Waarom klimt mijn kitten als een boom? 5 redenen en hoe het te stoppen

Je kleine rakker heeft zijn weg naar je hart al gewonnen, maar misschien wil je je nieuwe broek of gevoelige huid niet opofferen aan hun versnipperende klauwen. Kittens beklimmen soms hun mensen alsof ze om verschillende redenen in een boom zouden klimmen. Dit gedrag kan beperkt blijven tot het kittenstadium, maar het is niet altijd iets dat uw kat zal ontgroeien. Uitzoeken waarom uw kitten zich zo gedraagt, kan u helpen het probleem op te lossen, waardoor uw kat en uw dijen eindelijk in vrede met elkaar kunnen leven. Hier zijn vijf redenen waarom uw kat uw benen schudt en wat u eraan kunt doen.

Kattenkogelverdeler 1De 5 redenen waarom uw kitten denkt dat uw been zijn nieuwe boom is

1. Levensfase

Hoewel elke kat op elke leeftijd op je kan klimmen, zijn kittens de meest voorkomende boosdoeners. Deze jonge wezens begrijpen het idee van menselijke pijn nog niet, en wat acceptabel is en wat niet. U kunt proberen uw kitten te trainen om van uw benen af te blijven door hem om te leiden naar iets waarmee hij kan spelen, zoals een krabpaal. Vergeet niet om zachtaardig te zijn. Katten hebben gevoelige zielen en kunnen schichtig worden als je te hard tegen ze bent.

grijs munchkin kitten spelen
Afbeelding credit: Sviatoslav_Shevchenko, Shutterstock
thematische pauze

2. Hunkeren naar aandacht

Uw kitten kan jaloers zijn op hoe u uw tijd doorbrengt. Als je die dag niet veel met ze hebt gespeeld, of als je duidelijk bent afgeleid van hun charmante aanwezigheid, kunnen ze van de gelegenheid gebruik maken om je been aan te vallen om je aandacht te trekken. En het werkt. Zorg ervoor dat u elke dag de tijd neemt om een band met uw kitten op te bouwen in plaats van te wachten tot hij wanhopig wordt. Je benen zullen je later dankbaar zijn.

thematische pauze

3. Verveling

Kittens en katten houden over het algemeen van klimmen. In het wild klimmen katten in bomen om hun prooi te achtervolgen. Kattenbomen zijn binnenshuis een populaire keuze omdat het hen een positieve uitlaatklep geeft voor hun natuurlijke neigingen. Overweeg om uw kitten een krabpaal te kopen of een creatieve manier te vinden om met zijn jachtvaardigheden om te gaan door middel van kattenkruidspeelgoed of andere stimulerende voorwerpen.

ziek kitten
Afbeelding Credit: Quangpraha, Pixabay
thematische pauze

4. Hun klauwen slijpen

Zelfs katten die alleen binnenshuis zijn, moeten krabben en hun klauwen slijpen. Als ze geen krabpaal zien die ze leuk vinden, kunnen ze zich naar je benen wenden om ze te helpen verzorgen.

thematische pauze

5. Dominantie laten gelden

Hoewel het claimen van dominantie niet zo belangrijk is bij katten als honden, maken katachtigen soms van de gelegenheid gebruik om je te laten zien wie de baas is (alsof we het nog niet weten).

maine coon kitten in een krabpaal
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock

kattengezichtsverdeler 2Hoe u kunt voorkomen dat uw kitten in 4 stappen op u klimt

Het probleem bij de bron aanpakken kan het proces van het veranderen van het gedrag van uw kat versnellen. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om hun klimobsessie te verminderen, afhankelijk van de oorzaak:

1. Breng tijd door met uw kat

Als uw kitten zich verwaarloosd voelt, kan hij zich wenden tot destructieve middelen om uw aandacht weer te trekken. Maak elke dag tijd vrij om te spelen en wrijf je kat om ervoor te zorgen dat ze je liefde voelen.

thematische pauze

2. Vind een krabpaal

Er zijn zoveel schattige soorten kattenbomen! Sommige zijn voorzien van vloerbedekking, andere zijn bedekt met natuurlijke sisal om krabben aan te moedigen. Je kunt een boom vinden die past bij het gedrag van je kat. Als ze bijvoorbeeld graag op afgelegen plaatsen slapen, wil je waarschijnlijk een krabpaal kopen met een opbergbed. Als ze graag boven rusten, zijn er kattenbomen met een “kraaiennest” aan de bovenkant waarmee ze kunnen zitten. Helaas kunnen commerciële kattenbomen duur zijn en katten zijn kieskeurig, dus er is geen garantie dat ze ze leuk zullen vinden. U kunt er echter altijd een tweedehands kopen of uw eigen maken als u het risico niet wilt nemen.

Schattig huisdier slijpen klauwen op krabpaal thuis
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
thematische pauze

3. Koop een Cat Scratcher

Deze zijn er in alle soorten, maten en soorten met verschillende prijzen. De kartonnen exemplaren zijn de goedkoopste en zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de meeste dierenwinkels. Niet alle katten houden van krabpalen, terwijl andere katten er gek van worden. Omdat katten kieskeurig kunnen zijn, wil je misschien een beetje kattenkruid of een andere traktatie die ze leuk vinden op hun kattenkrabber strooien om hen aan te moedigen zich met hun nieuwe speeltje bezig te houden. Je kunt ze ook laten zien hoe ze het moeten gebruiken door het te plaatsenem naast de krabber en het graven van je eigen nagels in het materiaal, zodat ze weten wat ze moeten doen.

thematische pauze

4. Geef het de tijd

Als je alles hebt gedaan wat je weet hoe je moet doen, blijf dan voor je kat zorgen en wees geduldig. Vaak is beenklimmen een kittengedrag dat ze snel zullen ontgroeien.

Een jong tienermeisje doet een dutje op de bank en knuffelt haar kat
Afbeelding credit: Simone Hogan, Shutterstock

Kattenkogelverdeler 1Conclusie

Uw kitten kan u krabben vanwege een gebrek aan stimulatie, of het nu opzettelijk tijd met u is of de behoefte aan een uitlaatklep om te krabben en klimmen. Vergeet niet om geduldig en vriendelijk te zijn terwijl u met uw kitten werkt. Schreeuw niet tegen ze en maak ze niet bang. Het doel is een leven lang vertrouwen, genegenheid en veiligheid voor uw kitten. En maak je geen zorgen – na verloop van tijd zou je weer een korte broek moeten kunnen dragen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Roman Pshychyk, Shutterstock