Komt mijn kat terug als ik hem buiten laat? Hebben ze training nodig? – Het interessante antwoord!

Eigenaar zijn van een huisdier brengt veel moeilijke beslissingen met zich mee. Je moet onder andere het juiste voedsel, speelgoed en dierenartsen kiezen. U bent ook degene die verantwoordelijk is voor de veiligheid van uw huisdier. Als het gaat om katten die in de verleiding komen om naar buiten te gaan in de grote wereld om hen heen, hebben huisdierouders nog meer om zich zorgen over te maken. De buitenwereld is een gevaarlijke plek voor een kat of welk huisdier dan ook. Toch hebben sommige katten gewoon hun vrijheid nodig.

Dit laat je over om de vraag te beantwoorden, komt mijn kat terug als ik ze buiten laat? Hebben ze training nodig? Helaas is het antwoord op de eerste vraag niet geknipt en droog. De meeste katten zullen terugkomen, maar niet elke kat is hetzelfde. De tweede vraag is echter wat inclusiever. Ja, je kat heeft een beetje training nodig voordat hij de gevaren van de buitenwereld in gaat. Training kan de sleutel zijn om uw kat elke dag bij u terug te laten keren.

Laten we eens kijken wanneer een kat klaar is om mogelijk de wereld te verkennen en het type training dat u moet geven. Dit zal helpen om uw kat veiliger te houden elke keer dat hij de deur uitloopt voor een excursie. Klik eerst op de titel die u wilt bekijken met betrekking tot dit onderwerp:

3 katten gezichtsverdeler

Bepalen of uw kat klaar is om naar buiten te gaan

Katten zijn nieuwsgierige wezens. Ongeacht hun leeftijd, ze hebben waarschijnlijk uit het raam gezeten en gekeken om je te laten zien dat ze geïnteresseerd zijn in wat er gebeurt in de grote wereld buiten hun huis. Hoewel dit normaal is, kun je je kat niet zomaar de deur uit laten rennen wanneer je maar wilt. Ze moeten er klaar voor zijn. De vraag is, hoe neem je als huisdiereigenaar deze beslissing? Laten we eens kijken naar een paar dingen die u moet overwegen voordat u uw kat buiten laat.

1. De leeftijd van uw kat

Leeftijd is een belangrijke doorslaggevende factor als het gaat om het naar buiten gaan van je kat. Je zou een kitten niet zomaar vanzelf laten opstijgen. Nee. In feite moet u wachten tot uw kitten minstens 4 maanden oud is voordat u hem de wereld buiten laat verkennen. Als u 4 maanden oud bent, moet uw kitten volledig zijn gevaccineerd en gesteriliseerd of gecastreerd. Ze zijn ook gewend aan uw huis. Dit helpt hen te begrijpen waar ze moeten terugkeren.

Als je een volwassen kat mee naar huis neemt, zijn de dingen iets anders. Hoewel het adopteren van volwassen katten een geweldig ding is om te doen, is het een goed begin om ze minstens 4 tot 6 weken de tijd te geven om kennis te maken met hun omgeving. Dan, en alleen dan, als je voelt dat ze er klaar voor zijn, kun je ze laten beginnen met verkennen. Zorg er wel voor dat volwassen katten ook hun vaccinaties en altering hebben gekregen. Hierdoor hebben ze minder kans om te zwerven.

thematische pauze

2. Overweeg het ras

Een ander ding om te overwegen voordat je je kat naar buiten laat, is het ras. Bepaalde rassen mogen gewoon niet buiten zijn. Onder die rassen zijn haarloze katten of katten met extreem korte vachten. Het gebrek aan haar bij deze kattenrassen maakt het moeilijk voor hen om hun lichaamstemperatuur te reguleren. Dit kan het naar buiten gaan gevaarlijk voor hen maken, dus ze moeten binnen blijven.

Je zult ook merken dat sommige van je meer volgzame kattenrassen niet goed zijn uitgerust voor het leven als buitenverkenner. Ragdolls en Perzen staan bovenaan deze lijst. Ongeacht het ras van uw kat, als ze de neiging hebben om aan uw schoot te blijven hangen, angst voor het buitenleven vertonen of ziekten of handicaps hebben, is het misschien het beste om ze binnen te houden.

jonge vrouw met ragdoll kat op bank
Image Credit: rock-the-stock, Shutterstock
thematische pauze

3. Zorg ervoor dat uw kat kan worden geïdentificeerd

Je doel met het toelaten van je kat naar buiten kan zijn om hem je achtertuin te laten verkennen, maar je kunt niet garanderen dat je kat blijft waar je hem wilt hebben. Om deze reden is het het beste om voorbereid te zijn in het geval dat uw kat verder gaat dan de schilderachtigheid van uw achtertuin. Voordat uw kat ooit een voet naar buiten stapt, moet u ervoor zorgen dat deze goed kan worden geïdentificeerd. Misschien is de beste manier om dit te doen chippen. Als uw kat is gechipt, kunnen dierenpolitie of dierenartsen toegang krijgen tot de informatie op de chip en uw kat bij u thuisbrengen.

Het gebruik van een halsband voor huisdieren is een ander geweldig idee. U kunt de tags van uw kat op de halsband plaatsen, zodat mensen in de buurt uw kat en zijn eigenaar gemakkelijk kunnen identificeren. Je zult ook merken dat sommige halsbanden GPS-tracking bevatten, zodat je je kat gemakkelijk kunt vinden als hij te ver rondloopt. Veel mensen hebben zich zorgen gemaakt over het gebruik van halsbanden bij katten, maar in deze gevallen kunnen ze van pas komen.

thematische pauze

4. Maak het gebied veilig

Je denkt misschien dat gewoon de deur openen en je kat naar buiten laten de manier is om gaan, maar dat is niet het geval. Uw tuin kan potentiële gevaren voor uw kat hebben. U moet ervoor zorgen dat zwembaden en vijvers overdekt zijn. Dit voorkomt dat uw kat het water drinkt of er per ongeluk in valt. Je moet ook bepalen of een van de planten in je tuin of de chemicaliën die je gebruikt giftig kunnen zijn voor je kat. Als dat het geval is, moeten deze problemen worden aangepakt voordat uw kat op avontuur gaat.

Onderdak en toegang tot water zijn ook erg belangrijk als het gaat om katten die naar buiten gaan. Als je deze niet aan je kat geeft, kunnen ze ergens anders ronddwalen om ze te vinden. In het geval dat u niet thuis bent wanneer uw kat u nodig heeft, zorg er dan voor dat uw achtertuin hem een veilige plek biedt om onderdak te zoeken en de benodigdheden die hij nodig heeft totdat je thuis bent.

kattenverblijf in de buitenlucht
Afbeelding Credit: SariMe, Shutterstock

3 katten gezichtsverdeler

Uw kat trainen voor buiten

In de meeste gevallen komt je kat terug als hij naar buiten wordt gelaten, als je hem traint. De deur openen en hopen op het beste is niet het beste scenario. In plaats daarvan moet je een beetje met je kat werken voordat ze naar buiten mogen. Het belangrijkste dat uw kat moet weten voordat hij aan de slag gaat, is de naam. Als de kat jong is of als je hem onlangs hebt geadopteerd, zul je merken dat het even duurt voordat de naam blijft hangen. Blijf erbij en gebruik het vaak. Het herkennen van zijn naam door je kat is een noodzaak als het erom gaat om hem terug naar huis te krijgen als hij rondloopt.

Zodra uw kat zijn naam kent, is het trainen om te komen wanneer hij wordt geroepen de volgende stap. Deze training moet binnen het huis worden gedaan. Pak eerst een zak of bakje met de favoriete lekkernijen van je kat. Roep dan de naam van je kat terwijl je de lekkernijen schudt. Je moet ervoor zorgen dat je duidelijk spreekt, zodat je kat het begrijpt. Wanneer je kat reageert, geef hem dan een traktatie. Herhaal deze actie een paar keer totdat je kat het onder de knie heeft.

Wanneer je zeker bent van hun voortgang, ga dan naar een andere kamer weg van de kat en probeer het opnieuw. Het laten aanleren van deze methode is ideaal voor als je kat buiten is. Het enige wat je hoeft te doen is naar buiten te stappen, hun naam te roepen en de traktaties te schudden. Je kat moet komen rennen.

kitten training
Afbeelding Credit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Kattenkogelverdeler 1

De gevaren van de buitenwereld

We kunnen niet praten over het toelaten van uw kat naar buiten zonder de gevaren te noemen die daar op de loer liggen. Auto’s zijn een van de meest dodelijke dingen voor een kat buiten. Als het enigszins mogelijk is, is het het beste om uw kat weg te houden van de weg en in de veiligheid van uw tuin. Je zult ook merken dat andere dieren lastig kunnen zijn. Honden die niet vriendelijk zijn voor katten, andere katten die op zoek zijn naar een gevecht of zelfs roofdieren zoals coyotes kunnen op de loer komen voor uw kat.

Zorg er altijd voor dat ze een plek hebben om zich te verstoppen wanneer dat nodig is. Helaas moet u ook voorbereid zijn op het potentieel van parasieten en ziekten wanneer uw kat ook buiten op verkenning gaat. Als je merkt dat er iets niet helemaal klopt, breng je kat dan onmiddellijk naar de dierenarts.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten over katten die naar buiten gaan

Als u denkt dat uw kat geschikt is om buiten te verkennen, zijn er manieren om het veilig te doen. In de meeste scenario’s zal uw kat terugkomen, maar goed trainen is de beste optie om scheidingen te voorkomen. Als uw kat verdwaalt, neem dan onmiddellijk contact op met de dierenpolitie en uw lokale asielen. Ze zijn je beste startpunt wanneer een kat te ver heeft rondgezworven en een beetje hulp nodig heeft om zijn weg terug te vinden. Zorg ervoor dat uw kat ook identificatielabels heeft, wat het veel gemakkelijker kan maken om hem naar huis terug te brengen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Nils Jacobi, Shutterstock