Wat dekt een huisdierenverzekering voor een kat? Alles wat u moet weten!

Als je hebt besloten om een huisdierenverzekering voor je kat af te sluiten, goed voor je! Uw geliefde katachtige metgezel verdient het om zijn gezondheidszorg te beschermen met een verzekering. De meeste katteneigenaren weten immers dat veterinaire zorg een klein fortuin kan kosten, vooral als een operatie of uitgebreide behandeling vereist is. Als uw kat een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt, kan een huisdierenverzekering het enige zijn dat zijn leven redt.

Wanneer u klaar bent om de trekker over te halen voor een huisdierenverzekering voor uw kat, vraagt u zich waarschijnlijk af wat er wordt gedekt door de typische huisdierenverzekering. We hebben het harde werk voor u gedaan door een lijst met dingen op te nemen die meestal worden gedekt in een huisdierenverzekering voor een kat.

3 katten gezichtsverdeler

Wat wordt meestal gedekt door catverzekeringen

Het eerste dat u moet weten, is dat verschillende huisdierenverzekeringsplannen verschillende dingen dekken. Daarom moet u uw polis doorlezen en uw verzekeringsvertegenwoordiger vragen stellen over het beleid.

Over het algemeen dekken de meeste huisdierenverzekeringsplannen de kosten die gepaard gaan met het volgende:


  • Behandeling voor onverwachte verwondingen en ongevallen zoals vergiftigingen, verstuikingen, botbreuken, enz.

  • Behandeling voor chronische ziekten zoals allergieën, artritis, huidaandoeningen, enz.

  • Diagnostische testen zoals röntgenfoto’s, CT-scans, bloedonderzoek

  • Vereiste operatie

  • Hospitalisatie

  • Spoedeisende hulp en examenkosten
kat onderzocht door Dierenartsen
Afbeelding Credit: Kzenon, Shutterstock

Sommige huisdierenverzekeringsplannen bieden tandheelkundige dekking die zorgt voor de kosten die gepaard gaan met zaken als tandheelkundige aandoeningen, waaronder parodontitis en ongevallen zoals gebroken tanden. Als u echter tandheelkundige dekking aan uw huisdierenverzekering wilt toevoegen, verwacht dan extra te betalen.

Als u geld wilt besparen op uw huisdierenverzekering, denk dan lang en goed na over de algehele gezondheid en leeftijd van uw kat. In plaats van ongeveer $ 30 per maand (of meer) te betalen voor uitgebreide dekking, is het veel goedkoper om een huisdierenverzekering te kopen die meestal minder dan $ 10 per maand kost. Een goed idee is om met uw dierenarts te praten die de gezondheidsgeschiedenis van uw kat goed kent.

Wat beïnvloedt de kosten van een huisdierenverzekering voor een kat?

De prijs die u moet betalen voor verzekeringsdekking voor uw kat hangt meestal af van verschillende factoren, waaronder:


  • Het type, geslacht en ras van de kat die u bezit: Sommige kattenrassen zijn vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen, wat resulteert in hogere verzekeringskosten. Perzen zijn bijvoorbeeld vatbaar voor het ontwikkelen van polycysteuze nierziekte (PKD), wat gepaard gaat met hogere zorgkosten die van invloed zijn op de verzekeringstarieven.

  • De leeftijd van uw kat: Hoe ouder je kat wordt, hoe groter de kans dat hij naar de dierenarts moet. Dit betekent dat oudere katten meestal meer kosten om te dekken met een verzekering en vooral wanneer het tijd is om een bestaand beleid te verlengen.

  • Waar je woont: Uw locatie speelt een rol in hoe duur uw huisdierenverzekering gemiddeld zal zijn. Je kunt verwachten dat je meer betaalt als je in een grote uitgestrekte stad woont dan iemand die in een kleinere gemeenschap woont. Over het algemeen is een huisdierenverzekering duurder in grote stedelijke gebieden omdat de dierenartskosten meestal hoger zijn.
huisdierenverzekeringsformulier close-up
Afbeelding Credit: Ekaterina Minaeva, Shutterstock

Huisdierenverzekering voor een kat is de moeite waard

Zonder huisdierenverzekering neem je een risico. Als uw onverzekerde kat bijvoorbeeld gewond raakt bij een ongeval of ziek wordt en medische hulp nodig heeft, moet u de kosten van zijn medische zorg zelf dekken door in uw spaargeld te duiken of een grote creditcardschuld op te bouwen.

Houd altijd rekening met uw budget bij het bekijken van huisdierenverzekeringen. In plaats van moeite te hebben om een fors maandelijks bedrag te betalen dat u zich niet echt kunt veroorloven, verlaagt u de dekking van uw kat net genoeg om het beleid betaalbaarder te maken. Maar als u het zich kunt veroorloven om volledige dekking voor uw kat te krijgen die zelfs wat tandheelkundige zorg omvat, ga er dan voor omdat het elke cent waard is.

dierenarts controleert tanden van de maine coon kat
Afbeelding Credit: Ermolaev Alexander, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Als u het zich niet kunt veroorloven om een paar duizend dollar weg te stoppen voor uw kat om te gebruiken om eventuele medische zorg te dekken die hij nodig heeft, moet u een huisdierenverzekering afsluiten. Hoewel een huisdierenverzekering u een bundel geld kan besparen, is het ook een uitgave die u zorgvuldig moet overwegen.

Voordat u een huisdierenverzekering voor uw kat koopt, moet u rekening houden met zijn behoeften en uw budget. Hoewel u een maandelijks bedrag moet betalen, krijgt u de gemoedsrust wetende dat u doet wat het beste is voor uw kat.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: Rawpixel.com, Shutterstock