Zal een kat alleen spinnen voor mensen? Doen ze het voor andere katten?

Je hebt misschien gehoord dat katten alleen spinnen voor mensen. Tja, hoe waar is dat? Zo schattig van een sentiment als het is, katten spinnen niet uitsluitend voor mensen. Katten zijn waargenomen spinnen voor andere katten en zelfs alleen voor zichzelf.

Dus, als spinnen zo’n veel voorkomend gedrag is, wanneer leren katten het dan te doen, en waarom doen ze het? Zijn er verschillende spinnen? Dit artikel gaat over de antwoorden op al deze vragen, dus blijf lezen als je nieuwsgierig bent om meer te weten te komen.

kattengezichtsverdeler 2

Wanneer leren katten spinnen?

Katten leren meestal van jongs af aan spinnen, als ze nog kittens zijn. Over het algemeen is men het erover eens dat kittens rond de leeftijd van drie weken beginnen te spinnen. Dit wordt geïnterpreteerd als dat de kittens leren om hun moeder om melk te vragen.

bengaals katje spinnend
Afbeelding credit: Liz Creative Studios, Shutterstock

Waarom spinnen katten?

Waarom blijven katten na de kittenfase spinnen? Welnu, er zijn veel redenen waarom een kat kan spinnen. Geluk is een algemeen bekende reden dat een kat kan spinnen. Een goede manier om te zien of je kat spint van geluk, is door aandacht te besteden aan zijn lichaamstaal. Als ze er comfortabel, kalm of zelfs slaperig uitzien, is de kans groot dat uw kat tevreden is.

Honger is een andere reden waarom je kat kan spinnen. Als het bijna etenstijd is en je kat niet zal stoppen met spinnen, is de kans groot dat hij je probeert te overtuigen om hem vroeg te voeren!

Verrassend genoeg kan pijn het spinnen van uw kat veroorzaken. Als uw kat gewond is geraakt, kan hij spinnen om zichzelf te kalmeren. Onderzoek suggereert zelfs dat de daad van spinnen katten helpt om sneller te genezen. Er wordt aangenomen dat de trillingen veroorzaakt door het spinnen wonden kunnen genezen, de ademhalingsfrequentie kunnen ontspannen en zwelling kunnen verminderen.

Zijn er verschillende soorten spinnen?

Katten spinnen om tal van redenen. Maar hebben katten verschillende spinnen? Onderzoek suggereert van wel! Afhankelijk van wat uw kat probeert te communiceren (geluk, honger, pijn of iets anders), kan het spinnen anders klinken.

Katteneigenaren hebben gemeld dat de inhoud die ze horen anders klinkt dan de hongerige spinnen. Wanneer een kat spint van honger, is er een hoge kreet te midden van het normaal zo trillingsarme spinnen. Sommige mensen zeggen dat de kreet bijna het geluid nabootst van een menselijke baby die om aandacht huilt.

Naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar communicatie bij spinnen, realiseren meer huisdierexperts zich dat er nog veel meer te leren valt over het onderwerp.

Bengaalse kat die door de hand van de mens wordt geaaid en spint
Afbeelding Credit: PHOTOCREO Michal Bednarek, Shutterstock

Zijn sommige kattengedragingen exclusief voor mensen?

Ondanks enkele mythes die je misschien hebt gehoord, is spinnen niet exclusief voor katten. Maar zijn er kattengedragingen die alleen voor mensen zijn? Het antwoord is ja. Miauwen is een gedrag dat specifiek is voor mensen.

Hoewel van katten bekend is dat ze miauwen naar hun moeders als ze kittens zijn, zijn er geen gevallen bekend van volwassen katten die naar elkaar miauwen om te communiceren. Huiskatten zullen echter vaak blijven miauwen om met hun mensen te communiceren.

Katten zullen miauwen om je aandacht te trekken, je te begroeten, om eten te vragen of om te vragen om in of uit het huis te worden gelaten. In wezen gebruiken katten miauwen als een hulpmiddel om met hun mensen te communiceren. Hoe schattig!

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Hoewel katten niet alleen voor mensen spinnen, betekent dat niet dat er geen mensspecifiek gedrag is dat katten vertonen. Miauwen is een gedrag dat specifiek is voor mensen, en katten gebruiken het vaak om met hun mensen te communiceren, maar ze gebruiken ook lichaamstaal om zichzelf uit te drukken. Het is essentieel om aandacht te besteden aan het spinnen van uw kat om te bepalen of ze met u proberen te communiceren. Ze proberen je misschien te vertellen dat ze honger hebben of pijn hebben, of ze willen je misschien vertellen dat ze van je houden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Dmitry Kalinovsky, Shutterstock