Verlaten kat met speciale behoeften transformeert in een krijgerprinses

Het spreekt voor zich dat alle katten speciaal zijn, maar als het gaat om katten met speciale behoeften, krijgen deze katten soms niet de kans die ze verdienen met de kansen die tegen hen worden gestapeld. En het ergste van alles is dat slechte mensen in deze wereld deze perfect onvolmaakte katten opzij zullen gooien alsof hun leven helemaal niets betekent.

Voor Sansa is ze een echte krijgerprinses. Maar alleen al door naar haar mooie gezicht te kijken, met heldere tweekleurige ogen en een prachtige witte jas, zou je nooit weten hoeveel zij – en al die extra tenen – heeft meegemaakt. Ondanks haar vreselijke start in het leven, leeft ze de droom nu met twee kattenouders die er alles aan zullen doen om haar gelukkig te maken en ernaar streven haar een leven te geven dat vervuld is met alle liefde die ze ooit zou kunnen vragen.

Katten zijn echt veerkrachtige wezens en Sansa is het levende bewijs dat je sterk en moedig kunt zijn als je de liefde en steun hebt van degenen die om je geven. Blijf lezen om alles te weten te komen over Sansa de Polydactyl kat, een “speciale behoeften redden prinses met katachtige hyperesthesie, anders gekleurde ogen en meer tenen dan jij.”

Hoe heb je Sansa ontmoet?

Mijn man en ik ontmoetten Sansa op een Petco-adoptie-evenement in Manhattan, NYC in juli 2016. Hoewel er veel schattige vriendelijke katten op het evenement waren, werden mijn ogen getrokken naar de kooi van Sansa (voorheen Snow genoemd) – een schijnbaar lege kooi met een bord dat uitlegde dat de kat binnenin leed aan angst en verwaarloosd was en uiteindelijk door haar vorige eigenaren was weggegooid.

Bleek dat de kooi niet leeg was – ze verstopte zich gewoon onder de kattenmand! Ik voelde een onmiddellijke band met haar omdat ik zelf last had van angst, en ik wist dat ik wilde dat ze deel uitmaakte van onze familie voordat ik haar zelfs maar zag. Stel je onze verbazing voor toen de vrijwilliger de kattenmand verwijderde en we ons realiseerden dat ze verschillende gekleurde ogen en extra tenen had (21 in totaal)!

Hoe heb je haar naam bedacht?

We hebben Sansa vernoemd naar Sansa Stark uit Game of Thrones. Net als Sansa Stark had onze Sansa enorme trauma’s en ontberingen in haar leven doorgemaakt, maar we geloofden dat ze de kracht zou bezitten om haar worstelingen te overwinnen, net als Sansa Stark. Sansa Stark werd aanvankelijk gezien als een zwak personage in de show, maar ze doorstond al dat leven dat haar gooide en kwam als winnaar uit de bus.

We hebben Sansa naar haar vernoemd omdat we geloofden dat ze ondanks haar angst in staat zou zijn om sterker uit haar ervaringen uit het verleden te komen. We wilden ook de connectie met haar oorspronkelijke naam in het asiel (Snow) behouden – in Game of Thrones is Sansa Stark Jon Sneeuw’s halfzus!

Kun je me vertellen over haar perfecte imperfecties?

Sansa is de belichaming van perfect “imperfect” zijn van binnen en van buiten! Niet alleen heeft ze verschillend gekleurde ogen (heterochromie) en extra tenen (polydactyl), ze is ook neurologisch anders en leeft met kattenhyperesthesie. Ik geloof echt dat wat haar anders maakt haar mooi maakt, en ik hou ervan dat ze schoonheid in diversiteit belichaamt.

Heeft ze nog andere viervoeters thuis?

Sansa heeft helaas geen andere viervoeters thuis – ze is echt doodsbang voor andere katten en honden (we hebben geprobeerd haar voor te stellen) en we kregen te horen dat ze het enige huisdier in ons huis moet zijn.

Hoe zou je haar persoonlijkheid omschrijven?

Suiker, kruiden en alles wat leuk is! Sansa is een zachtaardige en lieve prinses die houdt van hoofdwrijven en traktaties. Ze is extreem liefdevol tegenover mijn man Jack en ik – ze houdt ervan om op onze benen te knuffelen en ons door het appartement te volgen. Ze heeft ook willekeurige uitbarstingen van sass en kattenkwaad – planten van de vensterbank slaan, de bank krabben, onze AirPods in speelgoed veranderen, gaten in onze lakens en kleding scheuren … šŸ˜‚ Ze heeft zelfs geleerd hoe ze haar extra duimen kan gebruiken om deuren te openen!

Hoe oud is ze nu?

Sansa is 7 jaar oud (ze wordt 8 in december).

Wat is iets speciaals dat je zou willen dat anderen weten over Sansa?

Sansa is een krijgerprinses die me zoveel heeft geleerd over veerkracht en kracht. Een jaar geleden (april 2021) kreeg ze een beroerte en moest ze worden opgenomen op de SEH, wat een van de engste ervaringen is die ik heb moeten doormaken.

De beroerte beĆÆnvloedde haar coƶrdinatie en vermogen om te lopen, maar ze gaf het nooit op en de snelheid waarmee ze verbeterde en genas was ongelooflijk! Ze heeft ons leven ten goede veranderd en het is echt een eer om haar kattenmoeder te zijn.

We willen Karen en Jack bedanken voor het niet alleen redden van deze speciale kat, maar ook voor het hopelijk toestaan van Sansa’s verhaal om anderen te inspireren om een kans te wagen op een kat met speciale behoeften. Want als Ć©Ć©n ding certa isin, het is dat elke kat een kans verdient om geliefd te worden. Voor meer informatie over deze prachtige kat, volg haar hier op Instagram. En als u meer wilt weten over het feline hyperesthesiesyndroom, kunt u dit hier doen op All About Cats.