Performatrin Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Performatrin kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, soortgeschiktheid, terugroepacties en meer. Lees onze Performatrin kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De Cats.com standaard- Beoordeling Performatrin Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort op elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Geschiedenis terugroepen – 9/10

Algemene score: 7.1/10

In totaal geven we Performatrin kattenvoer een 43 uit 60 beoordeling of een B-cijfer.

Waarom vertrouwen op Cats.com

Bij het beoordelen van kattenvoer zoals Performatrin, bestel en test ik persoonlijk ten minste drie producten. Voor deze beoordeling bestelde ik een nat kattenvoerproduct en een droogvoerrecept uit elk van de productlijnen van Performatrin. Ik testte het voedsel op mijn drie katten: Bagel, Biscuit en Munchkin.

Tijdens het testen van Performatrin kattenvoer, maakte ik observaties over het uiterlijk, de textuur, de smakelijkheid en de aantrekkingskracht van de producten. Ik heb ook de productinformatie geanalyseerd en het merk onderzocht. Mijn onderzoek omvatte de website en sociale media-accounts van Performatrin, evenals beoordelingssites van derden.

Na het voltooien van mijn diepgaande testen en onderzoek, beoordeelde ik Performatrin in zes belangrijke categorieën volgens de Cats.com Standard.

Over Performatrin

Performatrin is een geregistreerd handelsmerk van Pet Valu Canada Inc. Het werd opgericht in 1988, slechts een paar jaar nadat de Amerikaanse National Academy of Sciences de eerste voedingsbehoeften voor gezelschapsdieren publiceerde. Al meer dan dertig jaar biedt Performatrin uitgebalanceerde dierenvoeding voor honden en katten die zijn geformuleerd door hun eigen voedingsdeskundigen.

De Ultra-lijn van Performatrin-producten werd uitgebracht in 2004, iets meer dan een decennium later gevolgd door een verzameling diëten met beperkte ingrediënten. In 2019 werd Performatrin Naturals gelanceerd. De meest recente ontwikkeling van Performatrin, de Prime-lijn, werd in 2022 gelanceerd.

Sourcing en productie

Performatrin, met het hoofdkantoor in Markham, Ontario, wordt in Canada gemaakt van binnenlandse en geïmporteerde ingrediënten. Performatrin is een private-label merk vervaardigd voor Pet Value.

Noch Pet Valu noch Performatrin geven specifieke informatie over waar hun ingrediënten vandaan komen of hoe de voedingsmiddelen worden gemaakt. De Performatrin-website bevat wel een gedetailleerde ingrediëntenwoordenlijst om de voordelen van hun verschillende ingrediënten uit te leggen, maar ze zeggen niet waar ze ze krijgen.

Geschiedenis van terugroepen

Het merk Performatrin lijkt geen product recalls te hebben gehad. Dit is indrukwekkend, gezien de 30+ jaar geschiedenis van het merk. Het is echter vermeldenswaard dat de producten in Canada worden vervaardigd.

In de Verenigde Staten worden terugroepacties van producten geïnitieerd door de FDA en kunnen klanten klachten indienen bij het Rapporteerbare Voedselregister. Canada heeft geen gelijkwaardig nationaal terugroepprogramma voor dierenvoeding.

Welke soorten kattenvoer biedt Performatrin aan?

In tal van productlijnen wordt Performatrin droogvoer geleverd in driehoekige of X-vormige brokjes.

Performatrin biedt een brede selectie van kattenvoerproducten die zijn geformuleerd om te voldoen aan een verscheidenheid aan voorkeuren, levensfasen en gezondheidsproblemen. Hun producten zijn verdeeld over ingeblikt kattenvoer en droog kattenvoer, evenals zowel likbare als gevriesdroogde lekkernijen.

De volgende productlijnen maken deel uit van het Performatrin-portfolio:

 • Ultra – Een holistische lijn van kattenvoer gebouwd rond hoogwaardige eiwitten, voedzaam fruit en groenten, met toegevoegde probiotica.
 • Dieet met beperkte ingrediënten – Een kleine selectie van graanvrije recepten met kip, zalm, kalkoen of eend als de belangrijkste dierlijke eiwitten.
 • Naturals – Een selectie van gemakkelijk te verteren natte en droge voedingsmiddelen.
 • Eerste – Een lijn van natte en droge voedingsmiddelen geformuleerd om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken.

Naast het aanbieden van dierenvoeding gericht op specifieke leeftijden of problemen, biedt Performatrin eigenaren van gezelschapsdieren nuttige informatie op hun website. Huisdierouders kunnen winkelen voor dierenvoeding door gezondheidsproblemen, zoals heup- en gewrichtsproblemen, immeenheidsproblemen, of gevoelige maag.

Wat vonden onze testkatten?

Het droogvoer met beperkte ingrediënten dat we hebben getest, was het minst favoriet onder mijn drie katten – misschien vanwege de hoge koolhydraatconcentratie.

Performatrin droge kattenvoerproducten worden geleverd in hersluitbare verpakkingen die gemakkelijk te gebruiken zijn en het voedsel vers houden. Ik bestelde het eten bij Pet Supermarket en het arriveerde binnen slechts een paar dagen.

Performatrin Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Performatrine volwassen graanvrije rundvleesformule ingeblikt kattenvoer

Koop op Petsupermarket.com

Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten, is dit natte kattenvoer op basis van rundvlees rijk aan hydraterend vocht. Vers rundvlees en runderlever zijn de primaire ingrediënten, die bijdragen aan een drogestofeiwitgehalte van meer dan 45%. Hoewel zonnebloemolie de belangrijkste bron van toegevoegd vet is, bevat het voedsel ook menhaden visolie – een rijke bron van omega-3-vetzuren.

Dit ingeblikte kattenvoer heeft een zeer zachte, broodachtige textuur. Mijn katten leken het aantrekkelijk te vinden en het was heel gemakkelijk te mengen met water. Het enige ingrediënt van potentiële bezorgdheid is de guargom, gebruikt om het voedsel te verdikken. Hoewel guargom niet definitief is gekoppeld aan negatieve gezondheidsresultaten, is bekend dat tandvleesverdikkers bijdragen aan dunne ontlasting bij sommige katten.

Over het algemeen is dit een matig eiwitrijke, vetrijke natte kattenvoerformule met een vrij laag koolhydraatgehalte. Met ongeveer 39 calorieën per ounce is het ook calorierijk. De gemiddelde kat van 10 pond hoeft misschien maar één blikje per dag te eten.

Ingrediënten

Rundvlees, runderbouillon, runderlever, zonnebloemolie, tricalciumfosfaat, guargom, zout, kaliumchloride, gedroogd kelp, cholinechloride, taurine, cassiagom, xanthaangom, natriumtripolyfosfaat, menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), oregano, peterselie, inuline, ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, rozemarijn, salie, vitamine E-supplement, yucca schidigera-extract, thiaminemononitraat, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur.

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Runderlever, Menhaden Visolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom, Cassiagom, Xanthaangom

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 31.82%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.26%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.9%

Wat we leuk vonden:

 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijke eiwitten uit één bron
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Korte lijst van licht verteerbare ingrediënten
 • Menhaden visolie levert dierlijke omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden:

 • Vertrouwt voornamelijk op plantaardig vet (zonnebloemolie)

#2 Performatrin Prime Kitten Formule Droog Kattenvoer

Koop op Petsupermarket.com

Geformuleerd voor het kweken van kittens, is deze Prime droge kattenvoerformule grotendeels op basis van kip. Met maïsglutenmeel als derde ingrediënt is het echter waarschijnlijk dat een aanzienlijk deel van het ongeveer 38% drogestofeiwitgehalte van het voedsel afkomstig is van plantaardige bronnen. De twee bronnen van toegevoegd vet zijn dierlijk.

Zoals de meeste droge voedingsmiddelen, is dit kattenvoer zeer rijk aan koolhydraten. Rijst en haver zijn minder problematisch dan gemalen maïs in termen van voeding en verteerbaarheid. De rijst wordt verondersteld witte rijst te zijn die rijk is aan zetmeel en de haverschillen zijn waarschijnlijk opgenomen als vezelbron. Maïs bevat fytinezuur dat kan binden aan belangrijke mineralen en hun absorptie kan belemmeren.

Dit voedsel wordt geleverd in kleine X-vormige brokjes die ongeveer 1/2 inch in diameter meten. Mijn katten leken te genieten van de crunch en de smaak van dit voedsel.

Over het algemeen is dit een matig eiwitrijke, matig vette droge kattenvoerformule met een hoog koolhydraatgehalte. Het is behoorlijk calorierijk met 119 calorieën per ounce, maar de voeding die het levert, biedt beperkte biologische waarde voor katten.

Ingrediënten

Kip, kippenmeel, maïsglutenmeel, rijst, gemalen maïs, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), menhadenmeel, natuurlijke kippensmaak, gedroogde gewone bietenpulp, Zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), gesproeidroogd eiproduct, haverdoppen, kaliumchloride, DL-methionine, natriumbisulfaat, gistextract, cholinechloride, taurine, cichoreiwortelextract, gedroogd kelp, natriumhexametafosfaat, zout, kaliumcitraat, gember, oregano, yucca schidigera-extract, paardenbloem, peterselie, kamille, rozemarijnextract, vitaminen (vitamine E-supplement, niacinesupplement, L-ascorbyl-2-polyfosfaat [source of Vitamin C], Thiaminemononitraat, Biotine, Vitamine A-supplement, D-calciumpantothenaat, Bètacaroteen, Riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine B12-supplement, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur), Mineralen (zinkproteïnaat, ijzersulfaat, calciumcarbonaat, zinkoxide, ijzerproteïnaat, kopersulfaat, natriumseleniet, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, mangaanoxide, calciumjodaat).

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenmeel, Kippenvet, Menhadenmeel, Zalmolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: maïsglutenmeel, gemalen maïs

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 21%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 37.78%

Vet: 23.33%

Vezel: 2.22%

Koolhydraten: 36.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.81%

Vet: 43.22%

Koolhydraten: 27.97%

Wat we leuk vonden:

 • Dierlijke eiwitten zijn de top twee ingrediënten
 • Beide bronnen van toegevoegd vet zijn dierlijk
 • Calorierijk om de groei bij kittens te ondersteunen
 • Katten lijken te genieten van de smaak en textuur

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat maïsingrediënten (ook als geconcentreerde bron van eiwitten)
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Zeer hoog koolhydraatgehalte

#3 Performatrin Ultra Limited Ingrediënt Zoete Aardappel & Kip Volwassen Droog Kattenvoer

Koop op Petsupermarket.com

Deze formule met beperkte ingrediënten maakt deel uit van de Ultra-productlijn van Performatrin en bevat een korte lijst met ingrediënten. Helaas is het eerste ingrediënt geen dierlijke eiwitten. Zoete aardappel is rijk aan antioxidanten en is een laag-glycemisch alternatief voor witte aardappel, maar het is veel minder biologisch waardevol als eerste ingrediënt dan vlees zou zijn.

Hoewel zeer rijk aan koolhydraten, is dit droge kattenvoer een recept met één eiwit. Kip en kippenmeel dragen bij aan het drogestofeiwitgehalte van het voedsel, dat rond de 33% ligt. Het is echter vermeldenswaard dat het voedsel ook een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten bevat – aardappeleiwit.

Over het algemeen is dit een matig eiwitrijke, vetarme formule met een zeer hoog koolhydraatgehalte. Het gebruik van zoete aardappel als topingrediënt kan bijdragen aan de lage caloriedichtheid van het voedsel. De voedingsaanbevelingen vragen om 1 1/4 kopje per dag plus 1/4 kopje per 5 pond lichaamsgewicht. Dat is veel om een kat te voeren. De hoge verhouding van plantaardige tot dierlijke ingrediënten in dit voedsel vermindert de verteerbaarheid, wat kan bijdragen aan een hoger ontlastingsvolume en meer kattenbakgeur.

Dit is geen recept dat ik zou kiezen om mijn kat als basisdieet te voeren. Dat gezegd hebbende, mijn katten leken er goed genoeg van te genieten. Het wordt geleverd in driehoekige brokjes die ongeveer 1/2 inch in diameter meten.

Ingrediënten

Zoete aardappel, kip, kippenmeel, aardappel, aardappeleiwit, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), natuurlijke smaak, lijnzaad, DL-methionine, cholinechloride, natriumbisulfaat, taurine, zout, Yucca schidigera-extract, rozemarijnextract, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, L-ascorbyl-2-polyfosfaat [source of Vitamin C], Thiaminemononitraat, Biotine, Vitamine A-supplement, D-calciumpantothenaat, Bètacaroteen, Riboflavine Supplement, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine B12-supplement, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Menadion-nicotinamidebisulfiet), Mineralen (zinkproteïnaat, ijzersulfaat, calciumcarbonaat, zinkoxide, ijzerproteïnaat, kopersulfaat, natriumseleniet, koperproteïnaat, mangaanproteïnaat, mangaanoxide, calciumjodaat).

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenmeel, Kippenvet, Zalmolie

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Aardappel, Aardappel eiwit

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 13.33%

Vezel: 3.89%

Koolhydraten: 49.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.95%

Vet: 28.12%

Koolhydraten: 42.94%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijk vet
 • Zalmolie levert dierlijke omega-3 vetzuren
 • Vrij van maïs, tarwe, soja en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden:

 • Dierlijke eiwitten zijn niet het eerste ingrediënt
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Zeer hoog koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van Performatrin kattenvoer?

Omdat Performatrin een Canadees bedrijf is en niet beschikbaar is op Chewy of Amazon, zijn online klantrecensies zeer beperkt. De enige beoordelingen van derden die ik kon vinden, waren op Pet Supermarket en Pet Valu. Weinig producten op deze sites hadden meer dan tien beoordelingen.

“Ik heb meer dan 2 jaar lang bij hoog en laag gejaagd op een voedsel dat geen graan of erwten bevat of iets met vis of iets dat vleugels (of bijproducten) heeft voor mijn kat die allergisch en nu kieskeurig is. Ze heeft dit product gebruikt alsof er geen morgen is!” bij Daisy, Reviewing PetSupermarket.com, Performatrin Prime Adult Grain-Free Beef Formula, 3 jaar geleden

“Mijn kat eet dit al jaren. Dit is alles wat hij in eerste instantie zal eten, het heeft hem geholpen af te slanken.” door Yoda, Reviewing Pet Supermarket, Performatrin Ultra Limited Ingredient Sweet Potato &; Chicken Adult Dry Food, 5 maanden geleden

Klanten die tevreden zijn met Performatrin-producten merken vaak op dat zelfs hun kieskeurige katten het voedsel lekker lijken te vinden. Sommigen lijken de formules voor gewichtsbeheersing effectief te vinden en ik zag verschillende opmerkingen over verbeteringen in de huid- en vachtconditie op Performatrin-voedingsmiddelen.

“Sinds de labelverandering hebben katten er een hekel aan. Ze aten dit uitsluitend toen het meer dan 10 jaar rood label was. Zal het niet aanraken sinds white label. Ingrediënten lijken op elkaar, maar voedsel heeft een grijsachtige kleur in vergelijking met de originele formule. ” Yssalië, PetValu.com, Reviewing Performatrin Prime Grain-Free Turkey Formula Pate, 2 maanden geleden

“Ik koop dit product voor mijn beide katten al meer dan 7 jaar met volledige tevredenheid. In de afgelopen 6 maanden merkte ik echter dat het vochtgehalte in de 13 oz-grootte laag tot niet-bestaand was. Het eten ziet eruit als droge brokken die mijn katten weigeren op te eten.” – Franny Fran, PetValu.com, Reviewing Performatrin Ultra Grain-Free Chicken Stew Cat Food, 1 jaar geleden

Formuleveranderingen zijn een lopend thema onder negatieve beoordelingen voor Performatrin-voedingsmiddelen. Een klant merkte op dat een recept dat ze hun kat al jaren hadden gevoerd, plotseling een ingrediënt had waar hun kat allergisch voor was. Toen ik Performatrin Adult Grain-Free Beef Formula Canned Cat Food bestelde om te testen, stond de originele verpakking op de site, maar ik ontving het nieuwe product.

Hoeveel kost Performatrin kattenvoer?

Gemiddeld minder dan $ 0,30 per ounce voor droogvoer en minder dan $ 0,50 per ounce voor natvoer, Performatrin kattenvoer is betaalbaar voor de gemiddelde katteneigenaar. Dit geldt vooral voor de meer calorierijke natte voedingsmiddelen. Voor het geteste rundvleesrecept zou de gemiddelde kat van 10 pond slechts ongeveer één blikje van 5,5 ounce per dag nodig hebben – een dagelijkse kost van ongeveer $ 1,80.

Geprijsd tussen $ 0,20 en $ 0,30 per ounce, variëren de dagelijkse kosten om Performatrin droogvoer te voeren sterk, afhankelijk van de caloriedichtheid. De hierboven besproken Prime-kittenformule bevat bijvoorbeeld 118 calorieën per ounce en zou ongeveer $ 0,37 per dag kosten. De formule met beperkte ingrediënten bevat echter slechts 99 calorieën per ounce en zou ongeveer $ 0,60 per dag kosten om aan de energiebehoeften van een kat van 10 pond te voldoen.

Performatrin droog kattenvoer is economisch geprijsd – vergelijkbaar met wat je zou betalen voor Fancy Feast, maar een beetje duurder dan Diamond Naturals. Dit merk is vergelijkbaar met andere private label merken zoals Chewy’s American Journey.

Waar wordt Performatrin kattenvoer verkocht?

Als Canadees huismerk zijn Performatrin-producten het gemakkelijkst te vinden in Canada. Je kunt ze vinden in Pet Valu-winkels en andere Pet Valu-familiewinkels, waaronder Bosley’s, Total Pet, Paulmac’s Pets en Tisol Pet Nutrition & Supply. Al deze winkels verkopen ook producten online.

De beschikbaarheid van Performatrin-producten in de Verenigde Staten is beperkt. Pet Valu sloot al zijn Amerikaanse winkels na de pandemie, dus de enige plaats om Performatrin-producten te kopen is Pet Supermarket. Performatrin producten worden niet verkocht op Amazon.com of Chewy.com.

Vergelijkbare merken

Op zoek naar andere merken kattenvoer vergelijkbaar met Performatrin? Bekijk enkele van onze andere merkrecensies.