd stoten, kan worden gezien als een teken dat ze het goed met elkaar beginnen te vinden.

Dit betekent dat ze vertrouwen en genegenheid delen en genieten van elkaars aanwezigheid. Ook kopt een kat een andere kat om een koloniegeur te creëren, zoals uitgelegd door Catsan.

Je twee huisdieren zien headbutten is zeker wenselijk!

3. Ze raken elkaars neus aan

Een andere indicator dat je twee katten met elkaar kunnen opschieten, is dat ze elkaars neus aanraken.

In de kattenwereld kan dit worden opgevat als een begroeting. Ze gebruiken deze beweging om de feromonen van een andere kat te ruiken en dit helpt hen om aan elkaar te wennen.

Door aan de neus van de andere kat te snuffelen, kan een kat ontdekken waar de ander is geweest. Dit is een goed teken van de relatie van je twee huisdieren, omdat een reukvermogen cruciaal voor hen is.

Wanneer je je twee katten zo dicht bij elkaar ziet en zachtjes elkaars neus aanraakt, geeft dit aan dat ze toleranter en zelfs vriendelijker tegen elkaar worden.

4. Je twee katten spelen samen

kittens spelen

Elke katteneigenaar verwacht dat hun twee katten uiteindelijk samen gaan spelen. Op deze manier hebben uw huisdieren een fijn gezelschap, zelfs als u niet thuis bent.

In het begin kun je problemen hebben om onderscheid te maken tussen eenvoudig spelen en agressie spelen bij je katten.

N. Gajdoš-Kmecová en haar medewerkers [1] Leg uit hoe de interactie tussen twee katten van dag tot dag kan verschillen, of zelfs van de ene gelegenheid binnen een dag tot de andere. Dit betekent dat een enkel incident de relatie tussen uw twee katten niet hoeft te voorspellen.

Toch zijn er enkele tekenen die je kunnen helpen het verschil tussen kattenspel en agressie te begrijpen.

De volgende zijn de indicaties van agressie:

• Sissen en grommen tijdens het spelen

• Hun oren worden naar achteren gedraaid of tegen hun hoofd geplaatst

• Katten aarzelen niet om hun klauwen te gebruiken en elkaar pijn te doen

• Ze bijten elkaar zelfs

• Ze leunen achterover terwijl ze naar elkaar vegen

Je twee katten die spelen zonder harde geluiden te maken, is meestal een goed teken. Een andere goede indicator is dat ze hun klauwen tijdens het spelen hebben ingetrokken. Ook als ze elkaar bijten of achtervolgen, Dit moet op een zachte en zachte manier gebeuren.

Speelsessies zijn essentieel voor de socialisatie van katten en zijn een goede vorm van mentale en fysieke stimulatie. Daarom is het heel goed om je twee katten samen te zien spelen!

5. Ze slapen naast elkaar

Je zou een van je katten boven je hoofd kunnen zien slapen. Dit zal meestal hun manier zijn om hun genegenheid en liefde voor jou te tonen.

Dicht bij elkaar slapen is ook een teken dat je twee katten het goed met elkaar kunnen vinden. Samen dutten en knuffelen is een van de meest duidelijke indicatoren dat een kat een andere kat vertrouwt.

Jonge kittens slapen samen met hun moeders en nestgenoten, waardoor ze zich veilig en beschermd voelen.

Wanneer ze dit soort band delen met andere katten in hun volwassenheid, is dit een onfeilbaar teken van genegenheid.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe schattig dit is!

6. Kneden

Bijna alle eigenaren zullen hun katachtige vriend zien kneden. PetMD legt dit uit als ritmisch hun poten in en uit duwen tegen een zacht voorwerp.

Naast dingen kunnen katten ook hun eigenaren en andere katten kneden. Om dit te doen, moeten katten zich perfect op hun gemak voelen bij elkaar.

Kneden is een ander teken dat katten met elkaar beginnen op te schieten en hun manier om genegenheid te tonen.

7. Je katten rollen op hun rug om elkaar heen

Katten zullen deze beweging niet zonder een goede reden laten zien.

Ze rollen meestal op hun rug voor hun eigenaren om hen te begroeten, hun genegenheid te tonen of hen uit te nodigen om te spelen.

Je twee katten op hun rug om elkaar heen zien rollen is ook een goed teken. Dit betekent dat ze dol op elkaar zijn en een oproep kunnen zijn om te spelen.

Het is ook een kwetsbare positie voor katachtigen, omdat het hun buiken blootstelt. Door op hun rug te rollen, laat je zien dat je katten zich niet bedreigd voelen door elkaars aanwezigheid.

8. Ze vertonen geen territoriaal gedrag

Twee katten in huis

Territoriaal gedrag zit in de kattennatuur. Er zijn enkele situaties waarin ze meer kans hebben om territoriale agressie te vertonen, zoals bij de komst van een nieuw huisdier in hun omgeving.

Territoriaal gedrag kan het volgende omvatten:

•Fricatief

• Langdurig staren

• De andere kat stalken

• Haar aanvallen

• Urine markering

Als u deze tekenen niet opmerkt bij uw huisdieren, geeft dit aan dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Ze voelen zich niet bedreigd door elkaar en dringen elkaars ruimte niet binnen.

Het kan enige tijd duren om hier te komen, maar het is allemaal de moeite waard om te zien dat je twee katachtige vrienden aardig voor elkaar worden.

9. Hun eet- en kattenbakgewoonten zijn normaal

Het hebben van een andere kat in hun ruimte kan angst veroorzaken bij katachtigen. Als gevolg hiervan kunt u enkele veranderingen opmerken in de eet- en kattenbakgewoonten van uw kat.

Uw kat kan bijvoorbeeld op de grond poepen of het voedsel in haar kom urenlang onaangeroerd laten.

Als beide katten goed eten en de juiste plek gebruiken om te poepen, is dit een goede indicator.

Het duidt op hun wederzijdse goedkeuring en een gebrek aan neiging om destructief gedrag te vertonen als een vorm van rebellie tegen het delen van hun leefruimte met een ander huisdier.

Het observeren van de eet- en kattenbakgewoonten van uw katten is over het algemeen een goede manier om voor hun gezondheid te zorgen.

10. Je katten begroeten elkaar met hun staart omhoog

katten die met de staart omhoog lopen

Wanneer een kat de andere kat begroet met haar staart omhoog in een verticale positie, is dit een teken van goedkeuring.

Dit betekent dat uw katten met elkaar willen communiceren. Daarom delen ze graag dezelfde leefruimte en worden ze waarschijnlijk zelfs vrienden.

Jullie twee katten die elkaar begroeten met hun staart omhoog is een laatste teken dat ze het goed met elkaar beginnen te vinden.

Het is ook het bewijs dat je een geweldige beslissing hebt genomen om je gezin uit te breiden met een extra harige metgezel!

Laatste gedachten

Ik hoop dat je een goed inzicht hebt gekregen in veelvoorkomende tekenen dat katten met elkaar beginnen op te schieten.

Dit is geen voorspelbaar proces dat voor alle katten en voor alle eigenaren hetzelfde zal zijn. Het is mogelijk dat je een tijdje moet wachten om je twee huisdieren vrienden te zien worden.

Het is ook waarschijnlijk dat je eerst wat territoriaal gedrag, conflicten en aanpassingsperiode moet doorlopen.

Sommige katten hebben meer tijd nodig om aan elkaar te wennen. Er kunnen situaties zijn waarin je zelfs zou kunnen overwegen om op te geven.

Maar, ik verzeker je, het zien van twee schattige katten die samen slapen en grElkaar oomen is alle moeite waard!

Verwijzingen:

[1] Gajdoš-Kmecová, N., Peťková, B., Kottferová, J. et al. Een ethologische analyse van interacties tussen katten die nauw contact hebben en bepalen of katten spelen, vechten of iets daartussenin. Sci Rep 13, 92 (2023). DOI, geraadpleegd op 20 september 2023.