Zijn Savannah Cats legaal in Ohio? Wat je moet weten!

Als potentiële eigenaar van een huisdier is het een goed idee om alle ins en outs te krijgen over het dier dat u van plan bent te kopen. Dit geldt vooral als waar je je oog op hebt, wordt beschouwd als een exotisch huisdier, zoals de Savannah-kat.

Sommige staten hebben belangrijke voorschriften voor dit kattenras, waarvoor vergunningen vereist zijn. Anderen staan het kopen en verkopen van dit ras helemaal niet toe. Dus wat zijn de wetten van Ohio over het bezitten van Savannah-katten? Ze krijgen een dikke duim omhoog! Savannah katten zijn legaal om te bezitten in Ohio.

divider-catclaw1Savannah Cat Wetten in Ohio

In tegenstelling tot sommige staten met zeer strenge regels voor exotische dieren, is Ohio daar niet bij. Ze staan niet alleen alle generaties Savannah-katten toe, maar ze staan ook toe dat veel andere exotische dieren huisdieren zijn met de juiste vergunningen.

Om een Savannah-kat in Ohio te bezitten, hoef je geen vergunning te hebben. Maar u moet uw Savannah-kat altijd kopen bij een erkende fokker. Je moet een fokker vinden met een geschiedenis van succesvolle nesten.

Voordat u een Savannah-kat in Ohio koopt, is het erg belangrijk om de verschillende soorten Savannah-katten en hun persoonlijkheden te begrijpen. De Savannah-kat is een hybride ras en de eerdere generaties hebben de neiging om kwaliteiten van hun volledig wilde voorouders te vertonen.

savannah kat zittend op krabpaal
Afbeelding credit: AJR_photo, Shutterstock

divider-catclaw1

De 5 soorten Savannah Katten

Op dit moment zijn er vijf verschillende Savannah-kattengeneraties beschikbaar voor het grote publiek. Het is belangrijk om te onthouden dat Savannah-katten worden gefokt met servalkatten, die van nature volledig wild zijn. Het afzwakken van het ras kan ze dus beheersbaar maken, maar nog steeds een unieke reeks zorgvereisten hebben.

Het is noodzakelijk om te onthouden dat dit geen huiskatten zijn. Ze vereisen veel meer educatie, informatie, zorgroutines en speciale doorlichting om thuis te gedijen.

Hier is een klein beetje over de vijf verschillende Savannah-kattengeneraties en wat je kunt verwachten van het delen van je huis met een van hen.

1. F1 Savannah Katten


 • Prijs: $ 15.000 – $ 20.000

 • Hoogte: 16-24 inch

 • Gewicht: 17-25 pond

F1 Savannah-katten zijn de vroegste generatie die is gefokt uit de kruising tussen een serval en een huiskat. Deze katten hebben de neiging om zich moeilijk te binden aan meerdere mensen. Ook is dit zeker geen schootkat. Ze zijn van nature avontuurlijk en nieuwsgierig, bereid om elke centimeter van uw huis te verkennen.

Uitstapjes naar openbare plaatsen zoals de dierenarts of een verzorgingsfaciliteit kunnen zeer stressvol zijn voor dit dier. Ze kunnen agressie of extreme angst vertonen wanneer ze in onbekende situaties worden geplaatst.

Ze zijn erg gevoelig voor geuren en omgeving, dus maak elk uitje met deze kat zo minimaal mogelijk stimulerend. We raden aan dat alleen zeer ervaren eigenaren de uitdaging aangaan om een F1 Savannah te bezitten.

Soms hebben F1 Savannahs hulp nodig bij kattenbakken omdat ze niet gewend zijn aan het concept. Je zou in plaats daarvan je Savannah-kat kunnen trainen om als een hond naar buiten te gaan. Ook moeten sommige mensen hun Savannah-kat een verblijf geven, zodat ze de ruimte kunnen verkennen.

Sommigen wennen nooit aan het binnenleven, dus je zult hun habitat zo natuurlijk mogelijk moeten maken.

savanne kat op touw in groen gras
Afbeelding Credit: Jarry, Shutterstock
thematische pauze

2. F2 Savannah Katten


 • Prijs: $ 4.000 – $ 11.000

 • Hoogte: 15-18 inch

 • Gewicht: 20-30 pond

In tegenstelling tot de F1 Savannah-kattengeneratie, verdraagt de F2 Savannah-kat meer fysieke genegenheid. Het zijn nog steeds geen schootkatten en willen niet worden vastgehouden of beperkt, maar ze zullen graag tegen je spelen en wrijven.

Dit ras zal waarschijnlijk wegblijven als het wordt geconfronteerd met onbekende mensen of vreemden, verstopt op de meest geschikte locatie. Maar sommigen van hen zijn misschien iets nieuwsgieriger of socialer dan anderen. Hoewel socialisatie niet zo belastend of moeilijk is voor de F2 Savannah, moet je altijd voorzichtig zijn.

Zorg ervoor dat ze elke keer dat ze uitgaan goede ervaringen hebben, zodat ze niet verzuurd zijn bij toekomstige inspanningen. Het zou het beste zijn als je je kat gewend hebt aan het feit dat andere mensen en beestjes buiten hun standaard vier muren bestaan.

thematische pauze

3. F3 Savannah Katten


 • Prijs: $ 1.500 – $ 6.000

 • Hoogte: 14-17 inch

 • Gewicht: 18-21 pond

F3 Savannah katten hebben veel van die wilde neigingen uitgewerkt uit their systemen. Ze zijn zeer nieuwsgierig, volledig atletisch en altijd klaar om onderweg te zijn. Je kunt een F3 Savannah gemakkelijk leren om aan de lijn te lopen en vroege socialisatie bevordert gezond gedrag met andere wezens.

Ze hebben de neiging om iets socialer te zijn dan eerdere generaties en houden er altijd van om nieuwe dingen te leren. Het wordt zeer aanbevolen voor dit type Savannah-kat om in een huis met veel mensen en dieren te zijn. Dit type interactie helpt hen om een geweldige sociale structuur en temperament te ontwikkelen.

Als je je F3 Savannah niet goed socialiseert, kunnen ze meer timide, afstandelijke neigingen hebben. En sommigen van hen zullen deze eigenschappen van nature hebben. Andere F3 Savannahs kunnen echter veel meer geneigd zijn om met het gezin om te gaan.

Savannah Kat
Afbeelding Credit: gsloan, Flickr
thematische pauze

4. F4 &F5 Savannah Katten


 • Prijs: $ 1.500 – $ 9.000

 • Hoogte: 16-18 inch

 • Gewicht: 14-20 pond

Zoals je waarschijnlijk kunt raden, met het gemeenschappelijke thema dat gebeurt naarmate de generaties verder gaan in Savannah-katten, zijn de 4e en 5e generatie veel meer gedomesticeerd. Hoewel ze veel vergelijkbare eigenschappen delen met F3 Savannahs, zijn ze meestal veel gelijkmatiger van temperament en erg sociaal.

Ze hebben de neiging om vreemden en andere dieren niet zo veel uit de weg te gaan, en ze kunnen zich met meer dan één persoon binden. Dit zijn de Savannah-kattengeneraties die worden aanbevolen voor grotere gezinnen, omdat ze de neiging hebben om heel goed te acclimatiseren.

Deze katten zijn zeer energiek en vereisen dagelijkse wandelingen en uitstapjes. Ze zijn meer dan in staat om door een omgeving te navigeren met een kalme houding. Er zijn nog steeds enkele wilde neigingen in deze generatie, dus je zult nog steeds hoogopgeleid moeten zijn en bepaald gedrag moeten begrijpen dat deze katten bezitten ten opzichte van reguliere gedomesticeerde katten. Ze zijn echter absoluut de tamste.

thematische pauze

5. F6, F7, &F8 Savannah Katten

Zoals je kunt raden door deze algemene stroom, zijn de F6-, F7- en F8 Savannah-katten veel tammer en extraverter dan hun voorouders. Deze katten worden gefokt voor temperamentdoeleinden en leiden een zeer avontuurlijke en zorgeloze levensstijl.

Ze zijn veel meer geneigd om te socialiseren met anderen in huis, inclusief andere huisdieren. Ze hebben nog steeds een hoge prooidrift, dus ze mogen nooit in de buurt van kleinere dieren zijn. Deze katten kunnen echter vrolijk aan de lijn lopen zonder klachten.

In feite zullen ze het heerlijk vinden om net als een hond te gaan wandelen en hun omgeving te verkennen. Het maakt niet uit hoe ver dit ras vordert, ze zullen waarschijnlijk altijd hun reislust en extreme behoefte behouden om te klimmen, zich te verstoppen en te jagen.

Hoewel, naarmate de generaties vorderden, Savannahs meer worden vergeleken met honden dan katten.

Savannah kat
Afbeelding Credit: Lindasj22, Shutterstock

3 katten gezichtsverdeler

Waarom Savannah Cats voorschriften hebben

Savannah-katten kregen hun aanzienlijke grootte en wildmarkeringen van echte exotische katten. Omdat ze DNA van servalkatten hebben, verhoogt dit het risico op bepaalde verwondingen, gedragsproblemen en andere potentiële aansprakelijkheden.

Het hebben van een huisdier is een grote verantwoordelijkheid, maar het hebben van een zo groot en capabel als een Savannah-kat kan een probleem zijn. De katten zijn dus zeker niet voor onervaren eigenaren. Ze hebben potentiële problemen met temperament, waardoor ze zich eerder verbergen, agressief worden en een waslijst aan andere potentiële gedragsproblemen.

Zoals we eerder in het artikel vermeldden, hebben Savannah-katten een bepaald verzorgingsregime dat moet worden overwogen voordat ze aankopen doen. Het is erg cruciaal om te weten welke generatie Savannah je krijgt om ervoor te zorgen dat je de middelen, het geduld en de levensstijl hebt om dat dier te ondersteunen.

garen ball divider

2 Savannah Kattenfokkers in Ohio

Je kunt Savannah kattenfokkers vinden in de Verenigde Staten. Maar er zijn twee fokkers specifiek in Ohio om een kijkje te nemen.

1. Amanu Katz


 • Amanukats.com

 • Liberty Centrum (Ohio)

Deze TICA-geregistreerde fokker in Ohio is trots op het produceren van grote, sociale F2 tot en met F7 Savannah-katten. Deze specifieke fokker richt zich direct op de grootte en produceert grote exemplaren in tegenstelling tot de kleinere kant van de gedomesticeerde Savannah.

Savannah Kat
Image Credit Door: CC0 Publiek Domein, Pxhere
thematische pauze

2. Kayman Katz


 • Kaymankatz.com

 • Noord-Olmsted (Ohio)

Kayman Katz In Ohio is trots op het fokken van Abessijnse, Bengaalse en Savannah katten. Ze verkopen zowel kittens als volwassenen, alhoewel sommigen misschien een wachtlijst vereisen. Volgens hun website zijn ze geopend van maandag tot en met zondag van 9:00 tot 22:00 uur, gelegen in North Olmsted, OH.

divider-catclaw1Laatste gedachten

Als u in Ohio woont en u wilt een Savannah-kat aan uw gezin toevoegen, is dit heel goed mogelijk. Als u van plan bent om binnen de staat te kopen, moet u bepaalde wachttijden ondergaan om beschikbare kittens in uw omgeving te hebben. Afhankelijk van waar je in de staat woont, kan dit een paar uur reizen vereisen, maar het hebben van de Savannah-kat in de generatie die je wilt, is de moeite waard.

Onderzoek elke generatie om ervoor te zorgen dat u de juiste match krijgt voor uw huidige levensstijl. Savannah katten zijn een beetje bijzonder en hebben enorme zorg nodig. Doe gewoon je huiswerk, zodat jij en je nieuwe Savannah-kat samen het leven kunnen hebben dat je je voorstelt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock