10 Beste kattenvoer voor kieskeurige katten in Canada in 2023 – Beoordelingen & Top Picks


Het hebben van een kat die een kieskeurige eter is, kan stressvol zijn. Je huisdier verdient de allerbeste voeding, maar dit kan een uitdaging zijn als je kat zijn neus lijkt op te halen voor alles wat je in hun kom stopt. Deze reviews zijn voor het beste kattenvoer voor kieskeurige katten in Canada. Hier helpen we u om voer te vinden dat volledige voeding biedt en een smaak heeft die zelfs voor de kieskeurigste kat onweerstaanbaar is.

kat + scheidingslijn

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 10 beste kattenvoeders voor kieskeurige katten in Canada

1. Taste of the Wild Canyon River – Best Overall

Taste of the Wild Canyon River Graanvrij Droog Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Forel, zeevismeel, zoete aardappelen, aardappelen
Eiwitgehalte: 32%
Vetgehalte: 16%
Calorieën: 424 kcal/cup

Het Canyon River recept van Taste of the Wild is onze keuze voor het beste algemene kattenvoer voor kieskeurige katten in Canada. De eerste twee ingrediënten in dit voer zijn vis, die vol zitten met hoogwaardige voeding die extra lekker is voor kieskeurige katten. Taste of the Wild gaat er prat op natuurlijke voeding te bieden die de carnivore aard van de kat aanspreekt en doet denken aan een dieet dat ze in het wild zouden eten. Het bevat geen kunstmatige ingrediënten, zodat u zich goed kunt voelen over wat u uw kat te eten geeft.

Het enige nadeel van dit voer is dat het een beetje aan de dure kant is.

Pros


 • Volledig natuurlijke ingrediënten

 • De eerste twee ingrediënten zijn vlees

 • Geen kunstmatige ingrediënten
thematische onderbreking

2. Fancy Feast Gravy Lovers – Beste Waarde

Fancy Feast Gravy Lovers

Hoofdingrediënten: Gevogeltebouillon, kip, lever, tarwegluten
Eiwitgehalte: 9%
Vetgehalte: 2%
Calorieën: 67 kcal/blik

Kieskeurige katten geven vaak de voorkeur aan natvoer boven droogvoer, maar het kan lastig zijn om met een budget uitsluitend blikvoer te kopen. Daarom raden wij Fancy Feast Gravy lovers aan als het beste kattenvoer voor kieskeurige katten in Canada voor het geld. Dit heerlijke voer bevat kwaliteitsingrediënten gesmoord in dikke jus. Omdat het natvoer is, bevordert het voldoende hydratatie. In plaats van water bevat Fancy Feast echter gevogeltebouillon voor extra voeding.

Dit voer kan op zichzelf worden gevoerd of worden gebruikt als topper om droogvoer smakelijker te maken. Het nadeel is dat de jus extra calorieën toevoegt, dus je moet oppassen dat je kat niet meer aankomt dan nodig.

Voors


 • Betaalbare optie voor natvoer

 • Bouillon in plaats van water voor extra voeding

 • Biedt volledige voeding

 • Jus maakt het extra lekker

Minpunten

 • Jus voegt extra calorieën toe
thematische onderbreking

3. Natural Balance Groene Erwten en Eend Formule – Premium Choice

Natural Balance L.I.D. Limited Ingredient Diets Green Pea & Duck Formula Grain-Free Dry Cat Food.

Hoofdingrediënten: Groene erwten, eend, eendenmeel, erwteneiwit
Eiwitgehalte: 30%
Vetgehalte: 12%
Calorieën: 410 kcal/cup

Als uw kat een gevoelige maag heeft of zijn neus ophaalt voor traditioneel kattenvoer, raden wij Natural Balance Green Pea and Duck Formula aan. Dit recept bevat een nieuw eiwit, dus het is geschikt voor katten met allergieën en voedselgevoeligheden. Het is ook een limited-ingredient voer, dus het bevat geen additieven of kunstmatige ingrediënten. Door deze eigenschappen kost het wel meer, maar het is eiwitrijk en bevat veel voedingsstoffen, wat de prijs enigszins compenseert omdat uw kat bij elke maaltijd minder brokjes eet.

Voordelen


 • Bevat een nieuw eiwit

 • Geschikt voor katten met allergieën of voedselovergevoeligheden

 • Alle natuurlijke ingrediënten

 • Hoog eiwitgehalte

Cons

 • Duurder dan veel andere opties
thematische onderbreking

4. Hill’s Science Diet Healthy Cuisine – Best for Kittens

Hill's Science Diet Kitten Gezond in blik

Hoofdingrediënten: Kippenbouillon, kip, varkenslever, wortelen
Eiwitgehalte: 6.50%
Vetgehalte: 2%
Calorieën: 71 kcal/blik

Als u een kieskeurige kitten heeft, raden wij Hill’s Science Diet Kitten Healthy Cuisine aan. Dit voer zit boordevol vitaminen en mineralen om uw kleintje te laten groeien en ontwikkelen, en het is extra lekker om ze geïnteresseerd te houden. Dit recept is samengesteld om de gezondheid van de urinewegen, het gezichtsvermogen en de hartfunctie te bevorderen. Het is vrij van kunstmatige conserveringsmiddelen en smaakstoffen en biedt een optimale balans van smaak en voeding.

Omdat Hill’s Science Diet een premium voer is, kost het aanzienlijk meer dan de meeste andere merken kittenvoer. Ook komt Hill’s kittenvoer niet in standaard formaat blikjes. De porties zijn kleiner, dus het kan zijn dat u meer blikjes voer nodig heeft dan u denkt. Sommige klanten melden ook dat dit voer sterk ruikt. Als u gevoelig bent voor geuren, kunt u dit voedsel niet waarderen. De sterke geur is echter meestal wat het aantrekkelijk maakt voor kieskeurige katten.

Voors


 • Bevordert een gezonde groei en ontwikkeling van kittens

 • Bevordert de gezondheid van de urinewegen, het gezichtsvermogen en het hart

 • Geen kunstmatige ingrediënten

 • Biedt volledige voeding

Tegenover

 • Dure
 • Verkocht in kleiner dan gemiddelde blikken
 • Sterk ruikende
thematische onderbreking

5. Purina Pro Plan LiveClear Allergen Reducerend Droog Kattenvoer – Vet’s Choice

Purina Pro Plan LiveClear Allergen Reducing Droog Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Zalm, rijst, maïsglutenmeel, pluimveebijproductmeel
Eiwitgehalte: 36%
Vetgehalte: 16%
Calorieën: 561 kcal/cup

Purina ProPlan LiveClear is de keuze van onze dierenarts voor kattenvoer voor kieskeurige katten. Dit recept is ook speciaal samengesteld om kattenallergenen te verminderen voor mensen die allergisch zijn voor katten. Deze eiwitrijke voeding is verrijkt met antioxidanten en probiotica voor een optimale gezondheid van het immuunsysteem en de spijsvertering. De vissmaak zorgt ervoor dat zelfs de kieskeurigste kat deze brokjes wil verslinden.

Zelfs als u niet allergisch bent voor katten, heeft dit recept het extra voordeel dat het de hoeveelheid kattenhaar vermindert die u in huis zult aantreffen. Dit is een voordeel waar elke huisdierouder achter kan staan! De grootste klacht over dit voer is dat het niet in een hersluitbare zak zit, dus het kan muf worden als je het niet in een andere verpakking bewaart.

Voors


 • Vermindert het volume van haar en huidschilfers

 • Aantrekkelijke smaak

 • Bevordert het immuunsysteem en de spijsvertering
thematische onderbreking

6. Blue Buffalo Wilderness High Protein Adult Kattenvoer

Blue Wilderness Adult

Hoofdingrediënten: Uitgebeende kip, kippenmeel, erwteneiwit, tapiocazetmeel
Eiwitgehalte: 40%
Vetgehalte: 18%
Calorieën: 443 kcal/cup

Blue Buffalo Wilderness biedt eiwitrijk kattenvoer om magere spiermassa te helpen behouden. Dit recept heeft toegevoegde omega-3 en -6 vetzuren om de gezondheid van huid en vacht te ondersteunen. Zoals alle Blue Buffalo voeding bevat het zijn gepatenteerde LifeSource brokjes die boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten zitten voor de gezondheid van het immuunsysteem van uw kat.

De ingrediënten van dit recept zijn gebaseerd op het dieet van een wilde Lynx, dus het zit vol smakelijke vleesingrediënten en gezonde koolhydraten. Er zijn geen kunstmatige ingrediënten of bijproducten, dus u kunt zich goed voelen over wat uw kat eet.

Zoals met elk voer zijn kieskeurige katten het niet universeel eens over wat ze wel en niet lusten. Sommige klanten zweren bij dit voer en zeggen dat het het enige voer is dat hun kat consequent eet. Andere katten weigeren het te eten.

Voors


 • Ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem

 • Ondersteunt de gezondheid van huid en vacht

 • Vlees is het hoofdingrediënt
thematische onderbreking

7. Fancy Feast Savory Kip en Kalkoen Droog Kattenvoer

Fancy Feast Gourmet Savory Chicken & Turkey Droog Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Gemalen rijst, meel van gevogeltebijproducten, maïsglutenmeel, rundertalg
Eiwitgehalte: 34%
Vetgehalte: 17%
Calorieën: 469 kcal/cup

Voor een smakelijke brok die 100% compleet is, hoeft u niet verder te zoeken dan Fancy Feast Gourmet. Hoewel het bekend staat om zijn natvoer, stopt Fancy Feast dezelfde hoogwaardige smaak in zijn droogvoer. Deze is op smaak gebracht met kip en kalkoen. De brokjes hebben een andere vorm dan de meeste andere, dus dit is een goede keuze voor katten die kieskeurig zijn over de textuur. De buitenkant is gebast met jus, en de stukjes zijn extra knapperig. De peel-and-seal zak betekent dat het eten van uw kat altijd vers blijft.

De ingrediënten in dit voer zijn echter niet zo hoogwaardig als we graag zouden zien. Het is ook verontrustend dat het eerste ingrediënt een koolhydraat is. Koolhydraten zijn niet per definitie slecht voor katten, maar ze zijn vooral vulmiddel en voldoen niet aan de behoeften van een carnivoor. Dat gezegd hebbende, er zitten geen gevaarlijke of schadelijke ingrediënten in dit voer. Hoewel het niet de beste kwaliteit is, is soms het beste wat je voor een kieskeurige kat kunt doen, ze gewoon laten eten. Dit voer biedt nog steeds complete voeding, en veel kieskeurige katten vinden het lekker.

Voors


 • Smakelijk

 • Basted brokken voor extra aantrekkingskracht

 • Hersluitbare zak voor versheid

Nadelen

 • Het eerste ingrediënt is een koolhydraat
 • Ingrediënten van mindere kwaliteit dan veel andere opties
thematische onderbreking

Purina Friskies Extra Jus

Hoofdingrediënten: Water, lever, vleesbijproducten, rundvlees
Eiwitgehalte: 9%
Vetgehalte: 2.50%
Calorieën: 127 kcal/blik

Purina Friskies Extra Gravy is een complete en uitgebalanceerde voeding overgoten met jus om het extra aantrekkelijk te maken voor kieskeurige katten. Hoewel jus niet het meest voedzame ingrediënt is, compenseert het voer dat elders goed, en het biedt extra hydratatie voor katten die niet veel drinken. Dit voer is relatief eiwitrijk voor kattenvoer in blik, en het komt in gemakkelijk te openen blikjes om etenstijd een makkie te maken.

Een zorg met dit kattenvoer is de mogelijkheid om het te wisselen. Als uw kat eenmaal gewend is aan jus op zijn eten, zal hij het moeilijk hebben om iets anders te accepteren. Veel katteneigenaren houden niet van het idee om bij elke maaltijd jus te voeren, vooral omdat het geen goede keuze is voor katten met overgewicht. En hoewel jus uw kat aanzet tot eten, zullen sommige kieskeurige eters de jus aflikken en het vlees achterlaten. Dit neemt de voedingswaarde van het voer weg.

Voors

 • Nutritioneel compleet
 • Jus maakt eten aantrekkelijk
 • Zorgt voor extra hydratatie

Nadelen

 • Jus zorgt voor extra calorieën
 • Sommige katten likken de jus van het eten af
thematische onderbreking

9. Wellness Signature Selects Geflokkeerde Skipjack tonijn & zalm

Wellness CORE Handtekening

Hoofdingrediënten: Tonijn, tonijnbouillon, water, makreel
Eiwitgehalte: 10%
Vetgehalte: 3.50%
Calorieën: 70 kcal/blik

Wellness Signature Selects heeft vlokken echt vlees verpakt in bouillon voor extra smaak. Hoewel dit voer een sterke visgeur heeft, maakt dit het ideaal voor kieskeurige katten die hun voer kiezen op basis van geur. De ingrediënten in dit voer zijn van hoge kwaliteit voor een optimale voeding. Er zijn geen bijproducten, en voor wie dat liever heeft, is dit recept ook graanvrij.

Pro’s


 • Volledige voeding

 • Bevat vlokken van echt vlees

 • Bouillon voor extra smaak

 • Geen bijproducten
thematische onderbreking

10. Tiki Cat Grill

Tiki Cat Grill Graanvrij, koolhydraatarm natvoer

Hoofdingrediënten: Tonijn, tonijnbouillon, zonnebloemzaadolie, calciumlactaat
Eiwitgehalte: 16%
Vetgehalte: 2%
Calorieën: 151 kcal/blik

Dierlijke eiwitten zijn het hoofdingrediënt van Tiki Cat Grill. Dit is belangrijk om het verlangen van uw kat naar vlees aan te spreken. Dit natvoer is geschikt voor alle leeftijden en levensstadia, dus als uw kat het lekker vindt, hoeft u later niet over te stappen. Bouillon draagt bij aan de aantrekkingskracht door geur en smaak toe te voegen. Maar zoals bij de meeste voeders op basis van vis kan dit voor sommige eigenaren een afknapper zijn.

Tiki Cat is een hit or miss voor kieskeurige katten. Sommige katten vinden het heerlijk en andere haten het, dus het kan zijn dat u de smaken een beetje moet uitproberen.

Voors


 • Bouillon voor extra geur en smaak

 • Vlees is het eerste ingrediënt

Nadelen

 • Sterk ruikende
 • Niet geliefd bij alle katten

kattenpoot verdeler

Koopgids: Hoe vind je de beste voeding voor kieskeurige katten?

Het kan moeilijk zijn om voedsel te vinden voor een kieskeurige kat. Als je het gevoel hebt dat je alles hebt geprobeerd om ze aan het eten te krijgen, is het extra ontmoedigend. Er zijn een paar redenen waarom katten kieskeurig zijn. Laten we eens kijken welke dat zijn en een paar oplossingen voor het voeren van je kieskeurige kat.

Neofobie

Neofobie verwijst naar een irrationele angst voor nieuwe dingen. Hoewel de term werd bedacht voor menselijke angst, komt hij net zo vaak voor bij katten. Plotselinge veranderingen in voedsel, omgeving en andere dingen kunnen verwarrend en beangstigend zijn voor katten. Als uw kat nieuw voer weigert, probeer het dan geleidelijk in te voeren.

Temperatuur of textuur

Katten hebben verschillende voorkeuren als het om voedsel gaat. Als je bijvoorbeeld blikvoer direct uit de koelkast gebruikt, kunnen ze weigeren het te eten totdat het op kamertemperatuur is. Andere katten geven de voorkeur aan knapperige brokjes boven natvoer. Sommige katten houden van paté-achtig natvoer, maar niet van stoofvlees. Katten kunnen wachten met eten tot ze krijgen wat ze willen.

Gebrek aan honger

Katten slapen gemiddeld 12 tot 16 uur per dag, dus veel binnenkatten verbruiken niet veel energie. Ze hebben maar een beperkt aantal calorieën nodig, en soms hebben ze gewoon geen honger. Als uw kat helemaal niets eet, is dat een reden tot bezorgdheid, maar een paar kleine maaltijden per dag is prima.

Allergieën en gevoeligheden

Soms weigeren katten voedsel omdat ze zich er ziek door voelen. Als een bepaald kattenvoer uw kat doet braken of diarree geeft, is de kans groot dat het hun maag van streek maakt. Net als bij mensen, als een voer een kat eenmaal ziek maakt, zullen ze het waarschijnlijk niet meer willen eten.

Hoe voer je een kieskeurige kat?

Hier zijn een paar eenvoudige tips om uw kieskeurige kat te helpen eten:


 • Bied verschillende smaken voer aan (nat of droog).

 • Voeg tonijnwater toe aan hun eten.

 • Verwarm het eten voor het opdienen.

 • Voeg natriumarme kippenbouillon toe.

 • Vul droge brokken aan met een lepel natvoer.

 • Gebruik voer toppers om stukjes smaak en textuur toe te voegen.

Kattenbalverdeler 1

Conclusie

Het voeren van een kieskeurige kat kan een proces van vallen en opstaan zijn, maar niet alle kattenvoer is gelijk geschapen. Deze reviews van kattenvoer voor kieskeurige katten in Canada zouden je een goed startpunt moeten geven. Samengevat is het beste kattenvoer voor kieskeurige katten in Canada Taste of the Wild Canyon River. Dit voer op basis van vlees spreekt de smaakpapillen van uw kat aan en biedt hoogwaardige voeding. Fancy Feast Gravy Lovers is het beste kattenvoer voor kieskeurige katten in Canada voor het geld. Dit voer geeft u de mogelijkheid om natvoer te geven zonder de bank te breken en biedt nog steeds volledige voeding.

Als u denkt dat uw kat maagklachten kan hebben, is Natural Balance L.I.D. Green Pea and Duck Formula onze premium keuze. Dit voer bevat een nieuw eiwit en beperkte ingrediënten om reacties van allergieën of voedselgevoeligheden te voorkomen. Voor kieskeurige kittens raden wij Hill’s Science Diet Kitten Healthy Cuisine aan. Het biedt optimale voeding voor groei en ontwikkeling, maar behoudt de smaak om uw kleintje tevreden te houden. Onze dierenarts kiest voor Purina Pro Plan LiveClear Allergen Reducing Dry Cat Food. Dit voer is zeer geliefd bij kieskeurige katten en heeft als bijkomend voordeel dat het kattenhaar en huidschilfers in huis vermindert.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Elizabett, Shutterstock

Inhoudsopgave