ChillX AutoEgg zelfreinigende kattenbak Review – We hebben het geprobeerd

De AutoEgg proberen

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 4/10
  • Geurbestrijding – 4/10
  • Uiterlijk– 10/10
  • Constructie– 3/10
  • Prijs– 4/10

Algemene score: 5/10

Chillx AutoEgg zelfreinigende kattenbak Review Video

Introductie

We werden ons voor het eerst bewust van de ChillX AutoEgg na het ontvangen van talloze verzoeken om het te beoordelen, zowel hier als op het All About Cats YouTube-kanaal. Deze nieuwkomer op de markt voor automatische kattenbakken wordt op de markt gebracht als een veilig, stil en stijlvol alternatief voor andere zelfreinigende dozen.

Na hands-on testen en leren dat het product tranenopwekkend moeilijk te monteren is, niet goed werkt en te klein is voor iedereen behalve de kleinste kittens, concludeerden we dat de prestaties het prijskaartje van $ 399 niet rechtvaardigden.

Maar toen valse opmerkingen begonnen binnen te stromen op onze beoordelingen, werd het duidelijk dat dit zowel een slecht gebouwd product als een oneerlijk bedrijf is.

Met bijna alle positieve beoordelingen die afkomstig lijken te zijn van dubieuze accounts en echte beoordelingen – zoals die op de Better Business Bureau-site – die klagen over nachtmerrieachtige klantenondersteuning en misleidende praktijken, kunnen we niemand aanraden de ChillX AutoEgg te kopen.

Unboxing en montage

De ChillX AutoEgg assembleren

De ChillX AutoEgg is verkrijgbaar in verschillende delen, waaronder de basis, het deksel en de afvallade. Het wordt ook geleverd met een tas met accessoires.

De ChillX wordt geleverd in een grote doos met alle onderdelen die nodig zijn om te monteren. De kattenbak zelf komt in twee stukken en je zult alles in elkaar moeten zetten. Ook inbegrepen in de doos is een scooper, een rol biologisch afbreekbare afvalcontainervoeringen en een opstartgids om te helpen bij de montage en bediening.

De twee stukken van deze kattenbak omvatten de basis met de motor en het harkmechanisme, samen met het bovenste dekselgedeelte, dat is ontworpen om op de basis te klikken.

Bij het monteren van de kattenbakbasis kwam het harkmechanisme verplaatst, dus ik moest het aanpassen om het goed uit te lijnen. Dit wordt in de instructies uitgelegd als iets dat regelmatig voorkomt tijdens het verzenden.

Na het bevestigen van de bak en het plaatsen van een voering in de afvallade, werd het duidelijk dat de stukjes van dit doosje losjes bij elkaar kwamen.

Nergens was dit duidelijker dan bij het plaatsen van het deksel op de AutoEgg.

In theorie is het plaatsen van de cover eenvoudig genoeg. U moet het deksel aan de achterkant van het apparaat plaatsen en voorzichtig in de zijkanten van het deksel knijpen om het op de basis te centreren.

Maar in werkelijkheid? Zo simpel is het niet. Elke poging om het deksel op te zetten was een worsteling. En tijdens de weken van testen werd het plaatsen van de hoes nog nooit zo eenvoudig.

Na het raadplegen van de instructies, het lezen van verschillende recensies en het vragen van anderen om te proberen het deksel erop te doen, concludeerde ik dat dit niet alleen mijn probleem was – zowat iedereen worstelt om die dekking op te krijgen. Ik heb ook contact opgenomen met het bedrijf over dit probleem en ze zeiden dat ze op de hoogte waren van het probleem en dat ze van plan zijn een bijgewerkt model uit te brengen dat het probleem met de plaatsing van het deksel corrigeert.

Hoe groot is de Chillx AutoEgg?

Zodra de ChillX AutoEgg volledig was gemonteerd, mat deze 30 inch lang, 19 inch breed en 17 inch hoog. Dit is vrij klein in vergelijking met andere automatische kattenbakken. De kleine afmetingen zijn ook duidelijk wanneer u het kattenbak bed meet, dat slechts 11,5 bij 13 inch is.

Kat in ChillX AutoEgg

De opening van de ChillX AutoEgg is klein, waardoor hij relatief strak past bij de meeste middelgrote of grote katten.

Ook meet de ingang van de AutoEgg slechts 7 1/2 inch hoog, wat een strakke knijp kan zijn voor volwassen katten.

Welk type strooisel heeft de Chillx AutoEgg nodig?

Zoals de meeste automatische kattenbakken is de ChillX AutoEgg bedoeld voor gebruik met klonterende kattenbakvulling.  Het bedrijf raadt af om silicakristallen, pellets, tofu, tarwe en maïsstrooisel te gebruiken om de bak te vullen. Nogmaals, zoals de meeste automatische kattenbakken, werkt het het beste met hardklonterend kattenbakvulling van klei.

Zodra de AutoEgg is gevuld met zwerfvuil en is aangesloten, is het tijd om hem in te schakelen.

Zodra de AutoEgg wordt ingeschakeld, ziet u het displayscherm dat een logboek van het gebruik van uw kat weergeeft. Dit display toont details, waaronder wanneer uw kat de kattenbak heeft gebruikt, hoeveel ze hebben gedeponeerd en hoeveel uw kat woog op het moment van gebruik.

Dit scherm volgt en waarschuwt u ook als uw kat minder dan 5 gram afgeeft, wat wijst op mogelijke problemen, waaronder urinewegaandoeningen of constipatie.

Hoe werkt de Chillx AutoEgg?

De AutoEgg proberen

Toen de AutoEgg eenmaal in elkaar was gezet, was het tijd om het uit te proberen met mijn katten.

Toen alles klaar was om te gaan, plaatste ik de AutoEgg, zonder de bovenkant, naast de gewone kattenbak van mijn katten, zodat ze het konden verkennen en uiteindelijk de doos konden gebruiken. Gelukkig begonnen mijn katten het meteen te gebruiken, waardoor ik uit de eerste hand kon zien hoe het werkt.

De AutoEgg heeft 4 gewichtssensoren, waarmee hij kan detecteren wanneer een kat met een gewicht van ten minste 4,4 pond de kattenbak betreedt.

Vijf minuten nadat de kat de kattenbak heeft verlaten, start hij een harkcyclus. De hark beweegt heel langzaam over het nestbed en duurt ongeveer 5 minuten om een cyclus te voltooien. Zodra het afval oppikt, draagt het het naar de afvalcontainer.

ChillX AutoEgg Harken

De ChilllX AutoEgg werkt door over de kattenbak te harken, klonten en uitwerpselen op te pakken en in de afvallade aan de achterkant van het apparaat te deponeren. Let op de hoeveelheid urine en strooisel aan de achterkant van de doos – mijn katten hadden de neiging om te plassen en strooisel op dit gebied te schoppen omdat de kattenbak te klein was.

Naast deze door katten geactiveerde cycli, draait de AutoEgg 4 automatische cycli om 3 uur ’s ochtends en 9 uur ’s ochtends, en opnieuw om 15 uur en 9 uur ’s avonds om een schonere kattenbak voor uw kat te garanderen.

Het reinigingsproces is vergelijkbaar met andere populaire zelfreinigende kattenbakken. Het bevat zowel een reinigingshark van 70 graden als een zigzag kattenbak, waarvan ChillX belooft dat het apparaat kleinere stukjes afval kan ophalen.

De langzame beweging van de ChillX AutoEgg is erg stil. In tegenstelling tot andere automatische kattenbakken die zoemen, klauteren en malen, maakt het stille krakende en schuifelende geluiden terwijl het fietst.

Deze langzame beweging kan ook helpen om de ChillX AutoEgg veiliger te maken.

Naast het langzame en gestage harken, heeft de ChillX AutoEgg een auto-stopfunctie – ze noemen het Cat-Stuck Prevention – die een cyclus stopt wanneer een kat in of rond de doos wordt gedetecteerd.

Dit ultragevoelige systeem detecteert alles wat meer dan een pond weegt – inclusief zoiets subtiels als de druk van een poot op de volgstap – en activeert een noodstop. Zodra het gewicht is gedetecteerd, pauzeert het apparaat de cyclus gedurende een periode van 5 minuten, om ervoor te zorgen dat de kust helder is en het veilig is om te hervatten.

Maar net als zoveel andere automatische kattenbakken levert de ChillX AutoEgg niet de grondige reiniging die het belooft.

ChillX AutoEgg

De ChillX AutoEgg was niet de meest grondige reiniger en liet na elke cyclus stukjes afval achter.

Helaas is het harken niet erg grondig en heeft het de neiging om afgebrokkeld afval in de kattenbak te laten zitten. Ik heb de ChillX AutoEgg nooit een cyclus zien voltooien die de kattenbak helemaal schoon achterliet. Hoewel het erin slaagde om grotere klonten op te pikken, liet de hark meer achter dan welke menselijke schoonmaker dan ook.

Naast het achterlaten van wat afval, merkte ik dat er stukken zwerfvuil en afval waren blijven hangen waarlangs de hark beweegt, evenals andere gebieden waar de hark niet bij kon. Dit type accumulatie betekent dat u regelmatig het hele apparaat uit elkaar moet halen voor een grondige reiniging.

ChillX AutoEgg kattenbak zijkanten

Omdat de ChillX AutoEgg zoveel spleten en openingen heeft, blijft er veel afval plakken in gebieden waar de hark niet bij kan.

Tijdens mijn tweede week met de ChillX AutoEgg liep deze tegen een storing aan. Halverwege een cyclus stopte de AutoEgg-hark volledig met bewegen. Ik moest de stekker uit het stopcontact halen en het apparaat resetten om het terug te krijgen naar de startpositie.

Het grondig reinigen van de ChillX AutoEgg was moeilijker dan het had moeten zijn.

Omdat aanzienlijke hoeveelheden afval en afval langs de zijkanten van de kattenbak naar beneden vallen en zich rond de doos ophopen, heeft de ChillX AutoEgg de neiging om vies te worden op manieren die de hark niet kan oplossen.

Ongeveer één keer per week moet je het apparaat uit elkaar halen en al die onderdelen opruimen. Dit is een frequentere dieptereinigingsroutine dan u zult tegenkomen met andere automatische kattenbakken, wat afbreuk doet aan het gemak van het hebben van een automatische kattenbak.

Afval verwijderen

Het wordt aanbevolen om de afvalcontainer om de drie dagen tot een week te vervangen, voor één kat. Dit gebeurt door de bak uit de achterkant van de kattenbak te trekken aen het verwijderen van de zak met het afval erin, wat een vrij schoon en gemakkelijk proces is. Gedurende deze tijd is het ideaal om ook wat regelmatig onderhoud te doen door de kattenbak te verwijderen en schoon te maken en eromheen.

Verstrooien en volgen

Hoewel het nest zich zeker rond de kattenbak heeft opgebouwd, slaagde het erin om in de bak te blijven en was er heel weinig tracking op de vloer rond de AutoEgg.

De cellulaire trackingstap van de AutoEgg vangt strooisel op de poten van uw kat op wanneer ze het apparaat verlaten, waardoor wordt voorkomen dat nest uit het kattenbakbed ontsnapt.

En naast de voordelen van de zwerfvuilvangststap van de AutoEgg, bood het deksel van de eenheid nog meer bescherming tegen het volgen en verspreiden van zwerfvuil. Vergeleken met de meeste andere automatische – en niet-automatische – kattenbakken die ik heb geprobeerd, heeft deze uitstekend werk geleverd door zowel de verspreiding als het volgen te controleren.

Hoe goed werkte het gezondheidsmonitoringsysteem?

Toen ik begon met het onderzoeken van de ChillX AutoEgg, was ik enthousiast om te zien wat het gezondheidsmonitoringsysteem kon doen. Zoals jullie weten, is het monitoren van de kattenbakactiviteit van je kat een essentieel onderdeel van het in de gaten houden van hun gezondheid. Zeker na mijn ervaring met het Toletta nestsysteem weet ik hoe nuttig zo’n ingebouwd kattenbak monitoring systeem kan zijn.

Hoewel het gezondheidsmonitoringsysteem een geweldig concept is, was de uitvoering ervan onvolmaakt.

Tijdens de testperiode heeft de gebruikstracker van de AutoEgg een paar nuttige dingen gedaan. Het hielp me om een beter begrip te krijgen van het gewicht van mijn katten en hoe vaak ze de kattenbak gebruikten. Het hielp me om te begrijpen welke van mijn katten de doos vaker gebruikten. Forest gebruikte het bijvoorbeeld als het deksel erop zat, terwijl Wessie uit de buurt van het ingesloten ei bleef.

Maar de positionering van het scherm deed aanzienlijk afbreuk aan het nut ervan.

Het scherm van de ChillX AutoEgg bevindt zich aan de zijkant van de lade, die wordt afgedekt door het deksel wanneer het apparaat volledig is gemonteerd. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om metingen te evalueren wanneer de kattenbak in elkaar wordt gezet.

Het LCD-scherm op een andere locatie plaatsen of verbinden met een smartphone-app zou het veel nuttiger maken.

Hoeveel kost de AutoEgg?

De ChillX AutoEgg kost $ 399 op hun website. De biologisch afbreekbare ladevoeringen zijn ook te koop op hun website voor $ 39 voor een voorraad van 160 zakken, die langer dan 2 jaar mee moet gaan als je één kat hebt. Zeker gezien het feit dat je ook plastic boodschappentassen kunt gebruiken in plaats van biologisch afbreekbare voeringen, heeft de AutoEgg minder terugkerende kosten dan andere automatische kattenbakken.

Dat gezegd hebbende, dat prijskaartje van $ 399 lijkt buitensporig gezien de wankele constructie en onbetrouwbare prestaties van het apparaat.

Is de AutoEgg het waard?

Hoezeer we ook hielden van het idee van een zelfreinigende kattenbak met een gezondheidstracker – vergelijkbaar met wat de Litter-Robot 4 biedt voor een paar honderd dollar meer – de ChillX AutoEgg voldeed gewoon niet aan onze prestatienormen. Het is een nachtmerrie om te monteren, te klein voor de meeste katten, de hark laat vuil afval achter in het bed en het gebruiksvolgscherm bevindt zich aan de binnenkant van het apparaat waar je het niet kunt zien.

Maar wat belediging toevoegt aan letsel, is dat dit bedrijf liegt tegen klanten , waaronder wij.

Beoordelingen van de ChillX Better Business Bureau pagina geef het een 1 van de 5-sterrenbeoordeling of F-cijfer. Klanten beschrijven volledig niet-reagerende klantenondersteuning, garantieschendingen en, natuurlijk, neprecensies.

We hebben een patroon van valse opmerkingen opgemerkt over onze inhoud met betrekking tot de ChillX AutoEgg.

Zodra onze beoordeling van de ChillX AutoEgg live ging op YouTube, begonnen we opmerkingen te krijgen van gebruikers van wie de accounts op dezelfde dag waren gemaakt, die allemaal lovend over het product spraken.

De opmerking van SeriousSammy ziet er bijvoorbeeld legitiem uit en meer dan 100 mensen vonden het nuttig, maar Sammy gaf zichzelf weg door te beweren een oude kijker te zijn die twee maanden geleden op de meldingsbel had geslagen. Sammy’s account was gemaakt op 3 december 2020 – dezelfde dag dat de ChillX AutoEgg-recensie live ging.

Sommige opmerkingen stonden niet op de AutoEgg-recensie. In plaats daarvan verschenen ze op onze review van de concurrerende Litter-Robot 3. Deze persoon met “TomCatLover” schreef het volgende op onze LR3-beoordeling – ze hadden hun account op dezelfde dag gemaakt.

Toen we hierover contact opnamen met het bedrijf, zei onze contactpersoon dat hij hier niets van wist. In plaats daarvan zei hij dat het niet gebruikelijk was dat dit soort oneerlijke opmerkingen positief spraken over de ChillX AutoEgg – het kwam vaker voor, zei hij, dat ze er negatieve dingen over zouden zeggen.

In onze tweede interactie over deze kwestie maanden later, is hij nog steedshulp hij wist niet waar de opmerkingen vandaan kwamen, maar erkende nu dat positieve opmerkingen ook een probleem konden zijn. Deze keer insinueerde hij dat een concurrent Mei hebben deze neppe, overdreven uitbundige opmerkingen over AutoEgg-gerelateerde inhoud in een complex schema geplaatst om het te laten lijken alsof ChillX AutoEgg iets achterbaks deed.

Maar na ons tweede gesprek kwamen de opmerkingen niet meer binnen.

Het idee dat ChillX mensen betaalde om valse opmerkingen op onze inhoud te plaatsen, was al irritant genoeg, maar we ontdekten dat de andere zogenaamde beoordelingen op YouTube ook oneerlijk leken te zijn.

Bijvoorbeeld deze zeer enthousiaste meneer recenseerde de AutoEgg en de AutoEgg alleen na het verlaten van zijn kanaal slapend voor 10 jaar.

Dit koppel maakte hun allereerste YouTube-video over het verkrijgen van de ChillX AutoEgg.

En deze techneut heeft zijn kanaal opnieuw geactiveerd na 9 jaar om het Ei eerlijk uit te pakken en te beoordelen.

Allemaal herhalen ze vergelijkbare gesprekspunten, en geen van hen toont de moeilijkheid om het deksel op te doen, de puinhoop die verschijnt wanneer de doos niet alles harkt, of confronteert het feit dat de uitlezing zich aan de binnenkant van het apparaat bevindt waar je het niet kunt lezen.

Kortom, ChillX lijkt een oneerlijk bedrijf te zijn, en totdat ze deze problemen onder ogen zien en hun productontwerp verbeteren, zouden we het aan niemand aanbevelen.

Hoewel we normaal gesproken voor- en nadelen geven voor elk product en het gevoel hebben dat zelfs gebrekkige producten ergens een perfecte klant hebben, zijn de misleidende praktijken van ChillX een enorme rode vlag en zijn de prestaties van het product niet veel beter.

Niet aanbevolen.

Gebruik code HH50 voor $ 50 korting