Wild Calling Cat Food Review – Stopgezet

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Is Wild Calling nog steeds actief en zou het een goede keuze kunnen zijn voor uw kat? Lees de feiten over Wild Calling in onze uitgebreide merkrecensie.

Helaas is het merk stopgezet, u kunt naar beneden scrollen om de volledige beoordeling te lezen of onze kattenvoerbeoordelingsindex bezoeken om te zoeken naar alternatieve kattenvoermerken

De We’re All About Cats-beoordeling van Wild Calling op wat belangrijk is

We hebben Wild Calling geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 8.3/10

We geven Wild Calling kattenvoer een 50 uit 60 rating of een A- cijfer.

Over Wild Calling

Wild Calling werd in 2012 opgericht door Tim Petersen en zijn twee zonen, Jeremy en Trevar. Voordat Wild Calling werd opgericht, was de familie uit het noorden van Colorado al actief in de huisdiervoedingsindustrie. Tim exploiteerde zijn eigen distributeurschap voor dierenvoeding en zijn zonen werkten in de zomer voor het bedrijf.

Wild Calling beweert inspiratie te hebben gehaald uit het Wilde Westen in hun bedrijfsfilosofie en marketing. Toen Pet Product News naar deze westerse waarden vroeg, legde executive vice president Jeremy Petersen uit: “We zijn open, eerlijk en transparant. We proberen mensen niet de ogen van de mensen aan te trekken. Als je denkt aan een cowboy of iemand in het Westen, zijn ze eerlijk; het is een eerlijke zakenmensenmentaliteit.”

Is Wild Calling nog steeds actief?

Na bijna acht jaar op de markt is Wild Calling failliet gegaan.

Het is niet de eerste keer dat Wild Calling van de markt is. In oktober 2017 vroeg het bedrijf faillissement aan. Het merk werd kort stopgezet, maar medio 2018 kondigde Barkstrong, LLC aan dat het Wild Calling had overgenomen.

De overname hield Wild Calling in leven tot het voorjaar van 2019, toen Barkstrong, LLC ook faillissement aanvroeg. Een artikel in Pet Business legde uit dat de eigenaar van het bedrijf, A.K. Sands, was overleden en dat de familie ervoor koos om het bedrijf te ontbinden in plaats van verder te gaan zonder Sands.

Vanaf mei 2019 kunt u Wild Calling nog steeds online kopen, maar nu het bedrijf is gesloten, is de voorraad beperkt.

Inkoop en productie

Toen het eigendom was van de familie Petersen, werd Wild Calling-voedsel geproduceerd in de Verenigde Staten.

Al vroeg in de geschiedenis van het bedrijf werkten ze samen met Evanger’s als hun fabrikant. Je kunt hier meer te weten komen over de kleurrijke geschiedenis van Evanger. Als u geen tijd hebt om het volledige overzicht van de terugroepgeschiedenis van Evanger, aanvaringen met de FDA en andere juridische problemen te lezen, weet dan dat veel klanten en potentiële klanten teleurgesteld waren door de keuze van Wild Calling als productiepartner. Wild Calling beëindigde uiteindelijk de relatie en veranderde in een nieuwe fabrikant.

Ongeacht waar het werd gemaakt, gebruikte het bedrijf ingrediënten afkomstig uit de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië en weigerde iets uit China te kopen.

Is Wild Calling Kattenvoer teruggeroepen?

Het lijkt er niet op dat Wild Calling-voedsel ooit is teruggeroepen.

Wat voor soort kattenvoer biedt Wild Calling?

Wild Calling-voedsel is vleesgericht, graanvrij en gemaakt met minimale additieven. Het bedrijf verkondigde dat hun voedsel een “woest hoog aandeel vlees” bevat.

Het merk biedt een slanke maar gevarieerde selectie van ingeblikt voedsel, elk met 96% vlees en organen. Met eiwitbronnen zoals rundvlees, konijn, eend en zalm, moet de line-up iets te bieden hebben aan katten met of zonder voedselgevoeligheden.

Hun droogvoerselectie omvat twee recepten, die beide relatief beperkte ingrediënten zijn.

Wild Calling Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Productnaam Type voedsel Prijs per Ounce Ons cijfer
Wild Calling Inland Waters Eend Recept Graanvrije Volwassene Nat 0,36 dollar Een-
Wild Calling Jumping Salmon 96% Zalm Graanvrije Volwassene Nat 0,36 dollar Een-
Wild Calling Western Plains Stampede Rabbit &Sweet Potato Recept Droog 0,32 dollar C +

#1 Wild Calling Inland Waters Duck Recept Graanvrije volwassen ingeblikte kattenvoer Review

Wild Calling Inland Waters Duck Recept Graanvrij volwassen ingeblikt kattenvoer

Eend lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit ingeblikt voedsel bevat geen veel voorkomende allergenen, waardoor het geschikt is voor de meeste katten met voedselintoleranties. Het wordt voornamelijk gemaakt van eendenvlees met kalkoen levend. Gecombineerd zijn deze dierlijke ingrediënten goed voor 96% van het totale recept. De andere ingrediënten omvatten natuurlijke smaak – het bedrijf zegt dat dit verwijst naar de natuurlijke sappen van de gebruikte eiwitten – verdikkingsmiddelen en synthetische vitamines, mineralen en aminozuren.

Een woord over verdikkingsmiddelen – dit product bevat drie verschillende soorten tandvlees als verdikkingsmiddelen en stabilisatoren. Dit zijn guargom, cassiagom en xanthaangom. Hoewel geen van deze ingrediënten in kleine hoeveelheden schadelijk lijkt te zijn, kunnen grotere hoeveelheden problemen veroorzaken. Ongeacht de hoeveelheid zijn deze plantaardige gommen geen voor de soort geschikte ingrediënten.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte, matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Wild Calling lijkt trouw te blijven aan hun belofte van een woest hoog vleesgehalte. Het recept legt de nadruk op voedende, eiwitrijke dierlijke ingrediënten boven zetmeel en planten. In plaats daarvan is het een soortgeschikt recept dat geschikt is voor katten van alle soorten.

Het voedsel heeft 184 calorieën in elk 5,5 ounce blik of 33 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Eend, water voldoende voor verwerking, kalkoenlever, natuurlijk aroma, guargom, kaliumchloride, cassiagom, xanthaangom, zout, taurine, cholinechloride, magnesiumsulfaat, ijzeraminozuurchelaat, zink aminozuurchelaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, koperaminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, natriumseleniet, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, Biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.5%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.4%

Vet: 53.83%

Koolhydraten: 14.78%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend, Kalkoenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Guargom, Cassia-gom, Xanthaangom

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Geschikt voor katten met voedselintoleranties en allergieën
 • Laag in koolhydraten
 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Bevat zowel spiervlees als organen

Tegens

 • Kan te veel verdikkingsmiddelen bevatten

#2 Wild Calling Jumping Salmon 96% Zalm Graanvrij Volwassen Ingeblikt Kattenvoer Review

Wild Calling Jumping Salmon 96% Zalm graanvrij volwassen ingeblikt kattenvoer

Zalm blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Zoals alle Wild Calling-ingeblikt voedsel, is dit recept voor 96% vlees en lever. In het geval van Jumping Salmon is de primaire eiwitbron zalm en de lever komt van kip. Het resterende deel van het recept bestaat uit natuurlijke smaak – waarvan het bedrijf beweert dat het verwijst naar de natuurlijke sappen van de eiwitingrediënten van het voedsel – een reeks verdikkingsmiddelen, zonnebloemolie als een bron van vet en vitamines, mineralen en aminozuren die elke maaltijd qua voedingswaarde compleet maken.

Het voedsel is ingedikt met een triade van verdikkingsmiddelen, allemaal plantaardig en geen enkele bijzonder geschikt voor soorten. Het bevat guargom, cassiagom en xanthaangom. Hoewel guargom spijsverteringsproblemen kan veroorzaken als uw kat te veel eet en xanthaangom een allergische reactie kan veroorzaken als het besmet is met sporen van het fermentatiemedium, lijkt geen van deze ingrediënten bijzonder schadelijk te zijn voor katten. Ze hebben de voorkeur boven carrageen, een ander populair verdikkingsmiddel met mogelijk kankerverwekkende eigenschappen.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en laag koolhydraatgehalte.

Op de traditionele Wild Calling-manier zit dit voedsel tot de rand vol met vlees en organen, waardoor het natuurlijke dieet van uw kat wordt nagebootst. Over het algemeen lijkt dit een van de meest carnivore waardige voedingsmiddelen te zijn die je kunt kopen.

Elk blikje van dit voedsel bevat 179 calorieën of 32 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Zalm, water voldoende voor verwerking, kippenlever, natuurlijk aroma, guargom, zonnebloemolie, kaliumchloride, cassiagom, xanthaangom, taurine, zout, cholinechloride, ijzer aminozuurchelaat, zink aminozuurchelaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, koper aminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, natriumseleniet, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, Biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.5%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 34.09%

Metabole energie

laadprogramma

Eiwit: 29.75%

Vet: 42.5%

Koolhydraten: 26.25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.2%

Vet: 43.15%

Koolhydraten: 26.65%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Guargom, zonnebloemolie, cassiagom, xanthaangom

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip

Pros

 • Rijk aan dierlijk vlees en organen
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven
 • Laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Vertrouwt op plantaardig vet
 • Kan overmatige verdikkingsmiddelen hebben

#3 Wild Calling Western Plains Stampede Rabbit &Sweet Potato Recept Graanvrij Droog Kattenvoer Review

Wild Calling Western Plains Stampede Rabbit &Sweet Potato Recept Graanvrij Droog Kattenvoer

Konijn lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Onderdeel van Wild Calling’s kleine droge kattenvoerselectie, dit is een graanvrije brok met konijn als enige dierlijke eiwitbron. Zowel konijnenmeel als vers konijn verschijnen prominent op de ingrediëntenlijst. Later bevat het voedsel een combinatie van zoete aardappel, linzen, tapioca en gedroogde erwten als zetmeelrijke bindmiddelen.

Kalkoenvet dient als de primaire vetbron van het voedsel, samen met een kleinere hoeveelheid kokosolie.

De ingrediëntenlijst eindigt met gedroogd zeewiermeel als een bron van extra vitamines en mineralen, probiotica en een reeks synthetische vitamines, mineralen en aminozuren.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met een matig vet- en matig koolhydraatgehalte.

Dit voedsel is een goed voorbeeld van het feit dat een beperkte ingrediëntenlijst en geen granen geen soortgeschikt voedsel maken. Dit voedsel kan een paar dierlijke ingrediënten voorlopen op het gemiddelde droogvoer, maar het is geen ideale keuze voor de meeste katten.

Het voedsel bevat 474 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Konijnenmeel, konijn, zoete aardappel, linzen, kalkoenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), tapioca, gedroogde erwten, natuurlijke smaak, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), gedroogd zeewiermeel, bacilluscoagulansfermentatieproduct, cholinechloride, dl-methionine, l-lysine, kaliumchloride, zout, taurine, ascorbinezuur (vitamine C), calciumcarbonaat, zinkproteïne, vitamine E-supplement, mangaaneiwitaat, Ijzersulfaat, Niacine, Koperproteïne, Thiaminemononitraat, Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Mangaanoxide, Pyridoxinehydrochloride, Natriumselenaat, Riboflavine, Vitamine D3-supplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Calciumjodaat, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 9%

As: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.16%

Vet: 18.68%

Vezel: 4.4%

Koolhydraten: 34.07%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.68%

Vet: 39.59%

Koolhydraten: 29.73%

Ingrediënten die we leuk vonden: Konijn, Kalkoen Vet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zoete aardappel, Linzen, Tapioca, Gedroogde Erwten

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Bevat voedend dierlijk vet
 • Gemaakt zonder dierlijke bijproducten
 • Een goede keuze voor katten met voedselintoleranties of allergieën
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Geen droogvoer is hydraterend genoeg voor katten
 • Hoog koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van Wild Calling Cat Food?

De meeste klanten lijken wild calling kattenvoer leuk te vinden. Hun recepten hebben vier- tot vijfsterrenbeoordelingen op Chewy en de meerderheid van de klanten heeft alleen maar leuke dingen te zeggen, commentaar gevend op de kwaliteit, vlezigheid en geschiktheid van het voedsel voor katten met voedselgevoeligheden.

Positieve beoordelingen

“Mijn katten zijn dol op dit spul. Ik geef ze ook de kalkoensmaak. Ze houden ook van de kip en het konijn, maar dit en de kalkoen worden volledig opgeslokt. Ik ben blij met de ingrediënten en met het bedrijf dat dit maakt. Het is een familiebedrijf dat echt geeft om het voeren van goed voedsel aan onze viervoetige familieleden. Ik waardeer de consistentie tussen smaken, de blikjes zijn volledig gevuld en geen enkele is droog of soepachtig. Gewoon een lekker ruikende zachte paté waar mijn katten voor miauwen!” – Lisa, reviewing Wild Calling Inland Waters Duck Recipe Canned Cat Food

“Dit merk is geweldig, zeer beperkte ingrediënten, graanvrij, carrageenvrij. Ik schakelde mijn resterende kat over nadat ik mijn 13-jarige had verloren aan darmkanker (mogelijk gerelateerd aan carrageen in natvoer). De textuur van dit voedsel is geweldig en mijn kat eet het op. Ik voer hem momenteel de kalkoen en de zalm en hij houdt van hen beiden.” – Laura, reviewing Wild Calling Jumping Salmon 96% Zalm graanvrij ingeblikt kattenvoer

Negatieve beoordelingen

“Wild Calling Jumping Salmon vinkt alle vakjes aan die we willen voor onze huisdieren, maar mijn drie kieskeurige katten lopen ervan weg. In de hoop dat het alleen zij zijn als graan- en kleurvrij, zijn geen kunstmatige conserveermiddelen allemaal positief. Na het lezen van meer over de productie van Evanger, las ik dat ze zijn geciteerd voor het niet citeren van de bron van lever in hun voedsel en dat het eiwit niet overeenkomt met de bron, om te beginnen. Waarom is dat? Ik denk dat het voor mij een vertrouwenskwestie is.” – catamott, reviewing Wild Calling Jumping Salmon 96% Zalm graanvrij volwassen ingeblikt kattenvoer

“Ik heb 5 katten, waarvan één een jager, konijn is haar favoriet om te vangen. Geen van hen zou iets te maken hebben met dit voedsel. Ik heb het gedoneerd. Hopelijk haalt iemand er wat aan.” – Chipsa, reviewing Wild Calling Western Plains Stampede Rabbit &Sweet Potato Recept Grain-Free Dry Cat Food

Hoeveel kost Wild Calling Cat Food?

Wild Calling kattenvoer is duurder dan wat je in de supermarkt vindt, maar het is een van de zuinigere speciale merken. Volgens de voedingsrichtlijnen van het bedrijf voor een kat van 10 pond kost Wild Calling droogvoer ongeveer $0.64 per dag en hun natte recepten zouden ongeveer kosten $2.40 per dag. Dat plaatst Wild Calling in dezelfde prijsklasse als Merrick of Canidae.

Over het algemeen, is Wild Calling een goede keuze?

Wild Calling’s ingeblikte kattenvoer onderscheidt zich van de massa. Ze zijn vleesrijk en houden zich aan een op prooien geïnspireerde macronutriëntenblauwdruk. Ze hebben veel eiwitten en dierlijk vet met een minimaal koolhydraatgehalte. Hun selectie is echter beperkt en heeft mogelijk niet genoeg opties voor elk huishouden.

Wild Calling droogvoer is niet bijzonder indrukwekkend, maar het kan een goede keuze zijn voor die brokjesjunkies die een dieet met beperkte ingrediënten nodig hebben.

Beste alternatieven voor Wild Calling Cat Food

Als je een fan bent van Wild Calling en een vervanging moet vinden voordat het verdwijnt, raden we Hound &Gatos aan. Net als Wild Calling biedt Hound &Gatos vleesgerichte patérecepten met minimale ingrediëntenlijsten.

Klik hier om onze volledige Hound &Gatos review te lezen.

Je zou ook Ziwi Peak-paté kunnen overwegen, dat op dezelfde manier vleesrijk is en een mix van spiervlees, organen, bot en pens integreert voor op hele prooien geïnspireerde voeding.

Lees meer over Ziwi Peak kattenvoer in onze merkrecensie.

Waar koop je Wild Calling Cat Food?

Vanaf mei 2019 is Wild Calling-voedsel nog steeds verkrijgbaar in sommige winkels. Wild Calling werkt samen met onafhankelijke dierenspeciaalzaken in severalle Amerikaanse staten en rond westelijk Canada. Het wordt verkocht in winkels in Californië, Oregon, Washington, Illinois, New York en British Columbia, Canada. Klik hier om een winkel bij u in de buurt te vinden.

Als u niet in een van deze staten of provincies woont, kunt u Wild Calling online kopen via Chewy.