7 schattige DIY-kattenkerstkousen die je vandaag nog kunt maken


De kersttijd is gevuld met veel leuke familietradities. Alleen omdat uw kat geen mens is, betekent niet dat hij niet kan deelnemen aan de vakantiefeesten. Een geweldige manier om uw kat deze feestdagen erbij te betrekken is om zijn eigen kous toe te voegen aan uw kerstversiering.

Het bestellen van een kat kerstkous kan duur zijn, vooral als je dichter bij de feestdagen komt. Dus, een DIY plan is een uitstekend alternatief, en het voegt een uniek tintje toe aan uw kerstversiering. Deze plannen zullen zeker kerstvreugde verspreiden bij zowel mensen als katten.

kat + scheidingslijn

De 7 DIY Kattenkerstkousen

1. No-Sew Gepersonaliseerde Kattenkous door 3 Nest Greenwoods

Materialen: Gewone vilten kous, vilt, lint, papier
Gereedschap: hete lijm, schaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze DIY kattenkous fleurt elke gewone vilten kous op die je tijdens de kerstdagen bij een dollarwinkel kunt vinden. Zodra je een kous hebt, kun je een silhouet van je kat op een stuk papier tekenen. Gebruik het papier als sjabloon om je vilt uit te knippen.

Nadat je het vilten silhouet van je kat hebt uitgeknipt, lijm je het op de kous met een lijmpistool of met textiellijm. De laatste stap is het toevoegen van een persoonlijk tintje met kerstkleurige linten. Je kunt ook de naam van je kat uit het overgebleven vilt knippen en de letters op de kous plakken.

thematische onderbreking

2. Kous in de vorm van een vis door Embroidery Library

Materialen: Lichtgewicht canvas, doorgestikte katoenen stof, bedrukte katoenen stof, middelzware scheurvlieseline, breed lint
Gereedschap: tijdelijke lijmspray, air-erase pen, textiellijm, plakband, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Matig

Deze uniek gevormde kattenkous geeft een leuke draai aan uw rijtje traditionele kerstkousen. Het is een geweldig project voor naailiefhebbers en kan in één middag worden voltooid. Het originele ontwerp voegt ontwerpen toe met een borduurmachine, maar u kunt deze stap overslaan als u er geen heeft en in plaats daarvan een stof kiezen met meer decoratieve patronen.

Wat ook leuk is aan dit DIY plan is dat het gewatteerde katoen gebruikt, zodat je kous duurzaam en stevig is. Het zal een goede hoeveelheid cadeautjes kunnen bevatten zonder te scheuren of zijn vorm te verliezen.

thematische onderbreking

3. Gepersonaliseerde Kattenkous door Design by D9

Materialen: Vilt vierkantjes, satijnen lint, satijnen knutselhartjes of hartjesknopen, witte pompon, wiebeloogjes
Gereedschap: lijmspray, hete lijmpistool, sharpie, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Deze leuke kattenkous is een geweldige optie als je een meer gepersonaliseerd resultaat wilt. De basis van de kous past bij de vachtkleur van uw kat, en u kunt extra stukjes vilt opplakken om de markeringen van uw kat te evenaren. De instructies bevatten ook een leuke kerstmuts en sjaal met franjes.

Het patroon vereist minimaal naaiwerk, dus het is een goede keuze voor beginnende naaisters. Als u van plan bent de kous alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken en er geen cadeautjes in te doen, kunt u gewoon lijm gebruiken om de achterkant en voorkant van de kous vast te maken.

thematische onderbreking

4. Gepersonaliseerde vilten dierenkousen door Lia Griffith

Materialen: Vilt, borduurgaren, kleine belletjes, zwarte kraalogen, lint
Gereedschap: naaimachine, naald en draad, lijmpistool
Moeilijkheidsgraad: Easy

Als je de voorkeur geeft aan minimalistische decoratie, dan past deze eenvoudige vilten dierenkous daar uitstekend bij. De basis van de kous heeft een eenvoudig en effen ontwerp, zodat alle aandacht uitgaat naar de gepersonaliseerde dierengezichten.

Nadat je de vachtkleuren en markeringen van je kat hebt vastgelijmd, kun je verdere aanpassingen maken door een kerstmuts toe te voegen met een belletje aan de punt of een sjaal met schattige franjes. Je zou ook een klein strikje kunnen maken om toe te voegen als kleur- of haaraccessoire.

thematische onderbreking

5. Cat Paw Stocking by Cut Out + Keep

Materialen: Katoenen stof, vlieseline, lint, vlieseline
Gereedschap: spuitlijm, hete lijmpistool, sharpie, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Easy

Dit DIY kattenkous plan is een andere leuke vorm die de dingen zal mixen in uw kous line-up. Je kunt de basis van deze pootkous in dezelfde kleur maken als je eigen kat, of je kunt traditionele kerstkleuren gebruiken om bij de rest van je kousen te passen.

De manchet van deze kous heeft ook een leuke vorm die afwijkt van de typische rechte manchet. Kortom, dit project vat perfect de maffe en speelse persoonlijkheid van een kat samen.

thematische onderbreking

6. Kat Gehaakte Kous door Golden Lucy Crafts

Materialen: Vilt vierkantjes, satijnlint, satijnen knutselhartjes of hartjesknopen, witte pompon, wiebeloogjes
Gereedschap: spuitlijm, hete lijmpistool, sharpie, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze kat gehaakte kous heeft een beginnersvriendelijk patroon. Zodra je de basis af hebt, kun je accenten toevoegen, zoals kattenpootjes, vissen en andere elementen om het er persoonlijker uit te laten zien. Dit patroon is een geweldige optie omdat je het ook kunt gebruiken voor andere familieleden, zodat iedereen bijpassende kousen heeft.

De hele basis van de sok is gemaakt met haken. De accenten vereisen echter basis naaivaardigheden. Als je haast hebt, kun je de accessoires ook snel vastlijmen.

thematische onderbreking

7. Purrfect Crochet Christmas Stocking door All Free Christmas Crafts

Materialen: Vilt vierkantjes, satijnlint, satijnen knutselhartjes of hartjesknopen, witte pompon, wiebeloogjes
Gereedschap: lijmspray, hete lijmpistool, sharpie, naaimachine
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze DIY kat kerstkous is een ander haakproject. Het is in de vorm van een poot en heeft een schattig rood visontwerp bovenop. Het patroon gebruikt een kleine selectie beginnersvriendelijke steken, dus het is een geweldig project om je haakvaardigheden te oefenen.

U kunt gemakkelijk meer rijen aan de kous toevoegen of aftrekken, zodat de lengte ervan overeenkomt met de rest van uw kousen. Het is iets moeilijker om de breedte aan te passen, dus controleer de afmetingen om er zeker van te zijn dat het de juiste breedte voor u is.

kat + lijnverdeler

Kat Kerstmis Stuffer Ideeën

U kunt de kousen van uw kat vullen met veel verschillende voorwerpen. Als het voedsel van uw kat gemotiveerd is, kunt u de kous vullen met lekkernijen in kerstthema en er wat brokjes van uw kat doorheen mengen.

Vergeet alleen niet dat als je eten in je kous gaat stoppen, je dat vlak voor het openen van cadeautjes wilt doen. Anders wil uw nieuwsgierige kat misschien een kijkje nemen en proberen in de kous te klimmen.

Andere items die werken als stocking stuffers zijn kleine speeltjes of een nieuw kattenstokje. Er zijn ook veel kattenspeeltjes die gemakkelijk in de kous passen. Kleding en accessoires, zoals kerstmutsen en -truien, zijn ook geweldig om in een kous te stoppen.

Andere manieren om Kerstmis met uw kat te vieren

Er zijn tal van andere manieren om uw kat bij de feestdagen te betrekken. U kunt meubels met kerstthema kopen of het eetgedeelte van uw kat verfraaien met kerstkommen.

Een andere leuke manier om kerst te vieren is om uw kat in kerstkleding en accessoires te kleden. Veel dierenwinkels zullen een breed assortiment kerstmutsen, halsbanden en bandana’s verkopen. Er is dus een goede kans dat u iets vindt dat uw kat comfortabel draagt. Als u uiteindelijk een leuke outfit vindt, kunt u altijd een kattenfotoshoot organiseren en kerstkaarten afdrukken.

Als het maken van peperkoek koekjes of huizen een traditie is in uw huis, kunt u uw kat erbij betrekken door katvriendelijke traktaties te bakken en kerstkoekjesuitstekers te gebruiken om ze te vormen. Sommige dierenwinkels verkopen lactosevrije melksupplementen die veilig zijn voor katten om te eten. Zo kunnen ze genieten van hun eigen set van melk en koekjes voor Kerstmis.

Bij Excited Cats bewonderen we Hepper al vele jaren en besloten we een meerderheidsbelang te nemen, zodat we kunnen profiteren van de uitstekende ontwerpen van dit coole kattenbedrijf!verdeler-kattenklauw1

Conclusie

Kerstmis is een familieaangelegenheid, dus waarom zou uw kat al het plezier moeten missen? Het maken van uw eigen kattenkous zal helpen om uw kat te betrekken bij vakantietradities en festiviteiten. Het zal nog meer kerstsfeer in huis verspreiden, en ook al begrijpt uw kat niet precies wat Kerstmis is, hij zal al het nieuwe speelgoed en lekkers in zijn kous zeker waarderen.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Morgan Von Gunten, Unsplash