Neem je huisdier mee naar je werkweek: wanneer en wat is het (update 2023)

Je huisdier meenemen naar het werk is een recente trend. Er staat nu echter een hele week in het teken van het brengen van uw huisdier naar het werk, die plaatsvindt op 19-23 juni in 2023 en 17-21 juni in 2024. Natuurlijk vieren niet alle bedrijven deze week, dus je zult moeten rondvragen om te zien of je huisdier je toestaat om je kat een dag of wat mee te nemen.

De allereerste dag van de week (maandag) is ook, specifiek, breng je kat naar je werkdag. Zorg ervoor dat je je foto’s ook op sociale media deelt!

3 Gezichtsverdeler voor katten

Praktijken om in gedachten te houden

Natuurlijk is het niet altijd een wandeling om je huisdier mee te nemen naar het werk. Er zijn verschillende praktijken die u in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat het proces goed werkt voor u, uw kat en uw collega’s.

Ten eerste moet u altijd toestemming krijgen. Alleen omdat het uw huisdier naar het werk brengt, wil nog niet zeggen dat uw management u toestaat uw huisdier mee te nemen. Zorg ervoor dat u vermeldt dat u ook een kat meeneemt, aangezien de voorschriften anders kunnen zijn dan die voor honden. U moet ook contact opnemen met uw collega’s om er zeker van te zijn dat niemand allergisch is of er bezwaar tegen heeft dat u uw kat tijdens deze week naar het werk brengt. Wees altijd respectvol voor degenen met wie je werkt.

Ten tweede, praat ook met je collega’s. U moet bijhouden wie welk huisdier op welke dagen meeneemt. Misschien wilt u coördineren zodat de katten en honden niet allemaal op dezelfde dag zijn, vooral als uw kat bang is voor honden. Natuurlijk kent u uw huisdier het beste. Sommigen zullen het gewoon niet leuk vinden om naar kantoor te gaan, wat je ook doet. In dit geval moet u ze thuis laten. Dwing uw huisdier niet om te gaan vieren als daar geen reden voor is.

Vrouw met kat die computer met behulp van
Afbeelding tegoed: ORION PRODUCTIE, Shutterstock

Als u deelneemt, zorg er dan voor dat u uw huisdier helpt comfortabel te blijven. Vergeet niet om uw kat de benodigdheden mee te nemen die hij nodig heeft om zich op zijn gemak te voelen, inclusief eten, speelgoed en een kattenbak.

Forceer mensen niet om met uw huisdier om te gaan. Hoewel je van katten houdt, betekent dat niet dat iedereen dat doet. Zorg er bij het delen van werkruimten voor dat u uw collega voldoende ruimte geeft. Het kan ook zijn dat u uw huisdier op een soort reismand of harnas moet hebben om te voorkomen dat ze anderen storen die aan het werk zijn.

Zoals altijd, heb een plan om te vertrekken of voor iemand om uw huisdier op te halen voor het geval het niet lukt. Soms denken we dat onze huisdieren het prima vinden om op kantoor te zijn, maar zo werkt het helemaal niet. Als uw huisdier tekenen van stress begint te vertonen, wilt u misschien het kantoor eerder verlaten als dat beschikbaar is.

Jonge vrouw met kat die aan computer bij lijst werkt
Afbeelding tegoed: Nieuw Afrika, Shutterstock

Kat gezichtsverdeler 2

Waarom is deze week belangrijk?

Huisdieren kunnen een geweldige aanvulling zijn op de werkplek. Ze worden vaak gezien als een manier om stress kwijt te raken, wat heel gebruikelijk is in de werkende wereld. Het toestaan van huisdieren op kantoor kan helpen om een deel van deze stress weg te nemen, wat in veel gevallen nuttig kan zijn.

Deze week helpt ook om het bewustzijn over huisdieren te vergroten. Veel mensen hebben huisdieren, maar het is misschien niet zo duidelijk als je naar ze kijkt. Wanneer iedereen echter zijn hond meeneemt naar het werk, wordt het veel duidelijker wie de eigenaar is van welk huisdier. Het helpt ook om huisdieren kennis te laten maken met degenen die misschien niet eerder veel interacties met hen hebben gehad, en het kan helpen de socialisatie van uw kat te verbeteren.

Kattenpoot verdeler

Conclusie

Hoewel huisdiervriendelijke werkplekken steeds gebruikelijker worden, staan de meeste kantoren werknemers nog steeds niet toe om hun huisdieren mee te nemen. Daarom is het buitengewoon belangrijk dat je toestemming vraagt voordat je deze week viert. Sommige werkplekken zullen het toestaan, maar andere niet.

Thematische pauze

Uitgelichte afbeelding tegoed: Александар-Цветановић, Pexels