10 Beste kattenschappen in 2023: beoordelingen en topkeuzes

Kattenplanken stellen uw huisdier in staat om de wereld vanuit een verhoogde positie te onderzoeken. Ze bieden veilige ruimtes voor uw huisdier om rond te hangen en te genieten van het uitzicht. Maar in tegenstelling tot kattentorens of bomen, hechten ze zich direct aan de muur, waardoor ze een semi-permanente optie zijn.

Kattenplanken zijn er in verschillende ontwerpen, van eenvoudige opties die een warme cubby bieden tot producten met meerdere platforms die katten verschillende plaatsen geven om te zitten. Sommige hebben zelfs extra’s zoals krabpalen en kattengras plantenbakken!

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een kattenplank, van de look die u in uw huis wilt bereiken tot de specifieke behoeften van uw huisdier. Hieronder vindt u onze beoordelingen van de beste kattenschappen die momenteel beschikbaar zijn om u te helpen een optie te selecteren die indruk zal maken op uw vrienden en uw kat zal verrassen.

3 katten gezichtsverdeler

Een snelle blik op onze favorieten in 2022

De 10 beste kattenplanken

1. Trixie Lounger Wall Mounted Cat Planken — Beste overall

TRIXIE Ligbed Aan de muur gemonteerde Kattenplanken

Dimensies: 18,75″ B x 11″ D x 11,25″ H
Gewicht: 14 pond
Materiaal: Hout, fleece, sisal, synthetische stof
Gewichtslimiet: 12 pond
Inbegrepen functies: Kleine trapjes, hangmat en kattenmand

Deze leuke installatie met meerdere platforms is onze keuze voor de beste algehele kattenplank. De Trixie Lounger bestaat uit vier afzonderlijke delen: een afgesloten bed, een hangmat en twee stappen die uw kat kan gebruiken om van de vloer naar de zitstokken of van de hangmat naar het bed te komen, afhankelijk van hoe u de dingen instelt. Het is een aan de muur gemonteerd product en vereist een beetje montage, dus zorg ervoor dat je je gereedschapskist bij de hand hebt. De sisal aan de zijkanten van het bed en het omhullen van de treden bieden katten voldoende plaatsen om zich in te graven voor een goede kras.

En omdat er twee zitstokken zijn, is het product een uitstekende keuze voor huishoudens met meerdere katten. De hangmat biedt een open ruimte waar katten van kunnen genieten als ze in de stemming zijn om in de open lucht te zijn. Het afgesloten kattenbed bekleed met fleece biedt huisdieren een knusse plek om een dutje te doen, weg van de nieuwsgierige blikken van kinderen en honden. Hoewel de planken een stevige houten basis hebben, zijn ze aantrekkelijk bedekt met wit fleece en grijze sisal. Helaas is het product niet geschikt voor zwaardere katten, omdat het slechts tot 12 pond kan bevatten.

Pros


 • Doet ook dienst als krabpaal

 • Kan in meerdere configuraties worden geïnstalleerd

Tegens

 • Kan alleen ondersteunen tot 12 pond
thematische pauze

2. Trixie Aan de muur gemonteerd kattenbed — Voordeligste prijs-kwaliteitverhouding

TRIXIE Bed Aan de muur gemonteerde kattenplank

Dimensies: 15,7″ B x 8,7″ D x 11″ H
Gewicht: 6 pond
Materiaal: Hout, synthetische stof
Gewichtslimiet: 12 pond
Inbegrepen functies: Plank

Het Trixie Wall-Mounted Cat Bed biedt voldoende ruimte voor middelgrote en kleine katten om op te kruipen en te snoozen. Het is onze keuze voor de beste kattenmand voor het geld. Het heeft een gebogen buik waardoor katten zich comfortabel en veilig voelen terwijl ze dutten. De houten plank bevat een zachte pluche plaid om de baars te verzachten. Het product vereist montage en montage, maar het pakket heeft alle hardware die nodig is om de plank te beveiligen. Een goede installatie vereist het gebruik van gipsplaatankers en een boor. De plank weegt slechts 6 pond, dus één persoon kan de constructie meestal zonder hulp aan.

Het pluche is gemakkelijk verwijderbaar, maar helaas is het niet machinewasbaar, dus je zult een beetje moeite moeten doen om het fleece schoon te houden. Omdat het product relatief klein is, is er maar plaats voor één kat in het schap. Misschien wilt u extra planken kopen als u meer dan één kat heeft om mogelijke conflicten tussen huisdieren te minimaliseren. De plank kan slechts tot 12 pond bevatten, dus je hebt een andere optie nodig als je een zwaarder huisdier hebt. Het eenvoudige ontwerp heeft strakke, eenvoudige lijnen en is een aanvulling op de meeste decoratiethema’s. Het product is verkrijgbaar in wit en espresso bruin.

Pros


 • Betaalbaar

 • Inclusief bevestigingsmateriaal

Tegens

 • Kan alleen ondersteunen tot 12 pond
 • Alleen geschikt voor één kat
thematische pauze

3. CatastrophiCreations Wall Mount Garden Complex &Cat Grass Planter — Premium keuze

CatastrophiCreations Garden Complex Aan de muur gemonteerde krabpaalplank set met cat grass plantenbak

Dimensies: 116″ B x 63″ D x 1″ H
Gewicht: 57 pond
Materiaal: Hout Bamboe
Gewichtslimiet: 85 pond
Inbegrepen functies: Hangmat, krabpaal, vier plantenbakken

Het CatastrophiCreations Garden Complex is een superdeluxe kattenplankencomplex dat verrijking en een leuke plek biedt om te zitten. Het bereikt meer dan alle hoge noten met betrekking tot een stevige constructie, een aantrekkelijk ontwerp en leuke katachtige activiteiten. Het beschikt over een stabiele houten basis met planken met meerdere niveaus om te klimmen en te dutten. Hangmatten in het midden van de structuur geven katten comfortabele plekken om op te kruipen en de wereld voorbij te zien gaan. En het complex heeft zelfs vier plantenbakken waar je vers havergras of kattenkruid voor je huisdier kunt kweken.

De krabpaalplank bevat ook een enorme sisal-krabpaal en een schuine kattenladder om uw kat te helpen de hoogten te schalen! Het is een geweldige optie voor huishoudens met meerdere katten, omdat het ontwerp verschillende planken en hangmatten op verschillende niveaus bevat. Omdat het zo stevig is, is het een geweldige keuze voor zowel actieve katten als huisdieren die een beetje worstelen op de gewichtsafdeling. Het complex is verkrijgbaar in een neutrale kleur en een iets donkerdere, warme bruine tint genaamd Engelse kastanje. Het complex vereist montage en moet met behulp van beugels aan de muur worden gemonteerd. Beoordelingen suggereren dat het instellen ervan lang kan duren.

Pros


 • Inclusief krabpaal

 • Zeer geschikt voor huishoudens met meerdere katten

 • Ideaal voor zwaardere katten

Tegens

 • Vereist enkele uren om te monteren
thematische pauze

4. De verfijnde Kat katsplank met lotustakken aan de muur — het beste voor grotere katten

De verfijnde Kat Wandplank met Lotus Tak aan de muur

Dimensies: 61″ B x 10,5″ D x 12″ H
Gewicht: 14 pond
Materiaal: Hout, tapijt
Gewichtslimiet: 50 pond
Inbegrepen functies: N.V.T

De Lotus Branch kattenplank levert op verschillende niveaus – het is ongelooflijk stijlvol en een geweldige optie voor zwaardere katten, omdat het tot 50 pond aankan. Het frame heeft voldoende ruimte om comfortabel plaats te bieden aan twee katten. De houten plank lijkt op een zacht getekende golf, die sierlijk van hoog naar laag beweegt zodra deze op de muur is geïnstalleerd.

Het is bedekt met tapijt, wat een katachtige favoriet is voor enthousiast klauwslijpen. De plank is verkrijgbaar in vier kleuren: wit, rook, mahonie en espresso, met bijpassende vloerbedekking die u gemakkelijk kunt verwijderen en vervangen wanneer uw kat een nieuwe uitdaging voor zijn klauwen nodig heeft. Het tapijt is niet wasbaar, dus je bent beperkt tot het schoonmaken van vlekken.

De plank is verkrijgbaar in meerdere kleuren, waarbij de donkere kleuren mooi passen bij meer conservatieve interieurs en de lichtere opties zorgen voor een strak, Scandinavisch gevoel. Je moet de plank in elkaar zetten voordat je hem aan de muur hangt, maar het pakket bevat alle hardware die je nodig hebt om het project te voltooien. De installatie vereist vaak twee personen vanwege het ontwerp, het gewicht en de grootte van de plank – deze is meer dan 61 inch lang!

Pros


 • Super stijlvol ontwerp

 • Afneembaar en vervangbaar tapijt

Tegens

 • Vereist twee personen voor montage
thematische pauze

5. Real Wood Cat Condo met 2 zitstokken

Armarkat Real Wood Cat Condo, Baars, &Baars

Dimensies: 14″ B x 12″ D x 14″ H
Gewicht: 15,3 pond
Materiaal: Hout, imitatiebont, synthetische stof
Gewichtslimiet: 10 pond
Inbegrepen functies: N.V.T

De Real Wood Cat Condo biedt drie comfortabele plekken voor katten om rond te hangen. Het beschikt over een gezellig afgesloten appartement en een doos voor katten om in te dutten. Er is ook een hangmatachtige ruimte en een zachte mat bedekt de vloer van het appartement. Hoewel je de mat kunt verwijderen, is deze helaas niet machinewasbaar – je moet eventuele vlekken spot-cleanen. Enige montage is vereist en de hardware die nodig is om de planken te monteren, is inbegrepen in het pakket. Het appartement en de afgesloten doos zijn gemaakt van stevig blond hout en de wazige hangmat is voorzien van stof die mooi past bij de schaduw van het hout.

Dit is geen goede keuze voor grotere katten, omdat de zitstokken slechts tot 10 pond aankunnen. De zitstokken kunnen ook dicht bij de grond worden geïnstalleerd om katten met gewrichtsproblemen op te vangen, en de fabrikant biedt een garantie van 6 maanden.

Pros


 • Inclusief meerdere zitstokken

 • Gemaakt van aantrekkelijk blond hout

Tegens

 • Kan alleen ondersteunen tot 10 pond
thematische pauze

6. CatastrophiCreations Aan de muur gemonteerde houten kattenbrug

CatastrophiCreations Wandmontage Houten KattenbrugGe

Dimensies: 34″ B x 11″ D x 6″ H
Gewicht: 10 pond
Materiaal: Hout, Bamboe, Sisal
Gewichtslimiet: 85 pond
Inbegrepen functies: N.V.T

Deze creatieve aan de muur gemonteerde kattenbrug biedt een stijlvol ontwerp voor relaxte decors. De brug is voorzien van individuele houten planken die bij elkaar worden gehouden door sisal roping. Twee montagebeugels aan weerszijden van de plank bevestigen de uiteinden van de structuur aan de muur, waardoor het midden van de brug in een zachte bocht kan vallen. De kattenbrug is 11 centimeter diep en biedt voldoende ruimte voor de meeste kleine en middelgrote katten om op te kruipen en een dutje te doen. Grotere katten geven er misschien de voorkeur aan om de brug te gebruiken als onderdeel van een speelruimte in een grotere installatie met een ruimere baars. De brug is verkrijgbaar in twee kleuren: Engelse kastanje en onyx.

U kunt een natte doek gebruiken om de brug af te stoffen en schoon te maken wanneer dat nodig is. Het product is verkrijgbaar in meerdere maten en biedt kleine en grote kameropties. Hoewel het geen montage vereist, moet u gaten boren om de ingesloten montagebeugels veilig aan de muur te bevestigen. Vergeet niet om je nieuwe creatie te testen om er zeker van te zijn dat deze het gewicht van je kat kan verdragen voordat je je harige baby toegang geeft tot zijn nieuwe uitkijkpunt. U kunt bewakers kopen om te voorkomen dat uw kat op de sisaltouwen kauwt als dat een probleem wordt.

Pros


 • Verdubbelt als een dutplaats en een verrijkingsactiviteit

 • Geschikt voor zwaardere katten

Tegens

 • Vereist het boren van gaten in uw muren
thematische pauze

7. Trixie Wandspeeltuin

Trixie Wandspeeltuin

Dimensies: 18,75″ B x 12,75″ D x 6,25″ H
Gewicht: 14 pond
Materiaal: Hout, fleece, sisal, synthetische stof
Gewichtslimiet: 12 pond
Inbegrepen functies: Drie stappen, twee planken

Deze prachtige aan de muur gemonteerde kattenspeeltuin biedt katten tal van entertainmentopties. Het beschikt over drie sisal klimpalen en twee met tapijt bedekte platforms die perfect zijn om te dutten en te zitten. De twee platforms maken de speeltuin een uitstekende keuze voor huizen met meerdere katten. U kunt de platforms aan de muur zo instellen dat uw kat een leuke uitdaging krijgt of een ontspannen manier om naar een hoge baars te klimmen, afhankelijk van de behoeften van uw huisdier. De met sisal bedekte palen geven katten een leuke en geschikte manier om te krabben, en ze besparen ruimte omdat ze mooi zijn weggestopt, gemonteerd op de muur.

Het is alleen geschikt voor middelgrote en kleine katten, omdat de speeltuin katten met een gewicht van meer dan 10 pond niet veilig kan ondersteunen. De planken moeten worden gemonteerd, maar alle hardware en beugels die u nodig hebt, worden bij de frames geleverd. Helaas zijn de componenten van de speeltuin alleen verkrijgbaar in een lichtbeige, wat een probleem kan zijn, afhankelijk van uw inrichting. U hebt twee personen en een noppenzoeker nodig om het product veilig te installeren, en beoordelingen suggereren dat de instructies moeilijk te volgen zijn.

Pros


 • Ruimtebesparende katachtige verrijking

 • Voorzien van sisal en tapijt voor krabben

Tegens

 • Kan alleen ondersteunen tot 10 pond
thematische pauze

8. On2Pets Cat Canopy Wandplanken

On2Pets Cat Canopy Wandplanken

Dimensies: 22″ B x 12″ D x 12″ H
Gewicht: 10 pond
Materiaal: Hout, tapijt
Gewichtslimiet: 22 pond
Inbegrepen functies: Decoratieve planten

Deze eenvoudige wandplank biedt een gezellige plek voor katten om rond te hangen. Het product wordt geleverd met kunstplanten die u kunt bevestigen om uw huisdier een beetje privacy te geven. Een dik tapijt dat perfect is voor uw kat om in te graven, voegt een vleugje zachtheid toe om de plank mooi en comfortabel te maken. Er zijn drie ontwerpen om uit te kiezen – een gebogen plank, een rechthoekige optie en een gedeeltelijk ingesloten vierkant – waardoor het eenvoudig is om een optie te vinden die uw inrichting aanvult en uw kat bevalt. Voeg een kussen of zachte plaid toe aan het gedeeltelijk afgesloten vierkante platform om uw huisdier een aan de muur bevestigd bed te geven!

Het is geweldig voor kitties die liever een dutje doen terwijl ze ergens tegenaan geknuffeld zijn, en elke plank kan tot 32 pond bevatten, dus dit zijn geweldige opties voor grotere katten! De planken moeten worden gemonteerd en u moet een noppenzoeker gebruiken om het product stevig op te hangen. U kunt het tapijt niet uit de schappen verwijderen, maar spotreiniging en stofzuigen zijn de beste manieren om de producten schoon te houden. De kunstplanten kunnen met een natte doek worden schoongeveegd.

Pros


 • Geschikt voor zwaardere katten

 • 3 ontwerpopties om uit te kiezen

Tegens

 • Tapijt kan niet worden verwijderd voor reiniging of vervangen
thematische pauze

9. MyZoo Ruimteschip Gamma Aan de muur gemonteerd kattenbed

MyZoo Ruimteschip Gamma Wandlamp Cat Wandplank

Dimensies: 19″ B x 16″D x 16″ H
Gewicht: 9,2 pond
Materiaal: Hout
Gewichtslimiet: 33 pond
Inbegrepen functies: N.V.T

Het MyZoo Spaceship Gamma Wall Mounted Cat Bed heeft een gesloten ronde behuizing. Een schattige heldere ruimtebubbel bedekt de voorkant van het product, zodat uw kat een duidelijk zicht heeft en het gevoel heeft comfortabel knus te zijn. Het is een uitstekende optie voor zwaardere huisdieren omdat het tot 33 pond kan bevatten, hoewel er waarschijnlijk niet genoeg ruimte is voor twee katten in één ruimteschip. Misschien wilt u er meer dan één kopen als u meerdere katten heeft.

Het bed is uitgevoerd in eikenhout en donker notenhout. Katten komen het bed vanaf de zijkant binnen en het bedrijf maakt zowel linkse als rechtse toegangsmodellen. Vier luchtgaten zorgen ervoor dat uw huisdier voldoende frisse lucht krijgt terwijl hij geniet van het ruimteschip. Het pakket wordt geleverd met de hardware die u nodig hebt om het product op beton te monteren. Een reis naar de bouwmarkt voor ankers kan nodig zijn als u van plan bent het bed aan gipsplaat te hangen. Het wordt niet geleverd met een kussen, dus misschien wilt u iets zachts aan de onderkant toevoegen om het ruimteschip mooi en comfortabel voor uw kat te maken.

Pros


 • Geschikt voor grotere katten

 • Kan aan de muur worden gehangen of op de vloer worden geplaatst
thematische pauze

10. Fukumaru Zwevende Wandplank

Fukumaru Zwevende Wandplank

Dimensies: 15,7″ B x 10″ D x 0,79″ H
Gewicht: 4,5 pond
Materiaal: Hout, sisal, traagschuim
Gewichtslimiet: 30 pond
Inbegrepen functies: N.V.T

De Fukumaru Floating Shelf is een betaalbare en aantrekkelijke optie die een comfortabele baars biedt waar uw kat van kan genieten. Het is vrij basic en heeft een stevige lichtgekleurde houten plank gemonteerd op aantrekkelijke donkere beugels. De plank past goed bij de meeste decoratiestijlen vanwege het ingetogen ontwerp. De basisoptie wordt geleverd met een sisal-krabkussen dat met klittenband aan de plank wordt bevestigd. Maar het bedrijf maakt ook een traagschuimpad dat de gewrichten van artritis en oudere huisdieren zal verrukken. Fukumaru maakt een verscheidenheid aan aantrekkelijke wandproducten die een aanvulling vormen op de zwevende planken die u kunt gebruiken om een op maat gemaakte speeltuin voor uw huisdier te creëren.

Je kunt trappen toevoegen om oudere katten te helpen de hoogten te schalen of een hangmat om een leuke dutje- en loungeplek te bieden. En als je in krappe ruimtes woont, zijn er zelfs aan de muur gemonteerde krabpalen die perfect zijn om dingen netjes te houden in kleine ruimtes. Helaas verkoopt Fukumaru geen vervangende krabmatten en traagschuimpads. Je moet ankers gebruiken, die niet zijn inbegrepen, om de plank aan gipsplaat te hangen. Hoewel het product tot 30 pond kan bevatten, is het niet groot genoeg voor grotere katten om zich te verspreiden.

Pros


 • Aantrekkelijk en betaalbaar

 • Sisal krabkussen of traagschuim pad

Tegens

 • Iets te klein voor grotere katten

garen ball divider

Koopgids: de beste kattenschappen kiezen

Kattenplanken kunnen duur zijn en tijd kosten om samen te stellen en te installeren, maar het maken van een weloverwogen keuze kan u tijd en geld besparen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen welk type kattenplank het beste voldoet aan de behoeften van u en uw kat.

Hoeveel katten heb je?

Huishoudens met één kat hebben verschillende opties als het gaat om kattenschappen. Er zijn producten ontworpen voor één kat om van te genieten en andere die groot genoeg zijn voor meerdere huisdieren om op te springen, waarvan de meeste ook geschikt zijn voor alleenstaande katten, zolang je maar genoeg ruimte hebt voor de installatie.

Huishoudens met meerdere katten hebben ten minste één baars per kat nodig. Grote structuren met meerdere bevestigde zitstokken werken goed als uw katten goed met elkaar overweg kunnen en graag naast elkaar kruipen. Katten die niet zo vriendelijk zijn, geven misschien de voorkeur aan hangmatten of appartementen die zijn ingericht om een beetje afstand te bieden, wat gemakkelijk te doen is met individuele aan de muur gemonteerde planken, hangmatten en appartementen.

Hoeveel weegt uw kat en hoe actief zijn ze?

Al deze producten hebben gewichtslimieten. Als uw kat te veel weegt en op de verkeerde plank springt, kan het product van de muur vallen met uw baby mee voor de rit! Bevestig en herbevestig de maximale gewichtslimiet van het product dat u kiest. Actieve katachtigen vereisen stevig kattenmeubilair, vooral als we het hebben over opstellingen met multiple planken en verrijkingsfuncties die zijn ontworpen om katten op te laten staan, springen, slaan en bewegen.

Als je maar één kat hebt, maar ze wegen iets meer dan ze zouden moeten, is een grotere installatie misschien de veiligste optie, omdat ze vaak mooi zijn geconstrueerd en bestand zijn tegen de sprongen en landingen van zwaardere huisdieren. Als uw kat mobiliteitsproblemen heeft, overweeg dan om een product met een ladder te selecteren om het voor uw huisdier gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot zijn baars.

kat op een hangbrug
Afbeelding Credit: Pixabay

Hoeveel ruimte heb je?

Kattenplanken bieden katten een hoge baars van waaruit ze een oogje in het zeil kunnen houden, maar ze zijn ook geweldige ruimtebespaarders. In plaats van een kattenmand in het midden van de vloer te plaatsen, kunt u er een aan de muur monteren. Je zult geen krabpalen hebben die ruimte innemen in de woonkamer, en er zijn tal van merken met ingebouwde sisaltouwen om aan de krabhonger van je kat te voldoen.

Wat gaat er goed samen met uw interieurontwerp?

Zorg ervoor dat u een product selecteert dat een aanvulling vormt op de kamer waar u van plan bent de plank te installeren. Zwevende planken zijn altijd in stijl en voegen een vleugje moeiteloze elegantie toe aan kamers. Hoewel een leuke optie met een plantenbak misschien een geweldig idee lijkt, werkt het misschien niet goed met je bestaande inrichting als je een voorkeur hebt voor donkere kleuren en zware meubels. De planken, hangmatten, appartementen en krabpalen gaan nergens heen, dus doe jezelf een plezier en neem je decor mee in je beslissing.

Hoeveel bent u bereid uit te geven?

Kattenplanken geven katten een prachtig perspectief van waaruit ze hun omgeving en verheven locaties om te dutten kunnen onderzoeken. Huisdieren binnenshuis hebben mentale en fysieke stimulatie nodig en kattenplanken kunnen aan die vereisten voldoen. Om geld te besparen, kunt u een enkel aan de muur gemonteerd kattenappartement kopen in plaats van vooraf geconfigureerde installaties met tonnen toeters en bellen.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

De Trixie Wall Mounted Lounger is een veelzijdig product met meerdere zitstokken. Het is onze keuze voor de beste algehele kattenplank dankzij de leuke hoekjes en gaatjes van de ligstoel. Het Trixie Wall-Mounted Cat Bed biedt een gezongen schuilplaats voor een enkele kat tegen een fantastische prijs. Onze premium keuze, CatastrophiCreations Garden Complex, is een virtuele kattenhemel.

Het prachtige ontwerp heeft een krabpaal, vier plantenbakken en twee hangmatten. Als je een flinke katachtige katachtige hebt, is de Refined Feline Lotus Branch Wall Mounted Cat Shelf ideaal omdat deze tot 50 pond kan ondersteunen!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Chomphuphucar, Shutterstock