SureFeed Microchip Pet Feeder Beoordeling

SureFeed Microchip Pet Feeder Review: Witte kat in de buurt van een feeder.

Liz Coleman / Cats.com

De Cats.com standaard- Beoordeel Surefeed Microchip Pet Feeder op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op vijf belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort op elk van deze vijf cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Eenvoudige installatie: 10/10
 • Constructie: 8/10
 • Gemak van schoonmaken: 7/10
 • Uiterlijk: 10/10
 • Prijs: 4/10

Algemene score: 7.8/10

Waarom vertrouwen op Cats.com

Als een kattenproductrecensent en levenslange kattenouder, begrijp ik het nut van microchipvoeders – evenals de functies die het belangrijkst zullen zijn voor katten en hun mensen. Voor deze beoordeling vertrouwde ik op uitgebreid onderzoek en feedback van mijn eigen kritische kat om een idee te krijgen van hoe de SureFeed Microchip Feeder zou kunnen werken voor andere huisdierouders. Uiteindelijk wilde ik leren: werkt deze feeder echt? En is de hoge prijs terecht?

Om daar achter te komen, heb ik de SureFeed op verschillende fronten onder de loep genomen. Eerst heb ik geobserveerd hoe betrokken het installatieproces was. Vervolgens heb ik in de loop van enkele weken een behoorlijke hoeveelheid tijd besteed aan het kennismaken van mijn kat, Floyd, met het apparaat. Ik heb kennis genomen van details zoals de grootte, het geluidsniveau, de materialen en de ontwerpoverwegingen. Ik heb het apparaat ook afgebroken voor het schoonmaken om te zien hoe praktisch dit zou zijn.

Daarnaast kamde ik tientallen klantrecensies uit om een idee te krijgen van wat andere kattenouders te zeggen hadden – dingen die ze leuk vonden, gebieden die verbetering konden gebruiken en hoe de feeder in het algemeen voor hen werkte.

SureFeed Microchip Feeder en Sure Petcare Overzicht

Sure Petcare begon in 2008 toen het merk zijn eerste product lanceerde: de SureFlap Microchip Cat Flap. Dit elektronische kattenluik is ontwikkeld door Cambridge-fysicus Nick Hill en is ontworpen om ongeautoriseerde huisdieren uit uw huis te houden.

In 2014 paste het bedrijf deze technologie toe op kattenvoerbakken en werd de SureFeed Microchip Feeder geïntroduceerd. Dit nieuwe apparaat staat op zichzelf als een van de weinige microchip-feeders op de markt (de enige andere die ik kon vinden was de Closer Pets MiBowl.) Het is ideaal voor het beteugelen van het stelen van voedsel in huizen met meerdere huisdieren, en het helpt ervoor te zorgen dat de juiste kat het juiste voedsel krijgt.

Om zijn groeiende assortiment producten te presenteren, veranderde het bedrijf in 2017 zijn naam van SureFlap naar Sure Petcare. In datzelfde jaar werd de Feeder Connect gelanceerd: een bijgewerkte microchip feeder die inzicht biedt in eetpatronen door verbinding te maken met de Sure Petcare-app met een internethub (apart verkrijgbaar). Sure Petcare heeft ook een waterfontein met microchip die de waterinname van uw huisdier controleert en een activiteitentracker voor honden.

SureFeed Microchip Feeder Kenmerken

SureFeed Microchip Pet Feeder Review: presentatie van SureFeed Microchip Feeder

Liz Coleman / Cats.com

In tegenstelling tot andere automatische feeders, is het doel van de Surefeed om de toegang tot voedsel in huizen met meerdere huisdieren te regelen. Met behulp van microchipsensoren dwarsboomt het potentiële voedseldieven door alleen te openen voor aangewezen huisdieren – andere katten, honden en zelfs nieuwsgierige peuters buiten te houden.

De boog over de voerbak bevat een chipleessensor. Zodra u uw kat programmeert (een eenvoudig en snel proces), zal de feeder openen wanneer ze hun hoofd onder de boog steken. Zodra de geautoriseerde kat weggaat, schuift de deur van de feeder dicht. Als alternatief kunnen katten zonder microchip de meegeleverde RFID-halsband gebruiken. Als je een paar katten hebt die voedsel delen, kun je maximaal 32 huisdieren programmeren.

De Surefeed werkt op 4 C-batterijen, die volgens het bedrijf minstens zes maanden meegaan. Hoewel batterijen flexibiliteit bieden in termen van plaatsing van feeders, vertegenwoordigen ze ook een extra kostenpost. Sommige gebruikers waren begrijpelijkerwijs verontwaardigd dat je dit apparaat niet in de muur kunt steken.

Dit apparaat wordt geleverd met een stevig prijskaartje, maar het zal de moeite waard zijn voor de juiste persoon en de juiste omstandigheden. Het stelen van voedsel kan een ernstige hoofdpijn zijn in huizen met meerdere huisdieren, en deze feeder bevrijdt ouders van huisdieren die anders toezicht zouden moeten houden op de maaltijd. Bovendien houdt het huisdieren gezond door ervoor te zorgen dat ze het juiste voedsel krijgen – een bijzonder belangrijke overweging wanneer dure voorgeschreven diëten op het menu staan.

Wat we leuk vonden

 • Wordt geleverd met twee kommen: een verdeelde kom en een enkele kom
 • Verrassend licht van gewicht
 • Eenvoudig te programmeren
 • Neopreen lip rond kom vormt een afdichting om vocht en frisheid vast te houden
 • Strak, modern design

Wat we niet leuk vonden

 • Duur, vooral als u meer dan één fof meerdere katachtige dieven
 • Kommen zijn van kunststof in plaats van roestvrij staal
 • Gekleurde kommen en matten moeten apart worden gekocht
 • Brokjes kunnen vast komen te zitten onder het deksel, waardoor het niet goed sluit
 • Werkt op batterijen, geen plug-in optie
 • Kan moeilijk schoon te maken zijn

Wat vonden onze testkatten?

Kat eten uit een automatische feeder.

Liz Coleman/Katten.com

De ontvangst van de SureFeed was een allegaartje in ons huishouden. Persoonlijk was ik super onder de indruk van de techniek achter deze feeder: ik heb nog nooit zoiets gezien! Dat gezegd hebbende, denk ik dat het komt met een paar ontwerpfouten die ik graag zou zien als het bedrijf zou worden aangepakt (samen met veel andere gelijkgestemde huisdierouders).

Aanvankelijk dacht ik dat het opzetten van dingen lastiger zou zijn, maar ik merkte dat het snel en gemakkelijk was om mijn kat te programmeren. En hoewel we het niet gebruikten, programmeerde ik de meegeleverde RFID-tag, die even eenvoudig was. De tag was klein en lichtgewicht, wat kleinere katachtigen zullen waarderen.

Wat mijn kat betreft, het was even wennen. Maar ik denk dat als ik dit op de lange termijn zou moeten gebruiken, hij aan boord zou kunnen komen. Absoluut, er is een leercurve voor deze feeder. Sommige katten zullen binnen een dag acclimatiseren – anderen hebben misschien wel twee weken nodig. Hoe dan ook, je zult wat tijd en moeite moeten steken in het trainen van katten om het te gebruiken.

Voor aarzelende katten is er een trainingsmodus die het deksel stapsgewijs sluit. Dit was ongelooflijk nuttig voor Floyd. Toen het deksel volledig gesloten was, begreep hij niet dat het openen van zijn hoofd onder de sensor het zou openen. Maar het deksel gedeeltelijk open laten was genoeg om hem onder de boog te krijgen, en voilà – onmiddellijke toegang.

Zoals elk stukje gemotoriseerde technologie, kan de SureFeed beangstigend zijn voor nerveuze katten met een afkeer van nieuwe dingen. Ik vond het echter stil genoeg en mijn kat was ongestoord door de geluiden of bewegingen. Hoewel hij aan de grotere kant is, paste Floyd prima onder de chiplezer , hoewel anderen klaagden dat de boog een strakke knijp was voor hun grote kat.

Er zijn drie verschillende timerinstellingen voor het sluiten van het deksel. Bange katten geven misschien de voorkeur aan de langzaamste instelling, zodat de beweging hen minder snel afschrikt. Hebzuchtige katten kunnen echter naar binnen duiken en in die tijd een mondvol of twee van hun broer of zus pakken. In dat geval kun je overschakelen naar de snelste stand, zodat het deksel sluit direct nadat de aangewezen poes wegstapt.

Ook laten de gebogen zijkanten een opening achter, waardoor vastberaden katten met behendige poten naar de brokjes kunnen vegen. Sommige mensen werden behoorlijk creatief als het ging om dit probleem. Sommigen plaatsten de feeder in een hoge doos om de achterkant te bedekken. Anderen stopten het in een draagzak om diefstal te voorkomen. Als je er niet tegen bent om nog eens $ 40 uit te geven, kun je een achterklep apart kopen. Ik zou dit echter liever geïntegreerd zien in het eigenlijke apparaat, vooral gezien hoe duur het is.

Bij het gebruik van brokjes is opruimen heel eenvoudig. Als je echter een rommelige kat hebt die natvoer rondstrooit, kun je in de problemen komen. De kom, mat en deksel zijn alleen met de hand te wassen. De feeder zelf moet regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek. Gedroogd natvoer kan lastig zijn om uit alle spleten te schrobben zonder water in de feeder te laten.

Wat vinden klanten van de SureFeed Microchip Pet Feeder?

SureFeed Microchip Pet Feeder Review: Kat eten uit een automatische feeder.

Liz Coleman / Cats.com

Positieve beoordeling:

“Ik heb twee van deze feeders en ze zijn geweldig. Ze stellen me in staat om verschillende diëten aan mijn katten te voeren zonder bang te zijn dat mijn katten het verkeerde voedsel zullen eten. SureFeed klantenservice is geweldig. Ik werk als dierenarts in een kattenziekenhuis en we raden deze feeders altijd aan.”
-CatVetTech, Chewy

Voor het grootste deel zijn consumenten tevreden met de functionaliteit en waarde van de Surefeed. Veel gebruikers merkten op dat, hoewel prijzig, een microchip-feeder de maaltijd veel gemakkelijker maakt. Als je ten einde raad bent om meerdere katten verschillende diëten te geven, kan het een echte game-changer zijn.

Negatieve beoordeling:

“Ongeveer een jaar geleden 3 van deze gekocht en slechts 1 van hen werkt momenteel nog. VEEL te duur voor hen om in een jaar tijd e-waste te worden.”
-PatB, Taai

Helaas meldden een aantal kattenouders dat de SureFeed na enkele maanden defect raakte. (d.w.z. openen voor de verkeerde kat, harde slijpgeluiden, enz.) Ook werd er regelmatig geklaagd over hoe duur alle extra accessoires waren. Klanten waardeerden niet dat ze na het betalen van $ 200 voor de feeder meer zouden moeten uitgeven voor roestvrijstalen kommen, een achterklep of gekleurde matten.

Veelgestelde vragen

Zijn microchip feeders de moeite waard?

Dat kunnen ze zijn! De SureFeed is geen goedkoop item en het zal niet voor elke kattenouder logisch zijn. Maar voor huishoudens met meerdere huisdieren waar het stelen van voedsel een constante strijd is, kunnen ze een echte redder in nood zijn. Ze zorgen er ook voor dat katten op recept het juiste voedsel krijgen.

Hoe train je een kat om een microchip feeder te gebruiken?

Je zult het meeste succes hebben door je kat de tijd te geven om zich aan te passen. De SureFeed bevat een ingebouwde trainingsmodus met vier fasen die de deur in verschillende hoeveelheden iets open laat staan. Naarmate uw kat gewend raakt aan de beweging in elke fase, kunt u doorgaan naar de volgende. Sommige katten slaan snel aan, terwijl anderen er wel twee weken over doen om vertrouwd te raken met hun nieuwe feeder.

Heb ik voor elk van mijn katten een microchipvoeder nodig?

Dat hangt ervan af. Als je meerdere katachtige dieven hebt en ze stelen allemaal van elkaar, heb je voor elke kat een feeder nodig. Als er maar één boosdoener is, heb je misschien maar één voederbak nodig voor de kat die geen voedsel steelt.