Sterilisatie &Neuter Awareness Maand: Hoe & Wanneer Wordt Het Gevierd?

Februari is sterilisatie- en castratiemaand. Tijdens deze maand promoten veel huisdierenorganisaties sterilisatie en castratie van uw huisdieren om overbevolking te voorkomen. Bovendien kunnen sterilisatie en castratie ook het leven van huisdieren redden, en er zijn enkele gezondheidsvoordelen aan verbonden.

Dat gezegd hebbende, hoe deze maand wordt gevierd, varieert. Soms kunnen lokale klinieken kortingen op de operatie bieden. Het is echter vooral een campagne met reclame en voorlichting. Sommige organisaties kunnen geld inzamelen om dakloze dieren te helpen gesteriliseerd of gecastreerd te worden.

Er zijn verschillende manieren U kunt vier deze maand. Laten we eens kijken naar enkele opties.

cat + lijnverdelerHoe sterilisatie &neuter awareness maand te vieren

1. Steriliseer of castreer uw huisdieren

kat na sterilisatie
Afbeelding Credit: Sannikova Maria, Shutterstock

Als uw huisdieren nog niet zijn gesteriliseerd of gecastreerd, moet u kijken of er deze maand deals zijn voor de operatie. Zelfs als er geen deals zijn, raden we het ten zeerste aan om het toch te doen. Het is een gemakkelijke manier om de gezondheid van uw huisdier te verbeteren en de lokale huisdierengemeenschap te helpen.

thematische pauze

2. Geld inzamelen

Er zijn veel huisdieren die gesteriliseerd en gecastreerd moeten worden. Het kan echter zijn dat er om de een of andere reden niemand is om die operatie te financieren. Geld inzamelen kan deze huisdieren ook helpen om gesteriliseerd en gecastreerd te worden. Je kunt online een inzamelingsactie starten of een meer substantiële inzamelingsactie houden, zoals een bakverkoop of loterij.

thematische pauze

3. Vertel het anderen

dierenarts controle hond en kat
Image Credit: Miljard foto’s, Shutterstock

Zelfs als uw huisdieren worden gesteriliseerd en gecastreerd, kent u waarschijnlijk veel mensen van wie de huisdieren dat niet zijn. Daarom kunt u deze maand gebruiken als een kans om het woord over de voordelen van deze operatie te verspreiden. Deel informatie op sociale media en laat anderen weten over lokale deals.

thematische pauze

4. Woon inzamelingsacties bij

Er kunnen inzamelingsacties bij u in de buurt plaatsvinden. Als die er zijn, overweeg dan om er een bij te wonen. Zelfs als je niet veel geld hebt om te doneren, kan het nuttig zijn om een ander warm lichaam te hebben om het evenement op sociale media te delen en anderen aan te moedigen om te gaan.

thematische pauze

5. Vrijwilliger

kittens in een kooi van een asiel
Afbeelding Credit: Okssi, Shuttestock

Asieldieren zijn vaak het gevolg van het niet steriliseren of castreren van een dier. Je kunt deze maand gebruiken om vrijwilligerswerk te doen in een dierenasiel.

divider-catclaw1

Redenen om uw huisdier te steriliseren en te castreren

In de geest van februari zijn hier enkele redenen om uw huisdier te steriliseren of te castreren.

1. Gedragsveranderingen

kittens in dierenasiel
Afbeelding Credit: 279photo Studio, Shutterstock

Huisdieren die gesteriliseerd of gecastreerd zijn, hebben minder schommelingen van hun hormonen. Daarom hebben ze minder kans op negatieve gedragsveranderingen. Vrouwtjes zullen niet loops worden en mannetjes zullen minder worden gedreven door loopse vrouwtjes. De meeste huisdieren zijn rustiger en ervaren minder paringsgedreven driften (zoals markeren of zwerven). Het is een win-win voor zowel u als uw huisdier.

thematische pauze

2. Verbeterde gezondheid

Sterilisatie en castratie voorkomen sommige vormen van kanker bij zowel katten als honden. Bovendien kunnen gesteriliseerde en gecastreerde dieren minder snel wegrennen, wat hun kans op letsel of ziekte vermindert. Veel hormonale problemen kunnen ook worden verminderd.

thematische pauze

3. Voorkomt overbevolking

verlaten kat in asiel
Afbeelding Credit: 279photo Studio, Shutterstock

In veel gebieden zijn er te veel Huisdieren. Veel huisdieren worden elk jaar geëuthanaseerd, alleen maar omdat er geen huizen voor hen zijn. Hoewel er veel manieren zijn om deze statistiek te verminderen, is sterilisatie en castratie om het aantal huisdieren te verminderen er een van. Sterilisatie en castratie zijn van vitaal belang om overbevolking te beteugelen.

cat + lijnverdeler

Conclusie

Februari is de landelijk erkende maand om uw huisdier te steriliseren en te castreren. De vieringen variëren echter sterk van gebied tot gebied. Veel lokale bedrijven hebben kortingen of kunnen inzamelingsacties houden voor asieldieren. Er zijn verschillende manieren om dit te vieren, variërend van het doneren van geld tot het verspreiden van bewustzijn.

Het maakt niet uit hoe je het viert, nu is het de perfecte maand om je huisdier te steriliseren of te castreren als je dat nog niet hebt gedaan.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Motortion Films, Shutterstock