Onbevooroordeelde Canidae Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Canidae is een onafhankelijk familiebedrijf dat beweert natuurlijk voedsel van hoge kwaliteit voor katten aan te bieden. Maar is Canidae een goede keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Canidae kattenvoer review.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling Canidae op wat belangrijk is

We hebben Canidae geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 6.6/10

We geven Canidae kattenvoer een 40 uit 60 rating of een B-klasse.

Over Canidae

Canidae mede-oprichters John Gordon en Scott Whipple ontmoetten elkaar als tieners. Toen Whipple 19 jaar oud was, nam hij de San Dimas Feed Store over, een onafhankelijke dierenwinkel in San Dimas, Californië. Hij huurde de 16-jarige John Whipple in om in de winkel te werken. De twee werden vrienden en begonnen te praten over wat er moest veranderen in de huisdiervoedingsindustrie.

Na het bekijken van de beschikbare producten en het luisteren naar hun klanten, realiseerden Scott en John zich dat er een kloof was tussen wat de industrie produceerde en wat consumenten wilden. De twee zagen de kansen die liggen in het dichten van die kloof en gingen aan de slag. Met de hulp van dierenvoedingsdeskundigen en dierenartsen ontwikkelden ze hun eerste lijn dierenvoeding en begonnen ze het in 1996 te verkopen.

Na meer dan twee decennia in het bedrijf verkoopt Canidae bijna 100 formuleringen van droogvoer, ingeblikt voedsel en traktaties voor honden en katten.

Inkoop en productie

In 2012 opende Canidae zijn Ethos Pet Nutrition-faciliteit in Brownwood, Texas, waar sommige Canidae nat en droog voedsel worden vervaardigd. De Ethos Pet Nutrition-faciliteit is de kleinste in zijn soort in de Verenigde Staten. De lage productiecapaciteit maakt het “het equivalent van een kleine batch microbrouwerij” volgens Rafi Kalachian, de marketingdirecteur van Canidae.

Hoewel ze hun eigen fabriek hebben, werkt Canidae ook samen met externe fabrikanten. Ze specificeren niet welke van hun recepten worden gemaakt in de eigen faciliteit van het bedrijf en welke elders worden gemaakt, maar we weten wel dat het bedrijf de productie nog steeds uitbesteedde aan Diamond Pet Food nadat de Brownwood-fabriek was geopend.

Via het Canidae Farms Initiative wil het bedrijf zijn betrokkenheid bij het kweken van de ingrediënten die worden gebruikt in Canidae-voedingsmiddelen vergroten. Canidae werkt samen met Amerikaanse boeren om verschillende gewassen te verbouwen, waaronder gele erwten, gierst, peterselie, rozemarijn, salie, courgette, pompoen en tomaten.

Hoewel Canidae zegt dat ze hopen ingrediënten te gebruiken die voornamelijk afkomstig zijn van het Canidae Farms Initiative, is het volume dat wordt geproduceerd op de boerderijen die eigendom zijn van het bedrijf nog steeds een klein percentage van de ingrediëntenvoorraad van Canidae.

Is Canidae kattenvoer teruggeroepen?

Canidae werd in 2012 teruggeroepen vanwege salmonellabesmetting. In die tijd besteedde Canidae de productie uit aan Diamond Pet Foods, een fabrikant die voedsel maakt voor tal van huisdiervoedingsbedrijven. Het is onduidelijk of Canidae na de terugroepactie nog steeds samenwerkt met Diamond.

Wat voor soort kattenvoer biedt Canidae?

Canidae biedt zowel droog als nat kattenvoer in drie lijnen.

 • Canidae Limited Ingredient Dieet PURE omvat recepten die zijn ontworpen voor katten met gevoeligheden. De droge recepten bevatten 7-8 belangrijke ingrediënten, terwijl de natte voedingsmiddelen minder dan 5 belangrijke ingrediënten bevatten. Ze zijn graanvrij en bevatten geen maïs, tarwe of soja.
 • Canidae Alle levensfasen is een lijn van drie graan-inclusieve droge kattenvoeding, die elk is geformuleerd om te voldoen aan de behoeften van katten in elke levensfase, van kittenschap tot de oudere jaren.
 • Canidae onder de zon is de economy-lijn van Canidae, gemaakt met enkele dierlijke eiwitten en een “overvloed aan groenten en fruit”. Het omvat zowel droog als nat voedsel.

Canidae Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kip- en kippenmeel lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Net als andere recepten in de Limited Ingredient PURE-lijn heeft het voedsel een relatief beperkte ingrediëntenlijst met acht belangrijke ingrediënten.

Kip is het eerste ingrediënt op de lijst. Deze vorm van kip is rijk aan vocht en daarom minder eiwitrijk dan gedehydrateerd kippenmeel, wat het tweede ingrediënt is. Omdat het voedsel gehydrateerde en gedehydrateerde kip als de eerste twee ingrediënten bevat, is het veilig om aan te nemen dat kip het grootste deel van het eiwitgehalte van het voedsel vormt.

Naast kip bevat het recept kalkoenmeel als een ander type gevogelte en een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. Na kalkoenmeel bevat het voedsel aardappelen en erwten, beide veel voorkomende ingrediënten in graanvrij voedsel. Deze plantaardige ingrediënten helpen de brokjes om hun vorm en structuur te behouden en tegelijkertijd toe te voegen aan het koolhydraat- en eiwitgehalte.

Kippenvet wordt toegevoegd als bron van vetzuren.

Na plantaardige ingrediënten en kippenvet keert het voedsel terug naar het dierlijke eiwitthema met de opname van lamsmeel en menhadenvismeel. Menhaden vismeel is de laatste van de primaire ingrediënten. Het wordt gevolgd door “natuurlijke smaak”, een additief dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerde dierlijke weefsels.

De volgende op de ingrediëntenlijst is een lange reeks vitamines, mineralen en aminozuren. Naast deze supplementen bevat het voedsel zalmolie als bron van omega-3 vetzuren en probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering.

Over het algemeen heeft het voedsel een matig eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit Canidae droogvoer bevat 482 calorieën in elke kop.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Kalkoenmeel, Aardappelen, Erwten, Kippenvet, Lamsmeel, Menhaden Vismeel, Natuurlijk Aroma, Mineralen (Zinkproteïne, MangaanProteïne, KoperProteïne, Koperproteïne, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Kaliumjodide, Mangaanoxide, Natriumseleniet), Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacine, Thiaminemononitraat, Vitamine A-supplement, Biotine, Calciumpantothenaat, Riboflavine, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Vitamine B12-supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur), Cholinechloride, Dl-Methionine, Taurine, Zalmolie, Gemengde Tocoferolen (Een conserveermiddel), Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Casei FermentatieProduct, Gedroogd Lactobacillus Plantarum Fermentatieproduct, Gedroogd Trichoderma Longibrachiatum Fermentatie-extract. Bevat een bron van levende natuurlijk voorkomende micro-organismen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.46%

Vet: 19.78%

Vezel: 3.3%

Koolhydraten: 38.46%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.78%

Vet: 38.44%

Koolhydraten: 30.78%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelen, Erwten

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Voornamelijk gemaakt met vleesingrediënten
 • Gebruikt genoemd vlees in plaats van dierlijke bijproducten
 • Gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen

Tegens

#2 CANIDAE Life Stages All Life Stages Formule Droog Kattenvoer – Niet meer leverbaar

CANIDAE Levensfasen Alle Levensfasen Formule Droog Kattenvoer

Kippenmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Canidae zegt dat hun All Life Stages-lijn perfect is voor diegenen die niet om de paar jaar op zoek willen gaan naar nieuw levensfase-specifiek voedsel of mensen met meerdere katten van verschillende leeftijden. Dit droge kattenvoer is gemaakt voor katten van alle levensfasen en maten, van kittenschap tot de seniorenjaren.

Het eerste ingrediënt van het voedsel is kippenmeel, een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. Kippenmeel wordt gevolgd door bruine rijst, die voedzamer is dan witte rijst, maar aantoonbaar soortongepast voor katten. Na bruine rijst bevat het voedsel gebarsten geparelde gerst, erwten en gierst. Geen van deze ingrediënten is optimaal voor een vleesetend dier, maar helpt om de brokjes zijn vorm te geven terwijl ze wat voedingsstoffen bijdragen. Ze voegen aanzienlijk toe aan het koolhydraatgehalte van het voedsel.

De primaire vetbron van het voedsel is kippenvet.

Het wordt gevolgd door nog een paar eiwitbronnen. Deze omvatten kalkoenmeel, aardappeleiwit, lamsmeel, eiproduct en een kleine hoeveelheid oceaanvismeel. Het voedsel bevat het additief “natuurlijke smaak” voor een verbeterde smakelijkheid.

Het bevat lijnzaad, vermoedelijk als een bron van vezels en omega-3-vetzuren, hoewel de omega-3’s uit lijnzaad biologisch niet beschikbaar zijn voor carnivoren. Het bevat ook zalmolie, een meer voor de soort geschikte bron van de omega-3-vetzuren DHA en EPA.

Zoals alle Canidae droge voedingsmiddelen, wordt deze brok aangevuld met HealthPLUS Solutions, een mix van probiotica, omega-3 vetzuren en antioxidanten die na het koken worden toegevoegd. Naast de standaardvariëteit van vitamines, mineralen en aminozuren, bevat het voedsel zongezouten alfalfameel, salie-extract, veenbessen, bètacaroteen, zonnebloemolie, prebiotica en probiotica, papaja, ananas en yucca schidigera-extract.

Over het algemeen heeft het voedsel een matig eiwitgehalte, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Canidae All Life Stages droogvoer heeft 521 calorieën in elke kop.

Ingrediënten

Kippenmeel, bruine rijst, gebarsten geparelde gerst, erwten, gierst, kippenvet, kalkoenmeel, aardappeleiwit, lamsmeel, eiproduct, natuurlijke smaak, lijnzaad, oceaanvismeel, kaliumchloride, zalmolie, cholinechloride, dl-methionine, taurine, in de zon onthard alfalfameel, inuline (van cichoreiwortel), lecithine, salie-extract, veenbessen, bètacaroteen, rozemarijnextract, zonnebloemolie, Yucca Schidigera-extract, gedroogd Enterococcus Faecium fermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Casei Fermentatie Product, Gedroogde Lactobacillus Plantarum Fermentatie Product, Gedroogd Trichoderma Longibrachiatum Fermentatie Extract, Mineralen (Zink Proteinate, Mangaan Proteinate, Koper Proteinate, ZinkSulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, KaliumJodide, Manganous Oxide, Sodium Seleniet), Vitaminen (Vitamine E Supplement, Niacine, Thiamine Mononitraat, Vitamine A Supplement, Biotine, Calcium Pantothenate, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur), Gemengde Tocoferolen (Een conserveermiddel), Papaya, Ananas. Bevat een bron van natuurlijk voorkomende micro-organismen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.16%

Vet: 21.98%

Vezel: 2.75%

Koolhydraten: 40.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.33%

Vet: 41.49%

Koolhydraten: 31.18%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenvet, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Bruine rijst, gebarsten geparelde gerst, erwten, gierst, aardappeleiwit, zongekookt alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren, Vis

Pros

 • Gebruikt vlees met naam in plaats van vaag geëtiketteerde bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

Zicht op Chewy

Zalm en witvis lijken de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Zoals alle natte voedingsmiddelen in de beperkte ingrediëntenlijn van Canidae, heeft dit recept vijf of minder primaire ingrediënten. Dit recept benadrukt “zalm en witvis” in de titel, die ons iets vertelt over de inhoud van het voedsel. FDA-voorschriften dicteren hoe kattenvoer wordt genoemd. De “met” -regel zegt bijvoorbeeld dat elk ingrediënt of een groep ingrediënten 25% of meer van het voedsel op basis van droge stof moet uitmaken. We weten dat zalm en witvis minstens 25% van het voedsel op basis van droge stof vertegenwoordigen, maar welke andere ingrediënten gaan er in de hapjes? Laten we de ingrediëntenlijst eens nader bekijken.

Het eerste ingrediënt in dit op vis gebaseerde voedsel is zalm en witvis, een geslacht van demersale oceaanvissen. Het is niet duidelijk welke soort wordt gebruikt en of het in het wild gevangen of op de boerderij gekweekt is. Het voedsel bevat zowel visbouillon als groentebouillon ingedikt met erwtenmeel. Gedroogd eiproduct wordt toegevoegd als een secundaire bron van eiwitten.

Het voedsel bevat “natuurlijke smaak” voor verhoogde smakelijkheid. Dit additief wordt meestal gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel.

Het is verdikt met agar-agar, dat wordt beschouwd als een van de veiligste verdikkingsmiddelen op de markt.

Over het algemeen is dit natte kattenvoer rijk aan eiwitten met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 71 calorieën in elk blikje of ongeveer 24 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Visbouillon, Zalm, Tonijn, Witvis, Zweeret aardappelen, wortelen, erwten, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, tricalciumfosfaat, aardappelzetmeel, guargom, natriumzuurpyrofosfaat, mineralen (zinkoxide, gereduceerd ijzer, natriumseleniet, mangaansulfaat, koper aminozuurcomplex, kaliumjodide), kaliumchloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, thiaminemononitraat, vitamine A-supplement, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, Biotine Supplement, Foliumzuur, Menadione Natrium Bisulfiet Complex), Cholinechloride, Taurine, Magnesiumsulfaat, Beta-Caroteen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 1.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 83%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 64.71%

Vet: 8.82%

Vezel: 5.88%

Koolhydraten: 20.59%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 60.63%

Vet: 20.08%

Koolhydraten: 19.29%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwtenmeel

Veel voorkomende allergenen: Vis, Eieren

Pros

 • Gemaakt met genoemd vlees in plaats van vage bijproducten
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen
 • Vrij van carrageen

Tegens

 • Vis is geen ideale eiwitbron voor katten
 • Hoog koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van Canidae Cat Food?

Canidae is goed ontvangen sinds de oprichting. De meeste klanten lijken dol te zijn op Canidae kattenvoer. Het merk krijgt positieve recensies over consumentenzaken, waar het een algemene tevredenheidsscore van meer dan 4 van de 5 sterren heeft. Merk op dat het een door ConsumerAffairs geaccrediteerd merk is.

Volgens de productvermeldingen van het merk online, lijkt de Limited Ingredient PURE-lijn het populairst te zijn en vier- tot vijfsterrenrecensies te ontvangen. Daarentegen krijgt de Under the Sun-lijn minder beoordelingen en zijn ze gemiddeld niet gloeiend.

Dit is wat vier klanten te zeggen hebben over Canidae:

Positieve beoordelingen

“Een van onze katten werd onlangs gediagnosticeerd met IBD en we hadden niet het budget om zowel zijn ingeblikt voedsel als zijn droogvoer over te schakelen naar voorgeschreven voedsel, dus besloten we om dit droogvoer als een begin te proberen. We waren bang dat hij hier geen grote fan van zou zijn, omdat hij gewend is aan een goedkoop groot merk, maar hij houdt ervan! Het lijkt gemakkelijk op de buik en hij heeft geen IBD-fakkels gehad sinds hij is overgestapt, dus we houden vast aan dit merk. We koesteren ook, dus we hebben veel katten allemaal op dit voedsel en het is een hit bij iedereen. De ingrediënten zijn van kwaliteit, de prijs is uitstekend in vergelijking met vergelijkbare voedingsmiddelen en het is gemaakt in de VS. Geweldig rondom!” – Kate, reviewing CANIDAE Grain-Free PURE Elements with Chicken Limited Ingredient Dry Cat Food

“Mijn katten volgen een nieuw eiwitdieet met beperkte ingrediënten (ingeblikt en droog) en het kan moeilijk zijn om ingeblikt voedsel te vinden dat ze leuk vinden, omdat ze kieskeurig zijn over texturen. Ze houden van dit canidae-eten. We gaan de forelformule proberen!” – Jessi, reviewing CANIDAE Grain-Free PURE Limited Ingredient Diet Morsels met kabeljauw ingeblikt kattenvoer

Negatieve beoordelingen

“Ik hoopte echt dat mijn katten dit leuk hadden gevonden, omdat er geweldige ingrediënten in zitten (hoewel eiwitten een beetje laag zijn en koolhydraten een beetje hoog). Maar ik heb een test gedaan met 6 verschillende droge kattenvoer. Dit en Evolve Classic zijn de twee droge voedingsmiddelen die ze volledig negeerden. Zelfs toen ik al het andere droge voedsel verwijderde, gaven ze er de voorkeur aan om te verhongeren in plaats van het te eten! Ik raad dit voedsel wel aan, als je katten het lekker vinden, daarom geef ik het 3 sterren.” – Teri, reviewing CANIDAE Grain-Free PURE Elements with Chicken Limited Ingredient Dry Cat Food

“Ik heb 3 katten. Ze zitten al zo’n 2 jaar op de Canidae. Er is iets veranderd in de formule. Ik opende de zak en zette er een schaaltje van buiten. Ze zouden er niets mee te maken hebben. Na 5 dagen ging ik naar de plaatselijke dierenwinkel en kocht een klein zakje Blue Buffalo en ze aten het op een goede manier. Ik heb de Canidae weggegooid en zal een andere kant op gaan. Zodra ik erachter kom met welk eten ze goed zijn, zal ik het autoschip weer opstarten.” – jamycakes, reviewing CANIDAE Life Stages All Life Stages Formula Dry Cat Food

Hoeveel kost Canidae Kattenvoer?

Het meeste Kattenvoer van Canidae bevindt zich aan de onderkant van het premium prijsspectrum. Hun voedsel is niet zo goedkoop als dat van merken als Friskies, 9Lives en Fancy Feast, maar ze zijn aanzienlijk betaalbaarder dan die van top biologische, natuurlijke en ultra-premium merken.

Volgens de voedingsrichtlijnen van het bedrijf voor een kat van 10 pond kost ingeblikt voedsel van de Under the Sun-lijn bijvoorbeeld ongeveer $2.52 per dag. Als u echter kiest voor de PURE-ingeblikte lijn, zullen uw dagelijkse voerkosten oplopen tot meer dan $5.50 per dag.

Canidae All Life Stages droogvoer kost ongeveer $0.30 per dag en hun PURE droogvoer zal dichter bij $0.37 per dag, waardoor het aanzienlijk goedkoper is dan de meeste voedingsmiddelen met vergelijkbare ingrediëntenlijsten.

Kortom, is Canidae een goede keuze?

Canidae kattenvoer is geen geweldige of slechte keuze. Hun voedsel is iets bovengemiddeld.

Aan de positieve kant zijn ze vrij van kunstmatige ingrediënten en additieven die katten kunnen schaden en vermijden ze vaag genoemde bijproducten. Maar hun hoge koolhydraatgehalte en de opname van ogenschijnlijk laagwaardige ingrediënten brengt Canidae een tandje lager. Als u op zoek bent naar geweldig nieuw kattenvoer, is Canidae het overwegen waard, maar het is geen merk dat zich bijzonder onderscheidt van de rest.

Waar wordt Canidae Kattenvoer verkocht?

Canidae wordt verkocht in winkels in de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf heeft ook distributeurs in Australië en Nieuw-Zeeland, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Je kunt het online kopen via Amazon, Petco, Chewy, PetFlow en andere online winkels waar kattenvoer wordt verkocht.

Klik hier om te winkelen voor Canidae kattenvoer op Chewy.