Wat moet ik doen voor adopteer een kattenmaand? 5 geweldige manieren om te helpen

We hebben Internationale Kattenopvangdag die op 2 maart valtNd, en National Adopt a Cat maand elk jaar in juni. Deze evenementen zijn er om de schijnwerpers te richten op de nooit aflatende behoefte aan meer kattenadoptie en ook de voordelen van adoptie.

Ongeacht wat uw situatie is, wanneer adopteer een kat maand langskomt, zal het elke kattenliefhebber in de stemming brengen om zijn deel te doen en op elke mogelijke manier te helpen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om deze speciale maand te vieren voor onze katachtige vrienden. Blijf lezen voor meer informatie.

3 katten gezichtsverdeler

5 manieren om de oorzaak te helpen

1. Adopteer of koester een kat

Een van de beste manieren om adopteer een kat in juni te vieren, is door een dakloze kat te koesteren of te adopteren. Met pleegzorg kun je een dakloze kat een tijdelijk thuis geven terwijl ze wachten op hun eeuwige familie, terwijl adoptie betekent dat je je leven deelt met een gloednieuw viervoetig familielid. Hoe dan ook, je redt een leven en maakt ruimte voor een ander leven om gered te worden.

Een kat koesteren

Het bevorderen vereist niet dezelfde financiële of langetermijnverbintenis als adoptie. Koesteren betekent dat je een tijdelijke, liefdevolle en zorgzame omgeving biedt totdat de kat zijn perfecte eeuwige thuis vindt. Dit kan gemiddeld een paar weken tot enkele maanden duren en kan een zeer lonende ervaring zijn.

Om u aan te melden als pleegkind, moet u contact opnemen met uw plaatselijke dierenasiel of kattenopvanggroep en uitzoeken hoe u een pleegaanvraag kunt invullen. Zolang je bent goedgekeurd, zullen ze vervolgens stappen ondernemen om je de juiste pleegkat voor je huishouden te geven.

De groep die u verzorgt, biedt meestal alles wat uw kat nodig heeft, van benodigdheden tot veterinaire kosten. Je biedt ze gewoon onderdak, liefde en aandacht totdat hun eeuwige thuis is gevonden. Zodra uw pleegkat is geadopteerd, kunt u altijd een gloednieuwe pleegzorg binnenhalen.

Een kat adopteren

Beslissen om een kat te adopteren is er niet een die lichtvaardig of impulsief moet worden genomen. Het adopteren van een kat is een levenslange verbintenis die je volledig verantwoordelijk laat voor dit dier voor de rest van zijn leven.

Er is veel om je op voor te bereiden voordat je dit gaat doen, dus als je dit overweegt, is het een goed idee om wat onderzoek te doen als je voor het eerst een katteneigenaar bent en je voorbereidt op de reis. Als je al een kat hebt, ken je de boor al; je hoeft alleen maar je huis voor te bereiden op nog eens vier poten.

We raden altijd aan om een oudere of volwassen kat te adopteren. Kittens zijn schattig zoals het kan zijn, maar deze oudere katten hebben ook liefde nodig. Niet alleen hebben ze hun temperament al gevestigd, maar ze hebben vaak een lager energieniveau en kunnen uitstekende toevoegingen aan het gezin zijn.

Als je je bijzonder genereus voelt, kun je overwegen om meer dan één katachtige mee naar huis te nemen. Op deze manier kunnen ze elkaar gezelschap bieden, samen met wat broodnodige mentale stimulatie, en hen ook op de hoogte houden van hun sociale vaardigheden.

vrouw die een kat adopteert
Afbeelding credit: Andriy Blokhin, Shutterstock
thematische pauze

2. Doneer aan een lokaal dierenasiel of kattenopvang

Adopteren en koesteren zit er misschien niet voor iedereen in. Als u nog steeds wilt bijdragen aan de National Adopt a Cat-maand, maar geen nieuwe kat in uw huis kunt accepteren, overweeg dan om te doneren aan uw lokale dierenasiel of kattenopvangorganisatie.

U kunt voedsel, verschillende benodigdheden of zelfs geld doneren en uw donatie is fiscaal aftrekbaar. Neem contact op en kijk wat de organisatie momenteel nodig heeft, en ze zullen zeker blij zijn om alles te accepteren wat u kunt aanbieden om te helpen. De dakloze katten zullen zeker ook blij zijn.

thematische pauze

3. Vrijwilliger bij Your Local Shelter or Rescue

Het doneren van geld of kitty-benodigdheden is niet je enige keuze. Je kunt ook je tijd doneren voor adopteer een kat maand. Opvangcentra en reddingen overal worden overspoeld door dakloze huisdieren en kunnen alle hulp gebruiken die ze kunnen krijgen. Vrijwilligers kunnen verschillende taken uitvoeren om de opvang te helpen. Dit omvat schoonmaken, voeden en zelfs socialiseren en verbinden met de dieren.

Tijd nemen uit je drukke schema om vrijwilligerswerk te doen is een zeer lonende ervaring die je niet alleen in staat stelt om contact te maken met dieren die liefde en aandacht kunnen gebruiken, maar je ook in staat stelt contact te maken met je lokale gemeenschap en op een heel speciale manier terug te geven.

Vraag je lokale opvang of reddingsgroep wat voor soort vrijwilligersvereisten ze hebben. Sommigen vereisen mogelijk een bepaald minimum voor uren of bezoeken per maand, terwijl anderen dat misschien niet doen. Je moet een volunte invullener vorm voordat je aan de slag gaat. Wie weet ontmoet je de perfecte viervoeter terwijl je bezig bent.

kat in een dierenasiel
Afbeelding Credit: JW Design, Shutterstock
thematische pauze

4. Promoot kattenadoptie door bewustzijn te verspreiden

Een andere manier waarop je kunt helpen tijdens de Adopteer een Kat maand is door het bewustzijn van de viering te verspreiden. Ga naar sociale media en promoot kattenadoptie door lokale asieldieren te gebruiken die liefdevolle huizen nodig hebben.

Benadruk de wanhopige behoefte aan meer gezinnen om naar voren te stappen en iets te doen aan de overbevolkingscrisis van huisdieren door de statistieken uit te leggen, succesverhalen over adoptie te vertellen en de gemeenschap aan te moedigen om op de een of andere manier betrokken te raken.

thematische pauze

5. Steriliseer of castreer uw huisdieren en moedig anderen aan om hetzelfde te doen

De reden waarom er zoveel dakloze katten zijn die adoptie nodig hebben, is overbevolking van gezelschapsdieren. Volgens de ASPCA worden elk jaar meer dan een half miljoen katten geëuthanaseerd in de Verenigde Staten nadat ze hun weg hebben gevonden naar dierenasielen.

De enige manier om een stevige greep te krijgen op de dakloze huisdierenpopulatie is door eigenaren van gezelschapsdieren overal ter wereld hun steentje bij te dragen en ongewenste nesten te voorkomen. Het laten steriliseren en castreren van onze huisdieren is absoluut essentieel.

Als je ongewijzigde honden of katten hebt, overweeg dan ten zeerste om ze te laten steriliseren of castreren om bij te dragen aan adopteer een kat maand. Praat met familie of vrienden over het belang ervan en overweeg om sociale media te gebruiken om het nog verder te promoten.

sterilisatieprocedure voor katten
Afbeelding Credit: De Visu, Shutterstock

3 kattenverdeler

Voordelen van sterilisatie/castratie

Naast het helpen verminderen van overbevolking van gezelschapsdieren, hebben sterilisatie en castratie vele andere voordelen die verband houden met zowel gedrag als gezondheid voor zowel mannen als vrouwen.

Voordelen van het steriliseren van vrouwelijke katten


  • Ze zullen geen warmte- of oestruscycli ervaren

  • Elimineert ongewenst gedrag met betrekking tot warmtecycli

  • Vermindert het risico op borstkliertumoren

  • Vermindert of elimineert het risico op eierstok- en/of baarmoederkanker, vooral als sterilisatie wordt gedaan vóór de eerste loopsheidscyclus

Voordelen van het castreren van mannelijke katten


  • Vermindert of elimineert het risico op spuiten en urinemarkering

  • Minder zin om te zwerven

  • Vermindert het risico op het vechten tegen andere katten

  • Elimineert het risico op teelbalkanker

  • Vermindert het risico op prostaatproblemen

cat + lijnverdeler

Conclusie

Of je nu klaar bent om te adopteren of niet, er zijn tal van andere nuttige manieren om betrokken te raken tijdens adopteer een kat maand. Daar hoeft het ook niet bij te blijven. Je kunt je inspanningen tot ver na de maand juni voortzetten en werken aan het verspreiden van bewustzijn en educatie het hele jaar door. Promoot het bewustzijn in uw lokale gemeenschap over de wanhopige behoefte aan katten en andere gezelschapsdieren om liefdevolle huizen voor altijd te vinden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Susan Schmitz, Shutterstock