Zijn er wilde katten in New Jersey?


New Jersey staat bekend om zijn geweldige kustlijn, dichte bossen en een overvloed aan wilde dieren. Het ligt in de Mid-Atlantische regio van de Verenigde Staten en grenst aan New York, Delaware en Pennsylvania. De dichtstbevolkte stad van het land, New York City, ligt op een steenworp afstand van de Garden State. Jersey City wordt eigenlijk beschouwd als een deel van de New York Metropolitan Area.

Terwijl de staat dichtbevolkt is, is het ook de thuisbasis van een aantal verbazingwekkende wilde dieren, waaronder coyotes, verschillende soorten zangvogels, en zelfs een wilde kat. Lees verder voor meer informatie over New Jersey’s enige inheemse wilde kat: de bobcat.

Bobcats


  • Levensduur: 5 – 15 jaar

  • Lengte: 19 – 49 inches

  • Gewicht: 15 – 35 pond
Close Up van Bobcat
Image Credit: Alex Burr, Pexels

In New Jersey leeft slechts één inheemse wilde kat, de schattige bobcat (Lynx Rufus). Ze wegen 15 tot 35 pond en hebben een gevlekte vacht en kenmerkende lange pluimen die uit de punten van hun oren steken.

De katten kwamen vroeger in de hele staat voor, maar momenteel worden ze het meest gezien in Warren, Sussex, Passaic, Morris en Hunterdon counties. Het New Jersey Department of Environmental Protection beschouwt de Bobcat als bedreigd. Bobcats zijn meestal ’s nachts actief en jagen op muizen, konijnen en kleine vogels.

Hoewel bobcats geen bedreiging vormen voor mensen omdat ze over het algemeen op afstand blijven, kunnen ze kleine huisdieren verwonden of doden. Het is verstandig om katten, kleine honden en vogels binnen te houden van zonsopgang tot zonsondergang om ze te beschermen tegen de wilde kat.

garenbalverdeler

Laatste gedachten

Bobcats zijn de enige wilde kat die in New Jersey voorkomt. In dit gebied zwierven ooit bergleeuwen door de heuvels en valleien, maar de grotere katten zijn sinds 1800 uitgestorven. Bobcats worden momenteel als bedreigd beschouwd door de snelle verstedelijking en het daaruit voortvloeiende verlies van habitats die geschikt zijn voor wilde katten in de hele staat.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: Jean Beaufort, Public Domain Pictures