Skip to Content

10 essentiële verzorgingsbenodigdheden voor katten om u op weg te helpen

Dus je overweegt om een nieuwe kat te kopen? Gefeliciteerd! Als dit je eerste kat is, vraag je je misschien af wat voor soort benodigdheden je nieuwe kat nodig heeft zodra je ze naar huis brengt. Wat heb je bijvoorbeeld nodig om je kat schoon en goed verzorgd te houden? Hoewel de behoeften van uw kat enigszins zullen variëren op basis van het type vacht dat ze hebben, zijn hier 10 essentiële kattenverzorgingsbenodigdheden om u op weg te helpen.

3 kattenverdeler

De 10 essentiële verzorgingsbenodigdheden voor katten

1. Shampoo

Hepper Colloidal Havermout Pet Shampoo


  • Onze keuze: Hepper Colloidal Oatmeal Pet Shampoo

Ja, katten hebben soms ook baden nodig. Hoewel je je kat waarschijnlijk niet zo vaak zult wassen als een hond die naar buiten gaat en in de modder rolt, moet je nog steeds voorbereid zijn door badbenodigdheden in te slaan. Bij het baden van een kat wilt u een shampoo geformuleerd voor huisdieren in plaats van een menselijke versie. Huisdierenshampoos drogen de huid en vacht van je kat niet uit zoals menselijke shampoo.

Hepper Colloidal Oatmeal Pet Shampoo is een pH-gebalanceerde optie gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De havermout helpt de huid en vacht van uw kat gehydrateerd te houden terwijl deze reinigt. Met een aangename komkommer- en aloëgeur is deze shampoo zeepvrij en gemaakt in de VS.

thematische pauze

2. Borstel

Frisco Kat en Hond Pin Borstel


  • Onze keuze: Frisco Cat and Dog Pin Bristle Brush

Een stevige borstel is een van de belangrijkste verzorgingsbenodigdheden voor uw kat. Als je kat lang haar heeft, zul je de borstel waarschijnlijk dagelijks gebruiken om zijn vacht klittenvrij te houden. Kortharige katten hoeven niet zo vaak te worden geborsteld, maar de activiteit is een uitstekende manier om een band met uw kat op te bouwen en tegelijkertijd de hoeveelheid verharing te verminderen.

De Frisco Cat and Dog Pin Bristle Brush is een goede allround optie omdat het borsteltypes heeft die werken voor lange en korte vachten. Deze borstel is zacht en gemakkelijk te gebruiken, hoewel hij geen zelfreinigende functie heeft.

thematische pauze

3. Nagelknipper

JW Pet Gripsoft Kat Nagelknippers


  • Onze keuze: JW Pet Gripsoft Cat Nagelknipper

Als uw nieuwe kat een kitten is, begin dan zo snel mogelijk met het knippen van nagels. Hoe jonger uw kat eraan went dat zijn voeten worden gehanteerd en nagels worden geknipt, hoe gemakkelijker uw leven zal zijn als hij opgroeit. Katten besteden veel tijd aan het krabben en slijpen van hun nagels, maar je moet ze regelmatig trimmen.

Overwoekerde kattennagels kunnen vast komen te zitten en gescheurd worden of in de voetzolen groeien. Scherpe kattenklauwen kunnen uw meubels of andere huisdieren beschadigen. De JW Pet Gripsoft Cat Nagelknippers zijn precies de juiste maat voor de voeten van je kat. De handgrepen zijn ontworpen voor links- en rechtshandigen.

thematische pauze

4. Tandenborstel & Tandpasta

Tandenborstel en tandpasta


  • Onze keuze: CET Dog and Cat Poultry-gearomatiseerde tandpasta en tandenborstel kit

De mond van een kat kan vies zijn, dus u wilt tandheelkundige zorg een vast onderdeel maken van de verzorgingsroutine van uw kat. Nogmaals, je kat leren om dit proces te accepteren als hij jong is, is je beste optie. Kies een tandpasta ontworpen voor huisdieren in plaats van een menselijke optie.

De CET Dog and Cat Poultry-gearomatiseerde tandpasta en tandenborstelset heeft alles wat je nodig hebt om de tanden van je kat schoon te houden. De smakelijke tandpasta functioneert in wezen als een traktatiebeloning voor je kat terwijl je poetst. Deze tandenborstelkop is klein en onder een hoek geplaatst, ideaal om de hoeken van een kleinere kattenmond te bereiken.

thematische pauze

5. Kam

Andis Stalen Pet Comb


  • Onze keuze: Andis Steel Pet Comb

Voor langharige katten, zoals Maine Coons of Ragdolls, wilt u investeren in zowel een kam als een borstel. Deze verzorgingsvoorraad is ideaal om vuil en matten uit de vacht van uw kat te verwijderen. Het helpt ook om die afwerking pluis te bieden, zodat je kat er altijd Instagram-ready uitziet.

De Andis Steel Pet Comb is licht van gewicht en heeft grove en fijne tanden, ideaal voor alle delen van het lichaam van de kat. Omdat het is gemaakt van roestvrij staal, is deze kam duurzamer dan andere keuzes. Deze kam wordt goed verdragen door de meeste katten, op basis van gebruikersrecensies.

thematische pauze

6. Oorreiniger

Virbac Epi-Otic Advanced Ear Cleaner voor honden en katten


  • Onze keuze: Virbac Epi-Otic Advanced Ear Cleaner voor honden en katten

Sommige katten hoeven hun oren zelden schoon te maken, terwijl anderen wekelijks moeten worden afgeveegd. Als uw kat lijdt aan frequente oorinfecties, kan uw dierenarts u instrueren om zijn oren vaker schoon te maken. Wees voorbereid door een door huisdieren geformuleerde oorklem op te slaananing oplossing met uw verzorgingsbenodigdheden.

Virbac Epi-Otic Advanced Ear Cleaner voor honden en katten wordt vaak verkocht en aanbevolen door dierenartsen. De oplossing is zacht voor de oren van uw kat en helpt de geur te verminderen. Probeer een watje of wattenschijfje te gebruiken om overtollige reiniger weg te vegen.

thematische pauze

7. Tandwateradditief

OxyFresh Premium Kat en Hond Tandwater Additief


  • Onze keuze: OxyFresh Premium Cat and Dog Dental Water Additive

Als u zich zorgen maakt dat u niet de tijd of de medewerking van uw kat zult hebben om zijn tanden te poetsen, is een tandwateradditief een eenvoudige manier om tandverzorging voor uw kat te bieden. Hoewel het niet dezelfde reinigingsactie biedt als poetsen, kunnen tandwateradditieven helpen tandsteen te bestrijden en de adem van je kat fris te laten ruiken.

OxyFresh Premium Cat and Dog Dental Water Additive is geurloos en smaakloos, waardoor de kans toeneemt dat uw kat het daadwerkelijk zal drinken. Het is niet giftig en ook gemaakt in de VS. Het helpt plaque te verminderen en een slechte adem te bestrijden.

thematische pauze

8. Huisdier doekjes

Vetnique Labs FurBliss Huisdier Doekjes


  • Onze keuze: Vetnique Labs FurBliss Pet Wipes

Huisdierdoekjes bieden een handige oplossing wanneer uw kat een snelle schoonmaakbeurt nodig heeft in plaats van een volledig bad. Je kunt ze ook gebruiken tijdens badtijd om het gezicht en de poten van je kat gemakkelijk schoon te maken. Het kiezen van een huisdierveilig doekje in plaats van die ontworpen voor menselijke baby’s helpt ervoor te zorgen dat de huid van uw kat niet geïrriteerd raakt.

Vetnique Labs FurBliss Pet Wipes zijn hypoallergeen en ontworpen om uw kat schoon te maken en te ontgeuren. Ze zijn stevig genoeg om je kat te schrobben en hebben een verfrissende geur. Bovendien bevatten ze ingrediënten die de gezondheid van de vacht helpen ondersteunen.

thematische pauze

9. Deshedding Gereedschap

Furminator Lang Haar Kat Deshedding Tool


  • Onze keuze: Furminator Long Hair Cat Deshedding Tool

Je hebt iets harders nodig dan de traditionele borstel en kam voor katten die zwaar verharen. Deshedding tools zijn speciaal ontworpen om tot in de ondervacht van de kat te reiken en zoveel mogelijk los haar te verwijderen. Deze essentiële verzorgingstool helpt de hoeveelheid haar in uw huis te verminderen en houdt uw kat vrij van ongemakkelijke matten.

De Furminator Long Hair Cat Deshedding Tool is stevig, comfortabel om vast te houden en zal de huid van uw kat niet beschadigen wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven. Het beschikt ook over een handige “Furjector” -functie voor eenvoudige reiniging. Deze tool verwijdert overtollig haar zonder veel druk te vereisen en wordt meestal goed verdragen door katten, op basis van gebruikersrecensies.

thematische pauze

10. Verzorgingshandschoenen

HandsOn All-In-One Bad- en verzorgingshandschoenen voor huisdieren


  • Onze keuze: HandsOn All-In-One Bad- en verzorgingshandschoenen voor huisdieren

Voor gevoelige katten of oudere geadopteerden die nooit hebben geleerd om borstelen te tolereren, kunnen verzorgingshandschoenen een effectieve manier zijn om ze in een vachtverzorgingsroutine te brengen. Je kat zal denken dat je hem gewoon aait, maar in werkelijkheid verwijder je dood haar en help je zijn vacht glanzend en schoon te houden. De handschoenen zijn het meest effectief voor kortharige katten en zullen niet veel doen om taaie klitten of matten te verwijderen.

De HandsOn All-In-One bad- en verzorgingshandschoenen voor huisdieren kunnen in bad of buiten worden gebruikt. Ze verzamelen los haar terwijl je je kat “borstelt” in plaats van hem in een wolk te laten vliegen. De handschoenen zijn ook vrij gemakkelijk schoon te maken, hoewel sommige gebruikers melden dat zeer fijn haar moeilijk volledig te verwijderen is. Geef je kat een massage met een doel terwijl je deze verzorgingshandschoenen draagt.

3 kattenverdeler

Conclusie

Het maakt niet uit wat voor soort vacht uw kat heeft, hij heeft regelmatig verzorging nodig om hem gezond te houden. Zelfs haarloze katten moeten regelmatig baden of afvegen om hun huid gehydrateerd en in goede conditie te houden. Deze 10 essentiële kattenverzorgingsbenodigdheden moeten u alles geven wat u nodig hebt om aan de slag te gaan wanneer u uw nieuwe huisdier mee naar huis neemt. Als u niet zeker weet hoe u specifieke verzorgingstaken zoals nagels moet uitvoeren, vraag dan uw dierenarts of hun personeel om u al hun tips en trucs te leren.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock