Onbevooroordeelde jonge weer kattenvoer review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Young Again is een van de weinige koolhydraatarme, op vlees gebaseerde droogvoermerken op de markt. Ontdek of het de juiste keuze is voor uw kat in onze Young Again kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling van Jong weer op wat belangrijk is

We hebben Young Again geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 10/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Totaalscore: 8.3/10

We geven Young Again kattenvoer een 50 uit 60 rating of een A- cijfer.

Over Young Again

Young Again werd opgericht door Michael Massie in 1987 en de eerste dierenvoedingsproducten werden uitgebracht in 1990. Het merk was de eerste die graanvrij kattenvoer aanbood dat is gemaakt met 50% op vlees gebaseerde eiwitten, geen plantaardige eiwitten en minder dan 6% zetmeel / koolhydraten.

Alle Young Again producten zijn vrij van vulstoffen, plantaardige eiwitten, granen, gluten en erwten, bonen en peulvruchten. Het lage koolhydraatgehalte van het voedsel maakt Young Again een favoriet onder katteneigenaren die op zoek zijn naar een dieet dat geschikt is voor katten met diabetes mellitus.

Hoewel Young Again een naam voor zichzelf heeft verdiend door mond-tot-mondreclame, houdt het bedrijf een laag profiel door rechtstreeks aan consumenten te verkopen via hun eigen website.

Young Again belooft katten een soortgeschikt dieet te bieden, maar doen ze wat ze prediken? Laten we dit merk eens nader bekijken om te zien of het een goede keuze is voor uw kat.

Inkoop en productie

Young Again haalt ingrediënten uit de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Zwitserland, India, Nieuw-Zeeland, Japan, Duitsland, Finland en Schotland. Al hun vleesingrediënten worden gekocht bij USDA en / of FDA goedgekeurde voedselproductiefaciliteiten van menselijke kwaliteit.

Young Again kattenvoer wordt geproduceerd in de fabriek van het bedrijf in Stacy, Minnesota.

Lees voor meer informatie de young again website. Hun pagina Ingrediënten &Sourcing beschrijft hun ingrediënten sourcing, ingrediënt kwaliteitsnormen en kwaliteitscontrole praktijken.

Is er weer jong kattenvoer teruggeroepen?

Nee. Volgens Petful-onderzoek en de website van Young Again lijkt het er niet op dat Young Again-dierenvoeding ooit is teruggeroepen.

Wat voor kattenvoer biedt Young Again aan?

Het droge kattenvoer van Young Again belooft hele prooi-geïnspireerde voeding die de voedingsessentie van, in de eigen woorden van het merk, een juveniele muis vastlegt. Het merk biedt een assortiment droog kattenvoer, traktaties, rauwe premixen en supplementen voor katten, honden en fretten.

Alle Young Again formules zijn gebouwd op een basis van dierlijke eiwitten met minimale koolhydraatinsluitsels. Hun voedingsmiddelen bevatten relatief hoge niveaus van nucleotiden. Dit zijn organische verbindingen die het best kunnen worden omschreven als de bouwstenen van RNA en DNA.

Hoewel onderzoek beperkt is, is aangetoond dat nucleotiden de immuungezondheid en leverfunctie ondersteunen. Ze kunnen ook een rol spelen bij het verminderen van de stress van uw kat als reactie op lichaamsbeweging. Het voedsel bevat ook probiotica en spijsverteringsenzymen die kunnen helpen de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom te kalmeren.

Young Again kattenvoer wordt ingedeeld naar levensfase en naar voedingssamenstelling.

De Original 50/22 lijn bevat een kitten-specifiek recept en een recept voor kittens en jonge katten. Deze producten bevatten 50% eiwit en 22% vet met minder dan 6% zetmeel. Young biedt ook weer een Junior Kitten-formule met 47% eiwit, 20% vet en minder dan 15% zetmeel.

Young Again’s Zero kattenvoer bevat minder dan 1% koolhydraten, effectief nul. De originele Zero-formule is ontworpen voor kittens en jonge katten – het bevat 54% eiwit en 26% vet. Young Again biedt ook een Zero Mature formule voor oudere katten.

Een tweede volwassen recept is beschikbaar met een 54/22 eiwit-vetverhouding, maar de primaire focus is een verlaagd calcium-, fosfor- en magnesiumgehalte. Het is bedoeld voor katten met de diagnose of risico op nierziekte. Young Again’s LID Zero Mature formule is een limited ingredient dieet (LID) gemaakt met 54% eiwit uit kip en varkensvlees en bevat 25% vet.

De nieuwste kattenvoerproducten van Young Again zijn hun rauwe premixen. Geformuleerd voor zowel honden als katten, zijn deze premixen bedoeld voor eigenaren van gezelschapsdieren die zelfgemaakt voedsel voor huisdieren maken. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de ene toegevoegd calcium bevat en de andere niet. Welke je kiest, hangt gewoon af van of je gemalen bot in je zelfgemaakte kattenvoer verwerkt.

Young Again Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Productnaam Type voedsel Prijs per ounce Ons cijfer
Young Again ZERO Katten- en Kittenformule Droog 0,34 dollar Een-
Young Again Original 50/22 Kat &kitten Formule Droog 0,30 dollar B+
Young Again ZERO Volwassen Gezondheidsformule Droog 0,37 dollar Een-

Young Again ZERO Cat & Kitten Formule

Prijs controleren

Gehydrolyseerd varkensvlees en kippenmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit droge kattenvoer te zijn.

Het kenmerkende koolhydraatarme kattenvoer van Young Again is populair bij katten met diabetes en anderen die zetmeel proberen te vermijden.

Het voedsel wordt voornamelijk gemaakt van een combinatie van gehydrolyseerd – niet-allergeen en goed verteerbaar – varkensvlees, kippenmeel en kippenvet als een voedende bron van vetzuren. Het voedsel bevat haringmeel als extra bron van eiwitten, dus kijk uit voor deze als uw kat gevoelig is voor vis. Als uw kat volwassen is en zijn botten zijn gestopt met groeien, kunt u kiezen voor de volwassen variëteit, die geen vismeel bevat.

Terwijl de meeste droge voedingsmiddelen aardappelen, maïs, tarwe en andere koolhydraatrijke ingrediënten gebruiken, vertrouwt dit voedsel op guargom om de brokjes bij elkaar te houden. Guargom heeft geen verteerbare koolhydraten en is in plaats daarvan een oplosbare vezel. Guargom en andere oplosbare vezels helpen de ontlasting om water vast te houden, wat leidt tot zachtere ontlasting. Sommige recensenten zeggen dat dit voedsel hun katten losse darmen gaf.

Naast de centrale ingrediënten bevat dit voedsel verschillende soorten-geschikte supplementen, waaronder visolie, prebiotica, probiotica en spijsverteringsenzymen.

Over het algemeen is dit een vleesrijk voedsel met een hoog eiwitgehalte, matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Inderdaad, dit voedsel is een geweldige optie voor katten met diabetes of, echt, elke andere kat die een koolhydraatarm dieet nodig heeft en geen natvoer eet. Het voedsel blijft vers in de zak, heeft een knapperige textuur waar katten dol op zijn en heeft volgens de meeste klanten een katachtige smaak.

Het voer bevat 650 calorieën per kopje, aanzienlijk meer dan het gemiddelde kattenvoer. Young Again herinnert klanten eraan dat hun kat slechts ongeveer 1/4 kopje van dit voedsel per dag nodig heeft.

Ingrediënten

Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenmeel, kippenvet, kippenleversmaak, guargom, haringmeel, DL methionine, L lysine, visolie, psylliumschil (bron van oplosbare voedingsvezels), kaliumcitraat, fructooligosacchariden (FOS), biergist, kaliumchloride, calciumcarbonaat, cholinechloride, taurine, kaliumcarbonaat, vitamine E-supplement, L-tryptofaan, L-ascorbyl-2polyfosfaat (bron van gestabiliseerde vitamine C), L-carnitine, watervrij betaïne, magnesiumsulfaat, Zinksulfaat, zout, Yucca Schidigera-extract, rozemarijnextract, vitamine B12-supplement, niacinamide (vitamine B3), kopereiwitaat, biotine (vitamine B7), thiaminemononitraat (vitamine B1), foliumzuur (vitamine B9), vitamine A-acetaat, riboflavine (vitamine B2), calciumpantothenaat (vitamine B5), gedroogd aspergillus oryzaefermentatie-extract, gedehydrateerd pediococcus acidilactici-fermentatieproduct, bètacaroteen, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3-supplement, Gemengde tocoferolen en citroenzuur (conserveermiddelen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 54%

Ruw vet: 26%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 5.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 28.89%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 1.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.51%

Vet: 53.22%

Koolhydraten: 1.26%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenvet, visolie, probiotica

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Guar Gom

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Rijk aan goed verteerbare eiwitten
 • Een goede bron van biologisch beschikbare dierlijke vetzuren
 • Ondersteunt de spijsvertering
 • Vrijwel geen koolhydraten

Tegens

 • Een droogvoer, wat betekent dat het niet hydraterend genoeg is voor katten

Young Again Original 50/22 Kat &kitten Formule

Prijs controleren

Gehydrolyseerd varkensvlees en kippenmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit droge kattenvoer te zijn.

Het originele 50/22-voedsel is nog steeds koolhydraatarm met slechts ongeveer 6% koolhydraten op basis van droge stof, maar het verschilt van het ZERO-recept in de toevoeging van een kleine hoeveelheid aardappelzetmeel in plaats van guargom. Door guargom lager op de ingrediëntenlijst te duwen, maakt Young Again het 50/22-voedsel een betere optie voor diegenen die zich zorgen maken dat hun katten diarree kunnen ontwikkelen als gevolg van te veel oplosbare vezels.

Anders ziet de ingrediëntenlijst van dit voedsel er bijna identiek uit als die van het ZERO-voedsel. Het recept begint met gehydrolyseerd varkensvlees als een goed verteerbare eiwitbron, kippenmeel, kippenvet, kippenleversmaak en haringmeel. Het voedsel bevat DL-methionine, een essentieel aminozuur dat de gezondheid van het hele lichaam handhaaft en helpt de pH van het voedsel naar een natuurlijk prooi-geïnspireerd niveau te brengen. Extra ingrediënten zijn visolie als bron van omega-3-vetzuren, probiotica, prebiotica en spijsverteringsenzymen.

Over het algemeen is dit droge voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Met 647 calorieën per kopje is dit een calorierijk voedsel. Je kat hoeft er niet veel van te eten om alle calorieën binnen te krijgen die ze elke dag nodig heeft.

Ingrediënten

Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenmeel, kippenvet, aardappelzetmeel, kippenleversmaak, haringmeel, DL methionine, L lysine, visolie, psylliumschil (bron van oplosbare voedingsvezels), kaliumcitraat, fructooligosacchariden (FOS), biergist, kaliumchloride, calciumcarbonaat, cholinechloride, taurine, kaliumcarbonaat, vitamine E-supplement, L-tryptofaan, L-ascorbyl-2polyfosfaat (bron van gestabiliseerde vitamine C), L-carnitine, guargom, watervrij betaïne, Magnesiumsulfaat, zinksulfaat, zout, yucca schidigera-extract, rozemarijnextract, vitamine B12-supplement, niacinamide (vitamine B3), biotine (vitamine B7), thiaminemononitraat (vitamine B1), koperproteïnaat, foliumzuur (vitamine B9), vitamine A-acetaat, riboflavine (vitamine B2), calciumpantothenaat (vitamine B5), gedroogd aspergillus oryzaefermentatie-extract, gedehydrateerd pediococcus acidilactici-fermentatieproduct, bètacaroteen, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3-supplement, Gemengde tocoferolen en citroenzuur (conserveermiddelen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 50%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

As: 5.6%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 24.44%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 10.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.32%

Vet: 47.35%

Koolhydraten: 8.33%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenvet, visolie, probiotica

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Guargom

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Uitzonderlijk koolhydraatarm voedsel
 • Rijk aan goed verteerbare eiwitten
 • Bevat dierlijk vet
 • Ondersteunt de spijsvertering

Tegens

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

Young Again Zero Mature Health Formule

Prijs controleren

Kalkoen blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Deze ZERO-variëteit is geformuleerd voor oudere volwassen katten die niet langer hoge niveaus van calcium, fosfor, magnesium en andere voedingsstoffen nodig hebben. Young Again merkt op dat te veel van deze voedingsstoffen gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij oudere katten en mensen met een nierziekte.

Het is 0,50% fosfor, wat ruim binnen het aanbevolen bereik ligt voor katten met een nieraandoening.  Bovendien is het voedsel rijk aan omega-3- en omega-6-vetzuren, die helpen om ontstekingen en ongemak geassocieerd met veroudering te verminderen.

In tegenstelling tot andere ZERO-recepten is het voedsel vrij van haringmeel en vertrouwt het in plaats daarvan op een mix van varkensvlees en kippeneiwit. Het bevat guargom als een brokbindmiddel en bron van oplosbare vezels.

Prebiotica, probiotica en spijsverteringsenzymen ondersteunen een gezonde spijsvertering en algehele conditie.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehaltet met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Dit calorierijke, eiwitrijke voedsel doorbreekt de status quo van senior voedsel met veel voedende vleesingrediënten en vrijwel geen koolhydraatgehalte. Het heeft uitgebalanceerde niveaus van belangrijke mineralen en goed verteerbare eiwitten, beide kenmerken die kunnen helpen om de nierstam te verminderen en senioren te helpen spry te blijven.

Het voedsel bevat 654 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenmeel, kippenvet, kippenleversmaak, guargom, DL-methionine, L-lysine, visolie, psylliumschil (bron van oplosbare voedingsvezels), kaliumcitraat, biergist, fructooligosacchariden (FOS), kaliumchloride, cholinechloride, taurine, kaliumcarbonaat, vitamine E-supplement, L-tryptofaan, L-ascorbyl-2polyfosfaat (bron van gestabiliseerde vitamine C), L-carnitine, betaïne watervrij, magnesiumsulfaat, calciumcarbonaat, zout, biotine (vitamine B7), Zinksulfaat, Yucca Schidigera-extract, rozemarijnextract, vitamine B12-supplement, niacinamide (vitamine B3), thiaminemononitraat (vitamine B1), kopereiwit, foliumzuur (vitamine B9), vitamine A-acetaat, riboflavine (vitamine B2), calciumpantothenaat (vitamine B5), gedroogd aspergillus oryzae-fermentatie-extract, gedehydrateerd pediococcus acidilactici-fermentatieproduct, bètacaroteen, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), vitamine D3-supplement, gemengde tocoferolen en citroenzuur (conserveermiddelen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 54%

Ruw vet: 24%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 10%

As: 4.85%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 26.67%

Vezel: 2.22%

Koolhydraten: 5.72%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.98%

Vet: 49.63%

Koolhydraten: 4.39%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gehydrolyseerd varkensvlees, kippenvet, visolie, probiotica

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Guar Gom

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Gemaakt voor oudere katten, ondersteunt de gezondheid van senioren en nieren
 • Een van de weinige senior kattenvoer dat hoogwaardige eiwitten levert
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Ondersteunt de spijsvertering

Tegens

 • Droogvoer levert niet genoeg vocht voor katten

Wat vinden klanten van Young Again Cat Food?

De grootste aanhang van Young Again? Mensen met diabetische katten. Het lage koolhydraatgehalte en de bevredigende crunch maken het een aantrekkelijk compromis voor de brokverslaafde diabeet.

Hoewel de meesten het erover eens zijn dat een vochtrijk dieet de voorkeur heeft, hebben gebruikers op kattendiabetes-prikborden positieve dingen te zeggen over dit merk. Meer dan een paar mensen schrijven de diabetische remissie van hun katten toe aan Young Again kattenvoer.

Omdat Young Again alleen via hun eigen site verkoopt, is dit de enige plek om formele klantrecensies te krijgen. De klantervaringen die op de site van Young Again worden gepubliceerd, zijn meer getuigenissen dan beoordelingen, dus het volgende is een mix van die recensie-getuigenissen en opmerkingen van kattenforums.

Laten we horen wat deze klanten te zeggen hebben.

Positieve beoordelingen

“Ik geef Young Again Pet Food’s Zero Carb Cat Food een 10 uit 10 als het beste voedsel voor diabetische katten. Sinds we zijn voedsel hebben veranderd van een mainstream kattenvoer naar het koolhydraatvrije voedsel, zijn er verschillende positieve veranderingen geweest. Niet alleen had onze kat geen diabetes meer, hij heeft ook geen piepende hoest meer. Hij is socialer, zijn “let op mij” kitten capriolen zijn terug en hij wil vaak spelen. Anders dan ikzelf en mijn man die de symptomen van kattendiabetes opmerken, geef ik alle eer aan Young Again’s Zero Carb Food voor het genezen van mijn kat. “ – Cathi, blogger bij Scratch and Stitch

“Ik zette onze ex-verwilderde kat Moon op je eten toen hij tot 17 lbs kreeg op een dierenarts voorgeschreven urinedieet voor zijn kristallen en cystitis. Hij blokkeerde op dat moment volledig. Hij is nu tot een respectabele 14 lbs voor zijn grootte. Zijn vriend Rupert, een ex-verwilderde die we een jaar geleden hebben opgenomen, is FIV-positief en had vreselijke tandheelkundige problemen. We hebben dat aangepakt en hij heeft ook 14 lbs gewonnen en onderhouden.

Verwilderde katten hebben de neiging om voedselonzekerheden te hebben, dus ik vind het geweldig dat ik meerdere kommen met voedsel kan laten staan zonder me zorgen te maken dat ze te veel eten. Moon heeft ook voedselgevoeligheden, dus ik ben blij dat je nieuwe volwassen LID-dieet zijn beide problemen helpt. “ – Cheryl G., in een getuigenis op de Young Again Pet Food website

Negatief Beoordelingen

Young Again Zero gebruikt geen zetmeel als bindmiddel, het gebruikt guargom als bindmiddel. Dit is een oplosbare vezel die ook voor mensen wordt verkocht als laxeermiddel of ontlastingsverzachter. Het heeft hetzelfde effect op mijn kat – hij krijgt er projectielkrukken mee, heel los. Als uw kat constipatie heeft, zal YAZ dat probleem zeker oplossen. (Merk op dat terwijl guargom wordt onderzocht op zijn effect op de bloedsuikerspiegel bij mensen – d.w.z. het verlaagt de bloedsuikerspiegel bij mensen en wordt onderzocht als een mogelijke behandeling voor borderline type 2 diabetes bij mensen – er geen bewijs is dat het enig effect heeft op de bloedsuikerspiegel bij katten).” – Badtux, discussie over Young Again kattenvoer op Feline Diabetes Forum

“Ik probeerde mijn kater die struvietkristallen op het koolhydraatvrije droogvoer had.  Hij had een terugval van kristallen/blaasontsteking met dit voedsel. Ik heb van een alternatieve dierenarts geleerd dat droogvoer van welke aard dan ook niet goed is voor een kat die urinekristallen heeft gehad.  Ingeblikt voedsel alleen met extra water erin geroerd is wat het meest heeft geholpen. Ideal is een volledig vlees ingeblikt voedsel zoals Natures Variety Instinct, EVO 95%, Hound en Gatos 98%.” – skimble, het bespreken van Young Again kattenvoer op TheCatSite Forum

Hoeveel kost Young Again Kattenvoer?

Young Again kattenvoer is zeer calorierijk, dus op basis van prijs per ounce ziet het er duurder uit dan de gemiddelde brokjes. Als je het echter bekijkt in termen van kosten per dag, ziet het er niet zo prijzig uit. Als u het voedsel in zakken van 25 pond koopt, kost geen van de beoordeelde recepten u meer dan 0,37 per ounce.

Om een 10-pond kat Young Again kattenvoer te voeren, zou het tussen $ 0,47 en $ 0,57 per dag kosten. Dat is aanzienlijk goedkoper dan een premium merk als Ziwi Peak en vergelijkbaar geprijsd als een hoogwaardig droogvoer zoals Dr. Elsey’s.

Kortom, is Young weer een goede keuze?

Als je een kat met overgewicht, diabetes hebt die op en neer miauwt dat hij zal verhongeren voordat hij in een kom stopt met alles wat niet knispert, kan Young Again een koolhydraatarme manier zijn om de passie van je kat voor brokjes te verwennen.

Het is een van de koolhydraatarme droge voedingsmiddelen die je kunt kopen en concurreert met droogvoer van merken als Ziwi Peak, Wysong Epigen en Dr. Elsey’s.

Dat gezegd hebbende, droog voedsel – zelfs een zorgvuldig geformuleerd koolhydraatarm droogvoer zoals Young Again – heeft een tekort aan een vitale macronutriënt.

Al het droge voedsel heeft een tekort aan water. Watertekorten resulteren in ernstige gezondheidsproblemen, waaronder urinewegontsteking, kristallen, verstopping en andere vormen van katachtige lagere urinewegaandoeningen.

Waar koop je weer jong kattenvoer?

U kunt Young Again kattenvoer alleen kopen via de website van de fabrikant. U kunt een enkele zending bestellen of, als u de producten leuk vindt, kiezen voor het “Bottomless Bag” -programma van Young Again en een terugkerende zending instellen. Verzending is gratis voor alle bestellingen boven $ 30.

Klik hier om young again kattenvoer te kopen.