10 Beste Kattenvoer Tegen Verharen

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

beste kattenvoer tegen verharen

Omgaan met verharen hoort gewoon bij het leven met katten. Het is meestal vrij gemakkelijk te zeggen precies waar het favoriete plekje van uw kat is om te slapen, want er zal een mooie laag kattenhaar liggen. Maar dat is nog niet alles… kattenharen hebben de gewoonte om overal te komen.

Ik heb zelfs verse kleren uit de was gehaald om een shirt te vinden met kattenhaar erop! Op dat moment weet je dat je de strijd tegen kattenharen aan het verliezen bent en daarom besloot ik eens dieper in te gaan op het verharen van katten en alle mogelijkheden om dit probleem aan te pakken. Een van de dingen die ik ontdekte, was het verband tussen voeding en verharen.

Ik was mijn kat al aan het borstelen, maar ik ontdekte ook een geweldig artikel van Dr. Jennifer Coates op PetMD, waarin ze precies uitlegt waar je op moet letten bij kattenvoer om het verharen tegen te gaan. Met die inspiratie heb ik een lijst samengesteld van de 10 beste kattenvoeders tegen verharen, met 5 opties voor droogvoer en 5 voor natvoer.

Waarom verharen katten?

Verharen is een normaal proces voor katten en helpt hen om dode haren te verwijderen. In de natuur hebben katten een lange vacht voor de winter en verharen ze in de lente en zomer. Hoewel je dezelfde trend ook bij binnenkatten kunt zien, verharen ze meestal het hele jaar door.

Dus we kunnen het verharen niet helemaal stoppen, ongeacht het soort voer dat we onze kat geven, maar we kunnen wel een GROOT verschil maken in de hoeveelheid haar die eraf valt.

Hoe kan voeding helpen bij het verharen?

Hoewel een gezonde voeding voor uw kat veel meer helpt dan alleen de vacht, kan de invloed van kwaliteitsvoeding op verharing aanzienlijk zijn. Als de vacht van uw kat droog en broos is, is het veel gemakkelijker voor haren om af te breken of uit te vallen. Dat betekent meer haren op uw favoriete trui, bank, en natuurlijk in bed!

Wat maakt kattenvoer gezond?

Een van de eerste dingen waar je op moet letten bij kattenvoer is of het geschikt is voor een bepaalde diersoort.

Dus wat betekent soort-geschikt? Het betekent dat het voer, in biologische zin, het beste is voor het spijsverteringsstelsel van uw kat. Katten zijn zogenaamde obligate carnivoren, wat betekent dat ze niet alle voeding die ze nodig hebben uit planten alleen kunnen halen. Mensen en veel andere zoogdieren kunnen bijvoorbeeld het bètacaroteen uit wortelen omzetten in vitamine A.

Maar uw kat kan dat eigenlijk niet. In plaats daarvan zijn ze voor vitamine A aangewezen op puur dierlijke bronnen, zoals lever, visolie en eigeel.

Dus een van de eerste factoren om te overwegen of een voeding gezond is of niet, is of het overeenkomt met wat uw carnivore kat in het wild zou hebben gegeten. We willen verschillende dierlijke ingrediënten zien en we willen altijd een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt zien.

Hoeveel Eiwit Is Genoeg?

Eiwit zou een groot deel van het dieet van uw kat moeten zijn. Niet alleen zal dit helpen bij de algehele gezondheid van uw kat, maar zoals Dr. Jennifer Coates uitlegt “als katten niet genoeg eiwit in hun dieet krijgen, of het eiwit dat ze wel binnenkrijgen is van slechte kwaliteit, zal hun vacht eronder lijden.”

Ze wijst er ook op dat “haar tenslotte gemaakt is van keratine, een proteïne.”

Dus hoeveel proteïne is genoeg?

Zij raadt aan dat voedsel tenminste 45% eiwit bevat op droge stof basis.

Maar hier kan het een beetje verwarrend worden, want om de droge stof basis te vinden, moet je vocht uit de vergelijking halen.

Inzicht in droge stof eiwitgehalte

Laten we eens kijken naar de gegarandeerde analyse voor ons nummer één droogvoer op de lijst, Dr. Elsey’s Clean Protein:

eiwit tegen verharen bij katten

Om het gehalte aan droog eiwit te berekenen, moeten we het vochtpercentage van 100 aftrekken.

Dat geeft ons 88% wat het totale percentage droge stof is in het voedsel.

Vervolgens delen we het eiwitpercentage door het drogestofpercentage en vermenigvuldigen dat met 100.

En 59 gedeeld door 88 geeft ons 0.67 die we vermenigvuldigen met 100 om 67% te krijgen.

Dus terwijl het etiket 59% eiwit vermeldt, is het drooggewicht in werkelijkheid 67%, waardoor het een van de droogvoeders met het hoogste eiwitgehalte op de markt is, dus je kunt zien waarom dit mijn keuze is voor het beste droogvoer voor verharen. Dit rekensommetje is veel belangrijker als het om natvoer gaat, omdat natvoer vaak een vochtgehalte heeft van 75% tot 80%.

En als je Dr. Elsey’s Clean Protein voer wilt gaan proberen, kun je de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Als dat geen zin had…maak je geen zorgen

Ik zal de droge proteïne inhoud van elk dieet opsommen, dus ik zal de vergelijking voor je maken. Ik wilde alleen even vertellen hoe het werkt.

Je kunt ook gerust zijn dat elk dieet op deze lijst minstens 45% proteïne bevat volgens de suggestie van Dr. Coates.

Hoeveel vet is genoeg?

Vet is ook een belangrijke factor in het behouden van een gezonde vacht en het verminderen van verharen. Een van de belangrijkste onderdelen van deze vergelijking zijn gezonde vetten, omega-3 en omega-6 vetzuren genaamd. Je hebt hier waarschijnlijk al eerder van gehoord en de laatste jaren adverteren steeds meer voedingsmiddelen voor zowel mens als huisdier met deze belangrijke voedingsstoffen.

En die reclames zijn niet verkeerd.

Omega-3 en omega-6 vetzuren spelen een belangrijke rol bij het behouden van de gezondheid van de vacht en de huid van uw kat. Maar buiten dat kunnen vetzuren helpen bij de algehele gezondheid, inclusief de gezondheid van het hart!

Dr. Coates adviseert: “Het totale vetgehalte van een voeding om verharen bij katten te verminderen moet tussen de 25-35% op droge stof basis liggen.” Ze gaat verder met te zeggen dat als je je zorgen maakt over een voeding met meer calorieën voor je kat, je je moet richten op de onderkant van dat bereik.

Droogvoer voor katten en vetgehalte

Proberen dat niveau van vetgehalte te bereiken met droogvoer alleen kan erg moeilijk zijn, simpelweg vanwege de manier waarop vetten worden verwerkt in droge brokken. Ik heb nog steeds droogvoer geselecteerd dat zo dicht mogelijk in de buurt komt van de voorgestelde 25% minimumvereisten.

Maar toch halen niet alleen de voeders op onze droogvoerlijst dat niveau, dus als u uw kat hoofdzakelijk droogvoer geeft, zou ik willen overwegen om het dieet van uw kat aan te vullen met een andere bron van Omega-3 en Omega-6 vetzuren.

Ik beveel deze optie van Nordic Naturals op Amazon ten zeerste aan. De meeste katteneigenaren (waaronder ikzelf) kunnen dit zonder problemen toevoegen aan het droogvoer van hun kat. U kunt een aantal van de vele recensies van gelukkige katteneigenaren lezen die enthousiast zijn over hoe dit supplement het uiterlijk en de gezondheid van de vacht van hun kat heeft veranderd.

Het Beste Kattenvoer Tegen Verharen

Dat betekent dat het beste kattenvoer voor verharen er een is dat:

 • een hoog eiwitgehalte heeft met ten minste 45% eiwit op drogestofbasis
 • Kenmerken vetgehalte tussen 25-35% op drogestofbasis
 • Inclusief eiwitten en vetten van dierlijke oorsprong

Beste Droge Kattenvoer Tegen Verharen

Droogvoer is bijna altijd handiger en meestal lager geprijsd. Echter, het vochtgehalte is vaak lager en een goede hydratatie kan de gezondheid van de vacht (en de algehele gezondheid) verbeteren. Het andere probleem is dat door de manier waarop het wordt gemaakt, het moeilijk is om ons doel van 25-35% vetgehalte te bereiken door alleen droogvoer te geven. Nogmaals, dat is waarom je zou kunnen overwegen om een vet supplement te gebruiken, zoals deze visolie van Nordic Naturals op Amazon.

Dit zijn de voedingsmiddelen die we gaan behandelen:

 1. Beste in het algemeen: Dr. Elsey’s Clean Protein
 2. Runner Up: Merrick Backcountry Raw Infused
 3. Beste met een budget: American Journey
 4. Budget Alternatief: Taste of the Wild Rocky Mountain
 5. Premium keuze: Stella & Chewy’s Chick Chick Chicken Dinner Morsels

Lees verder voor meer informatie over waarom we elk van deze voedingsmiddelen hebben geselecteerd voor elke categorie.

Beste in het algemeen: Dr. Elsey’s Clean Protein

Dr. Elsey's Cleanprotein Formula Droogvoer voor katten zonder vulstoffen

Kopen op Amazon

Pros:

 • Hoog eiwitgehalte van 67% eiwit op basis van de droge stof
 • Hoog vetgehalte voor droogvoer met 20,4% op basis van de droge stof
 • Een van de weinige kattenvoeders op de markt zonder groenten, fruit of granen
 • Een perfecte terugroep geschiedenis met NUL terugroepacties

Cons:

 • Je moet meer betalen voor dit soort kwaliteit!

Dr. Elsey’s Clean Protein droogvoer is een van de beste kattenvoedingen op de markt…punt! Het heeft alles wat we verwachten te zien in een kattenvoer dat is ontworpen om het verharen te verminderen en te beheersen. Terwijl groenten zoals erwten en wortelen tegenwoordig erg populair zijn, vooral in graanvrije voeding, is Dr. Elsey’s een van de weinige recepten zonder groenten.

Hoewel dit dieet ons doel van 25% vet op basis van droge stof niet haalt, komen we met 20,4% wel heel dicht in de buurt, wat geweldig is voor droge brokken. Tenslotte bevat dit recept eiwitten (en vetten) voornamelijk van dierlijke bronnen met alle vijf van de eerste ingrediënten afkomstig van dierlijke bronnen. U kunt een zak Dr. Elsey’s kopen op Amazon en u kunt de laatste prijs bekijken door hier te klikken.

Laten we eens een kijkje nemen op wat maakt dit voedsel zo goed door te duiken in de eerste 5 ingrediënten.

1. Kip

Zoals we al hebben gezegd, willen we altijd een hoogwaardig eiwit als eerste ingrediënt zien. Kip past zeker in die beschrijving en is een geweldige start voor dit recept.

2. Gedroogd Eiproduct

Eieren zijn een ander dierlijk eiwit dat de vacht van onze kat kan helpen glanzen!

3. Varkens Eiwit Isolaat

Dit is een geconcentreerd eiwit dat, hoewel het door de verwerking weinig vet bevat, toch een hoogwaardige eiwitbron voor uw kat vormt.

4. Gelatine

Terwijl de meeste droge kattenvoeders groenten, zetmeel en granen gebruiken (die duidelijk niet geschikt zijn voor uw carnivoor), gebruikt Dr. Elsey’s recept in plaats daarvan gelatine. Hoewel gelatine verschillende bronnen kan hebben, is het meestal van dierlijke oorsprong en komt het van het collageen van dieren (meestal koeien en varkens). Hoewel het een kleine bron van eiwitten is, is het belangrijker voor wat het recept laat vermijden wat onnodige groenten en fruit zijn.

5. Kippenvet

Dit is een geweldige vetbron van dierlijke oorsprong en hoewel het niet hetzelfde vetzurenprofiel heeft als vis, is het nog steeds een uitstekend ingrediënt.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Kip, Gedroogd Eiproduct, Varkens Eiwitisolaat, Gelatine, Kippenvet (Geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Lijnzaad, Natuurlijk aroma, Zalmolie, Kaliumcitraat, Calciumcarbonaat, Fructooligosaccharide, Calciumcarbonaat, Choline Chloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Vitamine A-acetaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuur-chelaat, mangaanaminozuur-chelaat, Chelaat van zinkaminozuur, Chelaat van koperaminozuur, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse voor vet en eiwit omgezet in droge stof:

Dr. Elsey’s Cleanprotein Formula Droog Kattenvoer Samenvatting

Dr. Elsey’s Clean Protein Formula is meer dan alleen een geweldig kattenvoer tegen verharen – het is een van de beste kattenvoeders op de markt wat betreft soortaangepastheid en kwaliteit van de ingrediënten. Dat betekent dat ik het alleen aanbeveel aan katteneigenaren die de vacht van hun kat willen verbeteren en verharen willen verminderen, maar aan de meeste katteneigenaren over de hele linie!

Runner Up: Merrick Backcountry Raw Infused

Merrick Backcountry Grain Free Raw Infused Droog Kattenvoer

Kopen op Amazon

Pros:

 • Voldoet aan ons doel van droog eiwitgehalte met 46% eiwit op basis van droge stof
 • Kenmerken gevriesdroogd rauw vlees voor een meer unieke smaak
 • Goede balans tussen prijs en kwaliteit

Minpunten:

 • Bevat aardappelen en erwten in de top 5 ingrediënten die sommige kattenouders misschien willen vermijden
 • Lager vetgehalte van 15,7% op drogestofbasis.

Onze runner up is Merrick’s Backcountry Raw Infused recept. Dit recept bevat gevriesdroogde stukjes rauw vlees en een indrukwekkend eiwitgehalte dat voldoet aan onze 45% vereisten. Het vetgehalte is met 15,7% iets lager, maar dat kan worden gecorrigeerd met een visoliesupplement (Amazon link).

Merrick Backcountry is een uitstekende keuze, maar het is een duidelijke runner up aan Dr. Elsey’s Clean Protein Formula. Hoewel Merrick’s recept nog steeds een hoog eiwitgehalte heeft (vooral in vergelijking met de meeste commerciële kattenvoeders), heeft het niet dezelfde toewijding aan het vermijden van plantaardige ingrediënten, omdat het aardappelen en erwten in de eerste 5 ingrediënten bevat. Toch is het een goede optie als u op zoek bent naar iets dat kan helpen bij het verharen tegen een meer budgetvriendelijke prijs. U kunt hier klikken om de laatste prijs op Amazon te bekijken.

Laten we de eerste 5 ingrediënten eens nader bekijken om meer te weten te komen over wat er in dit recept van Merrick zit. We zullen kijken naar het Pacific Catch recept.

1. Uitgebeende Zalm

We willen altijd een hoge kwaliteit eiwit zien in ons nummer één ingrediënt en dit is dus precies wat we verwachten. Zalm is niet alleen rijk aan proteïnen, maar is ook een geweldige bron van omega-3 en omega-6 vetzuren die kunnen helpen bij verharing en de gezondheid van de vacht.

2. Zalm Meel

Zalmmeel is fijngemalen zalm waarvan ook het meeste vet en vocht is verwijderd. Hoewel ik graag meer vet aanwezig zou zien, helpt het het totale eiwitgehalte omhoog te brengen en is het een prima optie voor meer dierlijk eiwit.

3. Witvis Maaltijd

Witvismeel ondergaat hetzelfde proces van verwijdering van vet en water, maar in plaats van zalm wordt witvis gebruikt.

4. Aardappelen

Dit is het eerste koolhydraat op de lijst en een van de redenen dat deze formule voor Merrick op de tweede plaats staat. Hoewel het beter is dan iets als maïs komt het niet door onze specieke-geschikt test.

5. Erwten

Erwten zijn een ander populair ingrediënt dat niet geschikt is voor de diersoort. Hoewel het granen kan vermijden en wat vezels toevoegt, is het nog steeds niet het perfecte ingrediënt.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in Merrick Backcountry Raw Infused Pacific Catch Recipe:

Zalm zonder been, zalmmeel (bron van omega-3 vetzuren), witvismeel, aardappelen, erwten, natuurlijk aroma, aardappeleiwit, zoete aardappelen, varkensvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), witvis, forel, gedroogde gistcultuur, zout, organisch gedroogd alfalfameel, Cholinechloride, mineralen (ijzer-aminozuur-complex, zink-aminozuur-complex, natriumseleniet, mangaan-aminozuur-complex, koper-aminozuur-complex, kaliumjodide, kobaltproteïnaat, kobaltcarbonaat), fosforzuur, taurine, Yucca Schidigera-extract, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine A-acetaat, D-Calcium Pantothenaat, Niacine, Thiamine Mononitraat, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Pyridoxine Hydrochloride), Gedroogd fermentatieproduct van Bacillus Coagulans, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Plantarum, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Casei, gedroogde fermentatie van Enterococcus Faecium, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Acidophilus.

Hier is de gegarandeerde analyse voor vet en eiwit omgezet in droge stof:

Merrick Backcountry Rauw Samengevat

Hoewel de toevoeging van aardappelen en erwten dit recept op de tweede plaats zetten, maakt de combinatie van eiwitrijk en relatief hoog vetgehalte het een geweldige optie op de zoektocht naar het beste kattenvoer tegen verharen.

Het beste voor een budget: American Journey Salmon Recipe

american journey kattenvoer zonder kip zalm recept

Koop op Chewy

Pros:

 • Uitstekende ingrediëntenlijst voor de prijs
 • NUL terugroepingen van enig diervoedingsproduct
 • Geweldige prijs met een 25% korting aanbieding voor de eerste keer kopers

Minpunten:

 • Lager vet- en eiwitgehalte dan andere in deze lijst

Mijn selectie voor het beste kattenvoer voor verharen met een budget komt van American Journey. Hoewel dit merk, dat alleen kauwbotten bevat, iets lager scoort op het gebied van eiwit- en vetgehalte, maakt het dat ruimschoots goed met een uitstekend ingrediëntenprofiel voor budget kattenvoer.

Dit recept heeft 44,4% eiwitgehalte op droge stof basis, waarmee het binnen 1% van onze minimumvereiste zit. Het heeft slechts 16,6% vetgehalte, waardoor het een van de opties met een lager vetgehalte op deze lijst is. Ondanks dat, doet dit recept het geweldig om soortgeschikt te blijven voor een budget met 4 van de eerste 5 ingrediënten afkomstig van dierlijke bronnen.

Je kunt dit voer van Chewy.com krijgen voor $2,35 per pond en als je een eerste keer koopt krijg je ook nog eens 25% extra korting waardoor dit een duidelijke winnaar is voor het beste met een budget. Klik hier om de laatste prijs te zien en pak de 25% korting aanbieding.

Elk American Journey kattenvoer is altijd vrij van maïs, tarwe, soja en kunstmatige conserveringsmiddelen, maar laten we eens wat dieper in dit specifieke recept duiken door een blik te werpen op de eerste vijf ingrediënten.

1. Uitgebeende Zalm

Het is geweldig om spiervlees als het nummer één ingrediënt hier te zien, vooral met onze budget optie. Zalm is niet alleen een geweldige bron van eiwitten, maar ook gezonde vetten die ook de vacht van uw kat verbeteren.

2. Zalm Meel

Zalmmeel wordt gemaakt door zalm fijn te malen, waarbij het meeste water en vet verwijderd is. Hoewel meer vet geweldig zou zijn voor dit recept, is dit geconcentreerde zalmeiwit nog steeds een solide ingrediënt.

3. Tapioca Zetmeel

Tapiocazetmeel is een koolhydraat, maar het is wel het enige ingrediënt in de eerste vijf ingrediënten. Dit ingrediënt helpt de totale kosten te drukken (wat logisch is bij onze budget-optie) en helpt bij het fabricageproces. U kunt de mening van een dierenarts over tapiocazetmeel voor katten in dit artikel horen.

4. Menhaden vismeel

Net als zalmmeel is dit gemalen menhadenvis, maar dan zonder vet en water.

5. Gedroogd Eiproduct

Een ander dierlijk eiwit is een geweldige toevoeging aan dit voer. Het is ook een ingrediënt waar de meeste Amerikaanse Journey voeders de voorkeur aan lijken te geven.

American Journey Samenvatting

American Journey is een geweldige budgetoptie voor katteneigenaren die het verharen onder controle willen houden. Hoewel het niet perfect is in termen van macronutriënten, heeft het nog steeds een geweldig ingrediëntenprofiel voor een budgetprijs. Voor de eerste keer kopers krijgen ook 25% korting op de eerste bestelling bij Chewy.com.

Budget alternatief: Taste of the Wild Rocky Mountain

smaak van de wilde rotsachtige berg

Kopen op Amazon

Pros:

 • Hoog eiwitgehalte van 46% op drogestofbasis
 • Hoog vetgehalte van 20% op drogestofbasis
 • Budgetvriendelijk

Minpunten:

 • De kwaliteit van de ingrediënten is lager dan van andere voedingsmiddelen op deze lijst

Mijn keuze voor het budget alternatief is het Rocky Mountain recept van Taste of the Wild. Hoewel het misschien niet dezelfde kwaliteit ingrediënten bevat als sommige andere opties op onze lijst, is het een van de beste budget opties voor kattenvoer dat helpt bij het verharen. Het bevat namelijk een hoog eiwitgehalte van 46% droge stof en een indrukwekkend vetgehalte van 20% droge stof, en dat alles voor een zeer budgetvriendelijke prijs.

Maar ik zal er geen doekjes om winden: de algehele kwaliteit van het eiwit en de ingrediënten is lager dan die van elk ander droogvoer op de lijst. Toch, met een hoog vet-en eiwitgehalte, verdient het een welverdiende plek als onze beste budget kattenvoer voor het beheren van verharen en u kunt de laatste prijs op Amazon te controleren door hier te klikken.

Laten we de eerste vijf ingrediënten van het Rocky Mountain recept bekijken om een beter idee te krijgen van wat er in dit voer zit:

1. Kippenmeel

Hoewel dit voldoet aan onze eis om een dierlijk kwaliteitsingrediënt op de eerste plaats te zetten, zou ik sterk de voorkeur geven aan een spiervleesbron en niet aan een meel. Het is echter aangepast aan de diersoort en helpt om het totale eiwitgehalte boven ons doel van 45% te krijgen

2. Erwten

Erwten zijn niet geschikt als soort en het is niet wat we het liefst zouden zien op onze nummer twee plek.

3. Zoete aardappelen

Hoewel zoete aardappelen niet ideaal zijn, zijn ze een van de betere opties voor koolhydraten in kattenvoer, omdat ze de bloedsuikerspiegel niet zo sterk laten stijgen als iets als maïs.

4. Kippenvet

Dit is precies het soort ingrediënt waar we meer van willen zien! Kippenvet helpt dit recept aan zijn indrukwekkende 20% vetgehalte en is een geweldig ingrediënt op dierlijke basis.

5. Erwten Eiwit

Erwteneiwit bevat niet hetzelfde aminozuurprofiel dat we zien in dierlijke eiwitten, maar er zijn tenminste studies geweest die de verteerbaarheid van plantaardige eiwitten voor katten hebben aangetoond.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in Taste of the Wild Rocky Mountain formule:

Kippenmeel, Erwten, Zoete Aardappelen, Kippenvet (Geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Erwteneiwit, Aardappeleiwit, Geroosterd wild, Gerookte Zalm, Natuurlijk aroma, Ocean Fish Meal, Dl-Methionine, Kaliumchloride, Taurine, Choline Chloride, Gedroogde cichoreiwortel, tomaten, bosbessen, frambozen, Yucca Schidigera-extract, gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus Plantarum, gedroogd fermentatieproduct van Bacillus Subtilis, gedroogd fermentatieproduct van Lactobacillus Acidophilus, Gedroogd Enterococcus Faecium fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Animalis fermentatieproduct, Zinkproteïnaat, Vitamine E-supplement, Niacine, Mangaanproteïnaat, Koperproteïnaat, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Thiamine Mononitraat (vitamine B1), Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Calcium Pantothenaat, Riboflavine (vitamine B2), Pyridoxine Hydrochloride (vitamine B6), Vitamine B12-supplement, Mangaanoxide, Natriumseleniet, Vitamine D-supplement, Foliumzuur. Bevat een bron van levende (levensvatbare), natuurlijk voorkomende micro-organismen.

Hier is de gegarandeerde analyse voor vet en eiwit omgezet in droge stof:

Smaak van het Wild Samenvatting

Taste of the Wild heeft misschien niet dezelfde kwaliteit ingrediënten als andere droogvoeders op deze lijst, maar het voldoet nog steeds aan onze minimale eiwitbehoefte en heeft een hoog vetgehalte (vooral voor droge brokken), waardoor het een goede optie is om te proberen overmatig verharen tegen te gaan met een beperkt budget.

Premium Kies: Stella & Chewy’s Chick Chick Chicken Dinner Morsels Gevriesdroogd Rauw Kattenvoer

stella and chewy gevriesdroogd diner hapjes

Kopen op Amazon

Pros:

 • Hoog eiwitgehalte van 47,3% op basis van de droge stof
 • Hoogste vetgehalte op onze droogvoerlijst met 26,3% op basis van de droge stof
 • Bootst een “rauw” dieet na met gevriesdroogde brokjes

Minpunten:

 • Rehydratie kan extra tijd kosten
 • Kan te veel fosfor bevatten voor sommige kittens (vooral die met een actieve nierziekte)

Mijn premium keuze is deze gevriesdroogde optie van Stella & Chewy. Hoewel dit kan worden geserveerd als droge brokjes, kan het ook worden gerehydrateerd om natvoer na te bootsen, waardoor het een van de meer unieke opties is voor het beste kattenvoer om verharen tegen te gaan. Het is ook het enige droogvoer op deze lijst dat zowel aan het minimumgehalte van 45% eiwit EN 25% vet voldoet zonder enige supplementatie. Door voor de rehydratatie-optie te kiezen, kunt u het droogvoer gemakkelijk bewaren en krijgt u tegelijkertijd de extra hydratatievoordelen van natvoer!

Dit recept bevat ook verschillende probiotica die helpen om deze gedeeltelijk rauwe gevriesdroogde vers te houden, maar ook kunnen helpen bij de spijsvertering. Dit is echt een van de meest unieke voedingskeuzes die er zijn en met een hoog vetgehalte, hoog eiwitgehalte en kwaliteitsingrediënten heeft het veel potentieel als het gaat om het beheren van verharen en vachtgezondheid. U kunt de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Laten we eens wat dieper ingaan op dit unieke voer door de kipsmaak te bekijken:

1. Kip (gemalen met bot)

Zoals altijd willen we een hoogwaardig dierlijk eiwit als eerste ingrediënt zien en Stella & Chewy stelt niet teleur. Wat dit een beetje meer uniek maakt is de opname van botten, terwijl we hebben gezien dat verschillende recepten op de lijst “uitgebeend” specificeren. Dit betekent dat dit voer meer fosfor bevat, wat niet aan te raden is voor katten met nieraandoeningen. Dit is iets wat u met uw dierenarts zult willen bespreken.

2. Kippenlever

Kippenlever is absoluut soorteigen en rijk aan voedingsstoffen.

3. Kippenmaag

Dit is nog een ingrediënt dat je niet op veel etiketten van kattenvoer zult zien staan. Kippenmaagjes zijn weer soorteigen en zeer voedzaam, waardoor ze een geweldige algemene toevoeging zijn.

4. Pompoenzaad

Pompoenpitten voldoen niet aan de soorteigen test, maar ze zijn een meestal koolhydraatarm ingrediënt dat een aantal nuttige micronutriënten kan toevoegen.

5. Kaliumchloride

Dit ingrediënt wordt gebruikt om de algemene pH-waarde van de voeding in evenwicht te brengen.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

U vindt de volledige ingrediëntenlijst hier, maar houd er rekening mee dat deze er een beetje anders uit zal zien dan uw traditionele brokken. Dit gevriesdroogde voer bevat verschillende probiotica die allemaal lange en mogelijk intimiderende namen hebben. Maar deze probiotica helpen niet alleen om de gevriesdroogde rauwe voeding te conserveren, ze kunnen ook nuttige voordelen hebben voor de spijsvertering.

Kip (gemalen met bot), Kippenlever, Kippenmaag, Pompoenzaad, Kaliumchloride, Natriumfosfaat, Cholinechloride, Fenegriekzaad, Gedroogd Pediococcus Acidilactici Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Longum Fermentatieproduct, Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct, Taurine, Tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogde Kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïnaat, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, riboflavinesupplement, natriumseleniet, d-calciumpantothenaat, biotine, mangaanproteïnaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement.

Hier is de gegarandeerde analyse voor Stella & Chewy:

Stella &; Chewy Samenvatting

Stella &; Chewy is een van de beste opties voor droogvoer om verharen tegen te gaan. Het eiwit- en vetgehalte komen beide overeen met onze streefwaarden zonder dat aanvulling nodig is. Het extra voordeel van de mogelijkheid om het voer te rehydrateren maakt dit ook een geweldige optie voor katteneigenaren die de flexibiliteit van droge brokjes willen met de optie voor natvoer.

Beste Natvoer Voor Katten Verharen

Natvoer heeft vaak een hoger eiwit- en vetgehalte, waardoor het ideaal is voor voer dat helpt bij het verharen. Denk eraan dat het ideale product ten minste 45% eiwit en 25% vet bevat op basis van de droge stof. Het onderscheid droge stof is nog belangrijker voor natvoer dat in sommige gevallen tot 80% vocht bevat.

Maar maak je geen zorgen, alle percentages worden omgerekend naar een droge stof basis, zodat je nat- en droogvoer gemakkelijk kunt vergelijken. U kunt complete reviews lezen van elk product op deze lijst (en waarom ze zijn geselecteerd) of u kunt de links hier gebruiken om het voer dat u zoekt te kopen:

 1. Beste Totaal: Wellness Kern
 2. Runner Up: Dr. Elsey’s Clean Protein Wet
 3. Beste met een budget: Blue Buffalo Wilderness Wild Delights
 4. Budget Alternatief:: Instinct Original
 5. Premium keuze: Feline Natural Rundvlees en Hoki Voeder

Beste in het algemeen: Wellness CORE

wellness kern

Kopen op Amazon

Pros:

 • Hoog eiwitgehalte van 54% op basis van de droge stof
 • Vetgehalte precies in het midden van het doelbereik met 31,8% op basis van de droge stof
 • De eerste 6 ingrediënten zijn allemaal van dierlijke oorsprong.

Tegen:

 • Je moet meer betalen voor kattenvoer van hoge kwaliteit en dit recept is geen uitzondering

Voor het beste totaal, heb ik de CORE lijn van Wellness gekozen. Met een eiwitgehalte van 54% en een vetgehalte van 31,8% komt dit natvoer perfect overeen met de aanbevelingen van Dr. Coates om het verharen met een dieet in de hand te houden.

Maar het hebben van de juiste hoeveelheid eiwit is niet genoeg om alleen de nummer één aanbeveling te krijgen! Dit natvoer heeft ook een uitzonderlijke lijst van kwaliteitsingrediënten met alle 6 van de eerste ingrediënten afkomstig van dierlijke bronnen. Dat maakt dit niet alleen een geweldige optie voor het beheren van verharen, maar ook een solide keuze in het algemeen. U kunt de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Een snelle opmerking echter, aandacht besteden aan de grootte van het blik als dit voedsel wordt geleverd in zowel 3 oz. en 5.5 oz. rassen. Als u niet de grootte u op Amazon wilt zien, zorg ervoor om Chewy te controleren als een alternatieve optie.

Laten we nu eens een kijkje nemen op de eerste 5 ingrediënten om te zien wat er gaande is binnen het Wellness CORE Chicken Turkey & Chicken Liver Pate recept.

1. Kip

Kip is een geweldig eerste ingrediënt voor vrijwel elk kattenvoer. Het bevat veel eiwitten en is geschikt voor alle diersoorten.

2. Kalkoen

Dit is een van de redenen waarom ik van dit recept hou! Terwijl het gebruikelijk is voor natvoer om bouillon als tweede ingrediënt te hebben, dit Wellness recept heeft een tweede hoogwaardige en dierlijke eiwitbron.

3. Kippen Bouillon

Zoals ik al zei is bouillon een typisch ingrediënt in natvoer, maar het is geweldig om het op de derde plaats te zien en niet hoger.

4. Kippenlever

Kippenlever is een ander geweldig ingrediënt voor je kleine carnivoor.

5. Kippenmeel

Meel (voor elk dierlijk eiwit) is de vermalen versie van het ingrediënt met vet en water verwijderd. Dat maakt dit tot een andere hoogwaardige eiwitbron voor uw kat.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Zoals gezegd, bevatten de eerste zes ingrediënten allemaal dierlijke eiwitten, die u hier kunt zien op de volledige ingrediëntenlijst van de kipsmaak:

Kip, kalkoen, kippenbouillon, kippenlever, kippenmeel, kalkoenlever, gedroogde gemalen aardappelen, natuurlijk aroma, veenbessen, guargom, gemalen lijnzaad, kaliumchloride, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), cholinechloride, taurine, kassiagom, xanthaangom, gedroogde Kelp, cichoreiwortelextract, yucca schidigera extract, magnesiumsulfaat, IJzerproteïnaat, zinkproteïnaat, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, niacine, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavine-supplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse op droge stof basis:

Wellness KERN

Wellness CORE komt perfect overeen met onze streefwaarden voor eiwitten en vetten, waardoor het een geweldige optie is om het afvallen met een dieet in de hand te houden. Maar het krijgt de beste keuze omdat het ook beschikt over uitstekende ingrediënten met alle 6 van de eerste ingrediënten afkomstig van dierlijke bronnen. Ik raad dit natvoer ten zeerste aan!

Runner Up: Dr. Elsey Clean Protein

dr elsey's clean protein met carrageen

Kopen op Amazon

Pros:

 • Hoog eiwitgehalte bij 50% eiwit op de droge stof
 • Extreem laag koolhydraatgehalte (en afgestemd op de soort), zonder fruit, groenten of koolhydraten
 • 90% van alle eiwitbronnen komen van dieren
 • Dr. Elsey’s merk heeft nul terugroepingen gehad

Minpunten:

 • Het hoge vetgehalte van 40,9% droge stof kan geweldig zijn voor sommige katten, maar te veel voor anderen

Dr. Elsey’s Clean Protein is onze runner up als het gaat om het beste natvoer voor verharen. Met slechts 4% koolhydraten haalt dit voer gemakkelijk ons eiwitdoel met 50% eiwit op de droge stof. Dit recept overschrijdt de vetaanbevelingen met 40,9% vet op de droge stof. Vergeet niet dat de aanbeveling van Dr. Coates 25% tot 35% vetgehalte was.

Dat is een deel van de reden waarom ik dit voer op de tweede plaats zet. Hoewel het hogere vetgehalte de vacht van sommige katten zeker ten goede zal komen, kan het leiden tot ongewenste gewichtstoename. Hoewel dit kan worden beheerst met portiecontrole is het toch iets om te overwegen.

Dan is er ook nog de kwestie van de recensies. Hoewel ik altijd recensies over katten die een recept niet lekker vinden met een GROTE korrel zout nemen, de natvoerlijn van Dr. Elsey lijkt wel tegen een verrassend hoog aantal kieskeurige eters aan te lopen.

Ik heb nog steeds zeer dit recept aan als u de vacht van uw kat wilt verbeteren en het verharen wilt verminderen. U kunt de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Dr. Elsey’s kattenvoer heeft altijd uitstekende ingrediënten- dit kiprecept is geen uitzondering. Laten we eens goed kijken naar de eerste vijf ingrediënten.

1. Kip

Gewone kip is zelden een slechte zaak! Kip is eiwitrijk en geschikt voor diersoorten, dus het is een geweldig eerste ingrediënt voor dit recept.

2. Bouillon van de Kip

Bouillon is een standaard ingrediënt in de meeste natvoer diëten. Het is nog steeds goed om bouillon van een dierlijke bron te zien in plaats van een plantaardige bouillon die we in sommige voeders van mindere kwaliteit zien.

3. Kippenlever

Kippenlever bevat veel voedingsstoffen en is geschikt voor diersoorten, wat betekent dat het een ander geweldig ingrediënt is.

4. Gedroogd Eiproduct

Eieren zijn een geweldige eiwit- en vetbron voor uw kat. Op dierlijke basis en afgestemd op de diersoort voldoet het aan alle eisen die wij stellen!

5. Natuurlijke smaak

Natuurlijk aroma is een niet-voedzaam maar natuurlijk smaakadditief. Het heeft doorgaans zeer weinig invloed op de totale voeding. U kunt de volledige definitie op de website van de FDA hier lezen.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Gedroogd Eiproduct, Natuurlijk aroma, Zalmolie, Agar-Agar, Tricalciumfosfaat, Gerstegras, Choline Chloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Kurkuma, Gedroogde Nieuw-Zeelandse Groene Mosselen, Zink Proteinaat, IJzer Proteinaat, Magnesium Proteinaat, Niacine Supplement, Vitamine E-supplement, koperproteïnaat, natriumseleniet, thiaminemononitraat, mangaanproteïnaat, vitamine A-supplement, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, ethyleendiaminedihydroiodide, foliumzuur.

Hier is de gegarandeerde analyse:

Dr. Elsey’s Clean Protein Formula Blikvoeding Samenvatting

Alleen al op basis van de ingrediënten is dit een van de meest hoogwaardige natvoeders die u kunt vinden. Het is ook een geweldige optie als u specifiek op zoek bent om het verharen tegen te gaan en uw kat een gezondere vacht te geven. Het enige nadeel is dat de smaken en het recept niet zo geliefd zijn als bij de droge versie – althans, gebaseerd op reviews. Ondanks dat is dit nog steeds een uitstekende optie voor de meeste katteneigenaren.

Het beste voor een budget: Blue Buffalo Wilderness Wild Delights

blue buffalo wilderness wild delights

Kopen op Amazon

Pros:

 • Budgetvriendelijke prijs van een bekend merk
 • Voldoet aan onze doelvoorschriften met 25% en 50% eiwit op basis van de droge stof, waardoor dit een goede optie is voor verharing

Minpunten:

 • Water EN kippenbouillon staan bij de eerste 5 ingrediënten.

Voor het beste voer voor verharen met een budget, heb ik Blue Buffalo Wilderness Wild Delights geselecteerd. Hoewel Blue Buffalo meestal niet wordt gezien als budgetvoer, is dit product meestal heel betaalbaar en voldoet het toch aan onze vet- en eiwitbehoeften. Het vetgehalte van 25% (van de droge stof) kan perfect zijn voor zwaardere katten of katten met overgewicht, omdat het precies in het onderste bereik ligt van ons streefcijfer van 25% tot 35%.

Het enige probleem dat ik met dit voer heb, is de toevoeging van water bij de eerste 5 ingrediënten. Het recept bevat al kippenbouillon, wat standaard is in nat kattenvoer, dus in plaats van water, zou ik graag een ander dierlijk eiwit zien. Toch is dit recept van Blue Buffalo een goede budgetoptie om verharen tegen te gaan en u kunt de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Laten we eens kijken naar de eerste 5 ingrediënten in de kip en kalkoen smaak.

1. Kip

Kip is een geweldig, eiwitrijk eerste ingrediënt in elk kattenvoer!

2. Kippen Bouillon

Bouillon is typisch voor elk nat kattenvoer en ik zie altijd graag dat de bouillon van een dierlijke bron komt.

3. Water

Het toevoegen van water helpt de prijs laag te houden en is beter dan het toevoegen van een puur vulmiddel.

4. Kalkoen

Ik vind het geweldig om een andere hoogwaardige eiwitbron bij de eerste vijf ingrediënten te zien. Kalkoen is zeker soort-geschikt!

5. Kippenlever

Kippenlever is een goede bron van dierlijke eiwitten en vetten, maar ook van vitamine A voor uw kat.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

U kunt de complete ingrediëntenlijst van het kip- en kalkoenrecept hier bekijken:

Kip, Kippenbouillon, Water, Kalkoen, Kippenlever, Gedroogd Eiproduct, Aardappelzetmeel, Natuurlijk aroma, Guargom, Natriumfosfaat, Kaliumchloride, Taurine, Zout, Cholinechloride, Calciumcarbonaat, IJzer Aminozuur Chelaat, Zink Aminozuur Chelaat, Vitamine E-supplement, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Koper Aminozuur Chelaat, mangaanaminozuur-chelaat, natriumseleniet, niacinesupplement (vitamine B3), calciumpantothenaat (vitamine B5), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), riboflavinesupplement (vitamine B2), vitamine A-supplement, biotine (vitamine B7), kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur (vitamine B9).

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

Blue Buffalo Wilderness Wild Delights

Dit recept van Blue Buffalo voldoet niet alleen aan ons streefcijfer voor het vet- en eiwitgehalte, maar het is ook budgetvriendelijker in vergelijking met andere voeders op deze lijst. Dat maakt het een geweldige optie voor katteneigenaren die overmatig verharen tegen willen gaan met een beperkt budget. Maar met 25% vet op de droge stof, wat aan de lage kant is, is het ook een goede optie voor katten met overgewicht.

Budget Alternatief: Instinct Original

instinct original kattenvoer

Kopen op Amazon

Pros:

 • Vermijdt traditionele verdikkingsmiddelen (zoals guargom of xanthaangom) door het gebruik van montmorillonietklei
 • Hoog vetgehalte van 34% en uitstekend eiwitgehalte van 45,5%

Minpunten:

 • Sommigen vinden dat montmorillonietklei een slechte toevoeging is aan dit voer

Voor mijn budget alternatief, heb ik gekozen voor Instinct Original van Nature’s Valley. Hoewel sommigen dit misschien niet als een “echte” budget-optie zullen beschouwen, zijn we op zoek naar een zeer specifiek type voeding om te helpen bij het verharen en de meeste natvoer voldoet niet aan zowel onze eiwit- als vetvereisten. Dat betekent dat het grootste deel van onze lijst een hoger niveau van kattenvoer vertegenwoordigt. Met andere woorden, budget is relatief en Instinct Original is een geweldige optie voor verharen voor een middenklasse prijs.

Instinct Original bevat 34% vet op de droge stof en 45,5% eiwit op de droge stof. Dat betekent dat het aan onze beide eisen voldoet en aan de hoge kant van ons streefvetgehalte valt. Deze lijn van kattenvoer beschikt ook over een grote verscheidenheid aan smaken, wat geweldig is als u de voorkeuren van uw kat al kent of als u gewoon de voorkeur geeft aan een alternatieve eiwitbron.

Dit voer bevat ook een zeer uniek ingrediënt in de vorm van montmorilloniet klei. Door het gebruik van montmorilloniet klei, is dit recept in staat om traditionele verdikkingsmiddelen zoals xanthaangom, guargom, agar-agar, en meer te vermijden. Hoewel ik geen oordeel wil vellen over deze ingrediënten, erken ik dat sommige katteneigenaren ze liever helemaal vermijden en Instinct Original maakt het mogelijk om dat te doen. Je kunt meer leren over montmorilloniet klei van een dierenarts in dit artikel.

Toch is dit ingrediënt niet zonder controverse en sommige katteneigenaren vinden dat katten het niet zouden moeten eten. De uiteindelijke beslissing is aan u, maar als u geïnteresseerd bent in het proberen van dit unieke natvoer voor uw verharende kat, kunt u de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Laten we eens een kijkje nemen naar wat er in het recept met kipsmaak zit:

1. Kip

Hoewel we kip bovenaan de lijst van de meeste voedingsmiddelen hebben staan, vermeldt Instinct Original specifiek dat ze kooivrije kip gebruiken, waar ik dol op ben.

2. Kalkoen

Een andere hoogwaardige eiwitbron is een geweldige aanvulling op dit recept.

3. Kippenlever

Ik ben blij hier een ander eiwit van dierlijke oorsprong te zien in plaats van bouillon!

4. Bouillon van kip

Bouillon als het nummer 4 ingrediënt betekent dat er meer ruimte is voor extra hoogwaardige eiwitten op deze lijst!

5. Gemalen lijnzaad

Hoewel lijnzaad misschien niet het meest soortgeschikte ingrediënt is, is het een goede bron van gezonde vetzuren en draagt het bij aan het algehele vetprofiel van dit voer.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Kip, Kalkoen, Kippenlever, Kippenbouillon, Gemalen lijnzaad, Montmorillonietklei, Eiproduct, Erwten, Wortelen, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IJzerproteïnaat, Zinkproteïnaat, Koperproteïnaat, Mangaanproteïnaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Artisjokken, Veenbessen, Pompoen, Tomaat, Bosbessen, Broccoli, Kool, Boerenkool, Peterselie.

Hier is de gegarandeerde analyse (omgezet naar droge stof):

Instinct Originele Samenvatting

Instinct Original is een geweldige budgetoptie voor katteneigenaren die verharen willen beheersen zonder een groot compromis te hoeven sluiten wat ingrediënten betreft. Hoewel de toevoeging van montmorillonietklei sommige katteneigenaren zorgen kan baren, heeft dit voer online zijn sporen verdiend.

Premium keuze: Feline Natural Rundvlees en Hoki Feast

feline natural rundvlees en hoki smaak voor verharende katten

Kopen op Amazon

Pros:

 • Slechts 20 ingrediënten, dat is ongeveer de helft van een typisch nat kattenvoer
 • Bevat duurzaam gevangen Hoki
 • Geheel vrij van verdikkingsmiddelen zoals guargom of xanthaangom
 • 33% vet en 47,8% eiwit op de droge stof past perfect in ons doelbereik

Cons:

 • Hogere kwaliteit betekent een hogere prijs

Dit dieet van Feline Natural is zeker een van de meest unieke op de markt. Ten eerste, het bevat rundvlees als een primair ingrediënt. Hoewel rundvleesproducten hun weg vinden in sommige recepten, zijn ze zelden het centrale punt van het dieet. Ten tweede is het voorzien van hoki, een vis die voornamelijk voorkomt voor de kust van Nieuw-Zeeland en Australië en die ook wordt beschouwd als een duurzamere vis om te eten en te oogsten. Ten slotte is dit voer vrij van de traditionele verdikkingsmiddelen die je vaak in natvoer ziet. Dat betekent dat ingrediënten als guargom en xanthaangom niet in dit recept zullen voorkomen.

Maar hoe zit het met verharen?

Premium, dierlijke en aan de diersoort aangepaste ingrediënten zijn een goed begin en dit dieet bevat dierlijke ingrediënten voor de eerste zes ingrediënten. Het heeft ook 33% vet en 47,8%, wat betekent dat het perfect overeenkomt met dat vet- en eiwitgehalte waarnaar we op zoek zijn.

Over het geheel genomen is dit echt een premium voer en een zeer aan te bevelen optie voor katteneigenaren die niet alleen het verharen willen beheersen, maar ook hun kat hoogwaardige ingrediënten willen voeren. U kunt de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Laten we eens in de eerste 5 ingrediënten duiken en enkele van de unieke ingrediënten zien waaruit het rundvlees en hoki recept bestaat.

1. Rundvlees Hart

Runderhart is soorteigen in die zin dat het een dierlijke bron van eiwitten is, hoewel ik het onwaarschijnlijk acht dat uw wilde kat op koeien zou jagen! Runderhart heeft ook een relatief hoog gehalte aan taurine, wat een cruciaal aminozuur is voor uw kat.

2. Hoki

Hoki is een duurzame vis die voornamelijk voorkomt in Nieuw-Zeeland en Australië. Zoals de meeste vissen bevat hij veel eiwitten, maar ook vetzuren die kunnen helpen bij een gezonde huid en vacht.

3. Rund

Rundvlees is een ander kwaliteitsingrediënt voor uw kat. Met een rijk aminozuurprofiel is het een geweldige eiwitbron voor uw katachtige.

4. Rundvlees Nier

Hoewel nier een meer ongebruikelijk ingrediënt in kattenvoer is, heeft Dr. Coates ook geschreven over de verschillen tussen skeletspier- en orgaanvlees voor katten, waarbij ze zegt dat orgaanvlees “een natuurlijke manier is om katten te voorzien van veel essentiële voedingsstoffen die anders misschien als supplementen aan een uitgebalanceerd katachtige dieet moeten worden toegevoegd.” Dus hoewel we niet per se een recept zouden willen zien dat alle orgaanvlees, kan het een geweldige aanvulling zijn.

5. Runderlever

Vergelijkbaar met het bovenstaande, kan runderlever een geweldige bron van micronutriënten voor katten zijn.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het rundvlees en hoki recept. Merk op dat er SLECHTS 20 ingrediënten zijn, wat vrij uniek is in de wereld van nat kattenvoer.

Runderhart, Hoki, Rundvlees, Rundernier, Runderlever, Runderbloed, Zonnebloemolie, Lijnzaadvlokken, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Gedroogde Kelp, Taurine, Vitamine E-supplement, Magnesium Oxide, Zink Proteinaat, Koper Proteinaat, Mangaan Proteinaat, Thiamine Mononitraat, Vitamine D3-Supplement, Foliumzuur, Water toegevoegd voor verwerking.

Hier is de gegarandeerde analyse (omgezet naar droge stof):

Feline Natuurlijke Samenvatting

Feline Natural is uitzonderlijk kattenvoer en een van de beste die u kunt krijgen voor verharen.

Waarom?

Niet alleen voldoet het aan onze eisen voor vet en eiwit, maar het bevat ook hoogwaardige en diergerichte ingrediënten die een stapje boven de meeste ingrediëntenlijsten uitsteken. Het neemt een welverdiende plaats in als de beste premium optie.

Hoe lang duurt het voordat je resultaten ziet?

Hoewel het sterk varieert van kat tot kat, zou u na ongeveer een maand nadat u het dieet van uw kat volledig heeft veranderd, een verandering moeten zien in de algemene conditie van de vacht van uw kat en een vermindering van het verharen. Om de maag van uw kat niet onnodig van streek te maken, kunt u het beste langzaam overschakelen op ander voer. Wellness heeft een goede gids over hoe dit te doen, maar over het algemeen raden ze aan om over een periode van ongeveer 10 dagen van voer te wisselen.

Laatste gedachten

Het vinden van het beste kattenvoer voor verharen lijkt misschien ingewikkeld, maar het hebben van een aantal richtlijnen helpt je om de winnende recepten te kiezen uit de…minder goede. Ik heb echt diep gegraven om de beste verharingsvoeding op de markt te vinden. Ik heb meer dan 80 merken en een paar honderd recepten bekeken, alleen maar om tot deze 10 te komen!

Maar ik sta altijd open voor feedback! Laat het me weten als je deze lijst nuttig vond of als je denkt dat er een voedingsmiddel is dat toegevoegd zou moeten worden!

Inhoudsopgave