Waarom haten Ragdoll-katten gesloten deuren?

Ragdoll katten staan bekend om hun volgzame aard en liefde voor de mens. Dit maakt ze de perfecte metgezel voor diegenen die een ontspannen, onderhoudsarm huisdier willen. Er is echter één eigenaardigheid waar Ragdoll-eigenaren aan moeten wennen: de haat van hun katten tegen gesloten deuren. Een gesloten deur voorkomt dat een ragdollkat toegang krijgt tot alle delen van zijn eigen territorium, iets waar ze niet vriendelijk voor zijn.
ragdoll gesloten deur
Ragdoll-eigenaren kunnen nooit naar de badkamer gaan of in alle rust douchen, omdat hun kat zal miauwen en krabben aan de deur totdat ze worden binnengelaten.

Er zijn een paar theorieën over waarom ragdolls een hekel hebben aan gesloten deuren. Een mogelijkheid is dat ze gesloten deuren zien als een barrière tussen hen en hun menselijke metgezel. Ragdolls zijn erg verbonden met hun eigenaren en haten het om van hen gescheiden te worden, zelfs voor een korte tijd.

Een andere theorie is dat ragdolls er gewoon niet van houden om niet te weten wat er aan de andere kant van de deur gebeurt. Ragdolls zijn van nature nieuwsgierige wezens en ze willen graag weten wat er in elke kamer van het huis gebeurt. Wanneer een deur gesloten is, betekent dit dat de kat al het plezier (en mogelijke traktaties) mist dat aan de andere kant zou kunnen gebeuren. Dit kan ervoor zorgen dat ze zich angstig of zelfs bang voelen.

Een andere gedachte is dat het tegen hun instinct ingaat om te verkennen en te zwerven. Immers, in het wild zou er niet zoiets zijn als een deur die hun pad blokkeert, en dit zorgt ervoor dat ze zich gevangen en claustrofobisch voelen.

Wat de reden ook is, als je een ragdollkat hebt, wees er dan op voorbereid dat ze miauwen en krabben bij gesloten deuren!

Als je Ragdoll-kat niet van gesloten deuren houdt, is het belangrijk om te proberen aan zijn behoeften te voldoen. Dit kan betekenen dat ze deuren open moeten houden waar mogelijk of dat ze zittenstokken of ramen krijgen waar ze kunnen zitten en de wereld voorbij kunnen zien gaan.

Als je overweegt om een Ragdoll-kat te kopen, wees dan gewoon bereid om je deuren open te houden!

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt