Tractive GPS Cat Tracker Review (we hebben het getest)

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De Tractive GPS kattentracker is slank, lichtgewicht en comfortabel voor uw kat om te dragen. Het biedt handige functies zoals live tracking, virtuele hekken en locatiegeschiedenis, evenals een “zoekmodus” waarmee u de locatie van uw kat kunt bepalen.

In deze review gaan we dieper in op hoe goed de Tractive GPS Cat Tracker werkt in echte situaties en verkennen we details zoals de levensduur van de batterij, abonnementskosten en meer.

Koop op Tractive.com

We hebben de Tractive GPS-kattentracker onze beste algemene keuze voor de beste kattentracker in 2022 genoemd. De onderstaande video geeft wat persoonlijk inzicht in deze kattentracker en vier andere modellen die we leuk vonden.

De Tractive GPS Cat Tracker testen

het testen van de tractieve gps cat tracker

Om erachter te komen hoe deze tracker echt werkt, hebben we hem urenlang getest, waaronder kattencomforttests en een verloren kattensimulatie.

Mallory Crusta, onze Head of Content, testte de Tractive GPS Cat Tracker samen met tien andere modellen om de beste opties te bepalen die momenteel op de markt zijn. Ze riep de hulp in van haar twee katten, Wessie en Forest (samen met een paar menselijke vrienden), om haar te helpen het te testen.

Voordat we ingaan op Mallory’s ervaring met de Tractive GPS Cat Tracker, laten we het wat meer hebben over deze kattentracker en hoe deze werkt.

Na jaren als ’s werelds toonaangevende merk voor huisdierentrackers, heeft Tractive zijn eerste katspecifieke tracker voor de Amerikaanse markt gemaakt. Ontwikkeld met de hulp van een dierengedragsdeskundige, is de tracker een rechthoekig apparaat met een licht gebogen vorm dat gemakkelijk aan de halsband van uw kat kan worden bevestigd en comfortabel in de nek zit.

De 4G-afhankelijke tracker communiceert sneller met je telefoon dan de 3G-versie die we vorig jaar hebben geprobeerd, en een combinatie van GPS- en Bluetooth-tracking maakt het een consistente, krachtige keuze. Het biedt een indrukwekkende reeks functies, waaronder live tracking, locatiegeschiedenis, virtuele hekken en meer.

Aan de slag met de Tractive GPS Cat Tracker

het openen van de tractieve gps cat tracker box

De Tractive GPS tracker voor katten wordt netjes verpakt met alle componenten die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Als je de doos opent, zie je drie hoofdstukken: de GPS-tracker zelf, de halsbandbevestiging en de oplaadkabel. Als u ervoor kiest om het pakket inclusief een Rogz Alleycat breakaway collar ook te kopen, wordt de halsband apart van het apparaat verpakt.

Voordat u de Tractive GPS Cat Tracker gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het apparaat volledig is opgeladen en ingeschakeld. U moet ook de tractive GPS mobiele app downloaden (beschikbaar voor Android en iOS) en uw tracker activeren door een abonnement te kopen via de app of op de website van Tractive.

U wilt de volgeenheid ook in de gegoten houder schuiven en op de halsband van uw kat schuiven.

Wat vonden onze testkatten ervan?

wessie draagt tractieve kattentracker

Onze testkat, Wessie, leek zich op zijn gemak te voelen om de tracker overdag en ’s nachts ongeveer 12 uur aan zijn halsband te dragen.

De Tractive GPS Cat Tracker is een vrij slanke, lichtgewicht tracker die comfortabel in de nek zit. Wessie droeg de tracker overdag en ’s nachts en leek het niet erg te vinden om hem te dragen.

De tracker kan eenvoudig worden bevestigd aan de huidige halsband van uw kat naar keuze, of u kunt hem kopen met een Rogz-halsband.

De kenmerken van de Tractive GPS Cat Tracker

De Tractive GPS-app biedt een aantal functies om u te helpen de locatie van uw kat in de gaten te houden en hem te vinden als hij verdwaalt.

Een van de handigste functies van de app is de Virtual Fence. Met deze functie kunt u een virtuele perimeter rond uw huis instellen. Wanneer uw kat de veilige zone verlaat, krijgt u een melding op uw telefoon. Mallory ontdekte dat deze functie betrouwbaar werkte en stuurde promptmeldingen telkens wanneer de tracker het aangewezen gebied verliet.

tractive cat tracker kaart

Het hoofdscherm van de Tractive-app is voorzien van een zeer instelbare kaart. De kaart toont uw virtuele omheining (de blauwe ring op de foto) en de meest recente locatie van uw kat. Wanneer u klaar bent om naar uw kat te zoeken, klikt u op de knop live volgen in de rechterbenedenhoek.

Als u uw kat probeert te vinden, gebruikt u waarschijnlijk de livemodus. Met deze modus kunt u om de bewegingen van uw kat te volgen met behulp van GPS en mobiele service. Tijdens onze tests werd de app consistent bijgewerkt en kreeg hij tijdige updates over de locatie van de tracker.

Maar hoewel de regelmatige updates en consistente prestaties geweldig waren in vergelijking met andere trackers die we hebben getest, wordt de tracker van Tractive geconfronteerd met dezelfde uitdagingen die van invloed zijn op alle GPS-trackers. GPS is gebouwd om u nauwkeurige metingen tot op drie meter (ongeveer 9 voet) te geven, maar ze zullen de locatie van uw kat niet lokaliseren zoals een radiofrequentietracker dat zou doen.

En die nauwkeurigheid neemt af wanneer er obstakels in de lucht zijn, dus tracking kan minder effectief zijn in gebieden met zware bomen en binnenshuis. In huizen met metalen daken werkt indoor tracking bijvoorbeeld helemaal niet.

Bluetooth-zoekmodus

Met behulp van de Bluetooth-aangedreven zoekmodus van de Tractive Cat Tracker kunt u de locatie van uw kat bepalen. Het volgen van geluid en licht helpt u om de zoekopdracht te verfijnen, ongeacht de omstandigheden.Om die beperkingen goed te maken, biedt deze tracker ook een Bluetooth-zoekmodus waarmee u de locatie van uw kat kunt bepalen, of u nu binnen of buiten bent. Met de app kunt u ook een licht of geluid op de tracker activeren om u te helpen uw kat gemakkelijker te vinden, zelfs in het donker.

tractive cat tracker augmented reality |

Een van de meer fascinerende functies van de Tractive-app is de augmented reality-tool, die een afstands- en richtingsoverlay op de camera-ingang van uw telefoon plaatst.

Andere functies die de Tractive GPS Cat Tracker te bieden heeft, zijn onder meer een heatmap, locatiegeschiedenis, activiteitenmonitoring en een augmented reality-tool.

Activiteitsmonitoring met Tractive

het opzetten van activiteitenmonitoring

Indrukwekkend is dat de Tractive cat tracker is ontwikkeld om de activiteit van uw kat nauwkeurig te volgen – niet die van een hond. Op deze foto stelt Mallory het profiel van Wessie in en bereidt zich voor op tracking.

Hoewel activity monitoring een veel voorkomend kenmerk is onder huisdiertrackers, is het grootste deel ervan eerst gericht op honden. Tractive is uniek omdat deze tracker speciaal is ontworpen voor katten.

Tractieve activiteitsmonitoring is gekalibreerd op het lichaam van uw kat, dus het biedt een aantal behoorlijk nuttige inzichten in de activiteit van uw kat. De app vertelt je hoeveel tijd je kat overdag actief is en hoe lang hij slaapt. U kunt ook inzicht krijgen in het calorieverbruik van uw kat.

Het is moeilijk om te zeggen hoe nauwkeurig bepaalde functies zoals calorieverbruik echt zijn, maar het kan nuttig zijn om te weten hoeveel beweging uw kat dagelijks krijgt, en het kan andere inzichten bieden in de gezondheid van uw kat. Als u bijvoorbeeld merkt dat uw kat meer slaapt dan normaal, kunt u worden aangemoedigd om op zoek te gaan naar andere aanwijzingen dat hij mogelijk ziek is.

Hoe ziet de levensduur van de batterij eruit?

De Tractive GPS Cat Tracker heeft een behoorlijke batterijduur. Tractieve claims die de gemiddelde gebruiker krijgt 8 dagen batterijduur per lading.

Deze kattentracker biedt een energiebesparende functie die uw levensduur tot 40%. De tracker rapporteert minder posities wanneer uw kat stil is en u kunt een energiebesparingszone instellen waarin de tracker ook minder posities rapporteert.

Hoeveel kost de Tractive GPS Cat Tracker?

Op de Tractive-winkel kost het Tractive GPS-trackingapparaat $ 49,99. Als je nog geen goede halsband hebt, kun je deze ook kopen gebundeld met een Rogz Alleycat breakaway collar, wat je prijs op $ 57,99 brengt.

Om uw apparaat te activeren en te beginnen met volgen, moet u ook een abonnement aanschaffen.

De prijzen van abonnementen variëren afhankelijk van het dekkingsniveau dat u kiest en hoe u ervoor kiest om te betalen. Als u maandelijks wilt betalen, kunt u het basisplan kopen voor $ 12 per maand. U krijgt de beste prijzen als u vooraf betaalt voor een volledig jaar of meer.

Voor vijf jaar Premium-abonnementsdekking betaalt u $ 300 plat, wat uiteenvalt in $ 5 per maand. U betaalt $ 120 voor twee jaar op het Basic-abonnement of $ 144 voor twee jaar op het Premium-abonnement, dat gemiddeld respectievelijk $ 5 of $ 6 per maand bedraagt. Een enkel jaar kost je $ 84 of $ 96, wat $ 7 of $ 8 per maand is.

Het basisplan omvat GPS-tracking en onbeperkte live tracking. Als u kiest voor het Premium-abonnement, krijgt u wereldwijde dekking, 365 dagen locatiegeschiedenis en openbaar of delen met familie. U krijgt ook toegang tot premium klantenservice en kunt uw GPS-gegevens desgewenst exporteren.

Over het algemeen, is de Tractive GPS Cat Tracker het waard?

Naast het hebben van de basisfuncties en consistente prestaties die we zoeken in elke GPS-tracker, is dit apparaat zorgvuldig ontworpen om make het vinden van uw kat zo gemakkelijk mogelijk.

Met een Zoekmodus met Bluetooth kunt u uw kat vinden, ongeacht de omgeving, terwijl een licht- en ruisfunctie het gemakkelijk maakt om de locatie van uw kat te bepalen en een gebruiksvriendelijk virtueel heksysteem ervoor zorgt dat u waarschuwingen krijgt wanneer uw kat het huis verlaat.

Over het algemeen waren we onder de indruk van het katvriendelijke ontwerp en de consistente, betrouwbare prestaties van deze tracker.

Voor buitenkatten, katten die zowel binnen als buiten leven en katten die de neiging hebben om te vliegen, heeft de Tractive GPS Cat Tracker alles wat u nodig hebt om de bewegingen en activiteit van uw kat te volgen.

Koop op Tractive.com