10 Beste Ringworm-shampoos voor katten in 2023: beoordelingen &topkeuzes

Ringworm is een vervelende schimmelinfectie die onze katten van tijd tot tijd kunnen ontwikkelen, en erger nog, het kan zich zelfs naar ons verspreiden. Het wegwerken van de ringworm is van vitaal belang om de verspreiding ervan te stoppen, en dat is waar ringwormshampoos binnenkomen. Ringwormshampoos behoren tot de meest voorkomende behandelingen om uw kat van die vervelende schimmel te bevrijden, en als u er momenteel een op de markt bent, weet u misschien niet waar u moet beginnen.

In dit artikel vindt u beoordelingen van onze favoriete ringwormshampoos voor katten. Bekijk de opties die we hebben verzameld en kijk of een van deze producten voldoet aan de behoeften van uw kat.

3 katten gezichtsverdeler

Een snelle blik op onze favorieten in 2022

De 10 beste ringwormshampoos voor katten

1. Vetoquinol Universele Medicinale Shampoo voor Honden &Katten – Beste Overall

Vetoquinol Universal Medicated Shampoo voor honden en katten

Inbegrepen ingrediënten Chloroxylenol, salicylzuur, natriumthiosulfaat
Grootte 16 oz

Onze keuze voor de beste algehele ringwormshampoo voor katten is de Vetoquinol Universal Medicated Shampoo voor honden en katten. Vetoquinol’s shampoo bestrijdt een reeks huidproblemen waar uw kat mogelijk mee te maken heeft, niet alleen ringworm. Het is ontworpen om schilferende en jeukende huid te genezen en eventuele droogheid die de huidaandoening van uw kat kan veroorzaken, te herstellen.

Deze shampoo is ook nuttig bij het ontgeuren van de huid en vacht van uw kat, dus als hij in iets stinkends terechtkomt, hoeft u geen aparte shampoo te kopen om hem weer lekker te laten ruiken. Hoewel Vetoquinol geweldig is voor het aanvallen van ringworm en andere huidcomplicaties, is het ook uitstekend geschikt voor regelmatig baden. Hoewel het moeilijk is voor huidaandoeningen, zal het geen vlooien- of tekenpreventiemiddelen afbreken die u op uw kat hebt geplaatst.

Sommige gebruikers klagen dat Vetoquinol een overweldigende medicinale geur heeft, maar als dat geen zorg voor je is, kan deze shampoo alles hebben wat je nodig hebt.

Pros


 • Bestrijdt meerdere huidproblemen

 • Genees een droge, geïrriteerde huid

 • Ontgeurt de huid en vacht van uw kat

 • In staat om te gebruiken voor routinematig baden

 • Holt vlooien- en tekenpreventiemiddelen niet uit
thematische pauze

2. Veterinaire Formule Clinical Care Antiseptic &Antifungal Shampoo – Beste waarde

Veterinaire Formule Klinische Zorg Antiseptische &Antischimmel Shampoo

Inbegrepen ingrediënten Reinigingsmiddelen op basis van kokosolie, aloë vera
Grootte 16 oz

Als u op zoek bent naar de beste ringwormshampoo voor katten voor het geld, moet u de Veterinary Formula Clinical Care Antiseptic & Antifungal Shampoo bekijken. Deze betaalbare ringwormshampoo wordt aanbevolen voor alle antibacteriële, antimicrobiële en schimmelwerende behoeften van uw kat. Het is gemaakt in de Verenigde Staten en gemaakt met een parabenenvrije formule, zodat u gerust kunt zijn, wetende dat de ingrediënten helpen in plaats van belemmeren.

Onder de ingrediënten zijn reinigingsmiddelen op basis van kokosolie en aloë vera, toegevoegd om geïrriteerde huid te kalmeren en te hervormen. Het wassen van uw kat met deze shampoo zal helpen om zijn huid en vacht te voeden en eventuele schade door zijn huidaandoening te herstellen.

Voor sommigen kan de geur van deze shampoo overweldigend zijn, hoewel deze klacht beperkt lijkt te zijn. Als u een gevoelige neus heeft, wilt u misschien voorzichtig te werk gaan.

Pros


 • Dierenarts aanbevolen

 • Gemaakt in de VS

 • Parabenen vrij

 • Betaalbaar

Tegens

 • Geur kan overweldigend zijn
thematische pauze

3. Pet MD Antiseptic &Anti-Fungal Medicinale Pet Shampoo – Premium Keuze

Pet MD Antiseptic &Anti Fungal Medicinale Pet Shampoo

Inbegrepen ingrediënten Havermout, aloë vera, pepermuntgeur
Grootte 12 oz

Pet MD’s Antiseptic &Anti-Fungal Medicated Pet Shampoo is een premium ringworm shampoo. Deze formule is vakkundig ontwikkeld door dierenartsen en vervaardigd in de Verenigde Staten. Het is geschikt voor katten, honden en zelfs paarden, dus als de ringworm zich door uw huishouden heeft verspreid, kan deze shampoo de infectie bij bijna al uw huisdieren aanpakken.

De aloë vera en havermout helpen om jeukende en geïrriteerde huid te verlichten en de pepermuntgeur geeft je kat een frisse, schone geur. Gezien het feit dat de grootte van deze ringworm shampoo 12 vloeibare ounces is, leunt dit product een beetje aan de prijzige kant. Hoewel u de bank niet zult breken bij deze aankoop, bestaan er goedkopere alternatieven.

Pros


 • Gevormd door dierenartsen

 • Gemaakt in de VS

 • Aloë vera en havermout kalmeren en hydrateren de geïrriteerde huid
thematische pauze

4. Vetnique Labs Dermabliss Medicinale Shampoo Anti-Bacteriële &Anti-Schimmel Medicinale Hond &Cat Shampoo – Beste voor Kittens

Vetnique Labs Dermabliss

Inbegrepen ingrediënten Chloorhexidine, ketoconazol
Grootte 16 oz

Als uw kitten een geval van ringworm heeft gekregen, wilt u deze optie bekijken. De Vetnique Labs Dermabliss Medicated Shampoo Anti-Bacterial & Anti-Fungal Medicated Dog & Cat Shampoo is een geweldige optie voor katten van alle leeftijden, waardoor het vooral handig is voor een kattenkwaadgevoelige kat.

Deze antibacteriële en schimmelwerende shampoo is ontwikkeld in de Verenigde Staten en gemaakt met ingrediënten gericht op ringworm en jeuk. Dermabliss helpt uw kitten te ontgeuren en krijgt vieze geuren uit zijn vacht en huid, zodat hij schoon en fris kan ruiken.

Een opmerkelijke klacht over deze optie is dat het niet goed schuimt, dus het kan een uitdaging zijn om tot een schuim te werken bij het wassen van uw kitten.

Pros


 • Handig voor katten van alle leeftijden

 • Gemaakt in de VS

 • Ontgeurt de huid en vacht van uw kat
thematische pauze

5. Douxo S3 PYO Antiseptic Antisfungal Chlorhexidine Dog &Cat Shampoo

Douxo S3 PYO Antiseptic Antisfungal Chlorhexidine Dog &Cat Shampoo

Inbegrepen ingrediënten Ophytrium, chloorhexidine
Grootte 16.9 ounce

Douxo S3 PYO Antiseptic Antifungal Chlorhexidine Dog &Cat Shampoo is een reinigende, hydraterende ringworm shampoo. Het is ontworpen om de huid van uw kat te wassen, te verlichten en te versterken.

Douxo is vrij van schadelijke ingrediënten zoals parabenen en kleurstoffen en werkt om de vacht van uw kat te hydrateren en te ontwarren terwijl ringworm wordt aangevallen. Het is gemakkelijk om deze formule in de vacht van je kat te schuimen en het ruikt goed, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een teleurstellende of overweldigende geur na badtijd.

Aan de andere kant is Douxo duur. De fles is iets groter dan de standaard ringwormshampoo, maar zelfs dan is dit merk aan de prijzige kant.

Pros


 • Vrij van parabenen en kleurstoffen

 • Hydrateert en ontwart vacht

 • Schuimt goed en ruikt goed
thematische pauze

6. Davis Miconazol Dog &Cat Shampoo |

Davis Miconazol Dog &Cat Shampoo |

Inbegrepen ingrediënten Miconazolnitraat, havermout, natriumlaurylsulfaat
Grootte 12 oz

De Davis Miconazole Dog &Cat Shampoo wordt geproduceerd in de Verenigde Staten en is gemaakt voor katten, honden, kittens en puppy’s. Het is ontworpen om vocht vast te houden en helpt de beschadigde huid en vacht van uw kat te voeden.

Er zijn geen toegevoegde kleurstoffen aan deze shampoo, zodat u geen onnodige ingrediënten in de huid en vacht van uw kat masseert. Er zijn echter ook geen geuren toegevoegd. Als een schone, fris ruikende geur belangrijk voor je is, moet je andere opties overwegen.

Pros


 • Gemaakt in de VS

 • Gebouwd om vocht vast te houden

 • Geen toegevoegde kleurstoffen

Tegens

 • Heeft geen goede geur
thematische pauze

7. MiconaHex + Triz Shampoo voor honden en katten

MiconaHex + Triz Shampoo voor honden en katten

Inbegrepen ingrediënten Miconazolnitraat, chloorhexidinegluconaat
Grootte 8 oz

Voor katten die vechten tegen matige tot ernstige gevallen van ringworm, is MiconaHex + Triz Shampoo for Dogs &Cats een geweldige optie. Het is gemaakt in de Verenigde Staten en bevat ingrediënten die vechten tegen andere huidaandoeningen zoals roos, gist en bacteriële infecties.

De ceramiden in deze shampoo bevorderen de voeding en het herstel van de beschadigde huid van uw kat en helpen de meest irriterende symptomen van ringworm te verlichten. Als extra bonus is MiconaHex + Triz geweldig voor het ontgeuren van uw kat, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw kat vers zal zijn na badtijd.

Voor het kleine formaat is deze shampoo een beetje aan de dure kant. Hoewel de prijs vrij standaard is in vergelijking met andere ringwormshampoos, is de fles van MiconaHex + Triz ongeveer de helft van de grootte.

Pros


 • Gemaakt in de VS

 • Ontworpen om beschadigde huid te hydrateren en te herstellen

 • Effectieve ontgeurenisator
thematische pauze

8. Zymox Veterinary Strength Enzymatic Dog &Cat Shampoo |

Zymox Veterinary Strength Enzymatic Dog &Cat Shampoo |

Inbegrepen ingrediënten Gezuiverd water, sorbitan lauraat, natrium tridecethsulfaat
Grootte 12 oz

De volgende op de lijst is Zymox’s Veterinary Strength Enzymatic Dog &Cat Shampoo, die is ontworpen om de geïrriteerde huid van uw kat te kalmeren. Dit product is gemaakt in de Verenigde Staten en is vrij van agressieve ingrediënten. Hoewel het zacht is voor de huid, biedt het snelle verlichting van schimmel- en bacteriële infecties.

Een paar gebruikers hebben geklaagd dat de geur niet geweldig is. Sommigen zeggen dat het veel te overweldigend is en beschrijven het als een chemisch-achtige stank, terwijl anderen zeggen dat de geur niet lang genoeg duurt om hun kat een lekkere geur te geven. Als de geur belangrijk is, is dit misschien niet de keuze voor jou.

Pros


 • Gemaakt in de VS

 • Snel resultaat
thematische pauze

9. Petkin Kiem verwijdering Vanille Geparfumeerde Antibacteriële Hond &Cat Shampoo

Petkin Kiem verwijdering Vanille Geparfumeerde Antibacteriële Hond &Cat Shampoo

Inbegrepen ingrediënten Zachte zeepreiniger, aloë vera, vitamine E
Grootte 33.8 ounce

Als u op zoek bent naar een gigantische fles shampoo, petkin’s kiemverwijdering vanille geparfumeerde antibacteriële hond & kattenshampoo heeft u gedekt. Het wordt geleverd in een fles die meet op 33,8 vloeibare ounces, of een kwart van een gallon. Met Petkin zul je niet snel zonder ringwormshampoo komen te zitten.

Er zijn geen parabenen of sulfaten in de formule en het wordt beschouwd als een zachte shampoo, omdat ingrediënten aloë vera en vitamine E bevatten. Afhankelijk van de ernst van het ringwormgeval van uw kat, is deze shampoo mogelijk niet effectief genoeg om de truc te doen.

Als uw kat slechts een kleine infectie heeft, kan dit de perfecte keuze voor u zijn. Maar als u op zoek bent naar iets zwaarders, wilt u misschien uw zinnen ergens anders op zetten.

Pros


 • Betaalbaar

 • Geen parabenen of sulfaten
thematische pauze

10. PetSilver Antimicrobiële Hond &Cat Shampoo

PetSilver Antimicrobiële Hond &Cat Shampoo

Inbegrepen ingrediënten Gechelateerd zilver, stannous fluoride
Grootte 8 oz

PetSilver Antimicrobial Dog &Cat Shampoo bevat geguliereerd zilver, dat is ontworpen om infectieuze bacteriën te vernietigen. Deze shampoo is geweldig voor allerlei huidproblemen, waaronder vlooien, tekenbeten, insectenbeten, dermatitis en meer. PetSilver is ook ontworpen om eventuele huidontstekingen waarmee uw kat worstelt te minimaliseren, waardoor verlichting wordt geboden van enkele van de meer irriterende symptomen van ringworminfectie.

Aan de andere kant vereist deze ringwormshampoo veel onderhoud. Om effectief te zijn, moet u uw kat er elke dag mee wassen totdat de ringwormtekens beginnen te verdwijnen.

Pros


 • Gechelateerd zilver vernietigt ziekteverwekkende bacteriën

 • Vermindert ontstekingen

Tegens

 • Vereist dagelijkse behandelingen om effectief te zijn

kattenpootverdeler

Koopgids: de beste ringwormshampoos voor katten kiezen

Zelfs na het lezen van deze beoordelingen, kunt u zich onzeker voelen over welk product u moet kiezen. Geen zorgen, dat is een natuurlijke reactie. Er zijn immers zoveel opties om uit te kiezen, maar hoe kun je beslissen welke de beste zijn?

Natuurlijk kunnen andere klantrecensies nuttig zijn en het prijskaartje kan een grote rol spelen bij het bepalen of een product geschikt voor u is. Voor meer gedetailleerd advies over het uitkiezen van de beste ringwormshampoo voor uw kat, blijft u echter scrollen.

Waar te letten bij een Ringworm Shampoo

Naast klantrecensies en prijzen, zijn er enkele kwaliteiten om naar te zoeken in de ringwormshampoo van uw kat. Houd bij het zoeken naar het juiste product rekening met het volgende:

Actieve ingrediënten

Ingrediënten spelen een grote rol in hoe effectief een ringwormshampoo zal zijn. Kijk uit voor ingrediënten zoals miconazol, ketoconazol of chloorhexidine. Deze klinken misschien heel eng, maar de waarheid is dat het vitale antischimmelingrediënten zijn. Als u deze ingrediënten in een shampoo ziet, weet u dat het product de klus kan klaren.

Product merk

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar u moet kijken naar het merk van het product dat u overweegt. Als u overweldigend goede recensies over hun producten ziet, kunt u vol vertrouwen hun shampoo kopen, wetende dat er een goede kans is dat deze aan uw behoeften voldoet. Maar als je een hele reeks negatieve beoordelingen ziet, weet je dat je weg moet blijven.

Evenwichtige pH

De huid van uw kat is gevoelig op zijn beste dagen, maar ringworm kan de gevoeligheid intenser maken. Om die reden heb je een shampoo nodig die pH-gebalanceerd is voor een kat.

kattenbad
Imleeftijd Credit: Irina Kozorog, Shutterstock

Levensfase

Verschillende ringwormshampoos zijn mogelijk niet geschikt voor alle leeftijden van katten. Kittens jonger dan 12 weken hebben waarschijnlijk een specifieke shampoo nodig die veilig is voor hun leeftijd, dus zorg ervoor dat u dubbel controleert voor welke levensfase elk product geschikt is.

Bruikbaar voor meerdere huisdieren

Sommige shampoos kunnen zowel bij honden als katten worden gebruikt, terwijl andere alleen bij katten of honden kunnen worden gebruikt. Als u een huishouden met meerdere huisdieren heeft met veel ringworminfecties, wilt u misschien op zoek naar een product dat aan alle behoeften van uw huisdieren kan voldoen.

Ingrediënten om te vermijden in Ringworm Shampoos

Net zoals er stoffen zijn om te zoeken in ringwormshampoos, zijn er dingen om te vermijden. Houd tijdens het bladeren door uw opties een oogje open voor een van deze rode vlaggen.

 • Kunstmatige additieven: Kunstmatige toevoegingen kunnen kleurstoffen of geurstoffen bevatten. Sommige hiervan kunnen verband houden met allergieën, orgaanfalen en bepaalde vormen van kanker, dus het is het beste om ze te vermijden.
 • Sulfaten: Sulfaten zijn reinigingsmiddelen, vaak opgenomen om een schuim te creëren. Het zijn ruwe chemicaliën die huidirritatie kunnen verergeren, dus het is het beste om er vanaf te blijven.
 • Parabenen; Parabenen zijn chemische conserveermiddelen die in shampoos zijn opgenomen om hun houdbaarheid te verlengen. Deze kunnen worden opgenomen in het lichaam van uw kat en gezondheidsproblemen veroorzaken.

Andere factoren om te overwegen

Terwijl op de markt voor ringworm kattenshampoos, zijn er een paar andere factoren om in gedachten te houden. Gebruik ten eerste nooit menselijke shampoo of hondenshampoo op uw kat. Uw kat heeft een specifieke pH-balans nodig om een gezonde huid te behouden, en shampoos voor mensen of honden bieden die balans niet.

Op dezelfde manier wilt u rekening houden met de huidgevoeligheden van uw kat als hij die heeft. Als uw kat een bijzonder gevoelige huid heeft, wilt u op zoek naar een betrouwbaar product dat zijn huid niet verder irriteert. Sommige ingrediënten die kunnen helpen om zijn huid te kalmeren zijn aloë vera en havermout.

Denk ook aan de geur van een shampoo. Ringwormshampoos kunnen met of zonder geuren worden geleverd, dus het is aan u om te beslissen welke optie het beste is voor u en uw kat. Als u kiest voor een geparfumeerde shampoo, zoek dan naar natuurlijke geuren in plaats van kunstmatige geuren.

Kun je menselijke shampoo op katten gebruiken? Wat u moet weten! Katten zijn uitgerust met alle hulpmiddelen die ze nodig hebben om zichzelf te wassen en schoon te maken, maar er kunnen momenten zijn waarop uw kat wat hulp nodig heeft, mogelijk nadat ze zijn doorgelopen of in iets bijzonder vies hebben gespeeld. Naast het feit dat uw kat waarschijnlijk een hekel zal hebben aan de ervaring van het baden, is het belangrijk om te onthouden dat regelmatig baden meer kwaad dan goed kan doen, dus het moet alleen worden gereserveerd voor noodgevallen. Dat gezegd hebbende, is de kans groot dat je geen kattenshampoo in de kast hebt liggen. Dus, kun je menselijke shampoo op je katten gebruiken? Is het veilig? Het snelle antwoord is nee, je moet geen menselijke shampoo op je katten gebruiken. We vertellen je hieronder meer. Moet je je kat wassen? Je kat heeft een ruwe tong en krachtige tanden. Hij heeft de tools die hij nodig heeft om zichzelf meestal schoon te houden. Dit geldt vooral voor kortharige katten. Als zodanig is het zeldzaam dat u zelfs maar overweegt om uw katten te wassen. Het is echter ook waar dat katten ongelooflijk nieuwsgierig zijn. Sommigen zullen misschien zeggen snotneus. Ze willen elk deel van elke kamer onderzoeken. Ze willen weten wat je steeds uit de kast haalt, en wat het is dat zo'n sterke geur achterin de schuur heeft. Ze wrijven tegen dingen, rollen vloeistoffen en stoffen in die je niet wilt dat ze dat doen, en hebben een schijnbaar eindeloze lijst met manieren waarop ze kattenkwaad kunnen veroorzaken en in modder en andere vervelende dingen kunnen belanden. Er kan dus een gelegenheid zijn dat u denkt dat het nodig is om uw kat te wassen. Af en toe baden is prima. Dezelfde natuurlijke oliën die de vacht van uw kat helpen beschermen tegen dagelijks vuil en vuil, zullen herstellen na een bad. Frequent baden kan deze oliën echter van de vacht verwijderen. Hierdoor blijft je kat achter met een droge vacht. Het kan ook leiden tot een droge huid, huiduitslag en andere problemen die niet alleen hun vacht zonder glans achterlaten, maar ze ook schade kunnen berokkenen. U kunt uw kat dus wassen, maar u moet dit alleen doen als het absoluut noodzakelijk is. Als je ooit een kat hebt moeten wassen, wil je het proces waarschijnlijk niet te vaak herhalen. Het heeft de neiging om overal veel zeepsop te produceren, behalve op de kat, en een doodsbange en boze kat die je waarschuwt. Het is veel water, klauwen en sissen, maar niet veel schoonmaken. Je moet het proces snel maken, zelfverzekerd zijn en je moet alles klaar hebben voordat je zelfs maar overweegt om de kraan open te draaien. Moet je menselijke shampoo gebruiken? Zelfs de meest delicate menselijke shampoo bevat chemicaliën en andere ingrediënten die schadelijk zijn voor uw kat. Veel shampoos bevatten parfums en zelfs essentiële oliën, die beide giftig kunnen zijn voor uw kat. De ingrediënten worden effectief geabsorbeerd door de huid van de kat en afgebroken door de lever, maar de lever van een kat is niet hetzelfde als die van een mens en het is niet zo effectief in het afbreken van de chemicaliën die worden aangetroffen in menselijke shampoo. Daarom is het het veiligst om een shampoo te gebruiken die speciaal is ontworpen voor katten. Gebruik specialist kattenshampoo Het is de moeite waard om een fles kattenshampoo in de kast te hebben, klaar voor elke op modder gebaseerde noodsituatie. Deze shampoos zijn speciaal geformuleerd voor gebruik bij katten. Ze hebben de juiste pH-balans, dus zijn meestal niet zo zuur als menselijke shampoo, en ze bevatten niet dezelfde essentiële oliën en parfums als in onze eigen shampoo worden gebruikt. Kattenshampoo droogt de vacht of huid van uw kat niet zo gemakkelijk uit. Het zal een natuurlijke geur bevatten die zal helpen om de geur van vuil en modder kwijt te raken, maar het maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk zijn voor uw kat. Is menselijke shampoo veilig voor katten? Sommige menselijke shampoo kan relatief veilig zijn voor katten, maar de meeste ingrediënten in menselijke shampoo kunnen gevaarlijk zijn voor uw smerige katachtige. Blijf bij kattenshampoo, baad alleen wanneer dat nodig is en wees voorbereid voordat je de kat pakt, omdat het proces waarschijnlijk een beetje krassend wordt.
Afbeelding Credit: Olleg, Shutterstock

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Ringworm bij katten kan vervelend zijn, maar met de juiste shampoo kan het in een mum van tijd weg zijn. Vetoquinol’s Medicated Shampoo is onze beste algemene keuze vanwege de effectiviteit en veelzijdigheid. Voor de beste optie biedt Veterinary Formula Clinical Care een product met geweldige ingrediënten tegen een lage prijs, en de kwaliteitsingrediënten en verse pepermuntgeur maken Pet MD’s Antiseptic & Anti-Fungal Medicated shampoo een premium keuze. We hopen dat u deze beoordelingen nuttig hebt gevonden bij het verfijnen van uw zoekopdracht.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Madhourse, Shutterstock