Verander een huisdierendag 2023: wanneer en hoe het te vieren

Verander de levensdag van een huisdier komt rond elke 24 januari. Het begon in 2009 toen Hill’s Pet Nutrition aanbood om de adoptiekosten te betalen voor 3.000 huisdieren in opvangcentra in de Verenigde Staten. Het evenement sloeg aan en asielen begonnen deel te nemen aan de actie door adoptie-evenementen voor huisdieren te organiseren en de adoptiekosten rond 24 januari te verlagen.

Veel asielen publiceren ook informatie op sociale media met tips over manieren om asieldieren en het welzijn van gezelschapsdieren in het algemeen te ondersteunen. Het is niet nodig om te wachten om deel te nemen aan de actie; Je kunt elke dag van het jaar je steun betuigen door een behoeftig huisdier een eeuwig thuis te geven.

3 kat face divider

De 6 manieren om het leven van een huisdier te veranderen

Of je nu maar een paar minuten over hebt of klaar bent voor een levenslange verbintenis, er zijn verschillende dingen die je kunt doen om een positief verschil te maken in het leven van katten, waaronder het koesteren van huisdieren en vrijwilligerswerk bij dierenwelzijnsorganisaties.

1. Pleeg een kat

Het verzorgen van een kat kan een geweldige ervaring zijn en kan een leven redden. Opvangcentra gebruiken pleeggezinnen vaak om meer ruimte te creëren als het te druk wordt. Het is een cruciaal onderdeel van hoe asielen reageren als ze plotseling te veel katten hebben om comfortabel te huisvesten. Pleeggezinnen bieden ook rustige plekken voor gestreste katten om te rusten en weer op de been te komen; Ze zijn essentieel bij het socialiseren van kittens.

Veel organisaties zijn relatief flexibel als het gaat om tijdsbesteding. Sommigen hebben zelfs mogelijkheden die specifiek gericht zijn op degenen die alleen kortetermijnverbintenissen kunnen aangaan die van een paar dagen tot een paar maanden duren.

Organisaties dekken meestal uitgaven zoals voedsel, speelgoed, kattenbakken en veterinaire zorg om het voor vrijwilligers financieel gemakkelijker te maken. De meeste vereisen vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in het koesteren om een aanvraag in te vullen en deel te nemen aan training voordat ze hun eerste katachtige bezoeker verwelkomen.

een kat met zijn naakte eigenaar zonder kleren
Afbeelding credit: Svetlana Rey, Shutterstock
thematische pauze

2. Adopteer een metgezel

Veel asielen bieden lagere kosten om adopties rond 24 januari aan te moedigen, maar er is geen reden om tot die tijd te wachten als je al overweegt om een kat in je gezin te verwelkomen. Ongeveer 3,2 miljoen katten belanden elk jaar in asielen, en terwijl sommigen een huis hebben en verdwaald raken, hebben anderen een plek nodig om hun eigen katten te noemen 1. Jaarlijks worden zo’n 530.000 katten geëuthanaseerd omdat ze geen thuis kunnen vinden.

Adoptiekosten variëren vaak afhankelijk van de leeftijd van de kat, maar kittens kosten meestal meer dan volwassen katten. Adoptiekosten omvatten vaak alles wat u nodig hebt om uw nieuwe buddy op te zetten, inclusief sterilisatie- of castratiechirurgie, chippen en vaccinaties.

thematische pauze

3. Doe vrijwilligerswerk

Dierenasielen en welzijnsorganisaties zijn afhankelijk van vrijwilligers. Er zijn bijna altijd als het gaat om vrijwilligerswerk. Omdat er zoveel manieren zijn om bij te dragen, zijn er activiteiten die passen in elk schema en interesseniveau.

Er zijn korte, eenmalige activiteiten zoals inzamelingsacties waarvoor deelnemers slechts een paar uur werk hoeven te doen, en er zijn verplichtingen op langere termijn, zoals het bieden van administratieve bijstand en het werken aan noodhulpteams die dieren helpen tijdens natuurrampen.

Vrijwilligers kunnen ook meer hands-on werk doen, zoals katten liefde geven en hun kattenbakken en kooien schoonmaken. Afhankelijk van het asiel hebben fotografen en vrijwilligers met ervaring in public relations mogelijkheden om hun unieke vaardigheden te gebruiken om dieren te helpen.

Animal Rescue vrijwilliger temmen een verwilderde kat
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
thematische pauze

4. Geld doneren

De meeste asielen en dierenwelzijnsorganisaties draaien, althans gedeeltelijk, op donaties. Donaties worden vaak gebruikt om huisvesting, zwerfvuil, voedsel en speelgoed te betalen. Trainingsprogramma’s voor medewerkers en vrijwilligers worden meestal ook gedekt door donaties.

Dierenwelzijnsorganisaties publiceren soms informatie online met details over hoe donaties worden besteed, en velen bieden manieren om deel te nemen via particuliere, staats- en federale programma’s. Bronnen zoals Charity Watch, Charity Navigator en Give.org kunnen informatie bieden om u te helpen bij het evalueren van organisaties waaraan u mogelijk geld wilt doneren.

thematische pauze

5. Onderwijs jezelf

Als u samenwoont met een katachtige metgezel, overweeg dan om een paar minuten te besteden aan het bekijken van enkele basisprincipes voor kattenveiligheid en ervoor te zorgen dat uw katbestendigheid voldoende isaten en up-to-date. Veel producten zijn prima voor mensen, maar kunnen problemen opleveren voor katten, van giftige planten tot medicijnen.

Het niet hebben van giftige planten in huis en het plaatsen van potentieel gevaarlijke producten zoals essentiële oliën en medicijnen in kasten met kindersloten kan een lange weg gaan naar het veilig houden van katten en het vermijden van potentieel levensbedreigende noodsituaties.

man met kat en laptop
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
thematische pauze

6. Verspreid het woord

Gebruikers van sociale media kunnen meedoen aan de actie door organisaties te volgen waarvan ze de waarden ondersteunen en informatie over adopteerbare dieren door te sturen naar leden van hun netwerken die geïnteresseerd zijn in dierenwelzijn. Overweeg om te helpen door het woord te verspreiden wanneer je hoort over een verloren kat of huisdier dat een huis nodig heeft. Een eenvoudige terzijde aan een vriend die op zoek is naar een metgezel over een kat die je op sociale media zag die een thuis nodig had, kan leiden tot 20 jaar liefdevol gezelschap.

kattenpootverdeler

Conclusie

Change A Pet’s Life Day komt elke 24 januari rond. Het werd voor het eerst gevierd in 2009 toen Hill’s Pet Nutrition zorgde voor de adoptiekosten van duizenden huisdieren. Opvangcentra herdenken de dag regelmatig door adoptie-evenementen te organiseren en adoptiekosten te verlagen of kwijt te schelden. Er zijn echter manieren om het leven van een huisdier te veranderen, anders dan door ze een eeuwig thuis te geven, inclusief koesteren, vrijwilligerswerk en het verspreiden van het woord wanneer je hoort over katten die op zoek zijn naar huizen en huisdieren die zijn afgedwaald.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Alek_B, Pixabay