Welke luchtvaartmaatschappijen laten katten toe?


Voor het eerst met uw kat in een vliegtuig reizen kan heel zenuwslopend zijn. Zal de kat veilig zijn? Zal hij bang zijn om de hele tijd in de kooi te blijven? Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben een beter huisdierenbeleid dan andere wat reizen betreft. En het is het beste om wat onderzoek te doen voordat u besluit om met uw harige vriend te reizen, zo niet voor uw eigen comfort, dan toch zeker voor dat van uw kat.

Houd in gedachten dat er een heleboel dingen te overwegen zijn als je met je kat reist, zoals reisbenodigdheden, vliegtijd, voedsel en badkamergebruik. Dus, om u te helpen in uw zoektocht naar de beste luchtvaartmaatschappij voor uw katachtige vriend, hebben we een lijst van luchtvaartmaatschappijen verzameld waarmee u met katten kunt reizen.

3 kat gezicht verdeler

Welke luchtvaartmaatschappijen staan katten toe?

kat in drager naast bagage
Image Credit: Monika-Wisniewska, Shutterstock

Het volgende is een lijst van luchtvaartmaatschappijen die je toestaan om je katten mee te nemen. De regels voor elke luchtvaartmaatschappij verschillen echter, dus het is het beste om persoonlijk contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij of de website te bezoeken om hun volledige beleid te krijgen.


 • American Airlines

 • Delta Airlines

 • Southwest Airlines

 • United Airlines

 • Frontier Airlines

 • JetBlue

 • Air France

 • Lufthansa Airlines

 • Japan Airlines

 • Air Canada

 • TAP Air Portugal

 • Aeroflot

 • SAS

 • OpenSkies

 • Iberia

 • KLM

 • CopaAirlines

 • Swiss International Airlines

 • Air India

 • Turkish Airlines

 • Aer Lingus

 • Alitalia

divider-catclaw1

De 7 essentiële dingen om te overwegen wanneer u reist met uw kat

Een van de beste manieren om een goede reiservaring met je kat te garanderen is door vooruit te plannen. En onthoud dat het het beste is om alleen met huisdieren te reizen als het absoluut noodzakelijk is. Elke kat is uniek en past zich op een andere manier aan de wereld aan, net als mensen. Dus hier zijn een paar dingen die je moet doen voordat je gaat.

1. Ok het met uw dierenarts

kat en dierenarts
Beeld Krediet: Stock-Asso, Shutterstock

Het kan nooit kwaad om een oké te krijgen van je dierenarts voordat je je kat meeneemt in het vliegtuig. Dit geldt vooral als uw kat lijdt aan huidige gezondheidsproblemen of aan de oudere kant van het spectrum is. In sommige gevallen kan de dierenarts het reizen met een kat afraden als hij of zij denkt dat het de toestand van de kat kan verergeren of een extreem niveau van ongemak kan creëren.

thematische onderbreking

2. Eten en drinken

Neem een beetje water mee of geef uw huisdier een ijsblokje voor het opstijgen. Het is ook het beste dat uw kat de avond tevoren goed gevoed is, want u wilt misschien niet dat uw kat tijdens een vlucht van 5 uur in een krat moet eten – dat kan een rommeltje worden. Maar veel dierenartsen raden af om huisdieren eten te geven voor de vlucht, omdat dit misselijkheid kan veroorzaken.

Het kan nuttig zijn om met uw dierenarts te praten over eventuele medicijnen of adviezen die beschikbaar zijn voor uw huisdier om zijn zenuwen te kalmeren als het bijzonder angstig of pittig is wanneer u reist. U zult ook van tevoren de voedselbehoefte van uw kat willen bepalen en voldoende voer en lekkers meenemen voor elke dag dat u weg bent. En het kan geen kwaad om een paar dierenwinkels in de buurt van uw bestemming te onderzoeken, voor het geval u zonder voorraad komt te zitten.

thematische onderbreking

3. Neem Identificatie

microchipping kat
Image Credit: LightField Studios, Shutterstock

Zorg ervoor dat je kat alle noodzakelijke identificatie heeft voordat je op reis gaat. U kunt een ID-tag kopen om aan de halsband van uw kat te bevestigen. Het vermeldt uw huisadres, uw mobiele telefoonnummer, en tijdelijke labels met de naam en het nummer van het hotel waar u verblijft voor de reis. U kunt ook overwegen uw kat te laten microchippen. Microchippen is veilig voor katten en kan zeer nuttig zijn voor katten die hun halsband kwijt zijn.

thematische onderbreking

4. Verzamel alle belangrijke documenten

Bewaar de medische dossiers van uw huisdier op uw telefoon door foto’s te maken op uw smartphone. Deze documenten kunnen nuttig zijn voor uw dierenarts in geval van nood. Sommige staten kunnen speciale documentatie vereisen, zoals een certificaat van veterinaire inspectie of een officieel gezondheidscertificaat. Dit betekent dat een snel bezoek aan de dierenarts nodig kan zijn voordat u door het land reist.

thematische onderbreking

5. Boek een huisdiervriendelijk hotel

Als je niet in een huurhuis of bij familie en vrienden verblijft, zorg dan voor een huisdiervriendelijk hotel. Wees je bewust van eventuele extra kosten in verband met het verblijf van het huisdier en zorg ervoor dat je communiceert dat je een kat als huisdier hebt en geen hond, aangezien de tarieven voor honden hoger kunnen zijn.

Zelfs als uw kat al een tijdje zindelijk is, kan hij angstig zijn in een onbekende omgeving en een ongelukje krijgen. Voor het geval van een ongelukje, zorg ervoor dat er een plasmatje of kattenbak beschikbaar is. Het is beter het zekere voor het onzekere te nemen dan een grote schoonmaaksom van het hotel te moeten betalen.

thematische onderbreking

6. Breng Speelgoed en Accessoires

een kat die met speelgoed speelt
Image Credit: winni-design, Shutterstock

Vergeet niet dat u niet wilt dat uw kat zich verveelt tijdens de reis of wanneer u uw bestemming bereikt, dus speelgoed en accessoires meenemen is een absolute must. Ook moet de reiskrat voor uw kat goed geventileerd zijn en groot genoeg zodat hij comfortabel kan staan, zitten, liggen en zich omdraaien. In sommige gevallen moet u een nieuwe reismand kopen om te voldoen aan de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij. Voordat u uw huisdier een nieuwe reismand aanbiedt, moet u ervoor zorgen dat u vooraf de specificaties en richtlijnen voor de grootte van uw luchtvaartmaatschappij hebt gelezen.

thematische onderbreking

7. Cabine Reizen

Bij veel luchtvaartmaatschappijen kan een cabine worden gehuurd voor kleine dieren van 15-20 pond of minder. Ze kunnen echter maar een klein aantal dieren per vlucht toelaten. Neem dus onmiddellijk contact op met de luchtvaartmaatschappij om uw plaats te reserveren. Als u een vlucht wilt die minder druk is, overweeg dan een midweekse vlucht te kiezen als uw reisplannen flexibel zijn.

kattenpoot verdeler

Wrapping Things Up

Voordat u op reis gaat met uw kat, kunt u het beste wat onderzoek doen naar de luchtvaartmaatschappij en er zeker van zijn dat ze een beleid hebben waar u zich prettig bij voelt. U wilt er ook voor zorgen dat u de reis voorbereidt door na te denken over voedsel, medicijnen, benodigdheden en andere dingen die u nodig hebt voor uw kat tijdens de vlucht of terwijl u weg bent. Vooruit plannen kan u de hoofdpijn besparen van plotselinge tussenstops of het moeten omgaan met een opvliegende kat als u weer thuis bent.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Photo Spirit, Shutterstock