Skip to Content

Hoeveel kost kattenzitten me in 2023? (Uurtarieven )

Als je de stad uitgaat, heb je iemand nodig om voor je kat te zorgen terwijl je weg bent. Een kattenoppas helpt je kat verzorgd en gevoed te houden terwijl je weg bent. Wat precies “telt” als kattenoppas varieert echter. Sommige locaties zullen uw kat voor u aan boord nemen. Andere kattenoppassers komen een paar keer naar uw huis en controleren uw kat, zodat ze gezond en gevoed blijven.

Hoeveel u kunt verwachten te betalen, hangt voornamelijk af van de geleverde diensten. Tijd doorbrengen met spelen met je kat of je kat op een andere locatie instappen is heel wat anders dan een paar keer per week een voerbak vullen. Uw omgeving is ook belangrijk Heel veel. Stedelijke en dure gebieden kosten bijvoorbeeld vaak meer. Over het algemeen kosten kattenoppassers vaak ergens tussen de $ 18 en $ 75 per dag.

Hieronder bekijken we alles wat je moet weten over hoeveel kattenoppas kost.

cat + lijnverdeler

Het belang van kattenoppas

Wanneer je weg bent, raden we je ten zeerste aan om een kattenoppas te nemen. Natuurlijk kunnen kattenoppassers helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse zorg die uw kat nodig heeft. Ze vullen waterbakken, zorgen voor voedsel en maken de kattenbak schoon. Dit zijn allemaal dingen die je kat noodzakelijkerwijs om te gedijen. Anders kun je thuiskomen bij een heel zieke kat.

Kattenoppassers bieden echter ook andere diensten. Ze controleren uw kat dagelijks ervoor zorgen dat ze niet ziek zijn of in de problemen komen. Anders, als je kat ziek werd tijdens je vakantie, zou er geen manier zijn om het te weten. Om deze reden is het van vitaal belang om een kattenoppas te hebben die dagelijks je kat in de gaten houdt.

eigenaar die zijn kat voedt
Afbeelding Credit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Kattenoppassers kunnen ook dagelijkse stimulatie voor uw katten bieden. Sommige katten vinden dit natuurlijk leuker dan anderen. Het is niet vreemd dat katten zich verstoppen voor een groot deel van een bezoek aan kattenoppas. Andere katten houden echter van de dagelijkse bezoeken van een oppas die ermee kan spelen en ze kan aaien.

Sommige katten moeten regelmatig worden geborsteld. In dit geval raden we ook aan om een oppas te vinden die deze functie kan uitvoeren. Je wilt immers niet terug naar een verwarde kat.

Hoeveel kost kattenoppas?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op hoeveel u een kattenoppas mag betalen. Het exacte type service, het gebied en het ervaringsniveau van de oppas zijn allemaal van belang. Gelukkig zijn katten meestal goedkoper, omdat ze geen wandelingen of zoveel uitgebreide zorg nodig hebben als honden.

Stedelijke gebieden kosten bijna altijd meer dan landelijke gebieden. In gebieden met een laag inkomen zijn de kosten meestal lager. Het hangt af van de kosten van levensonderhoud in het gebied, omdat dit een grote invloed heeft op de lonen.

Kattenoppassers die slechts één keer per dag uw huis bezoeken, kosten minder dan degenen die lange tijd in uw huis moeten blijven. Overnachten bij katten is vaak veel duurder dan een enkel dagelijks bezoek. Als u wilt dat iemand 24/7 in uw huis verblijft, moet u veel meer betalen.

kat slaapt in de armen van de eigenaar
Image Credit: Impact Fotografie, Shutterstock

Bovendien, als uw kat medische zorg nodig heeft, kunt u verwachten dat het u veel meer kost. Sommige oppassers kunnen bijvoorbeeld medicatie toedienen. De oppassers zullen je echter vaak meer in rekening brengen omdat dit meer werk is.

Hier is een grafiek waarin enkele van de meest voorkomende kostenvariaties worden uitgelegd:

Bezoek Type Kosten
Bezoek van 15 minuten 18 dollar
Bezoek van 30 minuten 21 dollar
Bezoek van 60 minuten 32 dollar
Overnachting kattenoppas 75 dollar
Vakantiekosten +$5 per dag
Kattenpension 25 dollar

Extra kosten om te anticiperen

U moet ook rekening houden met andere kosten. Zoals we hierboven hebben uitgelegd, hebben sommige kattenoppassers extra kosten voor medicatie en vakantieoppas. Zorg ervoor dat u naar deze kosten vraagt voordat u een kattenoppas inhuurt. Ze zijn echter meestal vrij openhartig over eventuele extra kosten die u mogelijk moet betalen.

In veel gevallen moet je ook betalen voor het voedsel, de medicatie en al het andere dat de kat nodig heeft. Je kunt misschien betalen voor de kattenoppas om leuke traktaties en andere mentale stimulatie voor je kat te bieden. De meeste pensions bieden deze lekkernijen bijvoorbeeld aan.

U moet in deze periode betalen voor alle benodigdheden van uw kat, hoewel deze vaak thuis worden verstrekt. Daarom hoeft u deze kosten niet rechtstreeks aan de kattenoppas te betalen.

Munchkin kat eten
Afbeelding Credit: Twinsterphoto, Shutterstock

garen ball divider

Wat doet een kattenoppas?

Kattenoppassers kunnen zowat alles doen wat je nodig hebt. Alle katten oppassers zullen uw kat voeden en water geven en de kattenbak opruimen. Deze taken zorgen ervoor dat uw huisdier gezond is en verzorgd wanneer u thuiskomt. Ze kunnen echter ook andere taken uitvoeren. Ze kunnen bijvoorbeeld spelen met en speciale traktaties bieden voor je katachtige. Je betaalt vaak per minuut. Daarom kunnen je kosten stijgen, afhankelijk van het aantal dingen dat je de oppas moet doen.

Kattenoppassers kunnen ook medicatie verstrekken. Als uw kat ziek is, wordt een professionele kattenoppas met ervaring in het voorzien in medische behoeften aanbevolen.

Verder kunnen kattenoppassers ook uw huis in de gaten houden. Hoewel ze geen huisoppassers zijn, kunnen ze technisch gezien enkele basishuistaken uitvoeren. Ze kunnen bijvoorbeeld beveiligingssystemen controleren en helpen bij het aanpassen van lichten. Soms kunnen deze diensten extra kosten, afhankelijk van de benodigde tijd.

rode tabby kat die mango eet uit de hand van de eigenaar
Afbeelding Credit: PERO studio, Shutterstock

Dekt een huisdierenverzekering kattenoppassers?

Een huisdierenverzekering dekt meestal geen kattenoppassers. Sommige verzekeringsmaatschappijen betalen echter voor kattenpensions als u zich in het ziekenhuis bevindt. Toch betalen zelfs deze bedrijven niet voor de gebruikelijke dierenoppas. Bovendien is de dekking voor dierenoppas meestal een add-on, wat de kosten van uw huisdierenverzekering verhoogt.

Daarom moet u een van deze kosten uit eigen zak betalen.

kattenpootverdeler

Conclusie

Kattenoppassers kosten vaak ergens tussen de $ 18 en $ 75 per dag, afhankelijk van het type service en het gebied waarin u woont. Vaak rekenen oppassers niet veel extra voor meerdere katten. Ze kunnen echter extra kosten in rekening brengen voor medisch behoeftige katten, het meenemen van traktaties of andere extra diensten. Deze kosten kunnen oplopen als u wilt dat ze veel extra diensten uitvoeren.

Dat betekent echter niet dat je moet voorkomen dat je een kattenoppas inhuurt. Deze kattenoppassers kunnen voorzien in de behoeften van uw kat terwijl u weg bent, hun gezondheid in de gaten houden en gezelschap bieden. Natuurlijk kunnen kattenoppassers ook basisdiensten voor het huiszitten bieden, zoals het binnenbrengen van post en het controleren van het beveiligingssysteem.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Gratis foto’s, Pixabay