10 schattige DIY kersttruien voor katten die je vandaag kunt maken


Kerstmis is een tijd voor feestelijke decoraties en attent geven onder vrienden en familie, misschien zelfs aan degenen die je niet kent door middel van liefdadigheidsdonaties. Velen van ons omringen zich met de vreugde die de feestdagen brengen. Ze komen tenslotte maar één keer per jaar.

We kleden ons misschien zelfs mooi aan voor de eindejaarsfeesten en dragen onze mooiste kersttruien. Nu kunt u gemakkelijk een schattige kersttrui voor katten DIY, zodat uw katachtige vriend kan ook delen in de opwinding van het seizoen.

Of je ambachtelijke vaardigheden nu ophouden bij no-sew of je al weet hoe je moet breien of haken (of klaar bent om het te leren), hieronder vind je een kersttrui patroon waar jij en je kat zeker van zullen houden.

kat poot verdeler

De 10 DIY kersttruien voor katten

Geen-naai patronen

1. DIY Sock Sweater door Lene Eik

Materialen: Sok, draad
Gereedschap: Schaar, naald
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze DIY Sock Sweater is de makkelijkste die we hebben gevonden. Het is waarschijnlijk het beste voor een kitten of kleine kat, en je moet een sok van de juiste maat vinden. Met zo veel leuke sokken met kerstthema in alle maten beschikbaar, kan dit een geweldige manier zijn om een nestje kerstkittens warm te houden met een budget of om de look van uw katje vaker te veranderen.

Nadat je de juiste sneden hebt gemaakt in de sok die in de video wordt getoond, hoef je niet per se rond de gesneden randen te naaien. Het zorgt echter wel voor een schoner uiterlijk en voorkomt dat ze gaan rafelen als je er een van gebreid materiaal gebruikt. Gerafeld garen kan een gevaar vormen voor kleine katjes, dus deze extra stap is aan te bevelen.

thematische onderbreking

2. No-Sew Five Minute Dog/Cat Sweater van Cut Out + Keep

Materialen: Sweatshirt, draad
Gereedschap: Schaar, naald
Moeilijkheidsgraad: Easy

Hoewel niet zo gemakkelijk als de DIY sok trui, deze No-Sew Five Minute Cat Sweater is dichtbij. Als je al een sweatshirt bij de hand hebt, is dit een fantastische manier van upcyclen. Als je het patroon leuk vindt, maar een specifiek kerstthema wilt, is er meestal een grote selectie vakantie-sweatshirts bij tweedehandswinkels en zelfs nieuw verkrijgbaar. Van elk sweatshirt kun je er twee maken (één van elke mouw), dus je kunt bijpassende exemplaren maken voor een paar katten of zelfs een extra exemplaar geven aan een vriend of een plaatselijk opvangcentrum.

De grootte van het sweatshirt en de mouwen moeten passen bij de grootte van je kat. Nadat je de sneden in de stap-voor-stap handleiding hebt gemaakt, kun je de mouw zo laten of de randen netjes omzomen. Sweatshirtmateriaal rafelt zelden, dus als dat van u niet zo is, is naaien geheel optioneel.

thematische onderbreking

Naaipatronen

3. DIY Cat Hoodie door acetually

Materialen: Stof, strijkijzer op lont, draad
Gereedschap: meetlint, schaar, tondeuse, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde beginner

Deze DIY Cat Hoodie is ontworpen voor mensen met weinig ervaring met een naaimachine. Als je tenminste weet hoe je er een moet bedienen, kan dit een geweldig eerste project voor je zijn, vooral omdat Ace je van begin tot eind door het patroon leidt, inclusief hoe je je kat opmeet voor de beste pasvorm. Ze geeft een link naar de sjablonen in de videobeschrijving, zodat je de stof kunt printen en knippen volgens die maten.

Jij en je kat kunnen nu op dezelfde manier naar buiten treden met bijpassende hoodie-stijlen. Bij het winkelen voor stof, kies een jersey breisel of fleece, want de meeste commercieel gemaakte hoodies zijn van deze materialen gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en prints, waaronder feestelijke vakantiestijlen, zodat je veel opties hebt.

thematische onderbreking

4. Easy Cat Sweater From a Hoodie by Cut Out + Keep

Materialen: Hoodie/sweatshirt
Gereedschap: Basis naaibenodigdheden
Moeilijkheidsgraad: Easy

Soms heb je basismaterialen en weet je wat je moet maken, maar weet je niet hoe je het allemaal in elkaar moet zetten. Deze slimme kunstenares laat ons zien hoe ze een oude hoodie omtovert in iets veel nuttigers. Tijdens het maken van deze Makkelijke kattentrui van een hoodie, had de auteur geen patroon om mee te werken, alleen een idee van wat ze wilde en haar kat als maat. Zoals je kunt zien, heeft ze het heel goed gedaan!

Als je niet de exacte materialen hebt voor een van de andere projecten op onze lijst, maar toch een eenvoudige kerstkattentrui nodig hebt, waarom probeer je dan niet wat inspiratie op te doen bij deze doe-het-zelver? Misschien verras je jezelf wel door iets unieks te maken en sta je dan op onze volgende lijst!

thematische onderbreking

5. Sphynx Cat Sweater – De Amir Tee

Materialen: Stof, draad
Gereedschap: Schaar, spelden, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

De Amir Tee Sphynx Cat Sweater is expliciet ontworpen voor haarloze katten. Het patroon kan worden aangepast aan de grootte van uw kat, plus het bevat ontwerpen voor verschillende halslijnen en mouwlengtes. Met één patroon kunt u gemakkelijk iets warms maken voor de winter en iets koelers voor in de zomer, wanneer de airconditioning een kou kan veroorzaken. De kersttrui opties zijn eindeloos, met zo veel leuke stoffen beschikbaar rond de feestdagen.

TheTailoress, de ontwerper en winkeleigenaar, biedt een schriftelijke handleiding met alle diagrammen die je nodig hebt om het patroon aan te passen en mee te volgen. Ze bieden ook een YouTube-tutorial en zijn beschikbaar voor ondersteuning. Zelfs beginners hebben genoten van het uitbreiden van hun vaardigheden met deze makkelijk te leren kattentrui.

thematische onderbreking

6. TheTailoress Cleopatra Pyjama van The Tailoress

Materialen: Stof, draad
Gereedschap: schaar, spelden, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

De Cleopatra Pyjama is ook ontworpen voor haarloze of bijna haarloze kattenrassen, maar is een uitstekende manier om de kat in de familie “matching pyjama” vakantiefoto’s te brengen. Net als het patroon hierboven biedt de ontwerper diagrammen, video’s en e-mailondersteuning om u te helpen bij het maken van deze schattige kattentrui. U kunt ook vele soorten stof gebruiken, waardoor dit een veelzijdig patroon is. Een link naar het geprinte patroon staat in de beschrijving van de YouTube-video.

Omdat dit is ontworpen als een eendelig pak dat de buik bedekt, kunt u ook met uw dierenarts praten over dit als een optie na een operatie of als uw katje herstelt van een ziekte. Het kan een manier zijn om ze comfortabel te houden en er op hun best uit te laten zien tijdens de feestdagen.

thematische onderbreking

Crochet & Knit Patterns

7. DIY Kerstman Hond/Kat Trui door Cricri Biewer

Materialen: Wit en rood garen
Gereedschap: breinaalden, schaar, garennaald, meetlint
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde beginner

Met slechts basis breivaardigheden, kunt u een schattige DIY Kerstman Katten Trui. Hoewel je je comfortabel moet voelen bij het werken met basisbreisteken en een gelijkmatige spanning moet hebben tijdens het breien, is het patroon vrij eenvoudig, en de ontwerper loopt je stap voor stap door het proces in de YouTube-tutorial. De originele video is in het Frans, maar er zijn vertalingen in het Engels toegevoegd aan de video, zodat je het kunt volgen.

Er zijn geen instructies voor het veranderen van de patroongrootte, maar de gegeven maat zou de meeste middelgrote katten passen. De pom-pom op de kap is gemaakt van garen, wat goed zou zijn voor honden. Maar omdat katten er graag mee spelen en het garen los kan raken, kunt u beter een exemplaar van imitatiebont of een ander veiliger alternatief overwegen.

thematische onderbreking

8. Simple & Easy Basic Dog/Cat Sweater by Maria’s Blue Crayon

Materialen: Garen
Gereedschap: Haaknaald, steekmarkeerders, meetlint, schaar, naald
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde beginner

Als haken meer jouw ding is, kun je de Eenvoudige & Gemakkelijke Basis Katten Trui. Je moet de basissteken kunnen haken, zoals enkele haaksteken, en je moet het leuk vinden om in de ronde te werken. Maar als je nog niet eerder hebt geprobeerd in de ronde te werken, kan dit een geweldig project zijn om een nieuwe vaardigheid te leren. Het is ook een goede introductie om te leren hoe je kleding voor huisdieren en andere artikelen voor mensen op maat maakt.

De ontwerpster doorloopt elke stap van het patroon, inclusief het opmeten van je huisdier. Hoewel haar ontwerp voornamelijk gericht is op haar hond, Milo, kan dit gemakkelijk worden aangepast om een kat van elke grootte te passen. Velen die het aanpasbare patroon hebben gevolgd, lieten opmerkingen achter over hoe gemakkelijk het te volgen was. Gebruik een feestelijk garen, of voel je vrij om seizoensgebonden lapjes of gehaakte applicaties aan de afgewerkte trui toe te voegen.

thematische onderbreking

9. Gehaakte gestreepte kattentrui

Materialen: Striping garen
Gereedschap: Haaknaald, naald
Moeilijkheidsgraad: Intermediair

De Gehaakte gestreepte kattentrui vereist wat meer comfort met een haaknaald, maar bootst ook het uiterlijk van een klassieke gehaakte mensentrui na. Het zelfstrepende garen creëert de strepen automatisch, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het veranderen van kleuren tijdens het haken of zelfs het kopen van meer dan één kleur garen. Dit type garen is verkrijgbaar in verschillende kleurschakeringen en feestelijke vakantie-opties.

BagoDay crochet is een populaire ontwerper en biedt een YouTube tutorial voor dit geliefde katten trui patroon. Hoewel er geen specifieke maatwijzigingen zijn opgenomen, zijn er tips om de maat naar beneden aan te passen voor een kleinere kat. Het is in eerste instantie ontworpen om haar enorme, 22-pond kat te passen!

thematische onderbreking

10. Gebreide kabel kattensweater

Materialen: Garen
Gereedschap: Breinaalden, kabelnaalden, garennaald
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

De klassieke gebreide kabeltrui is een geliefde wintertrui voor mensen. Nu kan uw kat zijn eigen Gebreide kabel kattentrui. Of je nu breit in helder en vrolijk groen of rood, in een kleur die past bij het feestthema, of het wordt de basis van hun lelijke kersttrui, je kunt nooit fout gaan met gebreide kabels.

Hoewel een relatief klein item ontworpen is voor een kat, is het belangrijk op te merken dat gebreide kabels een geavanceerde steek zijn. Als u er niet vertrouwd mee bent, wilt u misschien een kleine lap van het patroon kabels proberen voordat u aan de trui begint. De ontwerper is beschikbaar voor ondersteuning en het beantwoorden van vragen als u die heeft.

garenbolletjesverdeler

FAQs over DIY kersttrui voor katten

Mag ik mijn kat een trui aandoen?

Ja, je mag je kat een trui aandoen. zolang ze het verdragen. Sommige katten houden niet van kleding omdat ze er overgevoelig voor zijn. Het kan angst of stress veroorzaken. Als u uw kat van jongs af aan hebt getraind om van kleding te genieten of als uw volwassen kat kleding verdraagt of ervan geniet, is het prima om ze in truien en andere kleding te kleden. Misschien genieten ze zelfs evenveel van de warmte als u van het feit dat ze leuke dingen dragen!

Waarom vallen katten om als je ze een trui aantrekt?

Er zijn een paar theorieën over waarom sommige katten omvallen als ze kleren dragen. Het kan gewoon een teken van protest zijn of dat ze zich ingesnoerd voelen en niet kunnen bewegen. Anderen denken dat het een vecht- of vluchtreactie is vanwege de angst voor iets waaraan ze niet gewend zijn. Als uw kat zo reageert, verwijder dan de kleding, stel hem gerust en respecteer zijn grenzen.

Kan mijn kat een trui dragen na een operatie?

Als uw kat geschoren is voor een operatie, kan hij het koud hebben, en een trui kan hem helpen comfortabel te blijven terwijl zijn vacht teruggroeit. Echter, afhankelijk van het soort operatie kan een trui de genezing belemmeren. U kunt dit het beste met de dierenarts bespreken voordat u uw kat een trui aantrekt.

Moet mijn kat buiten een trui dragen?

Katten zijn niet gemaakt om buiten kleding te dragen, zelfs niet als het koud is. Ze zijn zich niet bewust van deze extra “pluisjes” om zich heen terwijl ze rennen, springen en zich verstoppen. Het kan gemakkelijk verstrikt raken in een boomtak als ze springen, waardoor ze verstrikt raken in de lucht. Als ze zich proberen te verstoppen of hun lichaam onder een hek of struik schuiven om ergens aan te ontkomen, kunnen ze vast komen te zitten en niet kunnen ontsnappen aan wat hen achtervolgt. Katten mogen nooit zonder toezicht kleding dragen.

3 kat gezicht verdeler

Laatste gedachten

Aankleden voor de feestdagen is leuk voor velen van ons, en misschien wilt u uw katachtige bij de festiviteiten betrekken. Als ze graag kleren dragen, zijn er veel manieren waarop u dit kunt doen, van het aanpassen van een sok met kerstthema die slechts een paar minuten duurt tot het nemen van enkele uren om een klassieke kabeltrui te breien. Wat je ook doet voor hun outfit, we hopen dat je precies de look hebt gevonden die je kat nodig heeft om het seizoen te vieren.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Sam Lion, Pexels