10 beste speeltjes voor katten alleen thuis in 2023 – Recensies en topkeuzes

Laten we eerlijk zijn, we kunnen niet altijd in de buurt zijn om onze huisdieren te vermaken. We hebben werkschema’s, buitenschoolse activiteiten met kinderen, vergaderingen en andere verplichtingen die ons soms van huis houden. Dus, hoe kun je je spinnende vriend vermaken terwijl je weg bent?

Gelukkig voor jou hebben we 10 van de coolste zelfspeeltjes verzameld die we op de markt konden vinden. Deze speeltjes houden je kat zo bezig dat ze nauwelijks merken dat je iets mist. Hier zijn onze beoordelingen van elk.

3 katten verdeler

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2023

De 10 beste speeltjes voor katten die alleen thuis zijn

1. Hepper Hi-Lo Scratcher– Beste algemeen

Tony en Cheetah speelse kittens op de Hepper Hi-Lo kattenkrabpaal

Type speelgoed: Krabber
Multicat Spelen: Ja

De Hepper Hi-Lo Scratcher is onze keuze voor het beste algehele speelgoed voor katten die alleen thuis zijn. Met deze krabpaal kan uw kat (of katten) hun klauwen slijpen zonder uw meubels aan flarden te krabben. Het heeft een ontwerp waardoor het in drie verschillende posities kan zitten, zodat uw katten zich er niet mee vervelen.

We vinden het geweldig dat het zo gemakkelijk te gebruiken is! Het maakt gewoon gebruik van een massief berkenmultiplex frame, metalen hardware en gelamineerd karton, waardoor het duurzaam en stevig is voor langdurig gebruik. En als het karton toch versleten is, kun je vervangend karton kopen!

Hoewel we denken dat elke kat veel plezier zal beleven aan deze krabpaal, is hij een beetje prijzig. De duurzaamheid en levensduur van dit product zorgen er echter voor dat u op de lange termijn waar voor uw geld krijgt.

Pros

 • Duurzame constructie
 • Meerdere krasposities
 • Kan vervangend karton kopen
Thematische pauze

2. Petlinks Tippy Teaser Zelfrichtend Schommelende Feather Cat Toy – Beste waarde

Petlinks Tippy Teaser Zelfrichtend Schommelende Veer Kattenspeeltje

Type speelgoed: Teaser
Multicat Spelen: Ja

De Petlinks Tippy Teaser Self-Righting Rocking Feather Cat Toy is een betaalbare manier om uw katten urenlang bezig te houden – deelname is niet nodig. Dit is het beste kattenspeelgoed voor katten die alleen thuis zijn voor het geld. Bovendien zijn er andere leuke opties om uit te kiezen, afhankelijk van het ontwerp dat je het leukst vindt.

Ook al kan uw huisdier perfect met dit speeltje spelen als u weg bent, het is erg vermakelijk om ze het te zien doen terwijl u thuis bent. Hij heeft een verzwaarde voet, waardoor hij rechtop blijft staan.

Deze teaser heeft meerdere texturen, waardoor het interessant blijft voor de klauwen en mond van uw kat. Elk item wordt op veiligheid getest om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor uw harige metgezel. Het bevat geen kleine onderdelen of gemakkelijk te verwijderen stukken.

Deze teaserstaf is een eenvoudige manier voor uw kat om wat beweging te krijgen wanneer u niet beschikbaar bent. Of je nu ’s avonds thuis een volle agenda hebt of weg bent op je werk, je kat kan zichzelf vermaken zonder jouw hulp.

Pros

 • Betaalbaar
 • Getest op veiligheid
 • Verzwaarde basis

Tegens

 • Is mogelijk niet bestand tegen superagressieve katten
Thematische pauze

3. Coziwow Oefenwiel – Premium Keuze

Coziwow Oefenwiel

Type speelgoed: Oefenwiel
Multicat Spelen: Ja

Dit gaat zeker een hit worden bij minstens één kat in huis! Als uw kat graag rondrent, kan hij veel gebruik maken van het Coziwow Cat Exercise Wheel. Dit oefenwiel is van ongelooflijke kwaliteit, dus u kunt er zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt.

Dit is echter een vrij dure investering en werkt alleen voor katten met een bepaald activiteitsniveau. Dit wiel neemt maar een klein deel van de ruimte in beslag, hoewel je moet nadenken over waar je het gaat plaatsen. Uw kat kan comfortabel met hoge snelheden rennen en op zijn gemak vertragen.

Het wiel heeft een zeer goede bewegingscontrole en uw kat zou het tapijt zeer comfortabel op zijn poten moeten vinden. Dit ontwerp heeft een veiligheidsslot om te voorkomen dat je per ongeluk rolt als je niet wilt dat je kat het gebruikt, en het wordt geleverd met een teaserstaafje om je kat verder te verleiden om te spelen.

Dit wiel heeft een draagvermogen van 110 pond. Uiteindelijk, als je een zeer actieve kat hebt, is dit een goede manier om ze wat stoom te laten verbranden. Het kan ook erg handig zijn voor katten die een beetje overgewicht krijgen, waardoor ze binnenshuis sprintmogelijkheden hebben. Ook al is het prijskaartje een beetje fors, het is een uitstekend stuk entertainment om in huis te hebben om je buddy bezig te houden.

Pros

 • Space-besparing
 • Massief houten constructie
 • Zorgt voor voldoende beweging voor uw kat
Thematische pauze

4. MIB0TE Geassorteerd interactief speelgoed – Het beste voor kittens

MIB0TE Geassorteerd Interactief Speelgoed

Bekijk de laatste prijs

Type speelgoed: Meervoudig pakket
Multicat Spelen: Ja

Als je een klein kitten hebt en je bent op zoek naar een manier om ze verschillende soorten speelgoed te laten ontdekken, probeer dan het MIB0TE Assorted Interactive Toys combo-pakket. Dit is een zeer kostenvriendelijke, uitstekende manier om uw kleine kitten te voorzien van een verscheidenheid aan speelgoed dat past bij zijn speelbehoeften.

Door dit variatiepakket te kopen, kun je de favoriete items van je kleine man of meisje ontdekken, zodat je ze in de toekomst opnieuw kunt kopen. Sommige katten geven de voorkeur aan het achtervolgen van dingen, anderen geven de voorkeur aan kattenkruid of knuffels, en anderen worden geïnspireerd door kreuken en andere vormen van entertainment die lawaai maken.

Met deze set speeltjes krijg je een klein beetje van elk om je kat bezig te houden. Als je een volwassen kat in de buurt hebt, kunnen ze ook profiteren van dit variatiepakket, maar we willen ervoor zorgen dat je weet dat dit vooral goed is voor jonge katten.

Voor de prijs wordt de kwaliteit verwacht. Maar het zal uw katten thuis zeker enkele weken of maanden volhouden en ze een brede selectie geven, zodat ze zich niet vervelen.

Pros

 • Uitstekend geschikt voor kittens
 • Afwisseling voor verschillende speelstijlen
 • Kleurrijk en katveilig

Tegens

 • Niet zo kwaliteit als sommige opties
Thematische pauze

5. Catit Play Interactief Grascircuit

Catit Play Interactief Grascircuit

Type speelgoed: Kattengras/Ballencircuit
Multicat Spelen: Ja

Heb je een kat die het heerlijk vindt om je kamerplanten te verscheuren? Als je een kamerplantenmoordenaar hebt, kan dit een zeer goede vorm van entertainment zijn terwijl je niet thuis bent, waardoor je aloëplanten worden gered.

Kattengras groeit in het midden van dit speeltje, waardoor het een hoofdattractie is voor een kat en je kat wat meer ruwvoer in zijn dieet krijgt. Deze extra dosis vezels kan ervoor zorgen dat het systeem van uw kat soepel blijft werken en voorkomt dat ze planten eten die problematisch kunnen zijn voor hun gezondheid.

Dit kattengrasspeeltje is om een paar redenen gunstig. Naast het kauwen van verse greens, kunnen ze ook met de buitenrand spelen en achter de bal aan. Maar u wilt er zeker van zijn dat dit speelgoed veilig is op welk oppervlak u het ook aantrekt. Als uw katten het omkiepen, kunnen ze het kattengras eruit slaan of een puinhoop in huis maken.

Pros

 • Zorgt voor ruwvoer
 • Scheelt kamerplanten
 • Multifunctioneel

Tegens

 • Moet eerst gras laten groeien
 • Kan gemakkelijk worden omgekiept
Thematische pauze

6. YVE-LIFE Generation Laser Kattenspeelgoed

YVE-LIFE Generation Laser Kattenspeelgoed

Bekijk de laatste prijs

Type speelgoed: Laser
Multicat Spelen: Ja

Als je een bijzonder actieve kat in handen hebt, geef hem dan een laserspeeltje. Veel lasers zijn alleen bedienbaar als jij degene bent die de aanwijzer vasthoudt. Omdat katten echter zo goed reageren op lasers, zijn er talloze nieuwe speeltjes op de markt, zoals dit fantastische YVE-LIFE Generation Laser Cat Toy, dat al het harde werk voor je doet.

Je kunt je kat laten spelen, zelfs als je weg bent. Dit geeft ze een geweldige manier om wat stoom af te blazen en verveling te voorkomen. Dit speeltje heeft bewegingsdetectie, dus het wordt automatisch geactiveerd wanneer je kat in de buurt komt. Dit zal automatisch de speelreactie van uw kat opwekken en ze kunnen uren bezig blijven!

Dit specifieke speelgoed laadt 2 1/2 uur op, wat een speeltijd van in totaal 2 dagen oplevert zonder pauzes inbegrepen. Als je kat maar af en toe met deze aanwijzer speelt, kun je er veel batterijduur uit halen. U kunt hem ook aangesloten laten voor gebruik.

Dit apparaat wordt ook geleverd met drie verschillende speelmodi voor allerlei activiteitsniveaus. Het heeft een langzame modus, perfect voor ontspannen katten om een beetje plezier te krijgen. Het heeft ook een snelle modus die bedoeld is voor actievere katten die dol zijn op springen en jagen. Dan is er een mix tussen het langzame en snelle tempo om de speelreactie van een kat echt te stimuleren. U kunt het instellen op de beste instelling voor uw specifieke dier. Het is ook een prachtige aanvulling op huishoudens met meerdere katten.

Pros

 • Automatisch
 • Oplaadbaar
 • Interactief

Tegens

 • Kan gemakkelijk breken als het wordt omgestoten
Thematische pauze

7. ORSDA Interactief Elektronisch Speelgoed

ORSDA Interactief Elektronisch Speelgoed

Bekijk de laatste prijs

Type speelgoed: Teaser/Licht op
Multicat Spelen: Ja

We vinden het geweldig dat je kunt kiezen uit verschillende opvallende kleuren, zoals paars, roze, wit, geel en roodborstjeseiblauw. U kunt het opzetstuk ook apart aanschaffen voor het geval u na aankoop moet bijvullen. Om te beginnen wordt het geleverd met zes bevestigingsstukken.

Afhankelijk van het destructiviteitsniveau van uw kat, kunnen ze heel snel door elke bijlage gaan, of het kan een tijdje duren. Hoe dan ook, het is fijn dat je ze gemakkelijk kunt vervangen als ze eenmaal gerafeld of anderszins vernietigd zijn.

Dit speelgoed heeft een gladde, strakke, moderne uitstraling en is gemaakt van ABS-kunststof. Alle veren zijn natuurlijk en niet giftig voor uw kat, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over schadelijke kleurstoffen en chemicaliën. Het heeft een antislipbodem en vijf standen voor optimale speeltijd.

Dit zeer interactieve speeltje zal uw kat vermaken, vooral voor energieke katten. Als je een relatief tamme kat hebt, zijn ze misschien niet geïnteresseerd in dit speeltje en zijn ze misschien beter af met een andere selectie op onze lijst.

Maak je ook geen zorgen dat je elke nacht uit je slaap wordt gehaald. Dit speelgoed is zo ingesteld dat het ’s nachts automatisch wordt uitgeschakeld.

Pros

 • Wordt geleverd met verschillende opzetstukken
 • Beweging gedetecteerd
 • Automatische uitschakeling ’s nachts
Thematische pauze

8. UPSKY Kleurrijke Interactieve Draaitafel

UPSKY Kleurrijke Interactieve Draaitafel

Bekijk de laatste prijs

Type speelgoed: Teaser/Ball-circuit
Multicat Spelen: Ja

Welke kat zou genieten van meerdere niveaus van baljachtplezier? Dit kattenspeeltje met 3 niveaus biedt ballen op een baan die uw kat op zijn gemak kan achtervolgen. U hoeft zich geen zorgen te maken over mooie toeters of bellen, zoals het vervangen van batterijen of het aansluiten van de stekker. Het werkt als een op zichzelf staand object.

Het biedt twee ballen op elk niveau waarmee uw kat kan jagen en tuimelen. Dit speeltje is geweldig voor een enkele kat die wat entertainment nodig heeft in het huishouden, of voor meerdere katten die tegelijkertijd geïnteresseerd zijn in de achtervolging. Je kunt dit kattenspeeltje in meerdere kleuren krijgen, zoals verschillende tinten groen, blauw en roze.

Omdat het een ontwerp met meerdere niveaus is, kunnen twee katten comfortabel spelen en het plezier delen. En als het een beetje vies wordt, maak je geen zorgen. Het is gemakkelijk te demonteren, schoon te maken en vervolgens weer in elkaar te zetten. Dit is uiteindelijk een kattenklassieker.

Het is echter een beetje topzwaar en licht van gewicht, dus uw kat kan het vaak omstoten. Let op als je een bijzonder actieve kat hebt.

Pros

 • Drie niveaus
 • Speelpotentieel voor meerdere katten
 • Verschillende selecties om uit te kiezen
Thematische pauze

9. Potaroma Fladderend Kattenspeeltje

Potaroma Fladderend Kattenspeeltje

Bekijk de laatste prijs

Type speelgoed: Automatisch
Multicat Spelen: Nee

Hoe schattig is de Potaroma Flapping Cat Toys Flapping Bird? Als je een kat hebt met een hoge prooidrift, zal deze fantastische zelfspeelselectie je kat gek maken. Deze kleine vogel is een prinsstrandloper, maar er zijn andere keuzes, zoals de prinsessenstrandloper of het combopakket voor beide.

Dit kleine speeltje klappert en tjilpt om je kat enthousiast te maken om te ravotten, zelfs als hij alleen speelt! Dit speeltje wordt geactiveerd door aanraking, dus zodra uw kat er contact mee maakt, beginnen alle functies automatisch. Als het inactief wordt, wordt het automatisch uitgeschakeld om de batterij te sparen.

Het is een oplaadbaar speeltje, waardoor het uiterst eenvoudig is om ’s nachts op de oplader te plaatsen en overdag aan uw kat te geven. Uw kat zou dol moeten zijn op klapperende vleugels en geluidsstimulatie, omdat dit zijn natuurlijke speelreactie zal activeren.

Je hebt ook de mogelijkheid om een beetje kattenkruid toe te voegen om te verleiden. Sommige katten zijn misschien volledig bezig met dit speeltje, anderen spelen misschien een tijdje en verliezen hun interesse, en dan vinden sommigen het misschien helemaal niet leuk. Het is een gok die je zult nemen. Maar één ding is zeker: schattig is het zeker!

Pros

 • Triggert prooireactie
 • Schakelt automatisch uit/aan
 • Duurzaam

Tegens

 • Luidruchtig
 • Sommige katten kunnen snel hun interesse verliezen
Thematische pauze

10. Kalimdor Interactief Veren Speelgoed

Kalimdor Interactief Veren Speelgoed

Bekijk de laatste prijs

Type speelgoed: Deurhanger
Multicat Spelen: Ja

Heeft u overdag een vrije deuropening beschikbaar? Als dat zo is, kan dit echt de aandacht van uw kat trekken. Het is een muisje dat je aan een bungeekoord boven een deuropening hangt. Het zall bungelen, bewegen en stuiteren met minimale inspanning.

Zodra je kat begint te spelen, zullen ze zeker denken dat er twee partijen in het spel zijn. Het is een geweldige manier om spelen met meerdere katten of één kat te promoten als er niemand thuis is. Het touw is gemaakt van een duurzaam, rekbaar elastisch touw dat zich uitstrekt van 10 inch tot 70.8 inch.

Het is gemaakt van slijtvast materiaal, zodat je kat er niet met minimale inspanning doorheen bijt. Er zitten kleine steentjes in de muis om hem aantrekkelijker te maken voor je kat. Als ze eenmaal in het rond zijn geslagen, zal het geluid hen overtuigen om door te gaan. Ze zullen zeker een nieuwe favoriete deuropening hebben en een leuke activiteit om te doen, of je nu thuis bent of niet.

Wat we het leukst vinden aan dit product, is dat het bedrijf een gratis retourbeleid van 30 dagen biedt. We houden van een bedrijf dat verantwoordelijkheid kan nemen voor hun producten, zodat u dit specifieke kattenspeelgoed zorgeloos kunt kopen.

Pros

 • Spelen met meerdere katten
 • Stimuleert prooigedrag
 • Verleidelijk voor katten

kat + lijnverdeler

Koopgids: het beste speelgoed voor katten alleen thuis selecteren

Als je op zoek bent naar zelfspeelspeelgoed voor katten, zijn de richtlijnen vrijwel hetzelfde als wanneer je speelgoed van welke aard dan ook zou kopen. Aangezien dit speelgoed echter meestal buiten uw zicht wordt gebruikt, is het belangrijk om een korte checklist af te werken om er zeker van te zijn dat u een veilig, vermakelijk en effectief product krijgt. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden voordat u koopt.

Houd rekening met het activiteitenniveau

Wanneer je speelgoed kiest om zelf mee te spelen, is het activiteitsniveau van belang. Sommige katten zijn bijvoorbeeld extreem energiek, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer lusteloze benadering van het leven. Sommige katten geven de voorkeur aan rennen, jagen en springen, terwijl een ander tevreden is met bijten op een speeltje gevuld met kattenkruid als vermaak.

Sommige katten houden ook van een gevarieerd pakket, waardoor ze geïnteresseerd blijven in een aantal verschillende soorten speelgoed. Als je je kat al een tijdje hebt, weet je waarschijnlijk welke soorten speelgoed echt hun interesse lijken te wekken. Als je een kitten hebt of net een nieuwe kat in huis hebt gehaald, probeer je misschien de knikken op te lossen.

Materiaal

Ongeacht het type speelgoed dat u kiest om uw kat te kopen, u wilt er zeker van zijn dat het katvriendelijk is. Bepaalde materialen kunnen breken of prikken, wat letsel kan veroorzaken of verstikkingsgevaar kan opleveren. Als je goed gestikte, sterke items krijgt, kan je kat ze langer gebruiken en kun je zeker waar voor je geld krijgen.

Kat die kattenkruid speelgoed speelt
Afbeelding tegoed: Chendongshan, Shutterstock

Veiligheid

Veiligheid zou een van de belangrijkste factoren moeten zijn waarmee u rekening moet houden wanneer u speelgoed voor uw kat koopt, vooral als u er niet bent om toezicht te houden. Sommige speeltjes kunnen gevaarlijk zijn, met kleine onderdelen of gekartelde randen die uw kat in gevaar kunnen brengen terwijl u weg bent. U wilt items waarmee uw kat kan spelen in en uit uw directe zicht krijgen.

Accessoires/Batterijen

Het zou een goede manier zijn om een avond te doden door een gloednieuw kattenspeeltje te kopen zonder dat je kat ermee kan spelen. Sommige kattenspeeltjes worden geleverd met of zonder de benodigde batterijen. Als het speelgoed dat u kiest batterijen heeft, is het essentieel om ervoor te zorgen dat u de geselecteerde maat al bij de hand hebt of dat het speelgoed er bij aankomst mee is uitgerust.

Speelgoed kan ook worden geleverd met andere accessoires, zoals los kattenkruid, kattengraszaad, add-ons, enzovoort. Lees de beschrijving grondig door om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt om je kat een gelukkige kampeerder te maken.

Het spelen van de kat met opgezet stuk speelgoed
Afbeelding tegoed: guvo59, Pixabay

Lees beoordelingen

Als je twijfelt, lees dan recensies. Zelfs als je denkt dat je een eersteklas product hebt gevonden dat uitstekende recensies lijkt te hebben, kunnen de gedetailleerde beschrijvingen je veel vertellen. Honderd mensen hebben misschien een goede ervaring, maar een handvol slechte recensies kan uw beslissing beïnvloeden of een speeltje geschikt is voor uw kat.

Er is geen betere manier om beter te begrijpen hoe een product zal werken dan door echte verhalen van echte klanten te lezen.

3 katten verdeler

Conclusie

De Hepper Hi-Lo Scratcher is een erg leuke en praktische selectie waarvan we denken dat een meerderheid van de katten er baat bij kan hebben. Het stimuleert hun natuurlijke verlangen om te krabben, waardoor het een perfecte favoriet is voor overdag voor huishoudens met meerdere katten. Het is ook duurzaam en het karton is vervangbaar.

Petlinks Tippy Teaser Self-Recting Rocking Feather Cat Toy Is een uitstekend speeltje om in huis te hebben om je kat te vermaken terwijl je weg bent. Het heeft een verzwaarde basis om rechtop te blijven staan en bestand te zijn tegen ruw spel. Het heeft al het plezier van de teaser, zonder jouw deelname, en het is betaalbaar!

Het Coziwow Cat Loopwiel is een uitstekende aanvulling als je de juiste setup hebt. Dit is een perfecte manier om je drukke kat bezig te houden terwijl je niet thuis bent. Het slanke ontwerp kan u helpen hem uit de weg te ruimen terwijl uw kat nog steeds vrij toegang heeft tot dit oefenwiel van massief hout en tapijt.

Uiteindelijk kun jij alleen beslissen welk van deze speeltjes het beste werkt als je weg bent. Met een beetje geluk, en onze beoordelingen, heb je je winkelwagentje kunnen vullen met een paar nieuwe goodies om je kat gezelschap te houden als je dat niet kunt.

Thematische pauze

Uitgelichte afbeelding tegoed: jojosmb, Shutterstock