10 Beste diabetische kattenvoer in Canada in 2023: beoordelingen & topkeuzes

Mooie katachtige kat die op een metalen kom eet

Wanneer uw kat de diagnose diabetes krijgt, kan het verwoestend aanvoelen, maar diabetes is geen levensbeperkende ziekte als het goed wordt beheerd. Een groot deel van dit management is het voeden van uw kat met een geschikt dieet. Gelukkig zijn er veel opties voor diabetisch kattenvoer in Canada. Deze beoordelingen geven u een overzicht van de beste die beschikbaar zijn en helpen u de beste voor uw kat te vinden.

kattenpootverdeler

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 10 beste diabetische kattenvoer in Canada

1. Royal Canin Feline Glycobalance — Beste overall

1-royal-canin-feline-glycobalans-droog-2954089

Hoofdingrediënten

Kipbijproductmeel, gerst, tarwegluten, maïsglutenmeel

Eiwitgehalte 44%
Vetgehalte 10%
Calorieën 320 kcal/kop

Royal Canin Feline Glycobalance is onze aanbeveling voor het beste algemene diabetische kattenvoer in Canada. Royal Canin staat bekend om zijn veterinaire voedingsmiddelen, dus het is geen verrassing dat het er een heeft die specifiek is geformuleerd om bloedsuikerpieken bij diabetische katachtigen te voorkomen. Dit voedsel combineert vezels en prebiotica om glucosespiegels te ondersteunen en schommelingen te voorkomen. Het heeft een verlaagd zetmeelgehalte en lage niveaus van koolhydraten, waardoor het veilig is om uw diabetische kat te voeren. Het is ook rijk aan eiwitten om het behoud van spiermassa te ondersteunen en zit boordevol antioxidanten om het immuunsysteem van uw kat te ondersteunen.

Het grootste nadeel van het voeren van een veterinair voedsel zijn de kosten, omdat speciaal voedsel duur kan zijn. Het kan echter de moeite waard zijn om uw kat gezond en actief te houden. Sommige katten hebben gevoelige magen die het veranderen van diëten moeilijk maken. Soms kan dit voedsel maagklachten, braken en diarree veroorzaken.

Pros


 • Voorkomt schommelingen in de bloedsuikerspiegel

 • Ondersteunt een gezonde immuunfunctie

 • Rijk aan eiwitten om spiermassa te behouden

 • Laag zetmeel- en koolhydraatgehalte

 • Speciaal samengesteld voor diabetische katten

Tegens

 • Duur
 • Kan maagklachten veroorzaken bij gevoelige dieren
thematische pauze

2. Ziwi Peak Luchtgedroogde Makreel en Lamsvlees — Prijs/kwaliteit

2-ziwi-peak-zpdcm0400p-lucht-gedroogde-makreel-en-lam-kat-14-oz-e1659558926286-6437187

Hoofdingrediënten Makreel, lam, lamshart, lamspene
Eiwitgehalte 43%
Vetgehalte 25%
Calorieën 273 kcal/kop

We hebben Ziwi Peak Air-Dried Mackerel and Lamb gekozen als het beste diabetische kattenvoer in Canada voor het geld. Deze brokjes worden aan de lucht gedroogd uit grondstoffen om alle oorspronkelijke voeding te behouden en tegelijkertijd pathogene bacteriën te voorkomen. Het eiwitrijke en koolhydraatarme gehalte maken het perfect geformuleerd om aan de behoeften van uw diabetische kat te voldoen.

Ongeveer 96% van de ingrediënten in dit kattenvoer zijn vlees, botten, organen en vis om ervoor te zorgen dat de algehele gezondheid van uw kat behouden blijft terwijl hij zijn diabetes beheert. Het is ook vrij van hormonen, antibiotica of toegevoegde koolhydraten die het moeilijk zouden maken om gezonde bloedglucosewaarden te behouden.

Zoals met elk nieuw voedsel, wordt dit niet door alle katten getolereerd. Omdat vis het primaire eiwit is in het Ziwi Peak-recept, heeft het voedsel een sterke geur. Hoewel dit het aantrekkelijk maakt voor je vleesetende katachtige, is het misschien niet zo aantrekkelijk voor je. Er zijn andere eiwitopties die minder stinken als je de geur te aanstootgevend vindt.

Pros


 • 96% van de ingrediënten zijn vlees

 • Geen toegevoegde koolhydraten, hormonen of antibiotica

 • Luchtdrogen behoudt de voedingskwaliteit van ingrediënten

Tegens

 • Niet getolereerd door alle katten
 • Sterke geur
thematische pauze

3. Friskies Classic Pate Classic Country Dinner — Premium keuze

3-friskies-nat-kattenvoer-klassiek-paté-landelijke-stijl-diner-3291882

Hoofdingrediënten Vleesbijproducten, water, kip, bijproducten van pluimvee, rijst
Eiwitgehalte 10%
Vetgehalte 5%
Calorieën 182 kcal/nl

Onze premium optie voor diabetisch kattenvoer in Canada is Friskies Classic Pate. Natvoer is meestal duurder om te voeren dan droogvoer, maar het is ook smakelijker voor kieskeurige katten. Als je een kat hebt die zijn neus ophaalt bij koolhydraatarme brokjes, is de Classic Country Dinner-smaak van Friskies een geweldige optie. Terwijl Friskies natvoer in veel verschillende smaken, de meeste van hen zijn te hoog in koolhydraten voor katten met diabetes. Het Classic Country Dinner is precies goed, met slechts 10% koolhydraten. Het biedt complete voeding, dus je kunt het exclusief voeren of gebruiken als een topper om ander voedsel aantrekkelijker te maken.

Hoewel friskies natvoer geschikt is om katten met diabetes te voeren, heeft het nog steeds meer koolhydraten dan voorgeschreven diabetisch voedsel, dus u moet de medicatie of insuline van uw kat dienovereenkomstig aanpassen.

Pros


 • Complete en uitgebalanceerde voeding

 • Doet een beroep op kieskeurige katten

 • Redelijk geprijsde natvoeroptie

Tegens

 • Hoger koolhydraatgehalte dan de meeste andere diabetische kattenvoeding
 • Duur om uitsluitend natvoer te voeren
thematische pauze

4. Hill’s Recept Dieet M/D Glucosupport

4-heuvels-recept-dieet-m-d-glucosupport-kip-smaak-droog-kattenvoer-9655422

Hoofdingrediënten Kipbijproductmeel, maïsglutenmeel, kip, kippenvet
Eiwitgehalte 45%
Vetgehalte 17.50%
Calorieën 463 kcal/kop

Hill’s Prescription Diet MD Glucosupport biedt diabetisch kattenvoer dat is ontworpen om spiermassa te behouden en gewichtsverlies door diabetes tegen te gaan. Dit voer bevat carnitine om het glucosegebruik van uw kat te verbeteren en hun bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Dit specifieke voedsel is ook bedoeld om te voorkomen dat vet zich ophoopt in de lever en uw kat meer gezondheidsproblemen bezorgt dan ze al hebben.

Veel diabetische kattenouders hebben gemeld dat dit voedsel hun katten hielp om volledig van insuline af te komen, maar dit varieert tussen individuen. Het is belangrijk op te merken dat hoewel dit voedsel fantastisch is voor het beheersen van diabetes en het gezond houden van uw kat, u uw kat de tijd moet geven om zich aan te passen aan het eten ervan. Het is niet bijzonder aantrekkelijk voor de meeste katten en ze moeten er langzaam een smaak voor ontwikkelen. Zorg er dus voor dat je dit voedsel geleidelijk introduceert.

Pros


 • Uitstekend diabetisch management

 • Voorkomt de ophoping van vet in de lever

 • Behoudt magere spiermassa

Tegens

 • Vereist het recept van een dierenarts
 • De meeste katten moeten een verworven smaak voor dit voedsel ontwikkelen
thematische pauze

5. Purina Veterinary Diets DM Dieetmanagement — Keuze van de dierenarts

5-purina-veterinaire-diëten-dm-dieet-beheer-voor-katten-8295274

Hoofdingrediënten

Gevogeltebijproductmeel, soja-eiwitisolaat, maïsglutenmeel, sojameel

Eiwitgehalte 51%
Vetgehalte 15%
Calorieën 592 kcal/kop

De keuze van onze dierenarts voor kattenvoer voor diabetes is Purina Veterinary Diets DM Dietetic Management. Dit voedsel is in pelletvorm in plaats van grote brokjes, wat gemakkelijker is voor katten om te eten. Het voldoet aan alle koolhydraatarme vereisten van diabetisch kattenvoer en biedt een hoog eiwitgehalte voor de algehele gezondheid van uw kat. Purina Veterinary Diets ondersteunt ook de gezondheid van de urinewegen en voorkomt dat uw kat urinekristallen ontwikkelt terwijl hij eiwitrijk voedsel gebruikt. Antioxidanten brengen het voedingsprofiel in evenwicht en ondersteunen de werking van het immuunsysteem van uw kat.

Een ding dat dit voedsel heeft dat anderen op deze lijst niet hebben, is het vermogen om het aan kittens te voeren. De meeste voedingsmiddelen die geschikt zijn voor kattendiabetes zijn alleen ontworpen voor volwassenen. Hoewel het niet gebruikelijk is dat een kitten een diagnose van diabetes heeft, kan het gebeuren, dus het is goed dat er diabetisch voedsel is dat ook hun groei en ontwikkeling zal bevorderen.

Omdat dit een veterinair dieet is, vereist het een recept van een dierenarts om te kopen. Dit maakt het eten ook duurder. Dit voedsel heeft grote hoeveelheden soja, en hoewel er geen gezondheidsproblemen zijn bij het voeren van soja aan katten, geven sommige eigenaren er de voorkeur aan om weg te blijven van sojaproducten vanwege de natuurlijke hormonen in de plant.

Pros


 • Veilig om kittens en volwassen katten te voeden

 • Bevordert de gezondheid van de urinewegen

 • Pelletvorm voor gemakkelijk kauwen

Tegens

 • Duur
 • Vereist een recept
 • Bevat grote hoeveelheden soja
thematische pauze

6. Purina Fancy Feast Gastronomische Naturals

6-fancy-feast-nat-kattenvoer-6097500

Hoofdingrediënten Visbouillon, forel, tarwegluten, kalkoen
Eiwitgehalte 11%
Vetgehalte 2%
Calorieën 66 kcal/blik

Fancy Feast Gourmet Naturals biedt een natvoeroptie voor diabetische katten, met vis als eerste ingrediënt. Dit eten is extreem eenbetaalbaar in vergelijking met andere natte voedingsmiddelen, en het biedt complete voeding, zodat je het exclusief kunt voeren. Het koolhydraatgehalte in dit voedsel is 9%, dus het is veilig voor het handhaven van gezonde bloedglucosewaarden.

Het nadeel van Fancy Feast Gourmet Naturals-voedsel is dat het een hoger vetgehalte heeft dan de meeste andere opties. U moet dit compenseren door de dagelijkse inname van uw kat zorgvuldig te controleren. Dat gezegd hebbende, veel diabetische katten hebben ondergewicht, dus de hogere calorieën en vet kunnen precies zijn wat je nodig hebt om je kat te helpen een gezonde lichaamsmassa te behouden.

Pros


 • Betaalbaar natvoer

 • Biedt complete voeding

 • Laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Hoger vetgehalte dan de meeste andere voedingsmiddelen
thematische pauze

7. Farmina Natuurlijke Kip en Voorouderlijke Low-Grain Formule

7-farmina-pet-food-natuurlijk-en-heerlijk-kip-en-voorouderlijk-laag-graan-formule-droog-kattenvoer-7549843

Hoofdingrediënten Kip zonder been, gedehydrateerde kip, hele spelt, hele haver
Eiwitgehalte 36%
Vetgehalte 20%
Calorieën 388 kcal/kop

Farmina Natural Chicken and Ancestral Low-Grain Formula is diabetisch kattenvriendelijk voedsel dat 94% eiwit uit dierlijke bronnen bevat. Dit zal de smaakpapillen van je kleine carnivoor aanspreken en hen helpen hun algehele gezondheid te behouden. Als uw kat overgewicht heeft, biedt dit voedsel een kans voor hen om de extra kilo’s kwijt te raken met behoud van hun magere spiermassa.

In plaats van de brokjes te overbewerken, maakt Farmina haar kattenvoer met behulp van koude infusietechnologie. Vergelijkbaar met het proces van vriesdrogen, behoudt dit het oorspronkelijke voedingsprofiel van de ingrediënten. Dit recept is een laag-glycemisch recept. Het is niet graanvrij maar graanarm, wat het koolhydraatgehalte laag houdt en pieken in de bloedsuikerspiegel kort na het eten vermijdt.

De aantrekkingskracht van dit voedsel lijkt vaag te zijn met kieskeurige katachtigen. Net als veel andere koolhydraatarme opties hebben katten een tijdje nodig om te wennen aan de smaak van het voedsel. De brokjes hebben ook een vette textuur, wat een deel van de reden kan zijn dat katten erdoor worden uitgeschakeld.

Pros


 • Rijk aan dierlijke eiwitbronnen

 • Voedsel met een lage glycemische index

 • Goede optie voor katten met overgewicht

Tegens

 • Spreekt kieskeurige katten niet aan
 • Vette textuur
thematische pauze

8. Orijen Originele Kat

8-orijen-droog-kat-en-kitten-voer-4996824

Hoofdingrediënten Kip, kalkoen, hele makreel, kalkoen giblets
Eiwitgehalte 40%
Vetgehalte 20%
Calorieën 515 kcal/kop

Orijen Original Cat Food zal voldoen aan de vleeswens van uw kat en tegelijkertijd grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel vermijden. Vlees maakt 90% uit van het eiwit in dit voedsel en wordt verkregen uit duurzame bronnen. De hoge niveaus van vis hebben omega-vetzuren om de gezondheid van huid en vacht te bevorderen, en de toegevoegde taurine bevordert de gezondheid van het hart. Als bonus is Orijen-voedsel geschikt voor alle leeftijden, zodat u het aan kittens, volwassenen en oudere katten kunt voeren.

De kosten van Orijen Original zijn een enorm nadeel. Dit voedsel is vergelijkbaar geprijsd met premium receptvoedsel, maar het is geen speciaal dieetvoedsel. Het andere nadeel is dat er grote brokjes in zitten. Voor kleine katten of oudere katten met tandheelkundige problemen kan dit het kauwen moeilijk maken.

Pros


 • 90% vleeseiwit

 • Bevordert de gezondheid van huid en vacht

 • Bevordert de gezondheid van het hart

 • Minder dan 20% koolhydraten

 • Veilig voor kittens

Tegens

 • Duur
 • Grote brokjes
thematische pauze

9. Instinct Original Ingeblikt Kattenvoer

9-instinct-origineel-graanvrij-echte-kip-recept-natuurlijk-nat-ingeblikt-kattenvoer-van-natures-variëteit-1054096

Hoofdingrediënten Kip, kippenbouillon, kippenlever, eiproduct
Eiwitgehalte 10%
Vetgehalte 7.50%
Calorieën 131 kcal/blik

Instinct Original Canned Cat Food haalt 95% van zijn eiwitbronnen uit echt vlees om uw kat te helpen de vetvrije massa te behouden en zijn vleesetende instincten te bevredigen. Dit recept bevat slechts 4% koolhydraten, dus het is veilig om diabetische katten te voeren. Omdat het natvoer is, helpt het ook om je kat gehydrateerd te houden.

Met 37 calorieën per ounce kan dit voedsel het beste worden gevoerd aan katten met ondergewicht die gezonde spiermassa moeten toevoegen. Het is niet geweldig voor katten met overgewicht. Omdat het een paté-getextureerd voedsel is, zijn er vaak inconsistenties in de textuurweddenschapween blikjes, wat frustrerend kan zijn als je een kieskeurige kat hebt.

Pros


 • Hulpmiddelen bij hydratatie

 • Minder dan 4% koolhydraten

 • Bevordert een gezonde gewichtstoename bij katten met ondergewicht

 • Rijk aan dierlijke eiwitten

Tegens

 • Inconsistenties in textuur
 • Te veel calorieën voor katten met overgewicht
thematische pauze

10. Nulo Freestyle Nat Kattenvoer

10-nulo-freestyle-versnipperd-ingeblikt-nat-kattenvoer-variëteit-bundel-8402153

Hoofdingrediënten Kalkoen, kalkoenbouillon, eendenbouillon, kalkoenlever
Eiwitgehalte 10%
Vetgehalte 3.50%
Calorieën 77 kcal/blik

Een natte voeroptie voor katten met diabetes is Nulo Freestyle Wet Cat Food. Dit voedsel zit boordevol kalkoen- en eendeneiwit om spiermassa te bevorderen. Het bevat 82% vocht om uw kat te helpen gehydrateerd te blijven, en minder dan 5% van de calorieën in Nulo-voedsel zijn op basis van koolhydraten. Nulo Freestyle is laag op de glycemische index en bevat toegevoegde probiotica om het spijsverteringsstelsel van uw kat te ondersteunen.

Het grootste nadeel van Nulo Freestyle is dat het duur is. Natvoer is om te beginnen minder kosteneffectief dan brokken, en deze bevindt zich aan de bovenkant van de prijsklasse.

Pros


 • Laag in koolhydraten

 • Rijk aan vitamines en antioxidanten

 • Hoog vochtgehalte

 • Bevat nieuwe eiwitten

kattenpootverdelerKoopgids: het beste diabetische kattenvoer in Canada kiezen

Als uw kat onlangs is gediagnosticeerd met diabetes, is de kans groot dat u zich een beetje overweldigd voelt over hoe u het moet beheren. Met de juiste voeding kan uw kat een lang, gezond leven leiden. Het vinden van het juiste kattenvoer is de eerste stap in dat proces. Je moet dan consequent zijn in het voeren van hetzelfde voedsel in dezelfde hoeveelheden op hetzelfde tijdstip elke dag. Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kopen van een voer voor uw kat.

Natvoer

Het onderwerp of nat of droog voedsel beter is voor katten staat voortdurend ter discussie. Voor diabetische katten wordt nat voedsel vaak aanbevolen omdat ze meestal minder koolhydraten bevatten, geliefd zijn bij kieskeurige katten en gemakkelijk te controleren zijn. Omdat natvoer meestal 75% of meer water bevat, helpt het uw kat ook gehydrateerd te blijven.

Het probleem met het uitsluitend voeren van natvoer is dat het vaak onbetaalbaar is. Natvoer is duurder dan brokjes, dus dit is voor veel mensen geen optie. Het mengen van de twee is prima, zolang de totale inname van uw kat consistent blijft. Er zijn ook tal van koolhydraatarme droge voedingsmiddelen om uit te kiezen.

Vleeseiwit

Katten hebben vlees nodig om te overleven omdat ze obligate carnivoren zijn. Elk voedsel dat u uw kat geeft, moet vlees als het nummer één ingrediënt hebben, met de meerderheid van eiwitten afkomstig van vleesbronnen.

Laag koolhydraatgehalte

Diabetes zorgt ervoor dat uw kat problemen heeft met het reguleren van zijn bloedsuikerspiegel. Koolhydraten in voedsel verhogen van nature de bloedsuikerspiegel, dus koolhydraatrijk voedsel leidt ertoe dat uw kat meer insuline nodig heeft. Uiteindelijk wil je dat je kat zo min mogelijk insuline nodig heeft om zijn bloedsuikerspiegel op peil te houden, dus je wilt hem ook koolhydraatarm voer geven.

Calorieën

Het aantal calorieën in het voer van uw kat is belangrijk met betrekking tot hun gewichtsstatus. Veel diabetische katten hebben ondergewicht of hebben moeite om hun gewicht te behouden, dus diabetisch kattenvoer bevat vaak veel calorieën. Als uw kat overgewicht heeft, moet u zijn calorie-inname zorgvuldig controleren om hem te helpen geleidelijk gewicht te verliezen.

Dingen om op te letten bij diabetisch kattenvoer

Jus en sauzen

Hoewel veel kattenvoer jus en saus bevat om ze smakelijker te maken, zijn deze ingrediënten een goede indicator dat zetmeel in het recept is gebruikt. Zetmeel is rijk aan koolhydraten.

Recept voedingsmiddelen

Sommige dierenartsen raden aan dat diabetische katten alleen voorgeschreven voedsel krijgen, en er zijn zeker opties die geschikt zijn. Als uw kat deze voedingsmiddelen echter niet verdraagt of niet zal eten, zullen ze niet veel goeds doen. Er zijn tal van opties voor commercieel kattenvoer met een geschikte koolhydraat- en eiwitbalans voor diabetische katten.

Overgang naar een nieuw voedsel

Als uw kat niet is gestart met insuline, kunt u zijn kattenvoer gedurende meerdere dagen geleidelijk veranderen. Zodra uw kat van voedsel is veranderd, moet u weten of dit hun bloedsuikerspiegel heeft beïnvloed en eventuele medicijnen dienovereenkomstig aanpassen.

Als uw kat al insuline gebruikt, praat dan met uw dierenarts over hoe u thuis glucosetests kunt opnemen. Sinds diabetic katten lopen risico op hypoglykemie en andere bijwerkingen, het is het beste om het wisselen van hun voedsel met uw dierenarts te bespreken, samen met hoe u hun medicatie kunt aanpassen terwijl u de overstap maakt.

kattenpootverdeler

Conclusie

Hopelijk hebben deze beoordelingen u geholpen te leren wat er beschikbaar is voor kattenvoer voor diabetische katten in Canada. Om samen te vatten, het beste algemene voedsel is Royal Canin Feline Glycobalance. Dit receptvoedsel is speciaal gemaakt voor het beheer van kattendiabetes en heeft alle kwaliteiten die u nodig hebt om de ziekte van uw kat te beheersen. Het beste kattenvoer voor katten met diabetes voor het geld is Ziwi Peak Air-Dried Mackerel and Lamb. Dit natvoer is lekker, heeft een laag gehalte aan koolhydraten en is het meest kosteneffectieve natvoer dat beschikbaar is.

Onze premium aanbeveling is Friskies Classic Pate Classic Country Dinner. Deze smakelijke optie is gemakkelijk te vinden en helpt de bloedsuikerspiegel dagelijks te beheren. We raden ook Hill’s Prescription Diet M / D Glucosupport aan als een droge brokoptie. Dit is een andere receptvoedingsoptie die is ontworpen om de bloedsuikerspiegel te handhaven, en veel eigenaren hebben verklaard dat ze hun katten volledig van insuline konden krijgen met dit voedsel. De keuze van onze dierenarts is Purina Veterinary Diets DM Dietetic Management. Het is een veilige optie om diabetische katten in alle levensfasen te voeren en is gemakkelijk te kauwen voor katten die worstelen met grote brokjes.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Krakenimages.com, Shutterstock