Wat voor soort kat is vlek van de internetmemes? Iconische Kitty Feiten

Als je in 2019 op internet was, kon je de meme ‘vrouwen die tegen een kat schreeuwen’ niet missen. Aan de ene kant van de meme stond een foto van De echte huisvrouwen van Beverly Hills met een vrouw die schreeuwde en wees, en aan de andere kant stond een foto van een kat die voor een salade aan een eettafel zat.

Die kat heet Smudge, en het is best een interessant verhaal over hoe hij daar terecht is gekomen. Hij is een reddingskat en we weten niet precies wat voor soort kat hij is, maar het lijdt geen twijfel dat hij het internet stormenderhand heeft veroverd, en je kunt nog steeds van tijd tot tijd foto’s van hem zien circuleren!

garen kogelverdeler

Wat voor soort kat is vlek?

Erachter komen wat voor soort kat Smudge is, is eigenlijk best moeilijk. Maar dat komt waarschijnlijk omdat Smudge een reddingskat is en waarschijnlijk geen volbloed is. In feite weet zelfs de eigenaar van Smudge misschien niet wat voor soort kat Smudge is.

Op dit moment lijkt het er niet op dat de eigenaren die informatie openbaar maken. En aangezien Smudge waarschijnlijk een mix van kattenrassen is, kunnen we niet zien wat voor soort kat Smudge is aan de hand van de memes en foto’s alleen.

Waar komen de smudge memes vandaan?

De Smudge-kattenmemes verschenen in 2019 op het toneel, maar de originele foto van Smudge die voor een bord salade zit, verscheen eigenlijk voor het eerst op Tumblr in 2018. Op dit moment bevatte de foto van Smudge niet de dame die tegen Smudge schreeuwde.

In het volgende jaar kreeg de post meer dan 50.000 likes en reblogs. Maar hoewel dit op zichzelf een behoorlijk indrukwekkend aantal is, verklaart het niet volledig de virale bekendheid van Smudge.

Dit begon in mei 2019 , bijna een volledig jaar nadat Smudge voor het eerst op Tumblr verscheen in juni 2018. Een onbekende Twitter-gebruiker met het handvat @MISSINGEGIRL combineerde de foto van Smudge met een foto van De echte huisvrouwen van Beverly Hills, en het internet vond het geweldig.

Van daaruit heeft Smudge een website verworven, meer dan 1,6 miljoen Instagram-volgers en heeft hij zelfs tonnen onofficiële Facebook-groepen ter ere van hem.

Hoewel de foto van Smudge zittend voor een bord salade veruit zijn bekendste is, zijn er genoeg andere foto’s van hem om doorheen te kijken.

Iets meer over Smudge

Hoewel Smudge het meest bekend is om zijn foto van hem zittend voor een bord salade, is er meer aan een kat dan alleen een enkele foto. De eigenaren van Smudge stellen dat Smudge graag aan tafel zit voor het diner, waar de originele foto vandaan kwam.

Als de eigenaren van Smudge gaan zitten voor een maaltijd, wil hij een stoel aan tafel! En hoewel Smudge zeker geen grote fan is van salade, zijn er genoeg maaltijden die Smudge krijgt die hij graag opslokt. Maar als je op zoek bent naar een vergelijkbare reactie, houdt Smudge ook echt niet van Nacho’s.

De eigenaren van Smudge melden dat hij zeker een sterke persoonlijkheid en houding heeft, maar over het algemeen is hij een zeer liefhebbende kat. Ten slotte was Smudge 6 jaar oud toen ze de foto namen die het internet stormenderhand heeft veroverd.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

De eigenaren van Smudge hebben de aandacht die hij heeft gekregen gebruikt om te proberen het bewustzijn voor asielkatten te vergroten, en we willen hier even de tijd nemen om dat te doen. Smudge is een geweldige kat die een huis nodig had, en hoewel hij geen high-end stamboom heeft, weerhield dat hem er niet van om de harten van miljoenen mensen over de hele wereld te verwarmen.

Dus, als je op zoek bent naar een kat zoals Smudge, bekijk dan je lokale asiel en er zullen waarschijnlijk genoeg katten zijn waaruit je kunt kiezen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: The3dragons, Unsplash