Lovebug Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Lovebug is een op insecten gebaseerd kattenvoer. Het werd in het voorjaar van 2021 in het VK gelanceerd als het eerste op insecten gebaseerde kattenvoer in Groot-Brittannië. Het bedrijf is eigendom van Mars Petcare. Lees meer over dit op insecten gebaseerde voedsel voor katten in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Lovebug Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben Lovebug kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij We’re All About Cats. Onze kwaliteiten zijn gebaseerd op de soort-geschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Lovebug op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

Algemene score: 6.67/10

We geven Lovebug kattenvoer een 40 uit 60 beoordeling (66,67) of een C-cijfer.

Over Lovebug

Lovebug is eigendom van Mars Petcare. Mars is een van de grootste fabrikanten van dierenvoeding ter wereld. Ten tijde van de lancering van Lovebug werd het exclusief verkocht in het Verenigd Koninkrijk.

Lovebug is een droog brok kattenvoer. Het merk biedt momenteel één formule aan. Mars werkte samen met Futerra, een duurzaamheidsadviesbureau, en het Waltham Petcare Science Institute van Mars Petcare om het voedsel te ontwikkelen. Samen met het gebruik van insecten voor eiwitten, zijn de brokstukken bedekt met een veganistische coating om het voedsel smakelijker te maken.

De verpakking is ook gemaakt van een volledig recyclebaar plastic. (Andere sites zeggen dat de verpakking ‘plasticvrij’ is. We hebben de Lovebug-startpagina geciteerd.)

Inkoop en productie

Lovebug bevat geen traditionele eiwitbronnen. Het is gemaakt van 100 procent insecteneiwit. Insecten als voedselbron zijn een recente trend geworden voor sommige hondenvoer, traktaties en veevoer. Volgens sommige bronnen zijn ze duurzamer dan traditionele eiwitbronnen zoals rundvlees of kip.

Lovebug is een van de vroegste op insecten gebaseerde voedingsmiddelen voor katten, na het op insecten gebaseerde voedsel van Catit.

Volgens Mars Petcare nemen de insecten die in hun formules worden gebruikt 80 procent minder land per kilo eiwit in beslag dan rundvleeseiwitten. De insecten krijgen volledig overtollige groenten en plantaardig voedsel uit voedselafvalstromen.

Het bedrijf haalt het eiwit van een insectenkwekerij die wordt aangedreven door 100 procent hernieuwbare elektriciteit.

Volgens informatie die we online hebben gevonden, zijn de gebruikte insecten zwarte soldatenvlieglarvenmeel, een veel voorkomend insect in huisdiervoeding die insecten gebruiken voor eiwitten. Meer informatie over Lovebug ingrediënten vind je hier.

De larven van de zwarte soldatenvlieg zijn afkomstig van Protix in Nederland.

Volgens Mars en Lovebug zijn de processen voor het kweken van de insecten, het maken van het kattenvoer en hun verpakking duurzaam bij elke stap in het proces.

Als je nieuwsgierig bent naar waarom Lovebug denkt dat je je kattenbeestjes moet voeren, zeggen ze dat ze “lekker en voedzaam” zijn voor je kat en beter voor de planeet. Ze wijzen er ook op dat insecten hypoallergeen zijn, dus ze kunnen een goede keuze zijn voor sommige katten met allergieën.

U kunt meer informatie vinden over de insecten, waarom ze worden gebruikt en hoe ze worden behandeld, op deze pagina.

Is Lovebug Kattenvoer teruggeroepen?

We hebben geen terugroepacties gevonden voor Lovebug kattenvoer. U moet zich er echter van bewust zijn dat het voedsel op het moment van schrijven slechts ongeveer een jaar op de markt is in het VK.

Welke soorten kattenvoer biedt Lovebug aan?

Lovebug biedt momenteel één soort voedsel. Het komt niet in verschillende smaken of formules, althans op dit moment. Het eten is een droge brok. Het is qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd, geschikt voor volwassen katten (beschreven als leeftijd van twee jaar en ouder).

Volgens Lovebug is het voer licht verteerbaar voor katten met een gevoelige maag. Het helpt tanden en tandvlees gezond te houden. En het is ontwikkeld met voedingsdeskundigen voor huisdieren.

Lovebug Kattenvoer Review

#1 Lovebug Insect-Based Droog Kattenvoer

Klik hier om 5% korting te krijgen

Kattenvoer op basis van insecten is niet ieders kopje thee. Dat gezegd hebbende, er zijn mensen die daad bij heldere hemel zijngericht op het beschermen van de planeet en het beperken van hun koolstofvoetafdruk. Ze houden niet van het idee om hun katten traditionele vleeseiwitten te geven om allerlei redenen. Ze zijn misschien veganist of ze denken bijvoorbeeld dat traditionele landbouw te veel land gebruikt.

Als u geïnteresseerd bent in kattenvoer op basis van insecten, is Lovebug relatief nieuw in de schappen. In alle opzichten is het goed geformuleerd door dierenvoedingsdeskundigen van het Waltham Centre, Mars Petcare en Futerra, een adviesbureau voor duurzaamheid. Lovebug biedt complete en uitgebalanceerde voeding voor volwassen katten.

Toegegeven, er is een bepaalde “ick” -factor over het voeden van je katteninsecten als eiwit (zwarte soldatenvlieglarvenmeel, om precies te zijn). Eerlijk gezegd hebben de meesten van ons waarschijnlijk gezien dat onze katten soms een paar insecten aten. Aan de andere kant is het meestal leuker om te denken dat Fluffy een lekkere stoofpot eet, zoals wij zouden eten.

Maar feitelijk levert Lovebug wel de eiwitten en andere voedingsstoffen die uw kat nodig heeft. Als je een voedsel wilt voeren dat beter is voor de planeet, dan kan een op insecten gebaseerd voedsel een richting zijn om te kiezen.

Het voedsel bevat wel behoorlijk wat koolhydraten in de vorm van maïs en tarwe. Lovebug bevat geen toegevoegde kunstmatige kleuren, zuivel of palmolie. Het bevat ook soja-eiwit, voor het geval soja een probleem is voor uw kat.

Voor mensen die prioriteit geven aan het milieu, lijkt op Lovebug insect gebaseerd droog kattenvoer een goede keuze.

Berekend caloriegehalte: Kcal 365 Kcal/100g (geschat); 104 calorieën per ons

Ingrediënten

Compositie: Gedroogd insectenmeel (30%), maïs, tarwe, gedroogd graaneiwit, plantaardige olie, mineralen, soja-eiwit, smaak uit plantaardige bronnen, cellulose, rijst, gedroogde bietenpulp, gist.

Analytische bestanddelen: Eiwit: 28.9%, Vetgehalte: 12.1%, Anorganische stof: 8.23%, Ruwe celstof: 5.6%

Additieven (per kg): Antioxidanten / Nutritionele additieven: Vitamine A 11453 IE, Vitamine D3 1263,1 IE, Koper (Koper(II) Sulfaat Pentahydraat) 4,3 mg, Jodium (Kaliumjodide) 1,1 mg, IJzer (IJzer(II) Sulfaat, Monohydraat) 28,9 mg, Mangaan (Mangaansulfaat, Monohydraat) 30,3 mg, Taurine 18,2 mg, Selenium (Natriumseleniet) 0,2 mg, Zink (Zinksulfaat, Monohydraat) 36,8 mg.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 28.9%

Ruw vet: 12.1%

Ruwe celstof: 5.6%

Vocht: 10%

As: 8.23%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 32.11%

Vet: 13.44%

Vezel: 6.22%

Koolhydraten: 39.08%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.92%

Vet: 31.44%

Koolhydraten: 37.63%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gedroogde bietenpulp

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Soja-eiwit

Veel voorkomende allergenen: Maïs, tarwe en soja-eiwit kunnen allergenen zijn voor sommige katten

Pros

 • Insectenmeel is rijk aan eiwitten
 • Bevat geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, zuivel of palmolie
 • Geformuleerd door dierenvoedingsdeskundigen

Tegens

 • Maïs, tarwe en soja-eiwit kunnen allergenen zijn voor sommige katten
 • Relatief veel koolhydraten
 • Komt op dit moment maar in één formule voor

Wat vinden klanten van Lovebug Kattenvoer?

Lovebug heeft momenteel een algemene 4-sterrenbeoordeling op Trustpilot. Zo’n 59 procent van de klanten gaf het eten een 5-sterrenbeoordeling. Negen procent van de klanten gaf het eten een 1-sterrenbeoordeling.

Positieve beoordelingen

Het eten ruikt eigenlijk best lekker

Het eten ruikt eigenlijk best lekker. De katten zijn er dol op en dat is het belangrijkste en hun nestjes zijn niet zo stinkend! Ik ben eigenlijk echt geschrokken! Ik dacht dat mijn katten dit voedsel zouden haten. Ik kocht het alleen omdat een van mijn katten die erg oud is een pluimvee-allergie heeft ontwikkeld en alle winkel gekochte koekjes in het VK zeggen “vlees en dierlijke derivaten” en om de een of andere reden is het op vis gebaseerde voedsel hetzelfde en had ook “kalkoenjus” die ook ongeschikt voor haar is.

Ik had een vreselijke tijd de afgelopen 4/5 maanden proberen om haar allergie op te lossen en kwam nergens totdat ik eindelijk genoeg had om naar winkels te gaan en online te gaan en liefde te vinden voor groot dierenvoedsel! Alle 4 mijn katten zijn er dol op! De koekjes zijn ook klein, wat geweldig is! Ik zal zeker weer kopen.- door Melissa Williams die Lovebug Pet Food beoordeelt op Feb 28, 2022

Mijn kat vindt dit geweldig

Mijn kat vindt dit geweldig. Als een vegetararian, ik ben echt blij dat ik kan stoppen met het geven van mijn geld aan de vleesindustrie.- door Rachel Frogs die Lovebug Pet Food beoordeelt op Jan 17, 2022

Negatieve beoordelingen

Het bedrijfsethos is bewonderenswaardig.

Het bedrijfsethos is bewonderenswaardig. Snelle levering ook. Ik kocht echter drie zakken van de kattenkoekjes en hoe ik het ook probeerde, het gemengd in gewone koekjes, in de loop van een week, het vermommen tussen ander voedsel enz., Mijn beide katten waren slim genoeg om de gebruikelijke koekjes uit de mix te halen, ik probeerde ze een tijdje honger te laten lijden en ze zouden dit nog steeds niet eten.

Ik ben erg teleurgesteld in zowel mijn twee katten als het kattenvoer. Moet echter zeggen dat de eksters ervan smullen. Zo zonde.- door Leah reviewing Lovebug Pet Food op Jan 3, 2022

Helaas heb ik 2 zakken van deze …

Helaas heb ik hier 2 zakken van meegenomen , ik heb 8 katten die het niet zouden aanraken – liever balk.-door Gemma Fabish die Lovebug Pet Food beoordeelt op Jan 3, 2022

Hoeveel kost Lovebug Kattenvoer?

Lovebug verkoopt voor ongeveer £ 12,99 voor een zak van 1 kg en £ 25,98 voor 2 kg.

Kortom, is Lovebug Kattenvoer een goede keuze?

Als u zich zorgen maakt over zaken als duurzaamheid en het milieu, wordt kattenvoer op basis van insecten populair. Er worden tegenwoordig meer van deze voedingsmiddelen geproduceerd, met meer op komst.

Lovebug lijkt een goed voedsel te zijn, geformuleerd door voedingsdeskundigen voor huisdieren. Het bevat wel veel koolhydraten maar dat is waarschijnlijk niet verwonderlijk voor een droge brok.

Het voedsel komt op dit moment slechts in één formule. Uw kat kan het wel of niet leuk vinden, dus we raden u aan om in het begin alleen een klein zakje te kopen om ervoor te zorgen dat uw kat (en) het zullen eten.

We zouden Lovebug vergelijken met enkele andere op insecten gebaseerde kattenvoermerken zoals Yora for Cats en Catit Nuna.

Hoe bestel je Lovebug Kattenvoer?

U kunt Lovebug rechtstreeks van de Lovebug-website kopen. U kunt het eten kopen door een enkele bestelling of 5 procent besparen en u aanmelden voor een abonnementsservice. Het bedrijf biedt gratis verzending voor bestellingen van meer dan £ 30.

Lovebug is ook verkrijgbaar bij sommige dierenvoedingswinkels en via sommige online retailers in het VK.