Purrified Air Cat Kattenbak Luchtfilter Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Kattenbakgeur is waarschijnlijk het moeilijkste deel van het leven met een kat. De gemiddelde kat bezoekt de kattenbak ongeveer 5 keer per dag. Dat aantal ligt nog hoger als je kittens hebt.

Waarom stinkt het dan zo erg? Allereerst is de urine van een kat geconcentreerder dan veel andere gedomesticeerde soorten. Urine kan een sterke ammoniakgeur achterlaten zodra het in het strooisel zit. Er is een manier om de kattenbakgeur te beheren en het wordt het Purrified Air Cat Kattenbak luchtfilter genoemd.

Wat is het luchtfilter van de gezuiverde luchtkat kattenbak?

Het Purrified Air filter is een klein doosje dat aan de bovenkant van de meeste overdekte kattenbakken wordt bevestigd. Het werkt het beste op platte kattenbakken en kan direct bovenop de ventilatieopeningen worden geplaatst (als uw kattenbak geen platte bovenkant heeft, zijn er adapters beschikbaar).

Een mengsel van actieve kool, zeoliet, catechine en keramische ballen met negatieve ionen vormen de interne cartridge. De filerventilator zelf draait voortdurend om kattengeur op afstand te houden.

Enkele van de kenmerken zijn:

 • Vermindert alle vormen van kattenafvalgeur tot niet-detecteerbare niveaus
 • Geschikt voor bijna alle soorten afgedekte kattenbakken en frettenkooien
 • Combineert verschillende bewezen geurvernietigende technologieën
 • Ontworpen voor de “always on” -modus om continu geurloze lucht te garanderen
 • Vermindert allergenen, bacteriën en virussen in uw lucht aanzienlijk
 • Eenvoudig te vervangen cartridges gaan 4-7 maanden mee, heeft 2-1/2 pond filtermedia.
 • Afmetingen: 9-3/8″ x 9-3/8″ x 4-1/4″ hoog.

Hoe gezuiverde lucht in te stellen?

Zodra uw Purrified Air-filter arriveert, duurt het slechts een paar minuten om in te stellen. Verwijder na het uitpakken het plastic van de cartridge. Open de bovenkant van de filterdoos en plaats de patroon erin. Bevestig het filterdeksel opnieuw met zijschroeven en het is klaar voor gebruik. Uw kattenbak moet in de buurt van een stopcontact zijn om het systeem op aan te sluiten.

Als uw huidige kattenbak ventilatieopeningen heeft, wilt u alle bestaande filterpads verwijderen voordat u de filtereenheid op zijn plaats plaatst. Het wordt aanbevolen om het gebied waar het luchtfilter zal zitten schoon te maken. Aan de onderkant van de filterunit zitten klittenbandstickers om aan de bovenkant van de kattenbak te bevestigen. Dit zal helpen om het op zijn plaats te houden over de ventilatiegaten en te voorkomen dat uw kat het rondslaat.

Gezuiverde lucht Cat kattenbak luchtfilter

Bekijk op Purrified Air View op Amazon

Als je kattenbaktop een over het algemeen vlak oppervlak en een ventilatieopening heeft, werkt het. Als je een kattenbak hebt met een platte bovenkant maar geen ventilatieopening, moet je ventilatiegaten in de bovenkant snijden en het Purrified Air-filter recht over de gaten plaatsen.

Als je een koepelvormige kattenbak hebt, maak je geen zorgen. Purrified Air maakt een adapter om het filter bovenop te houden. Ze maken ook een mobiele unithouder voor het plaatsen van het filter op andere plaatsen dan het deksel van de kattenbak, zoals een aanrechtblad of gemonteerd aan een muur.

Zodra het filter is aangesloten, begint het te werken. Het is ontworpen voor continu gebruik en moet te allen tijde worden gebruikt. Het trekt ongeveer 2,4 watt, dus de kosten om te werken zijn minimaal. De ventilator heeft een capaciteit van minimaal 40.000 uur, of vier en een half jaar ononderbroken dienst.

U moet de patroon binnen 4 tot 7 maanden vervangen, afhankelijk van het gebruik door uw kat. Eerlijk gezegd ging mijn filter veel langer mee en heb ik twee katten die de kattenbak gebruiken.

De inhoud van de Purrified Air cartridge is meestal organisch en wanneer het tijd is om het weg te gooien, snijd het open en gooi het in uw tuin, vuurkorf, vuilnisbak of tuinafval. De schaal van de cartridge is gemaakt van pvc-gebaseerd plastic en is recyclebaar.

Hoe verhoudt gezuiverde lucht zich tot andere filters?

Purrified Air heeft 6 tot 90 keer meer filtermedia en 11 tot 54 keer meer luchtstroom dan hun concurrentie. Twee van de producten in de onderstaande grafiek, Kitty Vac en Purr-Fect-Air, gebruikten geen zeoliet, waardoor ze vrijwel nutteloos waren tegen ammoniak, de belangrijkste geurveroorzakende chemische stof in dierlijk afval.

Om meer details te zien over de vergelijking gedaan door Purrified Air bekijk hun bericht hier.

Kattenbak luchtfilter merk MPH (*1) Grootte van de uitgangventilatie CFM (*2) Filter Media Aantal
Gezuiverde lucht 5.28 4-1/2″ diameter 51.32 2 lb.-4 oz.(*3)
Kitty Vac 1.34 1-1/8 “x 2-1/8” 1.96 5,9 oz.(*4)
Purr-Fect-Air 3.52 3/4″ diameter 0.95 0,3 oz.(*5)
Purr-Ifier 0.45 4-1/2″ diameter 4.37 1,6 oz. (*6)
Bio Staking Poef *(7) 0.7 ounce.

Hoe het werkt?

Het Purrified Air kattenbakluchtfilter heeft een vijftraps luchtfiltratie, met behulp van een combinatie van geavanceerde en beproefde technologieën. Geconfigureerd in een zeer effectieve cartridge, combineert het de juiste hoeveelheden en sequenties van filtermedia.

Etappe 1 – een filterpad voorkomt dat stof van opgeschopt afval later mediastadia verstopt en uit de kattenbak ontsnapt.

Fase twee – Het filterkussen wordt behandeld met een chemische stof die catechine wordt genoemd. Het is afgeleid van groene thee.

Fase 3 tot en met 5 – Een gepatenteerde mix van meer dan twee volle pond actieve kool, zeoliet en negatieve ionenkeramische ballen. Actieve kool, in de juiste hoeveelheid en met de juiste luchtstroom erdoorheen verwijdert bijna alle VOC’s (vluchtige organische stoffen) zoals die in kattenafval. Zeoliet is bijzonder effectief tegen de geurveroorzakende ammoniak in kattenurine. Toermalijn ionische ballen worden gebruikt vanwege hun effectiviteit bij het doden van geurveroorzakende bacteriën.

Dit systeem is in staat om kattengeur te beheersen dankzij de altijd draaiende, ultrastille ventilator. De ventilator is net krachtig genoeg om alle lucht in de kattenbak op te vangen en door de filterpatroon te dwingen en langzaam genoeg om stil te zijn en voor vieze geuren om meer tijd te hebben om te reageren met filtermedia. Het werkt door lucht door de koolstof te trekken en deze door de bovenkant naar buiten te dwingen.

Het purrified air filter is ontworpen om alle vluchtige organische stoffen (VOS) die er doorheen gaan te elimineren, waardoor het niet beperkt is tot alleen kattenbakken.

Een basisdefinitie van VOC’s is alles wat ruikt. Eventuele huishoudelijke geuren van koken, badkamers, afval, verf, sterke reinigingschemicaliën, rook en open haarden worden sterk verminderd door het filter in de buurt te plaatsen. Onze combinatie van wandbeugel en tafelwieg maakt dit eenvoudig en effectief.

Pros

 • Stille ventilator
 • Past op de meeste kattenbakken
 • Vermindert geuren, allergenen en bacteriën
 • Zeer eenvoudig in te stellen
 • Een jaar garantie

Tegens

 • Een beetje prijzig wat betreft kattenbakfilters
 • Ventilator draait altijd
 • Cartridges moeten elke 4 tot 7 maanden worden vervangen
 • Sommige katten houden misschien niet van het geluid van de ventilator

Hoeveel kost de gezuiverde lucht?

Het purrified air filter op de Purrified Air site kost $ 129,99. Als u 2 eenheden wilt kopen, kunt u 10% besparen, 3 eenheden 15% en 4 eenheden bespaart u 20%.

De vervangende filters zijn ook beschikbaar op de website voor $ 32,99 of op Amazon. U kunt ook geld besparen door er meer dan één tegelijk te kopen.

Is Purrified Air een goede keuze?

Ja! Ik gebruik deze luchtreiniger al meer dan een jaar en ben er dol op. Na het proberen van vele soorten geparfumeerde nesten, gefilterde kattenbakken en luchtreinigers die heel weinig deden om de geur te verwijderen, is dit ding een redder in nood! Ik kon niet terug naar een basis kattenbak na het gebruik van de Purrified Air.

Toen ik het voor het eerst probeerde, was ik sceptisch over dit kleine apparaat dat op de kattenbak van mijn katten zit. Maar binnen een uur na het installeren ervan kon ik niets ruiken en sindsdien niet meer!

Sommige katten vinden het geluid van de ventilator misschien onaangenaam, maar het is echt stil. Mijn katten zijn er na ruim een jaar gebruik inmiddels aan gewend. Het enige probleem dat ik nu heb, is eraan denken om de doos zo vaak schoon te maken omdat ik geen vieze geur meer heb om me eraan te herinneren.

Conclusie

Als je gefrustreerd bent over de geur die uit het nest van je katten komt en al het andere hebt geprobeerd, is dit de investering zeker waard. Sluit hem aan en over 4 tot 7 maanden hoeft u alleen het filterpatroon te vervangen, afhankelijk van het gebruik.

Bekijk op Purrified Air View op Amazon

* FTC Disclosure: We hebben dit filter gratis ter beoordeling ontvangen. We’re all About Cats is een affiliate partner van Purrified Air. Dit betekent dat als u besluit om via een van onze links te kopen, we een kleine commissie krijgen. We verspreiden alleen het woord over producten en diensten die we zelf hebben gebruikt of zouden gebruiken. Al onze beoordelingen zijn onbevooroordeeld, ongeacht de ontvangen betaling, en weerspiegelen altijd onze eerlijke mening of de mening van onze katten.