Smalls: Real Food For Cats: interview met oprichter en CEO Matt Michaelson

In 2017 combineerden oude vrienden Matt Michaelson en Calvin Bohn hun interesses in ondernemerschap, verkoop en voedsel om Smalls te lanceren, een bedrijf dat maakt en verkoopt wat zij “Voedsel” noemen. Voor Katten.”

Het nieuwe kattenvoerbedrijf van het duo was niet de volgende Purina of Whiskas.

Smalls heeft het abonnementsmodel, maatwerk en über-betrokken klantenondersteuning die u zou verwachten van een trendy startup. Het bedrijf is toegewijd aan het leveren van “alles wat ze (katten) nodig hebben, vers gekookt en geleverd.” Smalls maakt zacht gekookt kattenvoer van menselijke kwaliteit, deelt het uit volgens de caloriebehoeften van uw kat en verzendt het naar uw deur.

Na Smalls kattenvoer uitproberen en beoordelen, hoorden we het Smalls-verhaal van mede-oprichter en CEO Matt Michaelson.

Hoe is Smalls begonnen?

matt_smalls2 (1)

Ik was op zoek naar iets nieuws om mee aan de slag te gaan met mijn vriend Calvin, die een grote foodie is. We hebben veel vrienden met katten en het lijkt alsof katten overal zijn, vooral op internet, maar het leek erop dat ze buiten deze versvoerbeweging werden gelaten. Dus we keken er verder naar en ontdekten dat, hoe slecht veel reguliere voedselopties ook waren voor honden, het nog ERGER was voor katten. Dus we dachten, waarom kunnen we zelf geen goed kattenvoer doen?

In het begin begonnen we kleine partijen te maken voor de katten van onze vrienden. Maar naarmate we groeiden, begonnen we het in een ZipCar aan mensen in heel New York City te leveren, het in veel grotere keukens te maken en koks in te schakelen om te helpen. Het is gek om te bedenken hoeveel we van toen tot nu zijn gegroeid.

Hoe heb je de naam “Smalls” gekozen?

cat_smalls (1)
Nou, onze eerste grote keuken was vlak naast de Marcy Houses in Brooklyn, waar Biggie Smalls zijn start kreeg, en, weet je, katten zijn klein. Het viel zo’n beetje op zijn plaats.

Wat maakt Smalls Food Anders?

cat_owner1 (1)

Al ons eten is gemaakt met menselijke kwaliteit, USDA-gecertificeerde ingrediënten uit Noord-Amerika in een USDA-keuken in Chicago met een inspecteur ter plaatse. Het is zo dicht als je kunt krijgen bij zelfgemaakt eten, zonder, weet je, het thuis te maken. We zitten ook in die gelukkige mediaan tussen volledig gekookt voedsel en rauw voedsel.

Elk van onze recepten wordt zachtjes gekookt op doodstemperatuur, dus er gaat niets boven listeria, e. coli of salmonella dat u of uw kat ziek kan maken, maar het is niet zo vaak gekookt dat het eiwit in het vlees wordt gedenatureerd en de voedingsstoffen nutteloos worden gemaakt. We werkten ook nauw samen met een veterinaire voedingsdeskundige om ervoor te zorgen dat ons voedsel de perfecte balans had van alles wat katten nodig hebben om gezond te zijn.

Hoe werkt de abonnementsservice?

Kortom, we leiden elke nieuwe klant door enkele vragen om meer informatie over hun kat te krijgen. De antwoorden helpen ons om het beste maaltijdplan voor hen te bepalen, zoals hoeveel calorieën hun kat dagelijks nodig heeft om op zijn perfecte gewicht te zijn, hoe vaak we moeten verzenden, hoeveel maaltijden ze willen. Dan sturen we een proef, zodat de kat een smaaktest kan krijgen. We weten hoe notoir kieskeurig katten kunnen zijn, dus we willen mensen de kans geven om het uit te proberen en ons overgangsprogramma te gebruiken voordat ze een volledige bestelling krijgen.

Nadat de proefperiode voorbij is, sturen we een bulkbestelling, zodat ze een paar weken klaar zijn om te gaan! Voordat we voedsel verzenden, checken we echter ALTIJD in om te zien hoe de eerste week is verlopen. We willen dat onze Smalls-familieleden het gevoel hebben dat ze in hun eigen tempo kunnen bewegen, totale controle hebben en een team van cheerleaders in het Smalls-team hen ondersteunen.

Hoe zorg je ervoor dat de recepten veilig en qua voedingswaarde compleet zijn?

eiwit2
Zoals ik al zei, werkten we samen met een veterinaire voedingsdeskundige en deden we veel voedingstests om ervoor te zorgen dat ons voedsel aan onze normen voldeed , die we behoorlijk hoog voor onszelf hebben ingesteld. Al onze recepten gaan veel verder dan de AAFCO-vereisten voor voedzaam kattenvoer, en we zullen zeker batches testen om ervoor te zorgen dat aan die norm consequent wordt voldaan.

Waarom kies je ervoor om groenten in je recepten op te nemen?

cat_smalls2

Dat is een goede vraag! We krijgen het een ton. We voegen groenten toe om na te bootsen wat katten van nature zouden eten als ze in het wild waren. Het blijkt dat ze wat groenten in hun dieet krijgen door de inhoud van de maag van hun prooi te consumeren. Dus we hebben er gewoon een paar toegevoegd (minder dan 10%) om belangrijke vitamines en mineralen te leveren die anders via supplementen zouden worden toegevoegd. Wij vinden dat voeding beter is dan supplementen voor mensen en voor katten.

Wie denk je dat er baat bij zou kunnen hebben om over te schakelen naar smalls?

Kleine kattenouders vertellen ons altijd over glanzendere jassen, minder stinkende adem (en poep), dat hun kats zijn speelser en vocaler, heel veel dingen! Ons voedsel is ook zo rijk aan eiwitten dat het katten helpt zich langer vol te voelen, zodat ze meer kans hebben om de hele nacht door te slapen en minder snel tussen de maaltijden door te miauwen voor meer voedsel. Blijkt dat voedzamer voedsel een aantal behoorlijk echte effecten heeft! Shocker 😉

Wat is er nieuw en opwindend bij Smalls?

We kijken ernaar om onze scope uit te breiden. Katten hebben niet ALLEEN goed voedsel nodig. Ze hebben kwaliteitsspeelgoed, zwerfvuil, traktaties nodig. We willen ook onze productlijn uitbreiden met ondersteunende diëten voor katten met zaken als diabetes of nierfalen.

Als u meer wilt weten over Smalls kattenvoer, bezoek hun site. Smalls biedt 25% korting op uw eerste proefbox en u kunt uw abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Wil je Smalls proberen? Voer couponcode ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om nog eens 5% korting te krijgen op uw eerste bestelling – dat is een totaal van 30% korting.

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING