Zal een kat spinnen als ze pijn hebben? Wat u moet weten

Als kattenouders zien de meesten van ons het spinnen van een kat als een teken dat onze kat gelukkig en tevreden is met zijn leven. In de meeste gevallen is dat waar, maar katten spinnen om andere redenen, ook als ze pijn hebben. Er wordt gedacht dat de spinnen van uw kat helende eigenschappen kunnen hebben die de kat helpen zich beter te voelen als hij pijn heeft of ziek is. Dat is natuurlijk geen alternatief voor het naar de dierenarts brengen van je kat, dus zorg ervoor dat je een afspraak maakt als je denkt dat je kat ziek of gewond is.

In dit artikel zullen we pijn bij katten onderzoeken, klinische symptomen die ermee gepaard gaan en hoe spinnen zich ermee verhoudt.

cat + lijnverdeler

Hoe helpt spinnen katten bij pijn?

Verschillende studies hebben aangetoond dat katten met pijn spinnen, en we weten dat het helpt bij de stressniveaus van de kat en uiteindelijk het genezingsproces kan helpen. Hoe helpt spinnen katten met pijn?

vermoeide zieke kat die op bed ligt
Afbeelding Credit: Natata, Shutterstock

Spinnen is vibrationele therapie

Spinnen is een vorm van trillingstherapie voor katten. Het is de snelle beweging van de stembanden van uw kat, die optreedt bij 25 tot 150 trillingen per minuut. Net als bij de vibratietherapie die bij mensen wordt gebruikt, kan spinnen de gezondheid van botten en gewrichten verbeteren, de productie van osteoblasten stimuleren en zo bijdragen aan fractuurherstel (zij het langzaam). Hoewel deze eigenschap van spinnen kan zijn geëvolueerd als een laagenergetisch middel om spier- en botherstel te stimuleren, mag er niet op worden vertrouwd voor enige therapie voor een blessure; we pleiten er nog steeds voor dat je je kat naar de dierenarts brengt als hij of zij kreupel is aan een ledemaat na een val!

Spinnen maakt endorfines vrij

Net als bij mensen zijn de endorfines van katten verantwoordelijk voor het gelukkig en tevreden voelen. Veel eigenaren van gezelschapsdieren weten niet dat endorfines ook helpen bij pijnbestrijding. Ze werken als een pijnstiller, wat op zijn beurt de perceptie van de pijn vermindert.

Spinnen maakt ademhalen gemakkelijker

Als uw kat pijn heeft vanwege een ademhalingsprobleem, kan de kat het moeilijk vinden om te ademen. Geloof het of niet, spinnen kan de ademhaling voor uw huisdier gemakkelijker maken. Stress en pijn maken ademhalen moeilijk, maar spinnen kan signalen naar het middenrif sturen om de borstkas uit te breiden, waardoor de ademhaling uiteindelijk weer normaal wordt.

garen ball divider

Tekenen dat uw kat ziek is of pijn heeft

Het is moeilijk om te weten wanneer je kat pijn heeft, alleen al door zijn spinnen, omdat katten om verschillende redenen spinnen.

Britse korthaar kat verstopt zich
Afbeelding credit: Chendongshan, Shutterstock

Ademhalen is moeizaam

Wanneer een kat ziek is, beïnvloedt dit soms zijn ademhaling. Normale ademhaling voor een kat is ongeveer 30 ademhalingen per minuut. Als uw kat pijn heeft, kan hij 100 ademhalingen per minuut zijn.

Verlies van eetlust

Katten die pijn hebben, hebben vaak geen zin om te eten. Een gezonde kat zal gedurende de dag vele malen eten en drinken. Als je denkt dat je kat niet eet zoals normaal, probeer dan het voedsel en water persoonlijk aan hem te presenteren. Als de kat het weigert, kan het pijn hebben of ziek zijn. Als uw kat dit symptoom heel lang vertoont, is het het beste om het naar de dierenarts te brengen voor diagnose en behandeling.

oranje kat die natvoer eet
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock

Onderduiken in donkere ruimtes

Gewonde of zieke katten proberen van iedereen weg te komen door zich in kleine, donkere ruimtes te verstoppen om alleen te zijn. De kat voelt zich meer in controle over de situatie als hij niet in de open lucht is, waardoor het gemakkelijker wordt om met de pijn om te gaan.

Als ze in het donker zijn, voelen ze zich ook beter omdat roofdieren hen niet kunnen vinden en erop kunnen jagen in hun kwetsbare toestand. Hoewel dat niet het geval is met binnenkatten, is het een instinct dat katten in het wild vertonen.

Lethargie

Als je kat pijn heeft, zal hij lustelozer worden. Hoewel de meeste katten relaxte, luie wezens zijn, zijn er altijd momenten gedurende de dag waarop de kat actief en speels is. Gezonde katten hebben plotselinge uitbarstingen van energie waar ze rennen, springen, springen en spelen.

Als uw kat pijn heeft, zal hij niet bereid zijn om een van die activiteiten te doen.

Zieke kat in dierenziekenhuis
Afbeelding Credit: Kachalkina Veronika, Shutterstock

Wat te doen voor een kat met pijn

Het is moeilijk om je geliefde huisdier pijn te zien hebben, vooral als je er niets aan kunt doen. Terwijl u wacht op de afspraak van uw dierenarts, moet u uw kat zo comfortabel mogelijk houden. Zorg ervoor dat je het bed op een plek zet waar het uit de weg is in een rustige kamer. U kunt het voedsel en water binnen handbereik plaatsen en speelgoed en knuffels in de buurt plaatsen voor comfort.

3 katten gezichtsverdeler

Inpakken

Hoewel het str lijktange, katten zullen spinnen als ze pijn hebben. Spinnen is echter niet de beste manier om te zien dat je kat pijn heeft of ziek is. Als uw kat een van de bovenstaande symptomen vertoont, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts voor een afspraak.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: één foto, Shutterstock