Waarom drinkt mijn kat water met zijn poot? – 4 Mogelijke redenen

Katten die water drinken met hun poten is een veel voorkomend gedrag, maar het kan verwarrend zijn voor eigenaren. Veel eigenaren vragen zich af waarom hun katten ervoor kiezen om water te drinken met behulp van hun harige poten zoals een klein kopje of peddel uit de waterbak. Het is heel schattig, maar roept ook de vraag op waarom gebeurt dit? Wat drijft je kat om het te doen? Wat denken ze?

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom katten ervoor kunnen kiezen om te drinken met hun poten.

3 katten gezichtsverdeler

De 4 mogelijke redenen waarom uw kat water drinkt met zijn poot

1. De waterbak is te klein

Katten hebben graag toegang tot een grote voorraad water en als hun kom te klein is, kunnen ze er mogelijk niet goed water uit drinken. Dit zou ervoor zorgen dat ze hun poot gebruiken als een slimme manier om in het water te duiken en een koele verfrissende slok te krijgen. Dus als je ziet dat je kat op deze manier water drinkt, controleer dan zijn kom.

thematische pauze

2. De kat ervaart snorharenmoeheid

kat drinkwater
Afbeelding Credit: rihaij, Pixabay

De tweede reden is dat katten snorharenmoeheid kunnen ervaren. Dit klinkt misschien als een rare en verzonnen aandoening, maar als je lange haren had die uit je gezicht staken, zou je dit ook een echte zorg kunnen vinden! Katten hebben gevoelige snorharen die geïrriteerd kunnen raken door de zijkanten van de waterbak. Daarom kunnen katten ervoor kiezen om water te drinken met hun poot om te voorkomen dat deze irritatie voortduurt. Er zijn genoeg “snorharvriendelijke” kommen op de markt waar je de oude kom mee kunt vervangen.

thematische pauze

3. Ze spelen gewoon

De derde reden is dat katten misschien gewoon spelen. Katten zijn van nature nieuwsgierige wezens en kunnen gewoon experimenteren of genieten ervan om dingen anders te doen. Ze houden van spelen en interactie met hun lichaam, het achtervolgen van hun staarten of het verzorgen van zichzelf. Wanneer ze met hun poten in het water spetteren, doen ze dit misschien gewoon als hun eigen manier van interactie, verkennen en spelen.

thematische pauze

4. De kat vermijdt stilstaand water

kat drinkwater uit fontein
Afbeelding Credit: Daria Kulkova, Shutterstock

De vierde reden is dat katten stilstaand water in hun kom kunnen vermijden. Katten kunnen kieskeurig zijn over het water dat ze drinken, en als het water in hun kom al een tijdje staat, kunnen ze ervoor kiezen om het te vermijden. Dit komt voort uit een instinct om stilstaand water te vermijden dat kan worden gevuld met verontreinigingen of andere vergiften. Katten houden van bewegend water! Dit kan de reden zijn waarom u uw kat betrapt op het nippen aan de kraan of zelfs probeert te drinken uit de toiletpot. Wanneer ze hun poten gebruiken, is het een manier om meer stroming en beweging te creëren rond het water dat ze tot hun beschikking hebben. U kunt online waterfonteinen voor uw kat vinden.

garen ball divider

kattenpootverdeler

Conclusie

Over het algemeen is het drinken van water door katten met hun poten een veel voorkomend gedrag dat verwarrend kan zijn voor eigenaren. Er zijn een paar belangrijke redenen waarom katten ervoor kunnen kiezen om dit te doen, zoals dat hun waterbak te klein is, snorharenmoeheid, spelen en het vermijden van stilstaand water in hun kom.

Het begrijpen van deze redenen kan eigenaren helpen het gedrag van hun katten beter te begrijpen en hen de best mogelijke drinkervaring te bieden. Katten hebben de neiging om kieskeurig te zijn wanneer ze gehydrateerd blijven, dus ervoor zorgen dat je kat genoeg te drinken heeft, is essentieel!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Sample Stars, Shutterstock