Wat kan ik mijn kat thuis geven voor pijn? 10 Home Remedies (Vet Antwoord)

Het verlichten van de pijn van uw kat wordt over het algemeen bereikt door het gebruik van pijnstillers die door uw dierenarts zijn voorgeschreven. Er zijn echter andere manieren om de pijn van uw kat te helpen beheersen die kunnen worden gebruikt in combinatie met medicijnen of afzonderlijk kunnen worden gebruikt. Het toevoegen van supplementen aan het dieet van uw kat of het proberen van huismiddeltjes moet altijd eerst met uw dierenarts worden besproken. Probeer uw kat nooit vrij verkrijgbare pijnstillers te geven zonder uw dierenarts te raadplegen, omdat deze dodelijk kunnen zijn voor katten.

De volgende lijst is wat u thuis kunt proberen om de pijn van uw kat op korte termijn te helpen, maar als de tekenen niet verbeteren of als ze verergeren, moet u uw kat naar een dierenarts brengen voor een onderzoek.

3 kat face divider

De 10 door de dierenarts goedgekeurde huismiddeltjes die u kunt geven aan een kat die pijn heeft

1. Omega-3 vetzuren

Visolie
Image Credit Door: dangdumrong, shutterstock

Omega-3 vetzuren zijn het best bekend om te zitten in visolie. Ze helpen ontstekingen te voorkomen en te verbeteren, vooral voor artritis. Visolie kan ook helpen bij het oplossen van andere ontstekingsaandoeningen, zoals huidziekten.

thematische pauze

2. Glucosamine en chondroïtinesulfaat

Deze verbindingen worden vaak samen gebruikt om ontstekingen en pijn te verminderen. Glucosamine heeft milde ontstekingsremmende eigenschappen die nuttig zijn voor gewrichtsontsteking als gevolg van aandoeningen zoals artritis. Chondroïtine helpt bij het voorkomen van kraakbeenvernietiging. Zowel glucosamine als chondroïtine kunnen de productie van gewrichtsvloeistof verhogen, die het kraakbeen en de botten beschermt (smeert) tegen wrijving en erosie tijdens beweging. Een gebrek aan voldoende gewrichtsvocht kan leiden tot artrose.

thematische pauze

3. Curcumine

Curcumine is het actieve ingrediënt in kurkuma, een veel voorkomende specerij die ontstekingen en pijn kan verminderen. Dit ontstekingsremmende supplement kan bijzonder nuttig zijn voor artritis en gewrichtspijn.

thematische pauze

4. CBD

CBD-olie en kat op achtergrond
Afbeelding credit: Lightcube, Shutterstock

Cannabidiol (CBD) wordt geproduceerd uit hennep (cannabis) maar mist de verbinding tetrahydrocannabinol. Hoewel er beperkt onderzoek is naar de risico’s en voordelen van CBD-gebruik bij katten en dieren in het algemeen, lijkt het het potentieel te hebben om pijn te helpen beheersen. Ondanks veel gezondheidsclaims voor het gebruik ervan, is CBD niet goedgekeurd door de Food and Drug Administration om specifieke aandoeningen bij dieren te behandelen, dus het moet voorzichtig worden gebruikt.

thematische pauze

5. Warmtetherapie

Warmte verhoogt de bloedtoevoer naar pijnlijke gebieden en kan gewrichtsstijfheid en pijn verminderen en verlichting bieden aan pijnlijke spieren. Test altijd warmtebronnen op uw arm voordat u deze op uw kat aanbrengt en zorg ervoor dat er een handdoek is die de warmtebron bedekt om uw huisdier te beschermen tegen brandwonden. Een warmwaterkruik gevuld met warm water of een magnetronveilige verwarmingsschijf voor huisdieren waar uw kat tegenaan kan knuffelen, zijn voorbeelden van verwarmingsapparaten die u veilig kunt gebruiken. Gebruik alleen een verwarmingskussen op de laagste warmtestand en zorg ervoor dat uw kat er vanaf kan bewegen als hij het te warm krijgt. Verwarmingspads moeten ook voorzichtig worden gebruikt omdat ze thermische brandwonden en hittestress kunnen veroorzaken.

thematische pauze

6. Koude therapie

Koudetherapie, zoals het gebruik van een bedekt ijspak of een zak bevroren groenten, vermindert de bloedstroom, vermindert zwelling en de pijn die gepaard gaat met gezwollen en ontstoken weefsels en kan pijnlijke gebieden verdoven. Plaats altijd een handdoek of washandje tussen het koelapparaat en de huid van uw kat, omdat dit bevriezing kan veroorzaken. Deze therapie kan 10-15 minuten per keer worden toegepast, tweemaal daags, voor pijn.

thematische pauze

7. Watertherapie

Siamse kat die een bad neemt
Afbeelding credit: Blik Sergey, Shutterstock

Indien getolereerd, kan uw kat baat hebben bij watertherapie. Het plaatsen van uw kat in een bad en zachtjes kolkend warm water rond hun pijnlijke gewrichten en spieren kan helpen de bloedsomloop te verbeteren en pijn te verminderen. Niet alle katten zullen echter van watertherapie houden, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van de emotionele toestand van je kat wanneer je deze remedie probeert.

thematische pauze

8. Epsom Zout weken

Warme Epsom-zoutweken kunnen helpen de spieren te ontspannen, pijn en zwelling te verminderen en stijve gewrichten los te maken, maar alleen als uw kat het water verdraagt. Epsom-zoutbaden mogen niet worden gebruikt als er open wonden of zweren aanwezig zijn, omdat ze steken en irritatie kunnen veroorzaken.

thematische pauze

9. Massage

Zachte massage kan uw kat ten goede komen door de bloedsomloop te bevorderen, stijve en pijnlijke spieren en gewrichten te ontspannen, zwelling te verminderen en de flexibiliteit te verbeteren. Het kan ook helpen om feel-good endorfines vrij te maken, wat stress en pijn bij uw kat kan verlichten.

thematische pauze

10. Rustgevende omgeving

Ragamuffin kat verstopt in bed
Afbeelding credit: Ryo Nagashima, Shutterstock

Bepaalde prikkels en stress kunnen je kat negatief beïnvloeden als hij pijn heeft. Evenzo, als je in een ziekenhuisbed lag en de omgeving om je heen luid en chaotisch was, zou je moeite hebben om te herstellen. Het creëren van een kalme, rustige, ontspannende en afleidingsvrije omgeving kan uw kat helpen genezen en zijn stress verlichten. Het kan ook pijn verlichten en het welzijn en de emotionele toestand van uw kat verbeteren.

Richt een warme, slecht verlichte kamer of ruimte in waar uw kat kan ontspannen. Bied schuilplaatsen aan waar uw kat zich comfortabeler en veiliger kan voelen. Het spuiten van een kattenferomoonspray op beddengoed of handdoeken (niet direct op uw kat) of het gebruik van een feromoonverspreider kan tekenen van stress helpen verminderen. Het zachtjes spelen van klassieke muziek of muziek die speciaal is ontwikkeld voor katten kan ontspanning bevorderen. Blijf kalm en gebruik een zachte, rustgevende stem en langzame opzettelijke bewegingen rond je kat.

kattenpootverdeler

Conclusie

Het behandelen van de pijn van uw kat thuis moet voorzichtig en onder toezicht van een dierenarts worden gedaan. Hoewel deze remedies kunnen helpen, kunnen ze ook geen effect hebben of de tekenen verergeren die u bij uw kat ziet. Bepaalde supplementen kunnen interfereren met andere medicijnen die uw kat kan gebruiken, dus het is altijd het beste om eventuele huismiddeltjes met uw dierenarts te bespreken voordat u ze toedient. Als de pijn van uw kat niet verbetert of verergert, moet uw dierenarts mogelijk een onderzoek en verdere pijnbestrijding voorschrijven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Olesya_Alexandrova, Shutterstock