Wat te doen als uw Ragdoll-kat een oorontsteking heeft

Oorinfecties zijn een veel voorkomende kwaal voor veel Ragdoll Katten. Van worstelingen met oormijt, schimmels en allergieën tot meer ernstige binnenoorinfecties, sommige katten lijken een eindeloze strijd te voeren waarbij zij – en hun eigenaren – zich voortdurend achter de oren krabben. . Ze kunnen verschillende symptomen veroorzaken, waaronder pijn, ontsteking en gehoorverlies. Als uw Ragdoll kat een oorontsteking heeft, is het belangrijk om hem zo snel mogelijk naar de dierenarts te brengen om behandeld te worden. Veel voorkomende buitenoorproblemen kunnen worden voorkomen met een beetje extra inspanning en waakzaamheid.

Wat zijn de oorzaken oorinfecties bij katten?

Er zijn een paar dingen die een oorontsteking bij katten kunnen veroorzaken. Een van de meest voorkomende oorzaken is de bacterie Staphylococcus aureus. Dit type bacteriën kan het oor van de kat binnendringen via de huid of via de neus. Eenmaal binnen kan het een infectie veroorzaken. Andere oorzaken van oorinfecties zijn allergieën, vreemde lichamen in de oren en schimmelinfecties. Behandeling voor oorinfecties bij katten omvat meestal antibiotica en warmte om de druk op de oren te verlichten.

Wat te doen als uw Ragdoll-kat een oorontsteking heeft

Hoe wordt een oorontsteking gediagnosticeerd bij een kat?

Uw kat heeft waarschijnlijk een oorontsteking als u een afscheiding uit het oor, gehoorproblemen en verminderde eetlust opmerkt. Als u een van deze symptomen bij uw kat opmerkt, is het belangrijk om hem naar de dierenarts te brengen voor een controle. De meest gebruikelijke manier om een oorontsteking bij een kat te diagnosticeren, is door een wattenstaafje van het aangetaste oor te nemen en het naar een laboratorium te sturen voor analyse.

728x90

Wat zijn de opties voor de behandeling van een oorontsteking bij een kat?

Als uw Ragdoll kat een oorontsteking heeft, zijn er een paar behandelingsopties beschikbaar. Antibiotica kunnen oraal of via injectie worden toegediend. Sommige antibiotica zijn schimmelwerend, ontstekingsremmend en/of antiviraal. Deze medicijnen kunnen helpen bij de behandeling van een verscheidenheid aan infecties. Oorsuizen kunnen ook nodig zijn om de infectie te verwijderen. Als de infectie ernstig is, moet uw kat mogelijk in het ziekenhuis worden opgenomen voor behandeling.

Wat te doen als uw Ragdoll-kat een oorontsteking heeft

Hoe kunt u uw Ragdoll-kat helpen met een oorontsteking?

Ondanks dat ze er vreselijk uitzien en ruiken, hebben de meeste oorinfecties alleen invloed op het buitenoor. Door de oren schoon en verzorgd te houden, vermindert u zowel het ongemak van veel voorkomende problemen als het risico op een grotere infectie. De binnenkant van de oren kan voorzichtig worden afgeveegd met een vochtige doek.

Er bestaan meer ernstige infecties en u moet zich bewust zijn van de symptomen. Als u merkt dat uw kat zijn hoofd meer kantelt dan normaal, in cirkels loopt of tekenen van algemene onhandigheid vertoont, kan dit een teken zijn van een ernstiger aandoening en moet u een reis naar uw plaatselijke dierenarts plannen.

Hoe te voorkomen dat uw Ragdoll-kat oorinfecties krijgt?

De eerste stap in het voorkomen van oorinfecties is het schoonhouden van de oren van uw kat. Om de oren van je Ragdoll schoon te maken, borstel je ze elke dag voorzichtig met een zachte natte doek of je vinger. Zorg ervoor dat u vuil, puin en kleine insecten verwijdert die mogelijk in het lange haar gevangen zitten.

Houd ze stofvrij en maak hun beddengoed vaak schoon. Huisstofmijt is een veel voorkomende oorzaak van oorinfecties bij katten, dus het schoonhouden van hun omgeving zal helpen het risico te verminderen dat ze een infectie krijgen

Als uw Ragdoll Cat een oorontsteking heeft, is het belangrijk om hem zo snel mogelijk naar de dierenarts te brengen. Er zijn veel behandelingsopties beschikbaar voor oorinfecties bij katten. Hoe eerder de infectie wordt behandeld, hoe groter de kans op een succesvol resultaat.

Lees meer over gezondheidsproblemen in Ragdoll Cats