10 Beste diabetische kattenvoer in Australië (2023) – Beoordelingen & Topkeuzes

Mooie katachtige kat die op een metalen kom eet

De wereld van dierenvoeding is een uitdaging en het is gemakkelijk om te verdwalen in de puinhoop. Als eigenaren proberen we gewoon het beste voedsel te kiezen voor onze kostbare metgezellen, zodat ze een gelukkig en gezond leven aan onze zijde kunnen leiden.

Als uw kat is gediagnosticeerd met een medische aandoening zoals diabetes, kan het nog overweldigender zijn om het juiste voedsel te vinden dat past bij de behoeften van sss. Het dieet en het beheer van de diabetes van uw kat moet worden gecontroleerd door een dierenarts, maar we zijn hier om u een lijst te geven met enkele van de beste kattenvoeding voor uw diabeet.

We hebben de beoordelingen doorgenomen en gezien wat andere katteneigenaren te zeggen hebben over elke optie. Hier is een blik op de voedingsmiddelen die onze top 10-lijst hebben gemaakt.

hepper kattenpootverdeler

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 10 beste diabetische kattenvoeding in Australië

1. Applaws Kipfilet met lever – Beste overall

Hoofdingrediënten: Kipfilet, kippenlever, plantaardig geleermiddel
Eiwitgehalte: 12.5 %
Vetgehalte: 1%

Appaws is een populair merk dat bekend staat om het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten in hun huisdiervoeding. De Applaws Chicken Breast with Liver krijgt onze keuze voor de beste algemene keuze voor diabetische katten omdat het rijk is aan zowel eiwitten als vocht en vrij is van additieven en vulstoffen.

Natvoer is geweldig voor diabetici omdat het minder koolhydraten bevat dan droge brokjes en het is meestal veel smakelijker, waardoor het gemakkelijker is om uw kat op een routinevoedingsschema te houden.

Echte kipfilet en kippenlever zijn de eerste twee ingrediënten, die gezonde eiwitbronnen zijn voor katten en rijk zijn aan omega-vetzuren. Het vochtgehalte in dit recept is 84 procent, wat hoger is dan de meeste.

Dit voedsel staat hoog aangeschreven bij veel katteneigenaren omdat zelfs de meest kieskeurige eters de kom elke keer schoon zullen likken. Er wordt ook vermeld dat dit specifieke voedsel minder gel bevat dan sommige andere merken.

Pros


 • Kip en kippenlever zijn de eerste twee ingrediënten

 • Geen vulstoffen of additieven

 • Rijk aan eiwitten en vocht

 • Laag in koolhydraten
thematische pauze

2. Fancy Feast Petit Cuisine – Beste prijs-kwaliteitverhouding

Fancy Feest Petit Cuisine

Hoofdingrediënten: Vlees, tarwegluten, kabeljauw, mineralen, verdikkingsmiddel
Eiwitgehalte: 10%
Vetgehalte: 1.3%

Als u op zoek bent naar kattenvoer dat u de beste waar voor uw geld geeft en goed werkt voor diabetische katten, is Fancy Feast Petit Cuisine een keuze die het overwegen waard is. Naast dat het betaalbaar is, is dit voedsel ook rijk aan vocht en laag in koolhydraten.

Het vlees is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder varkensvlees, kip, gevogelte en gevogeltemeel. We geven de voorkeur aan meer specifieke eiwitbronnen in plaats van “gevogelte” en “pluimveemeel” en tarwegluten is een ingrediënt waar we zonder kunnen leven, dit voedsel wordt zeer beoordeeld door veel katteneigenaren.

Dit voedsel is rijk aan eiwitten en is zeer smakelijk, dus de katten zijn er absoluut dol op. Je zou geen moeite moeten hebben om je diabetische kat goed naar dit voedsel te laten gaan.

Pros


 • Betaalbaar

 • Rijk aan vocht en eiwitten

 • Laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Bevat tarwegluten
 • Niet-gespecificeerd vleesmeel
thematische pauze

3. ORIJEN Original Cat Food – Premium keuze

ORIJEN Original Cat Food

Hoofdingrediënten: Kip, kalkoen, hele makreel, kalkoen giblets, bot
Eiwitgehalte: 40%
Vetgehalte: 20%

Orijen Dry Original Kattenvoer krijgt onze keuze voor premium keuze omdat het verse dierlijke eiwitten bevat als de eerste vijf ingrediënten. Dit recept bevat kip, kalkoen, hele makreel, kalkoengiblets en bot voor een goed afgerond, eiwitrijk, heel prooidieet.

We kiezen meestal graag nat voedsel voor diabetische katten omdat ze minder koolhydraten bevatten dan droge brokjes, maar als het gaat om Orijen, is de kwaliteit van topklasse. Voor droogvoer is het vochtgehalte met 10 procent veel hoger dan de meeste.

Als klap op de vuurpijl zijn de ingrediënten van het hele dier afkomstig van scharrelkip en kalkoen, in het wild gevangen vis en kooivrije eieren. Zoals de kwaliteit zou suggereren, is dit voedsel een beetje aan de prijzige kant wanneer rekening wordt gehouden met de kosten per kilogram. Wat de kieskeurige eters betreft, is dit een droge brok diebij wordt doorgaans goed ontvangen.

Pros


 • Geweldige droogvoeroptie

 • De eerste vijf ingrediënten zijn dierlijke eiwitten

 • Afkomstig van scharrelkip en kalkoenen

 • Rijk aan eiwitten

Tegens

 • Droog voedsel is hoger in koolhydraten
 • Duur
thematische pauze

4. Applaws Tonijn Natuurlijk Nat Kittenvoer – Beste voor Kittens

 Applaws Tonijn Natuurlijk Nat KittenVoer

Hoofdingrediënten: Tonijn, zonnebloemolie, plantaardig geleermiddel, vitaminen, mineralen, taurine
Eiwitgehalte: 10%
Vetgehalte: 1.5%
Vocht: 84%

Applaws maken ook dit geweldige natvoer voor kittens. De meeste katten krijgen diabetes op latere leeftijd, maar of uw kitten nu diabetisch is of niet, dit voedsel is een geweldige optie. Tonijn is het primaire ingrediënt in dit recept, dat een natuurlijke bron van eiwitten, taurine en vele andere essentiële vitamines en voedingsstoffen is.

Dit recept is specifiek gericht op de groei- en ontwikkelingsbehoeften van uw kersverse kitten. Zoals met de meeste natte voedingsmiddelen, is het rijk aan vocht met 84 procent en heeft het een superlaag koolhydraatgehalte.

De grootste klacht over dit voedsel was dat sommige eigenaren vonden dat het gelgehalte buitensporig was en ze niet het gevoel hadden dat ze kregen waar ze voor betaalden. Applaws is geen goedkope keuze, maar ze hebben meestal een betere kwaliteit dan sommige concurrenten en u kunt geld besparen door in bulk te kopen.

Pros


 • Tonijn is het primaire ingrediënt

 • Rijk aan eiwitten, taurine en vocht

 • Geweldig voor groei en ontwikkeling van kittens
thematische pauze

5. Tiki Cat Graanvrije Sardine Koteletten Recept

Tiki Cat Grill Graanvrij, koolhydraatarm natvoer met hele zeevruchten

Hoofdingrediënten: Sardines, zonnebloempitolie, johannesbroodpitmeel
Eiwitgehalte: 11%
Vetgehalte: 3%

Tiki Cat’s Grain-Free Sardine Cutlets Recipe bevat in het wild gevangen sardineschnitzels als eerste ingrediënt en biedt een compleet en uitgebalanceerd dieet voor alle katten, diabetisch of niet.

Het is rijk aan eiwitten en ondersteunt gezonde spiergroei en onderhoud. Het is ook rijk aan vocht en omega-vetzuren voor een gezonde huid en vacht. Dit natte voedsel is vrij van granen, gluten en koolhydraten om de voedingsbehoeften van een diabeet te ondersteunen.

De grootste klacht onder mede-katteneigenaren was dat sommige van de kieskeuriger eters hun neus ophaalden voor het voedsel, waardoor het verloren ging. Het lijkt erop dat het kiprecept van Tiki iets populairder was qua smakelijkheid.

Pros


 • Aanbevolen door veterinaire professionals

 • Sardines zijn het eerste ingrediënt

 • Geen granen, gluten of koolhydraten

 • Rijk aan vocht en eiwitten

Tegens

 • Sommige katten hielden niet van de smaak
thematische pauze

6. Zealandia – Deluxe, Hertenvlees Paté

Zealandia-Deluxe-Hertenvlees-Paté

Hoofdingrediënten: Ontbeend hert, water voldoende voor verwerking, lamslever, lamslong, lamsgroene pens
Eiwitgehalte: 11.4%
Vetgehalte: 3.0%

Zealandia is een in Nieuw-Zeeland gevestigd bedrijf dat kattenvoer van hoge kwaliteit aanbiedt. Deze hertenvleespastei wordt langzaam gekookt in bouillon en vrij van groeihormonen of antibiotica. Het heeft niet alleen ontbeend hert als het hoofdingrediënt, maar het heeft ook lamsorganen voor een hele prooibenadering.

Dit voedsel is rijk aan eiwitten en rijk aan vocht, terwijl het weinig koolhydraten bevat. De toegevoegde zalmolie is een geweldige bron van omega-vetzuren die een gezonde huid en vacht ondersteunen.

Zealandia is erg smakelijk en geweldig voor diabetische katten. Je zou er geen probleem mee moeten hebben om ze te overtuigen om dit goed op te eten. Het is vrij duur, wat typisch is voor hoogwaardige voedingsmiddelen met premium ingrediënten.

Pros


 • Uitgebeend hert is het eerste ingrediënt

 • Rijk aan eiwitten en vocht

 • Toegevoegde zalmolie voor een gezonde huid en vacht

 • Laag in koolhydraten

 • Appetijtelijk
thematische pauze

7. Dine Desire TonijnFilets en Garnalen

Dine-Desire-Tonijn-Filets-en-Garnalen

Hoofdingrediënten: Tonijn, garnalen, witvis, geleermiddelen
Eiwitgehalte: 9 %
Vetgehalte: 0.2%

Dine Desire maakt dit conserveermiddelvrije ingeblikte kattenvoer dat zeker elke kat zal verleiden. De top drie ingrediënten zijn tonijn, garnalen en whitefish dus het aroma zal ze zeker naar binnen lokken. Dine Desire heeft verschillende texturen voor hun natvoer en dit recept bevat brokken in jus.

Volgens de beoordelingen zijn veel katteneigenaren tevreden omdat hun katten geen moeite hebben om het rechtop te eten. Dit voedsel is lekker en vol vocht, dus het zou het gemakkelijk moeten maken om je diabeet op een strenger eetregime te houden.

De grootste klacht over dit Dine Desire-recept is dat sommige kattenliefhebbers tonijn liever vermijden als primaire eiwitbron, dus geven ze de voorkeur aan kattenvoer dat alternatieve dierlijke eiwitten biedt. Dit voedsel is duurder dan je gemiddelde brokjes, maar je kunt geld besparen door in bulk te kopen.

Pros


 • Geen conserveringsmiddelen

 • Aromatisch en smakelijk

 • Tonijn, garnalen en witvis zijn de eerste drie ingrediënten

 • Vol vocht
thematische pauze

8. Dine Smeltende Soep Tonijn en Kip Nat Kattenvoer

Dine-Melting-Soep-Tonijn-en-Kip-Nat-Kat-Voedsel

Hoofdingrediënten: Tonijn, kip, geleermiddelen, smaakstoffen
Eiwitgehalte: 6%
Vetgehalte: 0.1%

Een ander recept van Dine dat we aanbevelen voor diabetische katten is de Melting Soup Tuna and Chicken Wet Cat Food, die wordt geleverd in zakjes van 40 gram. In dit recept krijgt je kat tonijn en kip geserveerd als de bovenste twee ingrediënten en het komt in een textuur waar ze zeker van zullen houden.

Deze zakjes zijn niet bedoeld om uitsluitend te worden gevoerd; ze kunnen worden toegevoegd aan het normale voedsel van uw kat om hen te verleiden om te eten door de rijke smaak. Het geeft ze ook een goede bron van eiwitten en vocht, terwijl ze vrij zijn van koolhydraten.

Deze zakjes zijn gemakkelijk te openen, dus je kunt de rotzooi vermijden en hoewel ze een beetje duur zijn in vergelijking met sommige andere voedingsmiddelen, is het niet zo erg als je ze als topper gebruikt in plaats van een exclusieve maaltijd.

Eén ding is zeker, dit is een geweldige manier om uw diabetische kat aan te moedigen om te eten door het toe te voegen aan hun normale natte of droge voedsel.

Pros


 • Tonijn en kip zijn de eerste twee ingrediënten

 • Voegt smaak en aroma toe aan het dieet van uw kat

 • Rijk aan vocht

 • Verleidt katten om te eten

Tegens

 • Geen volledige maaltijd
 • Duur
thematische pauze

9. Fancy Feast Adult Royale Tonijn Banket met Garnalen

Fancy-Feast-Adult-Royale-Tonijn-Banket-met-Garnalen

Hoofdingrediënten: Tonijn, garnalen, geleermiddelen, vitamine E
Eiwitgehalte: 12%
Vetgehalte: 0.3%

Fancy Feast Adult Royale is een mix van malse tonijnbrokken in een hartige bouillon. Het is een zeer smakelijk voedsel dat geweldige recensies krijgt omdat het geliefd is bij de katachtigen. Er zijn geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen in dit recept, maar het is bedoeld voor aanvullende voeding in plaats van exclusieve maaltijden.

Dit voedsel is rijk aan eiwitten en een geweldige manier om vocht toe te voegen aan het dieet van uw kat. Voor diabetici is het laag in koolhydraten en kan het eigenaren helpen op schema te blijven met het voedingsschema.

Fancy Feast is betaalbaar en veel katteneigenaren zijn enthousiast over hoeveel hun katten van het recept houden. Er waren echter enkele meldingen van katten die hun neus ervoor ophaalden.

Pros


 • Rijk aan eiwitten en vocht

 • Verleidt katten om te eten

 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Tegens

 • Sommige katten hielden niet van de smaak
thematische pauze

10. Felix Dubbel Lekker

Felix-Dubbel-Heerlijk

Hoofdingrediënten: Vlees, vleesderivaten, granen, visvitaminen, mineralen
Eiwitgehalte: 11.5%
Vetgehalte: 2.5%
Calorieën: 82%

Felix Doubly Delicious biedt dit natte voedsel aan dat tegen een redelijke prijs komt en solide beoordelingen van consumenten krijgt. Dit voedsel wordt zeer goed ontvangen door de katten en er lijkt geen moeite te zijn om hen te overtuigen om dit voedsel te eten.

In plaats van specifieke vleesbronnen te geven, zijn vlees en vleesderivaten de eerste twee ingrediënten. Hoewel we de voorkeur geven aan specifiek geproduceerde dierlijke eiwitten, komt dit vrij vaak voor in goedkopere voedingsmiddelen. Hoewel dit een nat voedsel is dat van nature minder koolhydraten bevat, wordt er ontbijtgranen vermeld als het derde ingrediënt, dus dat is ook iets om in gedachten te houden.

Het lijdt geen twijfel dat dit voedsel vol vocht zit voor een goede hydratatie en rijk is aan eiwitten. Het is een andere geweldige keuze voor mensen met een beperkt budget dat iets nodig heeft waar hun kat zeker van zal houden.

Pros


 • Betaalbaar

 • Rijk aan moisture en eiwit

 • Katten zijn er dol op

Tegens

 • Gemaakt met niet-gespecificeerd vlees en vleesderivaten
 • Bevat granen

hepper kattenpootverdeler

Koopgids: het kopen van de beste diabetische kattenvoeding in Australië

Winkelen voor kattenvoer is al moeilijk genoeg, maar winkelen voor uw diabetische kat komt met een paar meer overwegingen vanwege hun speciale voedingsbehoeften. Hieronder geven we je wat informatie over het kiezen van het juiste voedsel en het voeren van je diabetische kat.

Het beste voedsel kiezen voor diabetische katten

Er is geen specifiek type voedsel dat is gemaakt voor diabetische katten, maar er zijn bepaalde richtlijnen die moeten worden gevolgd die voldoen aan de voedingsbehoeften van diabetici, zodat u de aandoening effectiever kunt beheren:

Praat met uw dierenarts

Voordat u een beslissing neemt over welk voedsel u uw diabetische kat moet voeren, moet u eerst uw dierenarts raadplegen. Nadat uw kat is gediagnosticeerd en u bent geïnformeerd over de behandelings- en zorgvereisten rond de ziekte, is het een goed idee om optimale voedselaanbevelingen rechtstreeks van de dierenarts te krijgen die toezicht houdt op hun zorg.

Laag koolhydraatgehalte

Voedingsmiddelen met veel koolhydraten zullen leiden tot plotselinge pieken in de bloedsuikerspiegel, waardoor de behoefte van uw kat aan insuline zal toenemen. Katten zijn al obligate carnivoren die hun benodigde voedingsstoffen rechtstreeks uit vleesbronnen halen, dus het is gezonder en natuurlijk voor hen om weinig tot geen koolhydraten te eten. Veel commerciële voedingsmiddelen zijn zwaarder in vulstoffen, waaronder koolhydraatbronnen zoals maïs en granen. Het is niet alleen ideaal om deze te vermijden in het dieet van elke kat, maar vooral voor degenen die lijden aan diabetes.

Siamese kat die droogvoer uit een kom eet
Afbeelding Credit: catinrocket, Shutterstock

Hoog eiwitgehalte

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan dierlijke eiwitten zijn essentieel voor de gezondheid en het welzijn van een kat. Omdat deze kleine carnivoren afhankelijk zijn van vlees voor al hun benodigde voedingsstoffen, is het het beste om ze een eiwitrijk dieet te geven dat afkomstig is van premium dierlijke bronnen.

Vers of ingeblikt voedsel is ideaal

Omdat droge brokjes een hoger koolhydraatgehalte vereisen om het voedsel te vormen, zijn verse en ingeblikte voedselopties de ideale voedselsoorten voor diabetische katten. Ingeblikt en vers voedsel heeft geen koolhydraten nodig voor hun textuur en is van nature veel lager of volledig vrij van koolhydraten. Dit betekent niet dat uw kat geen droge brokjes kan krijgen, maar zorg ervoor dat u op zoek gaat naar die welke vrij zijn van onnodige vulstoffen en een hoger eiwit- en lager koolhydraatgehalte hebben.

Smakelijkheid

Het voedsel van uw kat moet smakelijk en gemakkelijk te eten zijn. Diabetische katten moeten volgens een strenger eetschema worden gehouden, wat veel gemakkelijker te verkrijgen is als ze echt van hun voedsel genieten. De meeste ingeblikte en verse voedingsmiddelen hebben meer kans om in één keer te worden opgeslokt in vergelijking met droge brokjes, waardoor een regelmatig voedingsschema mogelijk is.

Houd rekening met porties

Portiegrootte is net zo belangrijk als het type voedsel dat u uw diabetische kat geeft. Obesitas is een veel voorkomende oorzaak van diabetes bij katachtigen en de portiegrootte zal er niet alleen voor zorgen dat ze de juiste hoeveelheid krijgen, maar ook om een gezond gewicht te behouden. Als u vragen heeft over het helpen van uw kat om die extra kilo’s kwijt te raken, neem dan contact op met uw dierenarts voor verder advies.

Kat die natvoer eet uit witte kom op houten vloer
Afbeelding Credit: IMG Stock Studio, Shutterstock

hepper kattenpootverdeler

Hoe diabetische katten te voeden

Feed op schema

Niet alle diabetische katten hebben insuline-injecties nodig en de ziekte kan alleen met een dieet worden beheerd. Met degenen die wel insuline gebruiken, zullen de meesten twee insuline-injecties tweemaal daags krijgen die ongeveer 12 uur uit elkaar liggen, u zult uw kat volgens een specifiek schema willen voeden. Het wordt meestal aanbevolen om voedsel aan te bieden vlak voor de insulinedosis, zodat het kan worden aangepast aan de hoeveelheid voedsel die is gegeten. Dit is iets dat moet worden gepland onder toezicht van uw dierenarts. Zelfs voor degenen die geen insuline nodig hebben, kan een regelmatig voedingsschema helpen de ziekte efficiënter te beheren.

Wees consequent

Zodra u het type voedings- en insuline-injectieschema hebt vastgesteld, is het belangrijk om consistent te zijn. Het leven kan druk worden en schema’s kunnen moeilijk vol te houden zijn, maar dit is erg belangrijk voor het succesvolle beheer van de diabetes van uw kat. Zelfs als uw kat geen insuline-injecties nodig heeft, is consistentie de sleutel tot het handhaven van een gezonde levensstijl.

Slow-feeding-bowl-for-dogs-or-cats-gevuld-met-traktaties-en-food_Stely-Nikolova_Shutterstock
Afbeelding Credit: Stely Nikolova_Shutterstock

Beperk traktaties

Hoewel het al belangrijk is om traktaties spaarzaam en niet te veel aan te bieden, is dit vooral belangrijk voor diabetische katten. Niet alleen kunnen traktaties mogelijk de bloedsuikerspiegel verhogen, maar ze kunnen ook de eetlust van uw kat verstoren, waardoor ze van hun normale voedingsschema kunnen worden afgeworpen. Traktaties mogen niet meer dan 10 procent van het dieet van uw kat uitmaken en de beste opties zijn afkomstig van hele vleesbronnen om ervoor te zorgen dat ze niet gevuld zijn met koolhydraten.

Breng nooit veranderingen in het dieet aan zonder met uw dierenarts te praten-

Het is erg belangrijk dat u nooit wijzigingen aanbrengt in het dieet of de insulinedosering van uw diabetische kat (indien nodig) zonder eerst met uw dierenarts te praten. Effectief beheer van diabetes omvat een balans tussen hoe voeding de insulinespiegels beïnvloedt. Het aanbrengen van veranderingen kan een aanzienlijke invloed hebben op de bloedsuikerspiegel van uw kat, wat in sommige gevallen fataal kan zijn. Het beheren van de diabetes van uw kat is niet iets dat u zonder een medische professional moet doen.

hepper kattenpootverdeler

Conclusie

De beoordelingen over deze kattenvoeding spreken voor zich. Je hebt Appaws Chicken Breast met lever, wat een geweldige algemene keuze is, Fancy Feast Petit Cuisine voor mensen met een beperkt budget, Orijen Original Cat Food is een droge brok van topkwaliteit, Applaws Tuna Natural Wet Kitten Food is geweldig voor de kleintjes, en dan is er Tiki Cat’s Grain-Free Sardine Cutlets Recept dat sterk wordt aanbevolen door veterinaire professionals. Ongeacht welk voedsel u opvalt, moet u uw dierenarts raadplegen over het dieet van uw diabetische kat.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Krakenimages.com, Shutterstock