Moet ik mijn Ragdoll kat ontklauwen?

Het antwoord hier is absoluut nee!  Declameren is een pijnlijke en onmenselijke procedure die nooit in overweging mag worden genomen voor uw Ragdoll Cat.

ragdoll ontklauwen

Wat houdt declameren in?

Declawing is een amputatieprocedure die de klauwen van de voeten van een kat verwijdert. De klauwen zijn eigenlijk bevestigd aan het bot in de voet, dus wanneer het declameren is gedaan, moet het bot ook worden verwijderd. Het is vergelijkbaar met het afsnijden van iemands vinger bij de laatste knokkel – het dichtst bij de vingertop. Declawing kan erg moeilijk zijn voor een kat en kan hem veel pijn en lijden veroorzaken.

Gedurende de week of langer waarin uw kat herstelt van de operatie, zal hij nog steeds zijn voeten moeten gebruiken om te lopen, springen en krabben in zijn kattenbak, ondanks eventuele pijn die hij kan ervaren.

Veel dierenartsen beschouwen de procedure nu als onethisch omdat het een onnodige procedure is.

Moet ik mijn ragdoll kat declameren?

Declawing zal het gedrag van uw kat veranderen

Veel mensen in de reddingsgemeenschap geloven dat katten vaak hun persoonlijkheid verliezen en agressief worden nadat de operatie is uitgevoerd. Er zijn twee belangrijke redenen waarom katten worden opgenomen door reddingen: 1) wanneer ze de kattenbak onjuist gebruiken of 2) wanneer ze mensen of andere dieren beginnen te bijten. Veel katten beginnen met een van deze gedragingen na een declaw.

De kat is een schoon dier en houdt ervan om te graven en te bedekken na het gebruik van de kattenbak. Deze actie zal een gedeclameerde kat wat pijn bezorgen, waardoor de kat op zoek gaat naar andere plaatsen om zichzelf te ontlasten.

Gedeclameerde katten kunnen overweldigd raken wanneer de speeltijd escaleert en hun toevlucht nemen tot bijten om hun ongemak te communiceren, omdat ze hun klauwen niet kunnen gebruiken.

Waarom doen mensen katten?

Er zijn veel redenen waarom mensen hun katten declameren, maar de meest voorkomende reden is om te voorkomen dat hun kat aan hun meubels krabt, maar er zijn tal van andere manieren om te voorkomen dat uw kat meubels klautert zonder zijn toevlucht te nemen tot een operatie.

De noodzaak voor een kat om te krabben is gedrag is geworteld in hun natuurlijke instincten en kan niet worden gestopt. Er zijn veel verschillende soorten krabpalen en condos beschikbaar om katten te helpen hun krabdrang te bevredigen.

Als alternatief kunt u uw kat voorzien van nagelkappen. Kattennageldoppen bestaan al sinds 1990 en zijn uitgevonden door een dierenarts als een humaan alternatief voor declawing.   Kattennageldoppen zijn kleine stukjes zacht rubber die over de uiteinden van de nagels van uw katten passen om ze getrimd en bedekt te houden. Deze doppen dienen als een barrière om te voorkomen dat uw kat meubels en andere dingen in huis klautert. Nagelkapjes zijn veilig, pijnloos en niet giftig. De nagels groeien op natuurlijke wijze en katten kunnen hun klauwen nog steeds uitschuiven en intrekken zoals normaal.

Moet ik mijn ragdoll kat declameren?

Is Declawing nog steeds legaal?

Ten minste 42 landen hebben declawing illegaal gemaakt, waaronder Engeland, Frankrijk, Wales, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Zwitserland, Israël en 8 provincies in Canada.

In de Verenigde Staten is declawing verboden in Austin, Denver, de stad St. Louis en St. Louis County, Pittsburgh en Madison, evenals acht steden in Californië: West Hollywood, Los Angeles, San Francisco Bay Area (inclusief Berkeley en Beverly Hills), Culver City Santa Monica, Burbank. In 2019 werd New York de eerste staat die declawing verbood, terwijl Maryland de tweede staat werd die dit in 2022 deed.

Als u overweegt om uw Ragdoll Cat te declameren, heroverweeg dan alstublieft. Declameren is geen humane optie en veroorzaakt vaak ernstige pijn en kan zelfs levensbedreigend zijn.

Als u wilt helpen om in meer staten verboden te worden, kunt u hier de petitie van de American Veterinary Medical Association ondertekenen

Moet ik mijn ragdoll kat declameren?

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt

Lees meer over gezondheidsproblemen in Ragdoll Cats