Perzische kattenvoedingsgids: Ja, ik ben pluizig en schattig – voer me nu!

Over het algemeen zullen Perzische katten baat hebben bij een dieet dat voornamelijk bestaat uit vochtig voedsel. Droge granen kunnen ons hoofddieet aanvullen. Er zijn voedingsmiddelen op de markt die de “gehouden” levensstijl bevorderen. En natuurlijk heeft kitty dagelijks veel vers water nodig.

Hier zijn enkele suggesties voor Perzisch kattenvoer om in gedachten te houden

Droog voedsel

ValentinePersianCat

Het normale dieet voor een kat in het wild heeft een hoog eiwitgehalte, dat afkomstig is van het consumeren van het vlees van hun prooi. Het wordt aanbevolen dat het binnenlandse Perzische kattendieet een eiwitrijk dieet is.

Zoek naar droge graanmerken die ingrediënten van hoge kwaliteit bevatten, rijk zijn aan eiwitten en vitamines en probiotica bevatten. Probiotica bieden een bron van “goede” bacteriën om het spijsverteringsstelsel van kitty in balans te houden.

Ik ken ten minste één maker van droog kattenvoer met een ontbijtgranen die speciaal zijn gemaakt voor het “Perzische ras” zoals geëtiketteerd op de zak.

Er zijn ook fabrikanten die voedsel aanbieden voor katten met “lange jassen” en anderen die “indoor” variëteiten voor katten aanbieden, zoals ik, die zich niet buiten de deur wagen. Misschien wilt u deze opties uitproberen.

Vochtige voedingsmiddelen

ValeatingMoistEten

Wilde katten halen het grootste deel van hun watergehalte uit hun prooi, maar huiskatten krijgen zelden of helemaal niet de kans om het wilde vlees van de natuur te eten. Dit betekent dat katten hun water op andere manieren moeten krijgen, zoals door vochtig voedsel te eten.

Zoek naar kwaliteitsvoedsel met een hoog eiwit- en hoog watergehalte en dat een uitstekende bron van vitamines heeft.

Omdat er een hoger voorkomen van polycysteuze nierziekte is bij Perzische katten in vergelijking met andere kattenrassen, wordt het nog belangrijker voor katten met de aandoening, zoals ik, om extra vocht op te nemen via vochtig voedsel.

Mijn dierenarts heeft mijn mens bijvoorbeeld geadviseerd om me een dieet te geven dat 80% vochtig voedsel bevat.

Water

Valdrinkwater

Zorg ervoor dat je Perzische kat voldoende water heeft om zijn voedsel weg te spoelen en hem / haar gehydrateerd te houden.

Wij katten tolereren geen oud water, en dat zouden we ook niet moeten doen, dus vul de kitties bowl dagelijks bij en voeg water toe als dat nodig is gedurende de dag. Zorg er ook voor dat en was de kom regelmatig met milde zeep en heet water om slechte bacteriën te elimineren.

Lees ook: De 8 beste kattenbakken

Mama houdt een van mijn waterbakken in de buurt van mijn voerbakken. Ze houdt nog een kom of glas voor me gevuld op het nachtkastje bij haar – ‘mijn bed’. Ik geef er de voorkeur aan dat mijn waterbak een beetje ver uit elkaar ligt van mijn voerbakken.

Sommige katten geven er de voorkeur aan dat hun kommen op volledig gescheiden locaties staan. Het is het beste om de waterschaal toch niet te dicht bij de droge ontbijtgranenkom van Kitty te plaatsen. Dit komt omdat water uit de waterbak in het droge graan kan spatten, waardoor meeldauw ontstaat, wat zeer giftig kan zijn voor uw huisdier.

Ik hoop dat je dit artikel over het Perzische dieet nuttig vond. Zorg ervoor dat u uw dierenarts raadpleegt voordat u met kitty begint met een dieet of het bestaande dieetplan van uw kitty wijzigt.

Zorg ervoor dat u uw dierenarts onmiddellijk op de hoogte stelt als u vermoedt dat uw kat een allergische reactie heeft op een specifiek voedsel. Als uw kat voedselgevoeligheden heeft, zoals ik, kan uw dierenarts een receptdieet aanbevelen of een dieet dat bepaalde ingrediënten elimineert.

Over de auteur

ValentijnPersianonPink
-Valentijn de Perzische Kat
Komt uit Noir Kitty Mews
noirkittymews.com