Waarom zet mijn kat zijn poot op mijn gezicht? 5 Waarschijnlijke redenen

Als kattenliefhebber kunt u het waarderen dat uw kat u aandacht toont door zijn poot op uw gezicht te zetten. Katten zijn vreemde wezens en ze doen dingen om hun eigen redenen, die de meeste mensen niet eens kunnen beginnen te begrijpen.

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je kat zijn poten op je gezicht zet, heb je geluk. We geven je een paar van de meest voorkomende redenen in de onderstaande gids.

cat + lijnverdeler

De 5 redenen waarom katten hun poten op het gezicht van mensen zetten

1. Uw kat markeert u met zijn geur

De poten van je kat hebben geurklieren en de klieren geven feromonen af. Katten gebruiken op hun beurt deze feromonen om het territorium te markeren dat ze als het hunne beschouwen. Wanneer uw kat zijn poot op uw gezicht of een ander deel van uw lichaam plaatst, kan hij u als zijn territorium markeren door zijn geur op u te zetten.

Je zou je bevoorrecht moeten voelen dat je kat je als zijn eigen kat beschouwt; het is een compliment!

katteneigenaar praat met zijn huisdier
Afbeelding Credit: Kadres, Pixabay
thematische pauze

2. Uw kat heeft honger

Katten hebben een manier om hun baasjes te laten weten wanneer ze iets willen. Je kat kan zijn poten op je gezicht zetten omdat hij voedsel wil. Meestal zal je kat zijn voet op je gezicht zetten om vroeg in de ochtend eten te krijgen als je nog in bed ligt. Je kat vertelt je dat het tijd is om wakker te worden en de dag te beginnen.

Houd er rekening mee dat als je je kat probeert te negeren als hij honger heeft, hij je niet weer in slaap laat vallen. Het zal aan je gezicht poten totdat je toegeeft en struikelt naar de keuken. Zodra je de kom van je kat hebt gevuld, zal het gelukkig zijn en kun je terug naar bed gaan als je dat wilt.

kattenpoot op kindergezicht
Afbeelding Credit: antibydni, Shutterstock
thematische pauze

3. Je kat wil met rust gelaten worden

Als je met je kat speelt en hij zet plotseling zijn poten op je gezicht en duwt je, kan het zijn omdat de kat moe is van het spelen en met rust gelaten wil worden. Terwijl katten van aandacht houden en ervan genieten dat je dicht bij hen bent, net als jij, houdt een kat van zijn persoonlijke ruimte.

Als je een katteneigenaar bent, weet je al dat het wispelturige wezens zijn. Wat je kat de ene dag leuk vindt, is de volgende dag niet hetzelfde als wat hij wil. Als je naar binnen duikt om de neus van je kat te kussen en hij zet zijn poten op je gezicht, zegt hij: “stop; Ik heb er geen zin in.”

Het gebaar is niet bedoeld om agressief te zijn; het is gewoon je kat die vraagt om alleen gelaten te worden, dus luister en probeer je knuffels en kusjes op een ander moment dat je katachtige vriend ontvankelijker voor hen is.

Zwart-witte kat die op een meisjesgezicht ligt
Afbeelding Credit: Alex Kviatkouski, Pexels
thematische pauze

4. Uw kat aait u

We tonen onze katten onze genegenheid door ze te knuffelen, te aaien en te aaien, dus waarom kan de kat zijn genegenheid niet op dezelfde manier tonen? Als je twee katten in je huis hebt wonen, merk je misschien dat ze elkaar de hand reiken en aanraken of elkaar af en toe verzorgen. Dit is hun manier om genegenheid te tonen.

Sommige katten breiden die genegenheid uit naar hun huisdierouders door uit te reiken en hun gezicht te aaien met hun poten. Maak je niet druk; je kat aait je gewoon en laat je weten dat je geliefd bent.

kat spelen met vrouwelijke eigenaar
Afbeelding Credit: Oleg Ivanov, Unsplash
thematische pauze

5. Je kat wil geknuffeld worden

Het kan ook zijn dat je kat geknuffeld en geaaid wil worden. Katten zijn slimme wezens en ze realiseren zich dat als ze hun poten op je gezicht zetten, je waarschijnlijk zult reiken en aaien, aaien en met ze praten.

Als je je kat ooit hebt geaaid nadat hij zijn poten op je gezicht heeft gezet, onthoudt de kat het en zal het opnieuw doen wanneer hij aandacht wil. Als eigenaar van een huisdier heb je je waarschijnlijk al gerealiseerd dat je kat zijn manieren heeft om te krijgen wat hij wil.

kat geniet van knuffelen
Afbeelding Credit: Pixabay

kattenpootverdeler

Conclusie

Dit zijn een paar van de redenen waarom uw kat zijn poten op uw gezicht kan zetten. Katten zijn slim en ze onthouden alles wat hun eigenaren doen. Als ze de laatste keer dat ze een poot in je gezicht staken geaaid zijn, zullen ze de beweging waarschijnlijk herhalen.

Dus de volgende keer dat uw kat zijn poten tegen uw gezicht zet, kunt u bepalen waarom. Misschien wilt u echter uw gezicht wassen als uw kat onlangs de kattenbak heeft bezocht voordat hij zijn liefde toont.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Nataliabiruk, Shutterstock