Zal het negeren van mijn kat ervoor zorgen dat ze op mij lijken? Hier is hoe ze het nemen

Hoewel katten leuk zijn, kunnen ze vaak afstandelijk en onafhankelijk zijn. En we kunnen merken dat we soms wensen dat ze ons leuker vinden. Dat is misschien de reden waarom je je afvraagt of je ze in hun eigen spel kunt verslaan.

We haten het om het je te breken: Je kat zal je niet leuker vinden als je hem negeert. In feite zou het tegenovergestelde waar kunnen zijn.

Hieronder leggen we uit waarom het negeren van uw kat een slecht idee kan zijn en bieden we een alternatieve oplossing om de aandacht van uw kat te winnen. Laten we erin duiken.

3 katten gezichtsverdeler

Merken katten het wel als je ze negeert?

Katten zijn gevoelig voor communicatiesignalen en kunnen onze emoties waarnemen. Daarom zullen ze het waarschijnlijk merken wanneer je niet oplet.1

Als je al heel lang een kat hebt, is deze al bekend met je persoonlijkheid en weet hij wat je kunt verwachten. Als zodanig zal het gemakkelijk een verandering in gedrag of patroon opmerken.

Evenzo zijn katten goed in het communiceren van hun gevoelens. Dus als je de persoonlijkheid van je kat kent en voldoende oplet, zul je een gedragsverandering opmerken wanneer je stopt met opletten.

Afbeelding Credit: Liao Zhiwo Henry, Shutterstock

Hoe katten reageren als je ze negeert

Je kat zal je niet leuker vinden omdat hij het negeert. Maar dat betekent niet dat het niet zal reageren. Hoe het dat doet, hangt echter af van zijn persoonlijkheid.

1. Sommigen worden verdrietig

Katten rouwen wanneer ze verlies ervaren, of het nu van andere dieren of mensen is. Ze kunnen dus verdrietig worden als je ze geen aandacht geeft. Als je enthousiast bent, kun je dat zien door naar hun ogen te kijken. Een droevige kat zal ook sulky lijken, zijn staart instoppen en zijn oren naar achteren houden.

In het ergste geval kan verdriet zich ontwikkelen tot een depressie als je niet voorzichtig bent. Daarom is het raadzaam om uw kat niet lang te vermijden.

Een depressieve kat kan ervoor kiezen om vaker alleen te zijn en kan besluiten zich onder het bed te verstoppen. Ook kunt u een afname van de eetlust, een gebrek aan interesse in spelen en meer slaap dan normaal opmerken.

thematische pauze

2. Anderen worden boos

Sommige katachtigen kunnen reageren op je ongeïnteresseerde houding door boos en agressief te zijn. Dergelijk gedrag is moeilijk te missen. En degenen die het hebben meegemaakt, willen die momenten misschien niet opnieuw beleven.

Een boze kat kan allerlei destructief gedrag vertonen. Het kan dingen opzettelijk omverwerpen of aan je favoriete bank krabben om je aandacht te trekken. Ongewenst badkamergedrag komt ook vaak voor bij boze katten. Wees dus niet verbaasd als het op je kussen poept of op je tapijt plast.

In extreme gevallen kunnen katten hun agressie op je richten door te bijten of te krabben. Daarom is het raadzaam om afstand te houden.

hand die de poot van de kat aanraakt
Afbeelding Credit: Gorloff-KV, Shutterstock
thematische pauze

3. Sommigen zullen je terug negeren

Net als mensen hebben katten verschillende persoonlijkheden. Terwijl anderen zich emotioneel gedragen, zullen sommigen er niet om geven. Geef je me de koude schouder? Nou, twee kunnen dat spel spelen.

Met andere woorden, als je harige vriend je eerder minder genegenheid toonde, kun je er nu niet van genieten. Wat een spelbreker. Gelukkig is er een alternatieve manier om genegenheid te krijgen. Maar laten we niet op onszelf vooruitlopen. Daarover later meer.

3 katten gezichtsverdeler

Waarom je het miauwen van je kat niet moet negeren

Als je kat meer miauwt dan normaal, kan dit een teken zijn dat er iets mis is gegaan. Daarom is het raadzaam om het niet te negeren.

Het is altijd goed om te onderzoeken waarom je kat miauwt, zelfs als je erachter komt dat de reden klein is.2 Voorzichtig zijn dan negeren wat een gezondheidsprobleem zou kunnen zijn.

Katten miauwen normaal gesproken als ze naar buiten willen of om meer voedsel en water willen vragen. Soms zullen ze het echter doen als ze pijn hebben. Als zodanig zou constant miauwen een reden tot bezorgdheid moeten zijn, vooral wanneer het gepaard gaat met andere tekenen van slechte gezondheid.

Deze kunnen zijn:

  • Diarree
  • Braken
  • Gebrek aan eetlust
  • Tekenen van lethargie
  • Snelle ademhaling
  • Kortademigheid

Het is raadzaam om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen als u een van deze symptomen opmerkt voordat het uit de hand loopt.

Wanneer u uw kat moet negeren

Het lijkt misschien ongebruikelijk na het maken van een sterk pleidooi tegen het negeren van uw kat. Toch zijn er enkele geldige redenen om precies dat te doen. Het beteugelen van negatief gedrag is een goed voorbeeld.

Je kunt je kat negeren als hij iets doet wat jij doet niet leuk vinden of goedkeuren, zoals je om vijf uur ’s ochtends wakker maken op zoek naar eten. In dergelijke gevallen zal het geven van de kat wat hij wil het gedrag alleen maar versterken. Je leert ze dat het verstoren van je zoete ochtendslaap oké is.

Soms is deze methode effectief in het stoppen van het slechte gedrag van een kat. Het werkt het beste bij kittens, wiens gedrag meer kneedbaar is. Consistentie is echter van cruciaal belang. Anders, als je stopt, zal je kat de volgende keer met meer kracht terugkeren naar het gedrag.

Gelukkig zijn er alternatieve methoden om ongewenst gedrag bij katten te ontmoedigen. Hen trainen door middel van positieve bekrachtiging is een goed voorbeeld.

kat die op de grond ligt en omhoog kijkt
Afbeelding Credit: DimaBerlin, Shutterstock

Waarom uw kat u negeert

Er zijn verschillende redenen waarom je kat je niet de genegenheid geeft die je denkt dat je verdient.

Sommige katten zijn van nature afstandelijk en zullen je geen genegenheid tonen, wat je ook doet. Maar het is waarschijnlijker dat je harige vriend je negeert om redenen die je kunt overwinnen.

Vaak zal een kat je negeren vanwege wantrouwen. Misschien heb je het net geadopteerd en is het onzeker over je intenties. Elke kat kan terughoudend zijn om deel te nemen aan een dergelijk geval. Kitty kan ook minder betrokken raken, afhankelijk van het groeistadium. Adolescente katachtigen zijn bijvoorbeeld meer ongeïnteresseerd.

Een kat kan je ook negeren omdat je nooit aandacht aan hem besteedt. Katten zijn niet dienstbaar, althans niet qua relaties. Ze voeden en onderdak bieden is niet genoeg reden om van je te houden.

Hoe u uw kat meer op u kunt laten lijken

Je kat negeren werkt niet. Maar er is een alternatieve manier om je kat meer op je te laten lijken, en het is nogal voor de hand liggend: toon hem genegenheid.

Als een kat niet zeker weet hoe je je erover voelt, is de enige optie om hem gerust te stellen en niet te negeren. Dat betekent dat je de eerste stap moet zetten. Als het lukt, kun je doorgaan om ze geleidelijk voor je te winnen.

Het is je misschien opgevallen hoe katten zich anders gedragen rond familieleden. Ze bieden sommigen geen oogcontact, maar verspillen geen moment om op de schoot van een andere persoon te springen onmiddellijk nadat ze de kamer zijn binnengekomen.

Zoals met elke andere gezonde relatie, hoe meer je geeft, hoe meer je ontvangt. Geef je kat dus aandacht door te aaien, te spelen, te verzorgen en speelgoed te verstrekken.

kattenpootverdeler

Conclusie

Dus, zal het negeren van je kat ervoor zorgen dat ze op jou lijken? Nee. Je kat zal je leuker vinden als je hem genegenheid toont. Er zijn echter verschillende gevallen waarin het negeren van uw kat het juiste kan zijn om te doen. Als u uw kat bijvoorbeeld de koude schouder geeft, kan dit helpen om ongewenst of destructief gedrag te beteugelen.

Het is echter raadzaam om voorzichtig te zijn wanneer u dat doet: sommige katten reageren mogelijk niet goed op die behandeling. Sommigen kunnen verdrietig, agressief worden of destructief gedrag vertonen.

Doe het daarom nooit overdreven. Maar het belangrijkste is dat je vertrouwd raakt met de persoonlijkheid van je kat om oplossingen op maat te ontwikkelen.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: NTP_RASTA, Shutterstock