Staat Airbnb katten toe? Dit is wat u moet weten in 2023

Hoewel de meeste kattenouders niet met hun katten reizen, nemen meer reizigers hun kattengenoten mee als ze op pad gaan. Hoewel niet zo populair als honden, gaan katten met hun eigenaren op ongeveer 22% van de reizen die ze maken, en wanneer ze dat doen, moeten eigenaren van gezelschapsdieren accommodaties vinden waar katten kunnen blijven. Net als hotels en verhuur, staan sommige Airbnb-accommodaties katten toe en andere niet.

Omdat elke Airbnb-locatie anders is en door een andere verhuurder wordt gerund, sommige Airbnb’s verbieden katten en honden. Er zijn verschillende redenen voor dit schijnbare gebrek aan een specifiek antwoord. Sommige Airbnb-verhuurders zijn allergisch voor katten en willen ze niet in hun huis omdat dit een allergieaanval kan veroorzaken. Anderen maken zich zorgen dat katten veel vacht en haar achterlaten dat moet worden schoongemaakt of dat een kat per ongeluk iets zal breken of beschadigen, inclusief hun meubels. Dan is er natuurlijk het probleem van katten die hun territorium besproeien, waarvan de meeste katteneigenaren het erover eens zijn dat het iets is dat elke huiseigenaar in hun huis zou willen vermijden.

Je hebt waarschijnlijk meer vragen over reizen met katten en een verblijf in een Airbnb. Laat Airbnb bijvoorbeeld zien of een locatie of verhuurder katvriendelijk is en hoe selecteer je een Airbnb waar katten op kunnen komen? Om die antwoorden te ontdekken, lees verder. We hebben ze hieronder, evenals informatie, tips en advies over een verblijf in een Airbnb met katten en wat te doen als je favoriete bontbal meegaat.

3 katten gezichtsverdeler

Markeert Airbnb een locatie als deze katvriendelijk is?

Bepalen of een Airbnb-locatie en -host je toestaat om bij je kat te verblijven, is vrij eenvoudig. Je moet je resultaten filteren met behulp van airbnb’s ‘Huisregels’-filter. Als u dit filter gebruikt, krijgt u alleen resultaten waarmee u bij huisdieren kunt blijven, hoewel sommige meer specifieke regels hebben die alleen honden, katten of andere huisdieren toestaan. Zodra je de website hebt gevraagd om te filteren, moet je goed kijken naar de vereisten van elke verhuurder om te bepalen of katten zijn toegestaan.

Airbnb raadt van zijn kant aan om contact op te nemen met de verhuurder van elke locatie waar je wilt verblijven voordat je boekt om ervoor te zorgen dat katten zijn toegestaan. Wanneer u dat doet, zal de host u dit laten weten en eventuele andere details verstrekken die u nodig heeft wanneer u op hun locatie verblijft.

kat die een luier draagt in een reistas
Afbeelding Credit: sofirinaja, Shutterstock

Hoewel veel Airbnb-verhuurders je met je kat op hun locatie laten verblijven, brengt de overgrote meerderheid een extra vergoeding in rekening voor toestemming om dit te doen. Net als de tarieven om in een Airbnb te verblijven, die van staat tot staat en van stad tot stad kunnen variëren, variëren de tarieven om met een kat te verblijven ook. Uit het onderzoek dat we hebben uitgevoerd, lijkt het gemiddelde ongeveer $ 18,00 extra per nacht te zijn, hoewel sommige hosts minder in rekening brengen en sommige meer in rekening brengen.

Sommige Airbnb-verhuurders rekenen een huisdiertoeslag per nacht, terwijl sommige slechts een eenmalige vergoeding in rekening brengen. Sommigen brengen ook extra schoonmaakkosten in rekening als u bij uw kat verblijft om de extra schoonmaakkosten te dekken om haar te stofzuigen en meubels te desinfecteren voor hun volgende gast.

Dit verschil in kosten is een andere reden waarom het het beste is om contact op te nemen met de Airbnb-host voordat je je verblijf boekt, omdat de kosten om bij je kieskeurige kat te verblijven misschien meer zijn dan je bereid bent te betalen.

Is Airbnb verplicht om je met een kat te laten verblijven?

Een ding om te onthouden bij het gebruik van Airbnb is dat elke locatie en elke verhuurder anders is en verschillende regels gebruikt volgens de richtlijnen van het bedrijf. Airbnb stelt bijvoorbeeld dat er geen discriminatie mag zijn op basis van kleur, religie, nationaliteit, geslacht en andere factoren.

Deze factoren omvatten echter geen huisdieren zoals katten, honden, vogels en andere dieren. Met andere woorden, hoewel je misschien ergens met je kat wilt verblijven, zal geen enkele regel of regelgeving een Airbnb-host dwingen om je toe te laten. Er zijn echter enkele uitzonderingen op de regelgeving, zoals u hierna zult zien.

suphalak kat in bed
Afbeelding credit: Nattakorn Suphatheera, Shutterstock

Zijn hulpdieren toegestaan in een Airbnb?

Zoals we al zeiden, dwingt Airbnb zijn verhuurders niet om gewone, alledaagse huisdieren op hun locaties te laten verblijven. Volgens hun non-discriminatiebeleid stelt Airbnb echter dat iedereen met een hulpdier op een Airbnb-locatie moet kunnen verblijven. Verder zegt Airbnb dat gasten niet verplicht zijn om bij het boeken van hun verblijf bekend te maken dat ze een hulpdier hebben.

Dat gezegd hebbende, kan de Airbnb-host vragen of het hulpdier nodig is vanwege een handicap en welk werk het dier is opgeleid om zijn eigenaar te helpen. Ook moet u als gast uw gastheer op de hoogte stellen van uw hulpdier voordat u aankomt, net out van beleefdheid. Er kan een situatie in het huis van de gastheer zijn die het verblijf bij uw hulpdier ongemakkelijk of onveilig zou maken.

kattenpootverdeler

Zijn Airbnb-verhuurders verplicht om emotionele hulpkatten op hun locatie te laten verblijven?

Sommige mensen hebben katten die emotionele steun bieden om hun eenzaamheid te verlichten, depressie te verminderen of te helpen bij angst. De regels over emotionele steunkatten en andere dieren variëren van regio tot regio, van staat tot staat en zelfs van stad tot stad.

Locaties waar verblijven met een emotionele steunkat niet nodig is

Hoewel je kat je misschien aanzienlijke emotionele steun biedt, zijn Airbnb-verhuurders op de meeste locaties niet verplicht om je toe te staan om met je kat op hun site te verblijven. Ze kunnen ook extra kosten in rekening brengen, net zoals ze zouden doen met een gewone huiskat. Bovendien, als ze ervoor kiezen, kunnen ze accommodaties weigeren aan iedereen die bij een emotionele steunkat wil blijven.

Huiskat ontspannen op bed
Afbeelding Credit: Olha Povozniuk, Shutterstock
thematische pauze

Locaties waar verblijven met een emotionele steunkat nodig zijn

Sommige staten vereisen dat Airbnb je laat verblijven bij je emotionele steundier, inclusief een kat; New York en Californië zijn twee van de grootste. Als u naar een gebied reist waar deze vereisten van kracht zijn, zijn dezelfde voorschriften van toepassing die van toepassing zijn op hulpdieren op uw emotionele steundier.

Zelfs als dat nodig is, zijn er nog steeds regels die je moet volgen als je met je emotionele steunkat naar een Airbnb reist. Ze moeten bijvoorbeeld zindelijk zijn en te allen tijde onder controle zijn. Je kunt ze ook niet onbeheerd achterlaten op je Airbnb-locatie en je kat mag geen gebieden betreden die anders als ongeoorloofd voor jou als gast zouden worden beschouwd.

Ten slotte, als je je in een deel van de Airbnb bevindt dat als een openbare ruimte wordt beschouwd, moet je kat aangelijnd, geharnast of anderszins onder je volledige controle zijn en mag hij niet vrij rondlopen.

3 katten gezichtsverdeler

Hoe snel te bepalen of een Airbnb-locatie huisdieren toestaat

We noemden eerder al dat het gemakkelijk is om te zien of een bepaalde Airbnb-locatie huisdieren toestaat, inclusief katten.

Hieronder vindt u een eenvoudige, stapsgewijze lijst met instructies om u te helpen er nog sneller achter te komen:

Stap 1. Open Airbnb in elke browser of op je telefoon.

Stap 2. Voer uw voorkeursdata en andere relevante informatie over uw verblijf in.

Stap 3. Klik op de knop “Zoeken”.

Stap 4. Klik op ‘Blijft’. (Linksboven in het scherm.)

Stap 5. Klik op ‘Meer filters’.

Stap 6. Scrol omlaag op de pagina totdat je ‘Huisregels’ ziet.

Stap 7. Klik op het vakje “Huisdieren toegestaan”.

Op dit moment zijn alle zoekresultaten Airbnb-locaties die huisdieren toestaan, waaronder sommige die katten toestaan (en sommige die dat niet doen). Vergeet echter niet dat, hoewel de eigenschappen huisdieren toestaan, sommige katten om de een of andere reden niet toestaan.

Kunnen Airbnb-verhuurders een uitzondering maken voor je kat?

Als je vastbesloten bent om je kat mee te nemen als je op reis gaat en je wilt op een bepaalde Airbnb-locatie verblijven die geen katten toestaat, is niet alles verloren. Een van de beste dingen van Airbnb is dat ze je rechtstreeks laten communiceren met een van zijn verhuurders wereldwijd.

Dankzij deze vergoeding kun je altijd contact opnemen met de Airbnb-verhuurder waar je wilt verblijven en hen rechtstreeks vragen of ze een uitzondering willen maken voor je kat. Sommigen zeggen natuurlijk nee, maar sommigen zeggen misschien ja zolang je ze ervan overtuigt dat je kat niet destructief zal zijn. Je beste gok is om zo vriendelijk mogelijk te zijn, uit te leggen waarom je wilt dat je kat bij je blijft en ervoor te zorgen dat je kat kalm, koel en verzameld is wanneer hij reist.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Zoals we vandaag hebben gezien, staan sommige Airbnb-verhuurders katten toe en sommige niet. Het is relatief eenvoudig om de ene van de andere te bepalen met behulp van Airbnb’s “Huisregels” filter. Het wordt ook aanbevolen dat je contact opneemt met de Airbnb-verhuurder om hen rechtstreeks te vragen of katten zijn toegestaan en eventuele aanvullende regels of kosten die ze hebben. In sommige rechtsgebieden kunnen ze ook verplicht zijn om uw emotionele steunkat bij u te laten blijven.

We hopen dat de informatie die we vandaag hebben gedeeld nuttig was en dat al je vragen over een verblijf in een Airbnb met je kat zijn beantwoord. Reizen met je kat kan voor jullie beiden een geweldige ervaring zijn en je reis gedenkwaardiger maken. Als je binnenkort met je vriendelijke katachtige reist, wensen we je veel succes!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Veera, Shutterstock

Inhoudsopgave