10 manieren om honden uit kattenvoer te houden

Eigenaren van gezelschapsdieren die met zowel katachtige als hondenvrienden wonen, zullen zeker gewend zijn aan een beetje chaos in hun leven, naast veel liefde, gezelschap en knuffels.

Hoewel het hebben van meerdere huisdieren erg leuk kan zijn, kunnen sommige aspecten van hondengedrag de praktische aspecten een beetje lastig maken. Als uw hond het voedsel van uw kat eet, kan het heel moeilijk zijn om te weten hoe u dit gedrag kunt stoppen, vooral als uw kat gewend is aan gratis voeding.

Snel overzicht

01

Honden die kattenvoer eten is een veel voorkomend probleem in huishoudens met meerdere huisdieren, maar dit is niet aan te raden voor hun gezondheid en welzijn.

02

Er bestaan verschillende oplossingen, waaronder afzonderlijke voedingstijden en het beperken van de toegang tot het voedsel van de kat met behulp van babyhekjes, deurbanden of voedingsstations.

03

Andere methoden om te proberen zijn het plaatsen van het voedsel van uw kat ergens hoog waar honden niet bij kunnen of het gebruik van puzzelvoeders of hondbestendige kommen.

Wees nooit bang, we hebben een aantal geweldige tips om je hond zijn eigen voedsel te laten eten. Van voerstations tot het volgen van een strikte routine, lees verder voor 10 praktische oplossingen.

Kunnen honden kattenvoer eten?

Het is ongezond voor honden om kattenvoer te eten, omdat honden en katten verschillende voedingsbehoeften hebben.

Ten eerste, is het zelfs een probleem als uw hond zijn hondenvoer negeert ten gunste van de brokjes van de kat? Het is allemaal gewoon dierenvoer, toch? Nee! Katten en honden hebben heel verschillende voedingsbehoeften. Als ouders van huisdieren is het een van onze belangrijkste verantwoordelijkheden om ervoor te zorgen dat onze huisdieren worden voorzien van een geschikt, qua voedingswaarde compleet dieet.

Katten zijn obligate carnivoren, dus kattenvoer is sterk op eiwitten gebaseerd, met lagere niveaus van koolhydraten. Katten hebben ook aanvullende aminozuren nodig, die ze niet intern kunnen maken, zoals taurine. Het is niet gezond voor honden om kattenvoer te eten, natvoer of droog.

Een eenmalig incident kan geen problemen veroorzaken, of misschien gewoon een lichte maagklachten, maar het eten van kattenvoer op lange termijn kan problematisch zijn voor honden. Verschillende gezondheidsproblemen kunnen zich voordoen, zoals voedingstekorten en gewichtstoename.

Hier zijn onze 10 tips om uw hond uit het kattenvoer te houden.

#1 Strikte maaltijdtijden

Houd de maaltijden in de gaten om er zeker van te zijn dat elk huisdier alleen zijn eigen voedsel eet.

Als uw hond kattenvoer achter uw rug steelt, is een manier om dit tegen te gaan, uw kat op specifieke maaltijdtijden te voeren en de hond uit de kamer te halen voor deze sessies. Deze methode werkt het beste voor katten die graag hun voedsel eten zodra het aan hen wordt gegeven, in plaats van grazers die de voorkeur geven aan ad-lib-toegang. Dit is echter behoorlijk tijdrovend voor eigenaren.

Als u uw hond niet uit de kamer wilt halen, ga daar dan zitten om de voedertijd te controleren. Katten eten vaak goed met wat gezelschap en je kunt ervoor zorgen dat het juiste dier het juiste voedsel eet, zonder onderbrekingen.

Lees ook: Hoe krijg je een hond en kat om zich te binden

#2 Honger synchroniseren

Het eerst voeren van je hond zorgt tegelijkertijd voor een volle buik, wat kan leiden tot minder voedsel stelen.

Steelt je hond het kattenvoer omdat ze honger hebben? Probeer uw hond op hetzelfde moment als de kat te voeren, of voer uw hond vlak voordat u uw kat voedt. Op deze manier zal uw hond een volle, tevreden buik hebben wanneer het kattenvoer in de buurt is en zal hij minder gemotiveerd zijn om het te eten.

Tegen de tijd dat ze weer honger hebben, is het kattenvoer hopelijk in het juiste dier verdwenen! Dit zal niet voor alle honden werken (hebzuchtige Labradors, ik kijk naar je!), Maar het is de moeite waard om honger als factor uit te sluiten.

Lees ook: Waarom bedelt mijn kat om eten?

#3 Een kattenluik

Overweeg om een hondvrije ruimte voor uw kat te bieden waar hun voedsel voor hen toegankelijk is.

Als je de hond ervan weerhoudt om het verkeerde voedsel te eten, kan dit betekenen dat je het voedsel ergens hebt waar de hond geen toegang toe heeft. Als u de ruimte heeft, kunt u een kamer “hondvrij” aanwijzen door een kattenluik te gebruiken.

Het kattenvoer kan dan de hele dag in deze kamer worden achtergelaten (handig voor die katten die graag droogvoer plukken dat de hele dag is achtergelaten), en ze kunnen komen en gaan wanneer ze willen, met behulp van het kattenluik, terwijl het ontoegankelijk is voor de hond. Kleine honden passen door een kattenluik, maar er zijn microchip-geactiveerde kattenluiken beschikbaar.

Lees ook: Hoe train je je kat om een luik te gebruiken

#4 Dog-Proof Poort

Dierenhekken zijn geweldig voor het scheiden van honden en katten, omdat veel katten zich gemakkelijk door de openingen kunnen wurmen.

Een andere optie om de toegang tot verboden voedsel te beperken, is om een poort te gebruiken die hondsbestendig is, maar een kat doorlaat. Hiervoor zijn speciaal ontworpen poortjes, maar een babyhekje is eennother optie. Nogmaals, hierdoor kunnen katten op hun voedsel grazen zonder dat het van hen wordt gestolen. Dit werkt het beste bij een kleine kat en een grote hond en kan lastiger zijn als een kleine hond de boosdoener is.

#5 Een deurriem

Deurriemen houden deuren op een kier, zodat flexibele katten zich kunnen wurmen, maar geen grotere honden.

Een alternatief voor een poort is een deurriem. Dit is een vrij eenvoudig apparaat dat online beschikbaar is en dat een deur kan “vergrendelen” terwijl deze enigszins op een kier kan staan – genoeg voor een kat om doorheen te sluipen, maar niet voor een hond. Het kattenvoer kan dan achter deze deur worden geplaatst, buiten het bereik van een hondenmond.

Dit is een andere methode die beter werkt tegen grote honden, maar ze zijn instelbaar, dus zolang de kat kleiner is dan de hond, zou het moeten werken. Katten zijn super flexibel en in staat om door kleine openingen te knijpen, zodat het beter kan werken dan je denkt, zelfs als je hond niet veel groter is dan de kat.

#6 Til de Food Bowl naar een hoger niveau

Katten eten hun maaltijd graag met uitzicht, en als je het voedsel hoog plaatst, kunnen honden er niet bij.

De derde optie om kattenvoer uit de buurt van honden te houden is een eenvoudige: plaats de kattenvoerbak ergens hoog. Deze is geweldig om kleine hondendieven te beperken die niet op een krabpaal of keukenblad kunnen reiken.

Katten zijn over het algemeen uitstekend in springen en klimmen en geven er vaak actief de voorkeur aan om hoog te zijn met een goed zicht op hun omgeving. Oudere katten en mensen met gewrichtsaandoeningen zoals artritis kunnen dit echter moeilijker vinden.

Lees ook: De 5 beste verhoogde kattenbakken

#7 Kattenvoerstation

Kattenvoeders zijn geweldig om ervoor te zorgen dat elk huisdier zijn eigen voedsel krijgt.

Als u de hond niet van het kattenvoer kunt scheiden, zijn er manieren om het voedsel te bevatten, zodat alleen uw kat er bij kan komen. Een voerstation is een uitstekende keuze voor drukke huishoudens met meerdere huisdieren.

Er zijn verschillende soorten kattenvoeders, sommige met timerfuncties, of een microchipsensor (microchip-voerbakken voor huisdieren), die alleen voedsel aan het juiste dier verstrekken wanneer het hun chip registreert.

Dit zal niet voorkomen dat uw hond op restjes graast, maar het kan een goede keuze zijn voor katten die graag vaak kleine maaltijden eten – u kunt de feeder instellen om alleen vaste hoeveelheden brokjes per keer af te geven.

Kattenvoeders zijn ook erg handig voor vakanties, katten die ’s nachts of onvoorspelbaar eten, en voor die lastige situaties waarin een kat in een huishouden met meerdere huisdieren een speciaal voedsel nodig heeft of een beperkt dieet volgt.

Lees ook: Je kat chippen

#8 Puzzel Feeder

Honden kunnen mogelijk geen voedsel uit een kattenpuzzelvoeder halen.

Als u uw huisdieren niet kunt scheiden, kunt u een andere optie proberen een puzzelvoeder. Deze zijn sowieso geweldig voor katten, omdat ze zowel fysieke als mentale stimulatie bieden om uw kat te voeden, nabootsend hoe ze in het wild zouden eten. Ze kunnen obesitas verminderen en verrijking toevoegen aan katten die vatbaar zijn voor verveling. Het is ook een sluwe manier om gulzige poep uit het voedsel van je kat te houden!

Lees ook: De 10 beste kattenvertragers &puzzelvoeders

#9 Beschermende Kattenbak

Sommige kommen hebben speciale openingen die het voor een grotere hond moeilijk maken om bij het voedsel te komen.

Een hond die het voedsel van de kat steelt, is een veel voorkomend probleem, dus er zijn enkele kattenvoerbakken die speciaal zijn ontworpen om honden weg te houden. Deze voerschalen zijn meestal ontworpen met een kleine opening om door te voeren, geschikt voor katten en niet voor honden, of een hoes gemaakt om honden weg te houden.

Sommige katten houden er niet van dat hun snorharen de kom aanraken terwijl ze eten, waardoor deze kommen minder aantrekkelijk voor hen zijn, maar veel katten zullen perfect gelukkig zijn. Het is het proberen waard!

#10 Verrijking

Net als bij katten kan het interessant maken van het leven van je hond het snacken verminderen vanwege verveling.

Bedenk ten slotte dat je hond het voedsel van de kat kan stelen uit verveling in plaats van honger. Probeer wat verrijking toe te voegen, zoals kauwen, speelgoed en interactieve spellen, en kijk of hun gedrag daardoor tot rust komt. Veel actief spel, lichaamsbeweging en een goed dieet kunnen uw hond helpen snoozen wanneer hij alleen wordt gelaten, in plaats van kattenkwaad uit te halen.

Hondentraining kan ook worden gebruikt om uw hond te leren dat het kattenvoer verboden is – oefen het “leave” -commando met veel positieve beloningen en traktaties wanneer ze het beheren.

Lees ook: De 10 beste kauwspeeltjes voor katten

Laatste gedachten

Ervoor zorgen dat uw kat kattenvoer eet en uw hond hondenvoer eet, betekent dat al uw huisdieren gezond en tevreden zullen zijn.

Honden en katten zijn fysiologisch heel verschillend en vereisen individuele diëten. Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat uw hond kattenvoer eet. Misschien moet u een paar van deze methoden proberen om te zien wat het beste werkt voor u en uw huisdieren of zelfs een combinatie van technieken gebruiken. Succes!

Lees ook: 6 verrassende overeenkomsten tussen katten en honden

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond stopt met het eten van kattenvoer?

Voorkom dat honden kattenvoer eten door de toegang tot het voedsel te beperken door een deurriem, babyhekje te gebruiken of ze fysiek weg te sluiten terwijl de kat eet. Verhoogde kattenbakken, voerstations, puzzelvoeders of hondbestendige kommen zijn andere opties, naast goede training.

Waarom blijft mijn hond kattenvoer eten?

Kattenvoer is rijk aan eiwitten en vaak erg “vlezig” van smaak, wat honden kan aantrekken. Ze kunnen echt honger hebben, of gewoon behoefte hebben aan entertainment.

Hoe voorkom je dat honden en katten elkaars eten eten?

Honden en katten hebben verschillende voedingsbehoeften en moeten hun eigen voedsel eten. Scheid voedertijden, beperk de toegang tot andere kommen met behulp van babyhekjes, deurriemen of voedingsstations en houd het voedsel van uw kat ergens hoog waar honden niet bij kunnen.