Skip to Content

8 Geweldige DIY PVC-krabpaalplannen die u vandaag thuis kunt maken (met foto’s)

Katten houden ervan om te klimmen, krabben en verschillende niveaus in je huis te verkennen. Kattenbomen zijn de perfecte speeltuin voor je kat, maar hoewel het kopen ervan zijn verdiensten kan hebben, zijn ze vaak duur en niet aanpasbaar.

Dus, waarom zou je er niet zelf een maken? U kunt PVC gebruiken om eenvoudig kattenbomen voor uw kat te maken en ze te personaliseren om in uw interieur te passen. Dit artikel heeft acht geweldige doe-het-zelf PVC-krabpaalplannen verzameld die je thuis kunt maken, en hoewel sommige eenvoudig en andere complexer zijn, zijn ze allemaal zeker geweldige geschenken voor je kat om veilig van te genieten.

3 katten gezichtsverdeler

De 8 DIY PVC Krabpaal Plannen

1. Moderne krabpaal met PVC pijp door schattigheid

Materiaal: 40 voet 1 “PVC-buis, 14 1″ vierweg Tee PVC-buisfittingen, zes 1 ” drieweg PVC-ellebogen, vier 1 ” PVC-eindkappen, 1 ” tweegats pijpbanden, 1/2 ” multiplex (genoeg voor vijf 18 “X 16” -platen), PVC-cement
Gereedschap: Boor, PVC pijpensnijder of zaag, spuitverf (optioneel)
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit ingenieuze plan maakt slim gebruik van PVC-leidingen om een speelruimte met meerdere niveaus voor uw kat te creëren. Strak en gemaakt met een professioneel vervaardigde look, deze krabpaal gaat snel samen en kan naar wens worden aangepast vanwege de flexibele aard van PVC.

Dit plan maakt gebruik van spuitverf om de hele krabpaal aan elkaar te knopen, wat optioneel is, maar de boom er gepolijst uit kan laten zien. Hier zijn echter enkele gespecialiseerde gereedschappen nodig, zoals een PVC-pijpsnijder, dus controleer of u de materialen hebt die u nodig hebt voordat u begint.

thematische pauze

2. Krabpaal voor kleine ruimte door cool krabpaalplannen

Materiaal: D110-1.000 mm rioolbuis, D110-250 mm rioolbuis, D110/110 rioolbuisdriehoek, Drie D110 rioolbuisbekers, D110 rioolbuis 90 hoek, X D110/110 rioolbuiskoppeling, 6 mm L x 60 mm B sisaltouw, 40 L x 40 B x 40 B x1,2 H cm multiplex voor kattenbed, Vier multiplex 39 L x 4 B x 1,2 H cm multiplex voor bedwanden, 40 L x 40 B x 2 H cm schuimkussen, kunstbontweefsel of -fleece, 35 L x 35 B x 2,6 H cm multiplex voor onderstel, schroeven, grind, rotsen of zand
Gereedschap: Boormachine, hand-/lintzaag, nietpistool, heet lijmpistool, waterpas, stanleymes
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

De eenvoudige lay-out van dit krabpaalplan is luxer gemaakt met materialen zoals schuim en kunstbont. Dit plan zorgt ervoor dat het comfort voor uw kat gegarandeerd is en dat de PVC-buizen en multiplex naadloos op elkaar aansluiten, met behulp van de PVC-verbindingen en hun mobiliteit. U kunt het kussen aanpassen met een andere vachtkleur (of zelfs materiaal) van uw voorkeur, maar houd er rekening mee dat dit plan enkele hulpmiddelen gebruikt die mogelijk nog niet in uw garage staan, zoals een lintzaag.

thematische pauze

3. DIY Balkon Cat Tower door Miow Lifestyle

Materiaal: Organisator (ambachtelijke organisatoren werken goed als ze groot genoeg zijn), kokostouw, oude handdoeken, ritsbanden, PVC-leidingen om het apparaat aan te sluiten
Gereedschap: Boor, schaar, hamer
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit torenplan bedriegt een beetje door een kant-en-klaar PVC-frame te gebruiken, maar dit feit is misschien wel een van de beste kenmerken van dit plan. Het is niet alleen tijdbesparend, maar het betekent ook dat uw toren zowel stabiel als aanpasbaar is.

Bovendien wordt kokostouw gebruikt als een geweven rooster tussen de planken, waardoor indrukwekkend uitziende maar onweerstaanbaar krassende oppervlakken worden gemaakt waarop uw kat kan loungen. Een bonus van dit bomenplan is dat het speciaal is gemaakt om op een balkon te passen, maar zorg ervoor dat u uw terras beveiligt met gaas of een barrière voordat u de krabpaal erop plaatst. Dit frame is mogelijk niet stevig genoeg voor zware of grote katten. Zorg ervoor dat je kat niet vast kan komen te zitten in het touw door ervoor te zorgen dat er geen grote gaten zijn en dat zijn nagels worden geknipt.

thematische pauze

4. Zelfgemaakte krabpaal per budget 101

Materiaal: 6-inch PVC-buizen, 12-inch PVC-buizen (genoeg om vijf 12 “vierkanten te maken), Zes PVC-hoekstukken, 12 PVC T-stukken, stof voor de planken
Gereedschap: PVC-primer, lijm, lijmpistool, nietjes en nietpistool
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Hoewel dit plan niet het meest gedetailleerde op de lijst is, is het gemakkelijk te construeren. Het is een kleine maar stevige krabpaal die stof gebruikt als planken (die kunnen worden aangepast aan uw inrichting) en het is goedkoop om te maken. Het heeft ook minimaal gereedschap nodig (de meest niche van hen is PVC-primer), wat betekent dat het het perfecte doe-het-zelfproject is om in een opwelling op een gezellige zondagmiddag te beginnen.

thematische pauze

5. Krabpaal met vloerbedekking

Materiaal: 12-inch betonvorm, drie 2 ‘L X 6’ W multiplexplaten, 16 1/2 voet rommel 2x4s, 16 1/2 voet 8 inch PVC-buizen, vier pakketten sisaltouw, 60 voet tapijt (van rest tapijtsectie), vijf lange vertragingsbouten, zes X Lag-bouten met grote Torx-kop, één voet stof voor een kattenhangmat
Gereedschap: Boor, handzaag, lijmpistool, nietpistool, lijm
Moeilijkheidsgraad: Hard

Dit krabpaalplan met vloerbedekking is oorspronkelijk ontworpen voor een individuele katten- en leefruimte en toont de ware veelzijdigheid die PVC u biedt wanneer u in doe-het-zelf duikt. Dit plan heeft meer materialen nodig dan andere en is complexer (een handzaag en specifieke boren nodig om te voltooien), maar als je zin hebt in een uitdaging en je kat verdient een traktatie, kan dit het krabpaalplan voor jou zijn.

Het resultaat is een ongelooflijk indrukwekkende krabpaal die eruitziet alsof hij in een dierenwinkel kan worden verkocht, en het is niet duur om te bouwen (als je het gereedschap dat nodig is thuis hebt voordat je gaat bouwen).

thematische pauze

6. Duct Tape &PVC Condo Boom

Materiaal: Vijf 10-voet stukken van 1/2 “40 PVC-buis, vier 1/2” PVC T-connectoren, 11 X 1/2 “meubelkwaliteit PVC 3-weg connectoren, negen 1/2” meubelkwaliteit PVC 4-weg connectoren, 75 meter gekleurde ducttape, 10 inch 2 “PVC-buis, 2-inch PVC-koppeling, 1/2-inch PVC-verloopstuk, 2-inch PVC-eindkappen, 5 voet 1/4 “sisaltouw, schaar, Drie witte 36″ L X 48” W drievoud, heavy-duty kartonnen display board, utility mes
Gereedschap: Boor, hamer, PVC pijpsnijders, meetstok, Stanleymes
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit plan voor een groot PVC- en ducttape-appartement is ongelooflijk goed gepresenteerd, met duidelijke instructies en foto’s in de stappen die het maken van dit appartement een fluitje van een cent maken. Dit plan maakt ook gebruik van illustraties van hoe uw appartement eruit moet zien terwijl u het bouwt, waardoor het een van de gemakkelijkst te volgen krabpaalplannen is die we zijn tegengekomen. Het heavy-duty displaybord voegt stijfheid en stabiliteit toe, terwijl de ducttape betekent dat de boom in elk huis past als het eenmaal is ingericht.

thematische pauze

7. PVC Kat Hangmat Door Huisdier DIYs

Materiaal: Acht X PVC-leidingen op maat gesneden, Acht PVC-elleboogstukken, Acht T-connectoren / driepuntige connectoren, lint, stof
Gereedschap: Lijmpistool, lijm, naaien, naainaald en draad
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Het is misschien niet strikt een krabpaal, maar deze schattige doe-het-zelf hangmat kan worden toegevoegd aan alle krabpalmen die je hebt meegenomen of gemaakt en kan relatief gemakkelijk van plaats naar plaats worden verplaatst. Je kunt de stof aanpassen aan je, en dit plan heeft genoeg ruimte rond de stof zelf dat je kattenspeelgoed en bungelende verenjagers kunt ophangen. Het is een hangmat en een speeltje in één!

thematische pauze

8. DIY PVC Cat Scratcher Toevoeging

Materiaal: 3 “PVC-buis, 3″ PVC-dop, 50 voet van 3/8 ” touw, hout rond, markeer- en meetgereedschap, handschoenen, PVC-bits
Gereedschap:
  • Boor-, lijm- en lijmpistool, rolzaag
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Geen krabpaal is compleet zonder een krabpaal, en dit PVC-kattenkrabberplan kan de perfecte aanvulling zijn op de boom van uw kat (of het nu doe-het-zelf of in de winkel gekocht is) omdat het leuk is om te maken en lang meegaat, met behulp van zware houten elementen en lichte PVC-buizen.

Dit is niet het gemakkelijkste plan op de lijst. Toch betekent het indrukwekkende detail in de instructies (in combinatie met foto’s en een video) dat het een uitdagende build is zonder frustrerend te zijn. U moet voorbereid zijn om te beginnen met het bouwen van dit plan, omdat het gespecialiseerde hulpmiddelen gebruikt (zoals een scrollzaag).

kattengezichtsverdeler 2

Hoe hoog moet mijn krabpaal zijn?

De totale grootte en hoogte van uw doe-het-zelf krabpaal hangt af van de materialen die voor u beschikbaar zijn en de grootte van uw kat. Grotere katten hebben grotere platforms nodig om zich te verplaatsen, zwaardere bases op de boom voor stabiliteit en hebben waarschijnlijk meer hoogte nodig.

Kleinere katten hebben niet zoveel ruimte nodig, maar ze hebben nog steeds genoeg niveaus in hun krabpaal nodig om hun verticale ruimte te verkennen, te krabben en zich terug te trekken naar hogere grond als ze gestrest raken.

5′ L x 6′ W is over het algemeen een goede maat om naar te streven bij het maken van een krabpaal, omdat een boom groter omslachtig kan worden om te verplaatsen. Sommige in de winkel gekochte krabpalen reiken van vloer tot plafond, dus er zijn opties om te verkennen als je inspiratie wilt voor je doe-het-zelf PVC-krabpaal.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Er is niets bevredigender dan zelf iets te maken tegen een relatief goedkope prijs. Deze DIY krabbomen kan prachtig worden gecombineerd met stof, touw en hout om een kattentoren voor je harige vriend te creëren. Onze acht plannen variëren van groot tot klein, gemakkelijk tot complexer, maar we hopen dat we je verbeelding hebben kunnen prikkelen en je hebben kunnen inspireren om een van deze doe-het-zelf krabpaalplannen uit te proberen.